Inak to, ze neprevezmete zasielku kurierovi - tym nesposobite skodu kurierskej spolocnosti, ale spolocnosti, ktora Vam dany balik odoslala. Co sa dohody tyka - v BA kde jeden kurier obieha svoj rajon, tam sa lahko dohodne. Ale ked ma kurier obiehat medzimesto - rozne dedinky, tak je priam nerealne prisposobovat sa casovo, aby kmital medzi 10 dedinami hore dole.
Kurierske služby
hah ze do nigerie.. to som zvedavy, aku toto este bude mat dohru, kedze este som nepocul, ako dopadli ti, co naleteli 
Inak to, ze neprevezmete zasielku kurierovi - tym nesposobite skodu kurierskej spolocnosti, ale spolocnosti, ktora Vam dany balik odoslala. Co sa dohody tyka - v BA kde jeden kurier obieha svoj rajon, tam sa lahko dohodne. Ale ked ma kurier obiehat medzimesto - rozne dedinky, tak je priam nerealne prisposobovat sa casovo, aby kmital medzi 10 dedinami hore dole.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
xanderhell: Nigeria, teda posielanie balika do Nigerie je zname ako Nigeria Scam, viac sa docitas napriklad tu: http://home.rica.net/alphae/419coal/
Ide o to, ze nejaky bot preskenuje bazar, inzeraty atd... a potom ti posle mail s tym, ze ma zaujem o tvoj tovar, napriklad notebook, ze ti zaplati tolko a tolko, ale ze to musis poslat do Nigerie. Ze ti peniaze uz poslal na ucet, ze to bude trvat par dni kym ti pridu a aby si tovar poslal.
Uz sa to tu riesilo aj na fore a vela inych forach, internetovych magazinoch, dennikoch, v spravach v televizii atd... Takze pokial nemas peniaze na ucet a podobne, tak radsej nic neposielaj.
Edit: Tu je o tom nieco pisane: http://www.hojko.com/spam-alebo-seriozn ... 71531.html
Ide o to, ze nejaky bot preskenuje bazar, inzeraty atd... a potom ti posle mail s tym, ze ma zaujem o tvoj tovar, napriklad notebook, ze ti zaplati tolko a tolko, ale ze to musis poslat do Nigerie. Ze ti peniaze uz poslal na ucet, ze to bude trvat par dni kym ti pridu a aby si tovar poslal.
Uz sa to tu riesilo aj na fore a vela inych forach, internetovych magazinoch, dennikoch, v spravach v televizii atd... Takze pokial nemas peniaze na ucet a podobne, tak radsej nic neposielaj.
Edit: Tu je o tom nieco pisane: http://www.hojko.com/spam-alebo-seriozn ... 71531.html
-
midnight_man
Guru
Ono či to neriešia nejako cez platbu kreditkou a následnou reklamáciou platby (na princíp vracania prachov za letenky Sky pre platcov kreditkou). Hovorím o tej nigerii..
IMI: Cez leto som robil kuriera pre jeden eshop. Tiež som si ich obvolal o 14, niektorí mohli až o 16 iní o 18, tam tomu som zaviezol do práce a ďalší bol doma.
Všetko som si zaznačil do sprievodky a obehal si to tak, aby som to mal relativne podľa času a cesty.
Tipujem, že oni to tiež robia podobným spôsobom s tým, že začínajú o 8 ráno. Inak by pol dňa sedeli na zadku bez práce a o 16 by to proste nestíhali - rozvoziť všetky zasielky..
Takže žiadna tragédia, keď mu povieš, že až poobede alebo na inú adresu..
IMI: Cez leto som robil kuriera pre jeden eshop. Tiež som si ich obvolal o 14, niektorí mohli až o 16 iní o 18, tam tomu som zaviezol do práce a ďalší bol doma.
Všetko som si zaznačil do sprievodky a obehal si to tak, aby som to mal relativne podľa času a cesty.
Tipujem, že oni to tiež robia podobným spôsobom s tým, že začínajú o 8 ráno. Inak by pol dňa sedeli na zadku bez práce a o 16 by to proste nestíhali - rozvoziť všetky zasielky..
Takže žiadna tragédia, keď mu povieš, že až poobede alebo na inú adresu..
-
midnight_man
Guru
chcem sa opytat, neviete nahodou kedy DPD vyzdvihuju baliky u zakaznikov ?ci doobedu alebo az poobede ?
chcem poslat balik v ramci slovenska, vcera som volal na DPD, informoval sa ze kolko by ma to asi stalo a rovno si objednal sluzbu. ale povedala, ze dnes uz nestihnu,tazke az zajtra (teda uz dnes). vypytala si moje meno, adresu aj tel. cislo, len som sa zabudol opytat, ze kedy asi sa zastavia po to
len zatial sa nikto nic neozval :-/
chcem poslat balik v ramci slovenska, vcera som volal na DPD, informoval sa ze kolko by ma to asi stalo a rovno si objednal sluzbu. ale povedala, ze dnes uz nestihnu,tazke az zajtra (teda uz dnes). vypytala si moje meno, adresu aj tel. cislo, len som sa zabudol opytat, ze kedy asi sa zastavia po to
-
Suffel
Guru
vescinou to soferi robia tak ze ak to maju v ceste tak sa zastavia preto.. ak to nemaju v ceste zvicajne chodia potom az ked dorucia zasielky.. tazko povedat zalezi aky velky smer ten sofer robi a ako to stiha.. od 8 az do nejakej 17-tej moze prist preto kedy kolvek.. ale vecsinou sa aj informuju dopredu telefonicky ci si doma pripadne ak to nevedia najst tak volaju kde byvas..
-
Mateq
Medium Professional
DPD aj u mňa zvonil až dosť neskoro, okolo 16:00, vyzerá to, že najprv všetko roznesú a až potom všetko zbierajú.stanulik napísal:chcem sa opytat, neviete nahodou kedy DPD vyzdvihuju baliky u zakaznikov ?ci doobedu alebo az poobede ?
chcem poslat balik v ramci slovenska, vcera som volal na DPD, informoval sa ze kolko by ma to asi stalo a rovno si objednal sluzbu. ale povedala, ze dnes uz nestihnu,tazke az zajtra (teda uz dnes). vypytala si moje meno, adresu aj tel. cislo, len som sa zabudol opytat, ze kedy asi sa zastavia po tolen zatial sa nikto nic neozval :-/
UPS vždy balíky vyzdvihuje medzi 8-10:00.
Čo je to za kuriera, čo si dopredu neobvola a vozi na slepo? Čo šetri kredit alebo čo?midnight_man napísal:Frikso, no občas to problem byť moze, stretol som sa par krat s neochotou, aby kurier prisiel poobede znova tam kde uz bol. Hlavne ak je to mimo mesta (dedina, mestská časť) majú potom moc nalietaných KM asi.