Kurierske služby

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa KoCi »

hah ze do nigerie.. to som zvedavy, aku toto este bude mat dohru, kedze este som nepocul, ako dopadli ti, co naleteli :)

Inak to, ze neprevezmete zasielku kurierovi - tym nesposobite skodu kurierskej spolocnosti, ale spolocnosti, ktora Vam dany balik odoslala. Co sa dohody tyka - v BA kde jeden kurier obieha svoj rajon, tam sa lahko dohodne. Ale ked ma kurier obiehat medzimesto - rozne dedinky, tak je priam nerealne prisposobovat sa casovo, aby kmital medzi 10 dedinami hore dole.
DoperMTA
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa DoperMTA »

nechapem, na co som mal naletiet? ja som si nic neobjednal len som normalne predaval tovar a peniaze zan uz mam na ucte.tak?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

xanderhell: Nigeria, teda posielanie balika do Nigerie je zname ako Nigeria Scam, viac sa docitas napriklad tu: http://home.rica.net/alphae/419coal/

Ide o to, ze nejaky bot preskenuje bazar, inzeraty atd... a potom ti posle mail s tym, ze ma zaujem o tvoj tovar, napriklad notebook, ze ti zaplati tolko a tolko, ale ze to musis poslat do Nigerie. Ze ti peniaze uz poslal na ucet, ze to bude trvat par dni kym ti pridu a aby si tovar poslal.

Uz sa to tu riesilo aj na fore a vela inych forach, internetovych magazinoch, dennikoch, v spravach v televizii atd... Takze pokial nemas peniaze na ucet a podobne, tak radsej nic neposielaj.

Edit: Tu je o tom nieco pisane: http://www.hojko.com/spam-alebo-seriozn ... 71531.html
DoperMTA
Medium Star
Medium Star

Vdaka hojko, vsetko nasvecuje tomu ze je to ten nigerian scam, ved napriklad ma prekvapilo ze mu nevadilo zaplatit 3-krat viac za postovne ako za samotny tovar, akutat ze uz zaplatil tie peniaze mam naozaj na ucte, dufam ze ked mu poslem tovar ze mi z uctu potom nezmiznu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

xanderhell: Nezadaval si nejake cislo kreditky, bezpecnostny CCV/CCV2 kod a podobne???
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Ako tiez ma obcas hneva ze vyvolavaju cez školu. By ma zaujimalo kolko ludi je doma do 12 tej...cez tyzden. Ked chodia doobedu. Ja to riešim tak že im zavolám speť po škole a s kurierom sa dohodnem kde sa streneme...no ale to je moja vyhoda ze mam auto...
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

Napriklad v maji som si obejdnaval hodinky a kurier mi rano o 8:30 volal ci moze prist.Kedze som bol doma tak to bolo v pohode ale inac by ma to nastvalo, kedze mohli by okolo 16:00 a pod roznasat baliky . BTW: TenExpres :)
DoperMTA
Medium Star
Medium Star

hojko napísal:xanderhell: Nezadaval si nejake cislo kreditky, bezpecnostny CCV/CCV2 kod a podobne???
nie akurat nejaky swift kod mojej banky, ktory som si nasiel na nete
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

:D nechce sa mi verit ze vazne ti tie love prisli, alebo sa ten z nigernie nechal obabrat ? :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ono či to neriešia nejako cez platbu kreditkou a následnou reklamáciou platby (na princíp vracania prachov za letenky Sky pre platcov kreditkou). Hovorím o tej nigerii..

IMI: Cez leto som robil kuriera pre jeden eshop. Tiež som si ich obvolal o 14, niektorí mohli až o 16 iní o 18, tam tomu som zaviezol do práce a ďalší bol doma.
Všetko som si zaznačil do sprievodky a obehal si to tak, aby som to mal relativne podľa času a cesty.

Tipujem, že oni to tiež robia podobným spôsobom s tým, že začínajú o 8 ráno. Inak by pol dňa sedeli na zadku bez práce a o 16 by to proste nestíhali - rozvoziť všetky zasielky..
Takže žiadna tragédia, keď mu povieš, že až poobede alebo na inú adresu..
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Frikso, no občas to problem byť moze, stretol som sa par krat s neochotou, aby kurier prisiel poobede znova tam kde uz bol. Hlavne ak je to mimo mesta (dedina, mestská časť) majú potom moc nalietaných KM asi.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Zacinaju o 6:00 triedenim balikov na depe a nakladkou a potom od osmej rozvazaju kludne aj do 19.00 a dlhsie ked je sezona, berte ohlad, ze su to tiez len ludia :) Navyse na konci mesiaca maju zrazky z vyplaty na zaklade percenta z poctu vratenych balikov, takze sa sakra snazia vsetko dorucit... :wink:
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

chcem sa opytat, neviete nahodou kedy DPD vyzdvihuju baliky u zakaznikov ?ci doobedu alebo az poobede ?
chcem poslat balik v ramci slovenska, vcera som volal na DPD, informoval sa ze kolko by ma to asi stalo a rovno si objednal sluzbu. ale povedala, ze dnes uz nestihnu,tazke az zajtra (teda uz dnes). vypytala si moje meno, adresu aj tel. cislo, len som sa zabudol opytat, ze kedy asi sa zastavia po to :-) len zatial sa nikto nic neozval :-/
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

vescinou to soferi robia tak ze ak to maju v ceste tak sa zastavia preto.. ak to nemaju v ceste zvicajne chodia potom az ked dorucia zasielky.. tazko povedat zalezi aky velky smer ten sofer robi a ako to stiha.. od 8 az do nejakej 17-tej moze prist preto kedy kolvek.. ale vecsinou sa aj informuju dopredu telefonicky ci si doma pripadne ak to nevedia najst tak volaju kde byvas..
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

aha, tak dik.. neostava mi nic ine len cakat..snad dojdu :)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

stanulik napísal:chcem sa opytat, neviete nahodou kedy DPD vyzdvihuju baliky u zakaznikov ?ci doobedu alebo az poobede ?
chcem poslat balik v ramci slovenska, vcera som volal na DPD, informoval sa ze kolko by ma to asi stalo a rovno si objednal sluzbu. ale povedala, ze dnes uz nestihnu,tazke az zajtra (teda uz dnes). vypytala si moje meno, adresu aj tel. cislo, len som sa zabudol opytat, ze kedy asi sa zastavia po to :-) len zatial sa nikto nic neozval :-/
DPD aj u mňa zvonil až dosť neskoro, okolo 16:00, vyzerá to, že najprv všetko roznesú a až potom všetko zbierajú.
UPS vždy balíky vyzdvihuje medzi 8-10:00.
Frikso
Darca
Darca

midnight_man napísal:Frikso, no občas to problem byť moze, stretol som sa par krat s neochotou, aby kurier prisiel poobede znova tam kde uz bol. Hlavne ak je to mimo mesta (dedina, mestská časť) majú potom moc nalietaných KM asi.
Čo je to za kuriera, čo si dopredu neobvola a vozi na slepo? Čo šetri kredit alebo čo?
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

vela ludi si neuvadza cislo alebo je nejake chybne chyba cislo alebo ich tam je vela alebo je na uplne inu osobu akej to maju dorucit..
Frikso
Darca
Darca

A potom nariekaju v tejto teme, že "debilny" kurier nechce chodiť x-krát na to isté miesto. No bodaj by sa mu chcelo. Tak im treba.
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

tiez sa mi to stalo vo stvrtok som bol v skole dost dlho a mimo mesta a volal mi medzitym kurier co som si vsimol az dost neskoro tak zaviezol balik nazad a ked som mu neskor volal tak povedal ze balik vratil ako nedorucitelny... Tiez mohol skor zavolat ze pride vtedy a vtedy...
Napísať odpoveď