Kvalitnejšie slúchatká
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Kvalitnejšie slúchatká
Tak urcite lepsie... Hraju lepsie ako prenosne uzavrete sluchadla. A vacsinou lepsie izoluju takze pocujes hudbu a nie okolie. Ak to chces na doma tak tam je samozrejme blbost kupovat spunty.
Neda sa sa to nejak rozumne porovnavat kedze je to uplne ina konstrukcia.
Vnimanie zvuku je subjektivne takze utvarat nejake absolutne sudy je nezmysel. Lepsie je to co znie lepsie tvojim usiam. Ak z nejakeho dvovodu nechces spunty, nie je dovod ich kupovat.
Neda sa sa to nejak rozumne porovnavat kedze je to uplne ina konstrukcia.
Vnimanie zvuku je subjektivne takze utvarat nejake absolutne sudy je nezmysel. Lepsie je to co znie lepsie tvojim usiam. Ak z nejakeho dvovodu nechces spunty, nie je dovod ich kupovat.
-
xXPAINKILLERXx
Star
- Kontaktovať používateľa:
Ja ich chcem na vonku a klasika
Takže večer si napíšeme hej? Ale moje sympatie majú tie t-jays two
Skoro som rozhodnutý, snáď neurobím chybu... ďakujem pekne za informácie teda
Večer ak budeš na skype, tak ďakujem
Ak nie, tak ďakujem veľmi pekne k tým príspevkom a že si mal na mňa nervy a dúfam, že budú dobré tie štople
Dúfam, že sa nekazia a ani nič podobné. 
-
Ryan Giggs
VIP
Ja viem, reagoval som na otazku jojinkha. Vyhradne na von su stuple rozumnejsia kupa. Na doma su urcene ine sluchadla.
Ja hlavne na doma, ale aj raz za cas niekde by som ich zobral tak 4-5x do roka mozno.
-
Ryan Giggs
VIP
Tak rozhodne lepsie by bolo nieco z domacich modelov, hlavne kvoli pohodliu, lenze to su pomerne velke sluchadla, neskladne s dlhym kablom, takze otazka je ci by si s tym bol ochotny vlacit sa po vonku. Poznam ale aj takych jedincov.
Otazka tiez je, ci potrebujes uzavrete (aby si nerusil inu osobu v miestnosti) alebo mozu byt aj otvorene.
Tych 70€ je taka nestastna hranica, za nieco okolo 80€ uz zacinaju fakt slusne sluchadla. Tych 10-15€ by sa oplatilo doplatit.
Z tych uzavretych Audio-Technica ATH-T500, Shure SRH440 z otvorenych Beyerdynamic DTX 910, AKG K 540.
Otazka tiez je, ci potrebujes uzavrete (aby si nerusil inu osobu v miestnosti) alebo mozu byt aj otvorene.
Tych 70€ je taka nestastna hranica, za nieco okolo 80€ uz zacinaju fakt slusne sluchadla. Tych 10-15€ by sa oplatilo doplatit.
Z tych uzavretych Audio-Technica ATH-T500, Shure SRH440 z otvorenych Beyerdynamic DTX 910, AKG K 540.
Tak najlepsie okolo tych 80€, ale mozu byt aj do 100 s najlepsim zvukom(to ze nebudu silne ako maju DJ, nepotrebujem prehucat repraky mi nevadi).
Chcem co najlepsiu kvalitu zvuku.
Rusit nebudem nikoho, ale ak su rovnako dobre aj tie ktore izoluju kludne ich uprednostnim.
Bolo by dobre keby mali regulaciu hlasitosti na kabli.
Po ulici ich nosit nebudem.
Kvalita>velkost.
//Teraz pouzivam Creative HS800... Skus odhad o kolko budu lepsie, a aky maju tieto moje zvuk
Chcem co najlepsiu kvalitu zvuku.
Rusit nebudem nikoho, ale ak su rovnako dobre aj tie ktore izoluju kludne ich uprednostnim.
Bolo by dobre keby mali regulaciu hlasitosti na kabli.
Po ulici ich nosit nebudem.
Kvalita>velkost.
//Teraz pouzivam Creative HS800... Skus odhad o kolko budu lepsie, a aky maju tieto moje zvuk
-
Ryan Giggs
VIP
Zvuk bude v každom ohľade podstatne lepši. Porovnať sa to veľmi neda. Viac detailov, lepšia separacia nastrojov, lokalizacia, čistejšie stredy, väčši priestor, pevnejši a hlbši bas... Proste ina liga.
Dobre su ešte Beyerdynamic DT 440, alebo ak ti nevadi kupiť použite, tak uplne najlepšie toto: http://elektro.bazos.sk/inzerat/1258189 ... komple.php. Je to už taky pomyselny vstup do highendu. Predava to človek tu z fora s nickom johny541, je aj tu v bazarovom withe liste: http://www.hojko.com/whitelist-doveryho ... 94212.html, takže je overeny a spoľahlivy. Neviem ale nakoľko je to ešte aktualne, či ich ešte ma.
Dobre su ešte Beyerdynamic DT 440, alebo ak ti nevadi kupiť použite, tak uplne najlepšie toto: http://elektro.bazos.sk/inzerat/1258189 ... komple.php. Je to už taky pomyselny vstup do highendu. Predava to človek tu z fora s nickom johny541, je aj tu v bazarovom withe liste: http://www.hojko.com/whitelist-doveryho ... 94212.html, takže je overeny a spoľahlivy. Neviem ale nakoľko je to ešte aktualne, či ich ešte ma.
Ktoré sú lepšie?
Beyerdynamic DTX 910, AKG K 540?
A v kvalite zvuku otvorené / uzavreté sa veľmi líšia?
A zvuková karta ovplyvňuje veľmi kvalitu zvuku?
Zatiaľ dik.
Beyerdynamic DTX 910, AKG K 540?
A v kvalite zvuku otvorené / uzavreté sa veľmi líšia?
A zvuková karta ovplyvňuje veľmi kvalitu zvuku?
Zatiaľ dik.
-
Ryan Giggs
VIP
Pre moje ucho hraju o čosi lepšie Beyery.
Otvorene maju poväčšinou vzdušnejši prejav a lepšie podanie priestoru. Ale neplati to absolutne, zaleži na porovnani konkretnych modelov.
Kvalita zdroja samozrejme dosť ovplyvňuje kvalitu zvuku.
Otvorene maju poväčšinou vzdušnejši prejav a lepšie podanie priestoru. Ale neplati to absolutne, zaleži na porovnani konkretnych modelov.
Kvalita zdroja samozrejme dosť ovplyvňuje kvalitu zvuku.
Uz som viac menej rozhodnuty pre tie SHURE, akurat sa mi velmi nepaci riesenie prechodu kabla z 1 sluch. do druheho...
Su komfortne?
A hraju lepsie ako tie Beyeri? Maju dobru, pevnu konstrukciu a myslis ze mi ten kablik bude vadit?
Su komfortne?
A hraju lepsie ako tie Beyeri? Maju dobru, pevnu konstrukciu a myslis ze mi ten kablik bude vadit?
-
Ryan Giggs
VIP
Neviem čomu by ten kabel mal vadiť. Použiva to bežne napr. aj Beyerdynamic vo svojich (nielen) študiovych modeloch (aj iny vyrobcovia), ktore sa viacmenej v nezmenenej dobe vyrabaju pomaly 30 rokov. Je to rokmi overena konštrukcia.
Tie Shury k najpohodlnejšim nepatria, ale nie je to nič neznesiteľne. Maju vyšši pritlak na uši. Zaleži na konkretnej hlave. Lepšie ako Beyeri nehraju, ale tie rozdiely v kvalite veľke nie su.
Tie Shury k najpohodlnejšim nepatria, ale nie je to nič neznesiteľne. Maju vyšši pritlak na uši. Zaleži na konkretnej hlave. Lepšie ako Beyeri nehraju, ale tie rozdiely v kvalite veľke nie su.
A sú lepšie ako audio-technica?
-
Ryan Giggs
VIP
Cca narovnako, s tym ze T500 maju zabavnejsi, viac basovy zvuk. Shury maju basov menej. AT su ale o dost pohodlnejsie.
Tak mám zobrať tie AT? Mne to je jedno, fakt sa v tom neviznam, ani to nesledujem, a ani to nemam kde skusit...
-
Ryan Giggs
VIP
Zober AT, mal by si byť spokojny. Ešte si možno prečitaj recenziu: http://pc.zoznam.sk/ath-t500-%E2%80%93- ... rozdavanie. Tu je na Shury: http://pc.zoznam.sk/ake-sluchadla-do-st ... el-v-teste, http://avmania.e15.cz/velky-test-domaci ... -3/ch-1878. Na tej avmanii v tom teste je porovnanych viacero sluchadiel, napr. aj tie Sennheiser HD 555 ci Beyeri DT 440.
Tak zoberiem asi tie AT, a posledna otazka: pocul si uz tieto?
Audio-Technica ATH-WS55
nejaka novinka za rovnaku cenu....
Audio-Technica ATH-WS55
nejaka novinka za rovnaku cenu....
-
Ryan Giggs
VIP
WS55 som nepočul, ale ich predchodcu WS50 ano. Čo som tak čital po forach, tak rozdiel by mal byť len v dizajne a v naušnikoch. Hra to udajne rovnako. A WS50 na T500 nemaju. Predsalen su to prenosne supraauralne sluchadla, T500 domaci cirkumaural. Neda sa to nejak rozumne porovnať.
Tak som si objednal AT.
Dik za rady a trpezlivosť.
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2012, 17:37)
Prave dosli,
je to o inom:)
Zatiaľ to nazvem len: oveľa "čistejší" zvuk.
Dik za rady a trpezlivosť.
//autoeditácia príspevku (09 Feb 2012, 17:37)
Prave dosli,
je to o inom:)
Zatiaľ to nazvem len: oveľa "čistejší" zvuk.
-
Ryan Giggs
VIP
Ešte keby si to pustil z lepšieho zdroja, bude to ešte väčši rozdiel.
JJ to viem:)
Ked budem daco dokupovat do PC kupim lepsiu zvukuvku.
Ked budem daco dokupovat do PC kupim lepsiu zvukuvku.