lajkovanie výrokov z biblie na fb

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: lajkovanie výrokov z biblie na fb

Príspevok od používateľa vendo »

dovolim si citovat bibliu, a myslim ze vela ludi by takyto text "likovalo"
Ezekiel 23:19-20

Yet she became more and more promiscuous as she recalled the days of her youth, when she was a prostitute in Egypt. There she lusted after her lovers, whose genitals were like those of donkeys and whose emission was like that of horses.
aj ich by si povazovala za divnych? alebo fanatickych?
greeta
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa greeta »

viem o ňom, že je evanjelik a chodí na všelijaké tie ich zasadnutia pravidelne
máme spoločných kamarátov a nedávno ma pozval von, povedala som to ľuďom, ktorí ho poznajú, ich reakcia bola taká, že s ním nemám nikam ísť, pretože je zvláštny chalan so striktnými názormi a veľmi pobožný, tak ja teraz neviem, naháňa mi to strach, pretože na jednej strane sa mi páči, ale na druhej asi na tom niečo bude ak ma odhovárajú ľudia čo ho poznajú a nechcem v ňom vyvolávať zbytočné nádeje
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

toľko divných párov behá po svete.. :)
keď sa zdá divný im, tebe môže vyhovovať práve tým že je iný. Kým sa nestretnete a nezistíš sama aký je, nespravíš si vlastný názor, tak nemôžeš odsudzovať
greeta
Light Expert
Light Expert

audiotrack napísal:toľko divných párov behá po svete.. :)
keď sa zdá divný im, tebe môže vyhovovať práve tým že je iný. Kým sa nestretnete a nezistíš sama aký je, nespravíš si vlastný názor, tak nemôžeš odsudzovať
áno máš pravdu, len ma to proste odrádza a ešte keď ma viacerí odhovárajú, tak som sa nad tým zamyslela a chcela som počuť názor aj niekoho iného nestranného
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

greeta napísal: áno máš pravdu, len ma to proste odrádza a ešte keď ma viacerí odhovárajú, tak som sa nad tým zamyslela a chcela som počuť názor aj niekoho iného nestranného
osobne by ma silne veriaca osoba opacneho pohlavia urcite nelakala....

ak ma dakto rad cervene a dakto modre tak nemaju vela spolocne, a stavat nieco na opacnych nazoroch mi nepride dobra cesta.

na druhu stranu, nic za to nedas ze pojdes s nim do kostola v nedelu do zimy, rano ked normalny ludia spia a uvidis :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Forsaken napísal: na druhu stranu, nic za to nedas ze pojdes s nim do kostola v nedelu do zimy, rano ked normalny ludia spia a uvidis :D
a ak je gentleman, zaplatí do zvončeka aj za teba
greeta
Light Expert
Light Expert

do kostola určite nepôjdem, nikto ma nedonúti, chodím raz do roka na Vianoce,aj to sa musím premáhať
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

omg takéto veci riešiť na fóre :roll: to fakt nemáte nič iné na robote ?

Skús ho niekde vytiahnuť,porozprávaj sa s ním a potom rob nejaké závery ;) poznám vela takýchto silno veriacich čo neuznávajú cirkevné "zákony" (niečo ako ja :P ) takže tak.A okolie by som nepočúval,proste je to na tebe keď ho chceš tak sa s nim stretni a nevypisuj na fórum :)

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=7oMXMLcyeks ale songy majú haluzné :D

btw. máš predsudky a ani ho nepoznáš,nevieš aký je...
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

Merco_ napísal:omg takéto veci riešiť na fóre :roll: to fakt nemáte nič iné na robote ?
myslim ze toto co riesis ty, je tiez kktina, to je jej vec co tu pise nie?
Merco_ napísal: poznám vela takýchto silno veriacich čo neuznávajú cirkevné "zákony" (niečo ako ja :P )
a toto co si napisal boha . . . , "silno veriaci" a "neuznava cirkevne zakony" WTF
Prílohy
no%20srsly%20wtf%20is%20this%20shit[1].jpg
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

to bolo venované autorom takýchto tém :oops:

nj zabudol som dať do úvodzoviek "veriacim"
Have.Fun
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Have.Fun »

Forsaken, je iné veirť v Boha a iné veriť v cirkev :)
a greeta, keď sa ti páči, tak s ním choď von a urob si o ňom názor sama, nenechaj sa ovplyvňovať názormi ostatných ľudí... veď za pokus nič nedáš, keď ti bude jeho správanie/názory vadiť, tak už s ním nabudúce von nepôjdeš no nie? ale ak to ani neskúsiš tak nemôžeš vedieť...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...minimálne z neho môže byť dobrý kamarát...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Have.Fun napísal:Forsaken, je iné veirť v Boha a iné veriť v cirkev :)
Takto nejako by som charakterizoval ja seba. Ja verim v Boha (niekedy tomu ani nehovorim Boh, ale vyssia moc alebo ako to nazvat), ale bohuzial vieru v cirkev ako taku som stratil. Uz velmi davno. Som sice pokrsteny, mam prve prijimanie aj birmovku. Nikto ma do toho nenutil, chcel som a nelutujem. Ale do kostola jednoducho nechodim. Neverim cirkvi a moze si za to sama. Bibliu som cital niekolkokrat a urcite si ju precitam este x-krat. Ako bolo povedane, Bibliu moze citat aj ten, ktory nie je veriaci. Ked nic ine, hovori sa, ze precitanie Biblie patri ku vseobecnej inteligencii cloveka.

Na margo tvojho problemu. Ak niekto stale dava citaty z Biblie, tak mozno na nieco chce upozornit. Mozno prave chce uputat tymto sposobom pozornost na seba. Nemusi byt hned nejaky fanatik. Ale to nezistis skor, ako sa s nim normalne porozpravas. Ved sa ho opytaj, z oci do oci: Prosim ta, preco tolko citujes Bibliu? - urcite ti za to nevynada, ani nestreli. Povie ti svoj nazor a ty si podla toho usud, ze ci chces alebo nieco pokracovat v kontakte s nim.

A k tomu, ze ci mozu fungovat pary, kde jeden je silny ateista a druhy je veriaci. Myslim si, ze v pohode mozu. Presne tak je to u mna a mojej snubenice. Ona je ateistka, ja som veriaci. Ja ju do nicoho nenutim, nevnucujem jej svoje nazory, ona mna nenuti do nicoho tiez. A tym je vec vyriesena. Ked hovorime o svadbe, tak sme sa zhodli, ze ak nejaka ma byt (co my vobec nechceme robit takym stylom), tak potom nech je v kostole. Ked uz nic ine, je to krajsie a prijemnejsie, ako v nejakom postkomunistickom mestskom urade.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

OK, takže krok po kroku.

Samotný názov témy mi prišiel minimálne podivný a pokiaľ sa mám vyjadriť ku pôvodnej otázke, tak lajkovať výroky z Biblie na FB mi príde normálne. Sám často citujem bibliu, dokonca ju máme ako hlavnú učebnú pomôcku na jednom predmete, takže sa v nej troška rýpem. Dávať výroky z Biblie na FB mi príde už mierne pritiahnuté za vlasy, tak však otázka neznela a treba pripustiť, či sa nám to páči a či nie - FB je fenomén, ktorý bude zasahovať postupne všetky odvetvia života.

Ako som tému prečítal bolo mi jasné, aký motív viedol autorku ku založeniu tejto témy.
greeta: Pozri, za jedno, dve stretnutia nič nedáš, človeka potrebuješ najprv spoznať, než aby si sa dala na/odhovoriť na základe referencií od druhých ľudí. Nemusíš v tom hľadať nič pokrytecké, pokiaľ sa s ním dvakrát stretneš, nebude Ti vyhovovať jeho správanie / prejav / názory, tak sa jednoducho rozhodneš stretávanie / intenzívnejší kontakt obmedziť, či ukončiť.
Avšak podľa toho, čo som tu od Teba zatiaľ tak čítal zdá sa mi, že si celkom zarytý ateista a cirkev, tobôž náboženský fanatizmus so všetkými jeho deriváciami v Tebe vyvolávajú silnú averziu.
Samozrejme, vzťah môže fungovať aj v páre veriaci / ateista, no tam už potom záleží na porozumení, kompromisoch a dohode. Aj keď zastávam názor, že láska medzi ľuďmi dokáže prekonať aj také kruciálne otázky, ako je napríklad otázka viery.

vendo: Celkovo, robiť si názor na niekoho na základe Ezechila by bolo dosť nešťastné :lol:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Kašli na neho, dobre ti radím.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a na základe čoho radíš tak ako radíš?...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No skús ho spoznať bližšie, nemusíš naňho hneď vybehnúť s nejakým balením. Ale podľa toho čo píšeš to zaváňa fanatizmom. Ale tak skús, uvidíš. Potom zreferuj. :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

hughito napísal:Ale tak skús, uvidíš. Potom zreferuj. :D
pri najnovsej serii Dextera ma napada, ze uz mozno nebude mat moznost referovat :twisted:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

p4ra napísal:...
Áno, je to deistický princíp, veriť v boha - alebo v istom zmysle "vyššiu moc" - neviazaného na žiadny náboženský systém. Ale ľudia, ktorí sa považujú za kresťanov (netvrdím, že si to ty, len reagujem na tvoj príspevok, ktorý ma k tomuto výlevu inšpiroval) s tým, že neveria v cirkev (WTF?), mi už lezú hore krkom. Ak veríš v kresťanského Boha si príslušníkom cirkvi či sa ti to páči alebo nie.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Begbee tak povedzme že sú tí ľudia kresťania, ale nie katolíci ani evanjelici ani iní protestanti, len kresťania
Napísať odpoveď