aj ich by si povazovala za divnych? alebo fanatickych?Ezekiel 23:19-20
Yet she became more and more promiscuous as she recalled the days of her youth, when she was a prostitute in Egypt. There she lusted after her lovers, whose genitals were like those of donkeys and whose emission was like that of horses.
lajkovanie výrokov z biblie na fb
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: lajkovanie výrokov z biblie na fb
dovolim si citovat bibliu, a myslim ze vela ludi by takyto text "likovalo"
viem o ňom, že je evanjelik a chodí na všelijaké tie ich zasadnutia pravidelne
máme spoločných kamarátov a nedávno ma pozval von, povedala som to ľuďom, ktorí ho poznajú, ich reakcia bola taká, že s ním nemám nikam ísť, pretože je zvláštny chalan so striktnými názormi a veľmi pobožný, tak ja teraz neviem, naháňa mi to strach, pretože na jednej strane sa mi páči, ale na druhej asi na tom niečo bude ak ma odhovárajú ľudia čo ho poznajú a nechcem v ňom vyvolávať zbytočné nádeje
máme spoločných kamarátov a nedávno ma pozval von, povedala som to ľuďom, ktorí ho poznajú, ich reakcia bola taká, že s ním nemám nikam ísť, pretože je zvláštny chalan so striktnými názormi a veľmi pobožný, tak ja teraz neviem, naháňa mi to strach, pretože na jednej strane sa mi páči, ale na druhej asi na tom niečo bude ak ma odhovárajú ľudia čo ho poznajú a nechcem v ňom vyvolávať zbytočné nádeje
-
audiotrack
VIP
toľko divných párov behá po svete.. 
keď sa zdá divný im, tebe môže vyhovovať práve tým že je iný. Kým sa nestretnete a nezistíš sama aký je, nespravíš si vlastný názor, tak nemôžeš odsudzovať
keď sa zdá divný im, tebe môže vyhovovať práve tým že je iný. Kým sa nestretnete a nezistíš sama aký je, nespravíš si vlastný názor, tak nemôžeš odsudzovať
áno máš pravdu, len ma to proste odrádza a ešte keď ma viacerí odhovárajú, tak som sa nad tým zamyslela a chcela som počuť názor aj niekoho iného nestrannéhoaudiotrack napísal:toľko divných párov behá po svete..
osobne by ma silne veriaca osoba opacneho pohlavia urcite nelakala....greeta napísal: áno máš pravdu, len ma to proste odrádza a ešte keď ma viacerí odhovárajú, tak som sa nad tým zamyslela a chcela som počuť názor aj niekoho iného nestranného
ak ma dakto rad cervene a dakto modre tak nemaju vela spolocne, a stavat nieco na opacnych nazoroch mi nepride dobra cesta.
na druhu stranu, nic za to nedas ze pojdes s nim do kostola v nedelu do zimy, rano ked normalny ludia spia a uvidis
-
audiotrack
VIP
a ak je gentleman, zaplatí do zvončeka aj za tebaForsaken napísal: na druhu stranu, nic za to nedas ze pojdes s nim do kostola v nedelu do zimy, rano ked normalny ludia spia a uvidis
do kostola určite nepôjdem, nikto ma nedonúti, chodím raz do roka na Vianoce,aj to sa musím premáhať
omg takéto veci riešiť na fóre
to fakt nemáte nič iné na robote ?
Skús ho niekde vytiahnuť,porozprávaj sa s ním a potom rob nejaké závery
poznám vela takýchto silno veriacich čo neuznávajú cirkevné "zákony" (niečo ako ja
) takže tak.A okolie by som nepočúval,proste je to na tebe keď ho chceš tak sa s nim stretni a nevypisuj na fórum
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=7oMXMLcyeks ale songy majú haluzné
btw. máš predsudky a ani ho nepoznáš,nevieš aký je...
Skús ho niekde vytiahnuť,porozprávaj sa s ním a potom rob nejaké závery
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=7oMXMLcyeks ale songy majú haluzné
btw. máš predsudky a ani ho nepoznáš,nevieš aký je...
myslim ze toto co riesis ty, je tiez kktina, to je jej vec co tu pise nie?Merco_ napísal:omg takéto veci riešiť na fóreto fakt nemáte nič iné na robote ?
a toto co si napisal boha . . . , "silno veriaci" a "neuznava cirkevne zakony" WTFMerco_ napísal: poznám vela takýchto silno veriacich čo neuznávajú cirkevné "zákony" (niečo ako ja)
to bolo venované autorom takýchto tém
nj zabudol som dať do úvodzoviek "veriacim"
nj zabudol som dať do úvodzoviek "veriacim"
Forsaken, je iné veirť v Boha a iné veriť v cirkev 
a greeta, keď sa ti páči, tak s ním choď von a urob si o ňom názor sama, nenechaj sa ovplyvňovať názormi ostatných ľudí... veď za pokus nič nedáš, keď ti bude jeho správanie/názory vadiť, tak už s ním nabudúce von nepôjdeš no nie? ale ak to ani neskúsiš tak nemôžeš vedieť...
a greeta, keď sa ti páči, tak s ním choď von a urob si o ňom názor sama, nenechaj sa ovplyvňovať názormi ostatných ľudí... veď za pokus nič nedáš, keď ti bude jeho správanie/názory vadiť, tak už s ním nabudúce von nepôjdeš no nie? ale ak to ani neskúsiš tak nemôžeš vedieť...
-
Grim
Darca
...minimálne z neho môže byť dobrý kamarát...
-
p4ra
Redeemer
Takto nejako by som charakterizoval ja seba. Ja verim v Boha (niekedy tomu ani nehovorim Boh, ale vyssia moc alebo ako to nazvat), ale bohuzial vieru v cirkev ako taku som stratil. Uz velmi davno. Som sice pokrsteny, mam prve prijimanie aj birmovku. Nikto ma do toho nenutil, chcel som a nelutujem. Ale do kostola jednoducho nechodim. Neverim cirkvi a moze si za to sama. Bibliu som cital niekolkokrat a urcite si ju precitam este x-krat. Ako bolo povedane, Bibliu moze citat aj ten, ktory nie je veriaci. Ked nic ine, hovori sa, ze precitanie Biblie patri ku vseobecnej inteligencii cloveka.Have.Fun napísal:Forsaken, je iné veirť v Boha a iné veriť v cirkev
Na margo tvojho problemu. Ak niekto stale dava citaty z Biblie, tak mozno na nieco chce upozornit. Mozno prave chce uputat tymto sposobom pozornost na seba. Nemusi byt hned nejaky fanatik. Ale to nezistis skor, ako sa s nim normalne porozpravas. Ved sa ho opytaj, z oci do oci: Prosim ta, preco tolko citujes Bibliu? - urcite ti za to nevynada, ani nestreli. Povie ti svoj nazor a ty si podla toho usud, ze ci chces alebo nieco pokracovat v kontakte s nim.
A k tomu, ze ci mozu fungovat pary, kde jeden je silny ateista a druhy je veriaci. Myslim si, ze v pohode mozu. Presne tak je to u mna a mojej snubenice. Ona je ateistka, ja som veriaci. Ja ju do nicoho nenutim, nevnucujem jej svoje nazory, ona mna nenuti do nicoho tiez. A tym je vec vyriesena. Ked hovorime o svadbe, tak sme sa zhodli, ze ak nejaka ma byt (co my vobec nechceme robit takym stylom), tak potom nech je v kostole. Ked uz nic ine, je to krajsie a prijemnejsie, ako v nejakom postkomunistickom mestskom urade.
-
jin
VIP
OK, takže krok po kroku.
Samotný názov témy mi prišiel minimálne podivný a pokiaľ sa mám vyjadriť ku pôvodnej otázke, tak lajkovať výroky z Biblie na FB mi príde normálne. Sám často citujem bibliu, dokonca ju máme ako hlavnú učebnú pomôcku na jednom predmete, takže sa v nej troška rýpem. Dávať výroky z Biblie na FB mi príde už mierne pritiahnuté za vlasy, tak však otázka neznela a treba pripustiť, či sa nám to páči a či nie - FB je fenomén, ktorý bude zasahovať postupne všetky odvetvia života.
Ako som tému prečítal bolo mi jasné, aký motív viedol autorku ku založeniu tejto témy.
greeta: Pozri, za jedno, dve stretnutia nič nedáš, človeka potrebuješ najprv spoznať, než aby si sa dala na/odhovoriť na základe referencií od druhých ľudí. Nemusíš v tom hľadať nič pokrytecké, pokiaľ sa s ním dvakrát stretneš, nebude Ti vyhovovať jeho správanie / prejav / názory, tak sa jednoducho rozhodneš stretávanie / intenzívnejší kontakt obmedziť, či ukončiť.
Avšak podľa toho, čo som tu od Teba zatiaľ tak čítal zdá sa mi, že si celkom zarytý ateista a cirkev, tobôž náboženský fanatizmus so všetkými jeho deriváciami v Tebe vyvolávajú silnú averziu.
Samozrejme, vzťah môže fungovať aj v páre veriaci / ateista, no tam už potom záleží na porozumení, kompromisoch a dohode. Aj keď zastávam názor, že láska medzi ľuďmi dokáže prekonať aj také kruciálne otázky, ako je napríklad otázka viery.
vendo: Celkovo, robiť si názor na niekoho na základe Ezechila by bolo dosť nešťastné
Samotný názov témy mi prišiel minimálne podivný a pokiaľ sa mám vyjadriť ku pôvodnej otázke, tak lajkovať výroky z Biblie na FB mi príde normálne. Sám často citujem bibliu, dokonca ju máme ako hlavnú učebnú pomôcku na jednom predmete, takže sa v nej troška rýpem. Dávať výroky z Biblie na FB mi príde už mierne pritiahnuté za vlasy, tak však otázka neznela a treba pripustiť, či sa nám to páči a či nie - FB je fenomén, ktorý bude zasahovať postupne všetky odvetvia života.
Ako som tému prečítal bolo mi jasné, aký motív viedol autorku ku založeniu tejto témy.
greeta: Pozri, za jedno, dve stretnutia nič nedáš, človeka potrebuješ najprv spoznať, než aby si sa dala na/odhovoriť na základe referencií od druhých ľudí. Nemusíš v tom hľadať nič pokrytecké, pokiaľ sa s ním dvakrát stretneš, nebude Ti vyhovovať jeho správanie / prejav / názory, tak sa jednoducho rozhodneš stretávanie / intenzívnejší kontakt obmedziť, či ukončiť.
Avšak podľa toho, čo som tu od Teba zatiaľ tak čítal zdá sa mi, že si celkom zarytý ateista a cirkev, tobôž náboženský fanatizmus so všetkými jeho deriváciami v Tebe vyvolávajú silnú averziu.
Samozrejme, vzťah môže fungovať aj v páre veriaci / ateista, no tam už potom záleží na porozumení, kompromisoch a dohode. Aj keď zastávam názor, že láska medzi ľuďmi dokáže prekonať aj také kruciálne otázky, ako je napríklad otázka viery.
vendo: Celkovo, robiť si názor na niekoho na základe Ezechila by bolo dosť nešťastné
-
Andi_Cibula
Addict
Kašli na neho, dobre ti radím.
-
Grim
Darca
...a na základe čoho radíš tak ako radíš?...
No skús ho spoznať bližšie, nemusíš naňho hneď vybehnúť s nejakým balením. Ale podľa toho čo píšeš to zaváňa fanatizmom. Ale tak skús, uvidíš. Potom zreferuj. 
pri najnovsej serii Dextera ma napada, ze uz mozno nebude mat moznost referovathughito napísal:Ale tak skús, uvidíš. Potom zreferuj.
Áno, je to deistický princíp, veriť v boha - alebo v istom zmysle "vyššiu moc" - neviazaného na žiadny náboženský systém. Ale ľudia, ktorí sa považujú za kresťanov (netvrdím, že si to ty, len reagujem na tvoj príspevok, ktorý ma k tomuto výlevu inšpiroval) s tým, že neveria v cirkev (WTF?), mi už lezú hore krkom. Ak veríš v kresťanského Boha si príslušníkom cirkvi či sa ti to páči alebo nie.p4ra napísal:...
-
Fabo
Hardcore addict
Begbee tak povedzme že sú tí ľudia kresťania, ale nie katolíci ani evanjelici ani iní protestanti, len kresťania