LCD alebo Plazma

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
mihaaaal
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mihaaaal »

Heh takze ak mozem tak sem daco napisem :D .... Ucil som sa o CRT, LCD a Plazme .... len povrchne ale ucil ... takze ak ma Lcd vypaleny bod t.j. ta mala "ziarovka" co svieti tak TV sa preda.... Tv sa nepreda aj je VEDLA SEBA 5 A VIAC VYPALENYCH BODOV... Plazma je preto taka draha lebo sa to stava casto a chyba sa uz neda napravit... PRIKLAD: cize kupis jednu plazmu ale zaplatis za 5dalsich co neboli funkcne 8) hadam ste ma pochopili

Plazma:
1.Jas a kontrast je ovela vyssi ako u beznych obrazoviek a je minimalne ovplyvneny okolitym osvetlenim
2.Hrubka plazmy 8 az 10 cm
3.Uhlopriecka moze byt ovela vacsia ako u beznych TV. Obmedzena je len cenou
4.Pozorovaci uhol je AZ 160 stupnov

LCD:
1.Uhol pohladu: vyrobcovia udavaju 150stupnov v skutocnosti ovela menej-mierna zmena tmavosti pri kazdom pohybe...Tento maly zorny uhol vadi napr. pri sledovani videa v skupine ludi.
2.Obraz: a)Ziadny LCD display neposkytuje dokonale plinuly obraz (naznaky flakov). Jednotlive body su ovela pomalsie chvilu trva kym sa zaznu a chilu trva kym zhasnu. Vo vacsine situaci to nevadi trochu to vidiet v akcnych scenach filmov
b)Velka ostrost obrazu
c)Neblikaju aj ked maju prekreslovaciu frekvenciu 60 az 70 Hz
d)LCD monitory maju vysoky svetelny vykon ...mozu sa pouzivat aj v miestnosti v ktorej svieti slnko

Tak to je asi vsetko zatial :D Dufam ze si to aj precitate a keby daco nebolo jasne staci sa spytat (informacie som ziskal zo zosita tretieho rocniaka radioelektronika na SOUE-Vrable) :)
rastignac
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa rastignac »

mihaaaal napísal:Heh takze ak mozem tak sem daco napisem :D .... hovadiny... :)
ako prepac ale tak tie parametre co si popisal ono ked si popozeras na nete najdes nieco uuuuplne ine ono uz len ta skola ze je ucilistie viem ze mozno ma tu viaceri pokarmujete dole ale nemam velku mienku o tych skolach a ty to len potvrdzujes.. ale k mojej teme..vyzera to tak ze na normalny prijem je aj tak najlepsie CRT a na filmy v lepsej kvalitnejsej podobe je plazma...k tomu som sa dostal ked som presurfil net ale piste dalej urcite je vela co som nenasiel :)
mihaaaal
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Vies co? Ked sa ti nepaci co ti sem niekto napise naco si vlastne zalozil tuto temu? Aj tak si vsetko hladas sam na nete nie? Inac temu mas porovnanie plazmy a LCD o CRT si tam nepisal ... a jednoznacne ti viem povedat ze by som bral hned plazmu ale to ESTE nema zmysel na Slovensku :shock: ak si si hladal informacie tak si urcite nasiel aj to ze tzv. digitalne vysielanie na Slovensku je este len v plienkach cize pozerat analogovy prijem na HD TV je len za trest....
Kamarat si objednal digiTV alebo ako sa to vola a hovori ze to ma dost daleko od digitalnej kvality... takze ja by som ti radil dve moznosti ...
Pockat cca rok ze co sa stane alebo
Risknut to a kupit jeden HD TV ...pravdaze by sa nasla tretia moznost ze kupis obycajny CRT ale no neviem
mihaaaal
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

http://technologie.etrend.sk/71879/digi ... y-a-pravda skus tuto stranku ak ju uz nemas :P tam je toho dost popisaneho ja som to cital len okrajovo ale uhlu na tom LCD aj tak neverim :D tusi to mozes porovnat
rastignac
Expert
Expert

mihaaaal napísal:http://technologie.etrend.sk/71879/digi ... y-a-pravda skus tuto stranku ak ju uz nemas :P tam je toho dost popisaneho ja som to cital len okrajovo ale uhlu na tom LCD aj tak neverim :D tusi to mozes porovnat
si si precital komentare k tomu clanku....lebo ja by som to po zhliadnuti infa v komentaroch za doveryhodne nepovazoval
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

rastignac napísal:si si precital komentare k tomu clanku....lebo ja by som to po zhliadnuti infa v komentaroch za doveryhodne nepovazoval
Veľmi ma napr. pobavilo "životnosť v súčasnosti dosahuje okolo 20 miliónov hodín" (mimochodom to je takmer 2300rokov).
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

Zalezi to od toho na co sa bude tv vyuzivat.
PLAZMA je vhodna na "vecerne pozeranie filmov", pretoze kvalita technologie plazma sa ukaze pri malom osvetleni izby.
LCD je skor vhodny na vseobecne sledovanie televizneho vysielania a aj filmov, ale tie si nevychutnas tak ako na plazme.

Urcite by som si vsak zvolil LCD, pretoze plazma je teraz na vrchole technologickeho vyvinu, zatial co LCD ma este velku buducnost.
rastignac
Expert
Expert

som cital o plazme ze panely 9. generacie-takze technologia uz dosiahla vrchol?
Rammer
Light Professional
Light Professional

Na plazme sa uz toho vela vylepsovat neda, takze ano.
O par rokov bude jasne dominovat LCD, mozno aj nejaka ina technologia, ako je OLED a podobne.
izmo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa izmo »

stano napísal:
Urcite by som si vsak zvolil LCD, pretoze plazma je teraz na vrchole technologickeho vyvinu, zatial co LCD ma este velku buducnost.
neviem co ti vylepsia na LCD co mas uz kupene doma.jasne,ze stale bude nieco nove ,ale on chcel poradit a asi to chcel kupit teraz.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

myslim, ze 82cm LCD za 30 tisic dnes staci skoro na vsetky ucely...
za par rokov bude technika uplne inde.
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Mna by zaujimalo, akym sposobom ste dosli k takymto ultimatnym zaverom, ze na plazme uz neni co vyvijat...
Rammer
Light Professional
Light Professional

izmo napísal:neviem co ti vylepsia na LCD co mas uz kupene doma.jasne,ze stale bude nieco nove ,ale on chcel poradit a asi to chcel kupit teraz.
nemyslel som to v sucasnosti
pete900
Novice
Novice

Príspevok od používateľa pete900 »

prosim o pomoc tyka sa to plazmy
co je lepsie 29 miliard farieb ( panasonic )alebo 65 536 odstínů šedi z 16-bitové palety barev ( samsung )?????? :? :?:
Dedomil
King
King

Príspevok od používateľa Dedomil »

No v dnesnej dobe malo najdes aj Plazmove telky pod 100cm. Samozrejme za cenu ktoru das za plazmu uz kupis aj LCD ktore sa mu dokaze vyrovnat.
Toto je diskutabilna tema ked ze i tie "lacnejsie" plazmy ujdu kedz to LCD ktore spadaju do tej "nizsej" cenovej kategorie nie su niektore take dobre.
Mozete si to hlavne vsimnut na tych LCDcka v NAYku.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

pete900 napísal:prosim o pomoc tyka sa to plazmy
co je lepsie 29 miliard farieb ( panasonic )alebo 65 536 odstínů šedi z 16-bitové palety barev ( samsung )?????? :? :?:
ktory SPVA panel od samsungu ma 16bit farby?:) rozmyslaj.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

mensi prehlad trhu co som si robil...
zakladne pouzitelne LCD 82cm - 23tisic
slusne 82cm - 27tisic
zakladne 102 - 32tisic
slusne 102-107 cm podla znacky cca 40tisic
FullHD 102 cm - 60tisic
Spicka - Full HD 137cm LED podsvietenie - 140tisic, to iste len namiesto led ambilight a aurora technology od phillipsu.
vyssie - 100hz full hd led - 250tisic.

krasne nam to islo dole, staci kupit telku za 60tisic, ktora do beznej domacnosti vydrzi 4-5 rokov - kym pride masivne oled a ine moderne technologie.

pred 2rokmi boli za 60 dost biedne 82cm.
Sippo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sippo »

ja som včera kupoval televízor... nakoniec som sa rozhodol pre plazmu konkrétne túto: Samsung PS-42Q96HD, a to som si deň predtým kúpil skoro LCD Sony Bravia za 45k
ale od začiatku:
- písal som kedysi do samsungu, či mi môžu nejako vysvetliť rozdiel medzi plazmov a lcd. poslali mi tri strany textu, po ktorých prečítaní my z toho vyšlo že rozdiel je maximálne vo váhe, pozorovacom uhle, konkrétne asi 1stupeň a v kazivosti (lcd - vypalovanie pixelov, plazma problém so stálim obrazom... ale to všeto tu už bolo písané)

bol som aj vo viacerých predajniach, kde mi samozrejme každý predajca chcel predať ten "jeho" výrobok, čiže k nejakým faktom som sa dopracoval len zťažka. najprv ma však ako som písal ohúrila LCD od Sony. Bolo to konkrétne v Nay-ke keď mi típek pustil vedľa seba LCD a Plazmu. LCD mala krásne farby... No potom som sa dozvedel že to je bullshit. Plazma má jednoznačne najlepší contrast. Po rozhovore s bráchom ktorý takéto veci už dlhé roky sleduje som dospel k záveru, že výber je jasný. Plazma.

ďalšia vec čo ma presvedčila je to, že lcd televízory, ako možno viete sú robené tak, že obraz má určitú odozvu, bežné LCD majú 8ms, čo znamená, že ak chcete kukať niečo rýchle ako športy (výkop vo futbale, rýchle hokejové akcie etc.) tak vám bude jednoducho rozmazávať obraz. ďalší bod pre plazmu

- samozrejme že na oba televízory treba mať digitálny signál...inak si nevychutnáte nič...potom spoznáte silu plazmy...

- ďalšia vec, brácho už je niekoľko rokov v Sydney a hovoril, že tam už tieto naše HD-ready nerobia, u nich sú už len Full-HD telky ktoré majú úplne iné(väčšie) rozlíšenia ako máme tu u nás a že iné vysielanie ako digitálne tam neexistuje.

Takže z mojej strany zhrnuté a podčiarknuté PLAZMA. Samozrejme nekupovať za 5 korún, radšej drahšiu a na splátky nech už má filtre, tunery, vyhladzovania, ochrany obrazu a všetko čo má mať.
Whisper_
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Whisper_ »

Zdravim, neviete niekto prosim nejake stranky kde porovnavaju rozne typy plaziem ? Pripadne nejaku stranku s recenziami ?
Napísať odpoveď