Let lietadlom

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ako najradšej cestujete ???

Autom
181
41%
Lietadlom
153
34%
Autobusom
18
4%
Loďou
17
4%
Vlakom
76
17%

Celkom hlasov: 445

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Let lietadlom

Príspevok od používateľa beardie »

robi sa to len preto, aby sa s letenkami nespekulovalo
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ochrana proti špekulantom čo by si radi kúpili lacné letenky a potom predali ďalej. Bežná vec.
PEGGY
Novice
Novice

Príspevok od používateľa PEGGY »

Ahojte,

Odkiaľ sa najlepšie lieta do Ázijských krajín?
“Skladám” si takú dovolenku.

Dalo by sa ísť aj cez cestovky ale ja chcem ísť iba do 1 mesta (mám vybraté štvrte- (aj hotely) väčinou mrakodrapové) a oni chodia na ostrovy, ale to už na mňa bolo asi veľa z takého dlhého letu. (A teraz tam majú tajfúny na tých ostrovoch :( )
Lehniť na pláži môžem aj niekde v Bulharsku.

Ešte nikdy som nevidela mrakodrapy (a Ameriku moc nemusím).
beardie
Redeemer
Redeemer

vitaj na fore

Azia je od Izraela az po Japonsko, musis byt konkretnejsia
mrakodrapy su aj Dubaji aj v Hongkongu
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Neda sa urcit odkial. Lebo byvaju akcie na letenky, dnes to moze byt vyhodne z Budapesti, buduci tyzden zase z Prahy. Alebo dokonca z Mnichova. Celkovo sa ale do Azie lieta z Viedne, ale aj z Budapesti ci Prahy, takze ak nie si niekde z Michaloviec, tak by ti nemuselo vadit, ak pojdes aj z Prahy. Ako pise beardie, treba uviest kde chces ist, ci zacnes Dubajom, potom Bangkok, Kuala Lumpur, Singapur a zakoncis to v Tokiu?
PEGGY
Novice
Novice

Ďakujem.

Skôr asi z Budapešti. Som z KE.

A keď sa musí prestupovať, tak sa to berie ako 4 letenky (a späť)alebo 2 ? Ešte nikdy som neprestupovala.
Z BA sa nedá ?

Chcem ísť na Filipíny Manily - MAKATI, BGC a pod. Keď som pozerala Google Street, tak mi sánky padali... :)
Ale do centra (Intramurous) by som sa bála.

Japonsko sa mi tiež veľmi páči, ale že vraj je tam draho a mala by som problém s jazykom.
heker
Redeemer
Redeemer

No lebo na Filipinach sa dohovoris po vychodniarsky :D
PEGGY
Novice
Novice

Dohovorim sa po anglicky. (To som netusila ze oni tam maju aj anglictinu).
(Aj tak budem vsetko vybavovat cez internet a mapy si vytlacim).

Ale v japonsku nemaju anglictinu.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

prosim Ta kde najdalej si bola?lebo vyzera to tak ze najdalej niekde na trhoch v pesti
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak na jednu stranu s tym, ze na Filipinach bude viac ludi vediet anglicky, znacenie latinkou a tak, to ma pravdu. Aj v tom, ze Japonsko je drahsie, ovela.
Ale osobne by som ajtak radsej odporucil pre "zaciatocnika" JAP ako Manilu. Zvlast ak ide o mrakodrapy, celkom nechapem preco prave Manila, ked je v okoli dost vhodnejsich cielov, Singapur, Hong Kong, Kuala Lumpur napriklad... Sanghaj by mal byt tiez v pohode aj bez jazyka. atd. atd.

Co sa tyka letov... no lieta sa odvsadial vsade. Jasne da sa povedat obecne ze niektore letisko je drahsie niektore lacnejsie, ale heker ma pravdu v tom, ze akcie mozu byt hocikde z BUD, VIE, PRG, KRK... z vychodu uz MUC je pridaleko tam by musela stat letenka pod 300 aby sa to oplatilo

pripadne este moznost odletiet Wizzairom do Londyna alebo Kolina a potom letiet z LON, CGN, FRA.

ale takisto moze byt najvyhodnejsie letiet z Kosic, s Turkish, bude to trebars trochu drahsie, ale nemusis pocitat cestovanie na letisko.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Rodicia idu do australie. Budapest - istanbul - kuala lumpur - perth. Mam dve otazky, tych co lietaju casto. V istanbule maju 12h prestup. Idu cez turkish, daju im tam nejake jedlo alebo transfer na daky hotel alebo nieco ? Ak ano ako to prebieha? Treba si to narokovat? (po anglicky moc nevedia). V kuala lumpur prestupuju na malaysia airlines. 2 hodiny na prestup - prehodia im batozinu, ked to bolo kupovane ako jedna letenka??
beardie
Redeemer
Redeemer

k druhej otazke ohladom batoziny, ano, uz pri odovzdani batoziny v BUD by im mali poslat az do PER, ak je to na 1 letenke, co predpokladam tak kupene je

k tomu presupu v Istanbule, tento clanok to celkom jasne vysvetluje - http://liveandletsfly.boardingarea.com/ ... sit-hotel/
musis dat trochu viac info alebo rovno napisat na FB Turkom
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Podla toho co pises, tak by prestup mali dostat, pretoze je to nad 10 hodin u Turkishu. V Budapesti sa ich budu pytat na letisku, ze ci batozinu az do Perthu. Tak ak by nevedeli co sa pytaju, nech len hovoria: Perth, Perth :D
PEGGY
Novice
Novice

Fabo napísal:Tak na jednu stranu s tym, ze na Filipinach bude viac ludi vediet anglicky, znacenie latinkou a tak, to ma pravdu. Aj v tom, ze Japonsko je drahsie, ovela.
Ale osobne by som ajtak radsej odporucil pre "zaciatocnika" JAP ako Manilu. Zvlast ak ide o mrakodrapy, celkom nechapem preco prave Manila, ked je v okoli dost vhodnejsich cielov, Singapur, Hong Kong, Kuala Lumpur napriklad... Sanghaj by mal byt tiez v pohode aj bez jazyka. atd. atd.

ale takisto moze byt najvyhodnejsie letiet z Kosic, s Turkish, bude to trebars trochu drahsie, ale nemusis pocitat cestovanie na letisko.
Dakujem za odpoved. Skusim to asi tak.

V Japonsku by som sa asi stratila, lebo ich mrakodrapove stvrte nepoznam.
A do tych stvrti v Manile (Makati, BGC, Rockwell, nie je daleko od letiska (zevraj) ortigas- Ortigas je sice trocha dalej, ale je tam nejake velke OC SM Megamall , a tie ich filipinske mrakodrapy nie su az take velmi vysoke - take sa mi najviac pacia (este vidno slnko) :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

PEGGY napísal: V Japonsku by som sa asi stratila, lebo ich mrakodrapove stvrte nepoznam.
:lol: a myslis, ze v Manile sa vyznas, len podla toho co poznas z internetu?

Ako ked tak tuzis zrovna po tom, tak kludne, ale ja by som urcite na tvojom mieste isiel niekam, kde je to trochu "zapadnejsie" aj s ohladom napr. na taku verejnu dopravu.
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

ak by som si vyberal medzi Tokyom a Manillou co sa tyka prvej navstevy velkomesta... tak URCITE odporucam tokyo, uz len pre bezpecnost a miestnych ludi
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

chlapec10 napísal:ak by som si vyberal medzi Tokyom a Manillou co sa tyka prvej navstevy velkomesta... tak URCITE odporucam tokyo, uz len pre bezpecnost a miestnych ludi
jj, len to je falosna dilema :) mas ovela viac miest na vyber nez len tie 2.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

dnes sa mi stala zaujimava vec.
V piatok som pozeral letenky Praha - JFK a LAX - Praha na klm.com. Bolo ich tam viac za cca 13000 CZK. Pozeram to dnes a uz stoja okolo 20000 CZK a je uplne jedno aky dam datum. Uz ste to niekedy videli? Moze to byt len nejaka docasna valentinska "akcia" ? Chcel som si ich kupit po vyplate (teda dnes) preto som cakal a nekupil hned v piatok
heker
Redeemer
Redeemer

Nahod si to do Google Flight a tam si sleduj cenu. Ked to padne, tak kupis. Boli teraz v akcii valentinske letenky, ale trebalo kupit 2 letenky, akciu mal napriklad Qatar.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

dik vyskusam.
par akcii som videl ale vsetko boli s navratom z toho isteho miesta :(
Napísať odpoveď