Let lietadlom

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ako najradšej cestujete ???

Autom
181
41%
Lietadlom
153
34%
Autobusom
18
4%
Loďou
17
4%
Vlakom
76
17%

Celkom hlasov: 445

hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Let lietadlom

Príspevok od používateľa hojko »

Yop, Sri Lanka - taka poznavacka podla seba na dakych 5 dni a potom trochu plaz.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Njoy
BuBuBu
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa BuBuBu »

Ahojte, mám jednu hlúpu otázku, ale tak skúsenosti máte, snáď poradíte. :) V novembri cestujeme s priateľom z Košíc do Kolína cez Wizzair. Vie mi tu niekto napísať, ako to vlastne na tom letisku prebieha? Prídeme tam, asi ku kontrole a potom? Som z toho nervózna. Ja som z toho úplne mimo, nikdy som neletela a vlastne sa toho celkom obávam, mám radšej vlaky. :D A ešte jedna otázka, stáva sa, že vás dali ako pár/skupinu sedieť na iné miesta, keď ste si nerezervovali sedadlá? Ja by som bola najradšej pri priateľovi...
beardie
Redeemer
Redeemer

kupovali ste letenku pred alebo po 15.8.? dost od toho zavisi moznost online checkinu
Online check-in is available from 30 days up to 3 hours before the scheduled departure time if you have made a booking before 15 August 2017 or purchased a seat during your booking on and after 15 August 2017.
In case you have not purchased any seats with your booking made after 15 August 2017, check-in will become available only 48 hours before departure. For return flights with no seats purchased check-in for the return leg will open after the outbound check-in is open up to 15 days before flight departure.
dalej, budete mat batozinu alebo len ruksaky, cize prirucnu batozinu v rozmere 55 X 40 X 23CM? ak len ruksaky, tie su zdarma, za batozinu sa plati, ale to ste uz asi riesili pri kupovani letenky, pripadne sa da dokupit aj neskor
ak len ruksaky, tak spravite online checkin, na letisku pojdete s vytlacenym boarding passom (alebo s elektronickou verziou v mobile) priamo na bezpecnostnu kontrolu a nasledne rovno na gate, Kosice su male letisko, tam sa nestratite

ak budete mat batozinu, spravite si onlinecheckin a s batozinou pojdete na checkin, tam odovzdate batozinu a potom pojdete na bezpecnostnu kontrolu a na gate

v Koline to iste
BuBuBu
Light Expert
Light Expert

beardie napísal:kupovali ste letenku pred alebo po 15.8.? dost od toho zavisi moznost online checkinu

dalej, budete mat batozinu alebo len ruksaky, cize prirucnu batozinu v rozmere 55 X 40 X 23CM? ak len ruksaky, tie su zdarma, za batozinu sa plati, ale to ste uz asi riesili pri kupovani letenky, pripadne sa da dokupit aj neskor
ak len ruksaky, tak spravite online checkin, na letisku pojdete s vytlacenym boarding passom (alebo s elektronickou verziou v mobile) priamo na bezpecnostnu kontrolu a nasledne rovno na gate, Kosice su male letisko, tam sa nestratite

ak budete mat batozinu, spravite si onlinecheckin a s batozinou pojdete na checkin, tam odovzdate batozinu a potom pojdete na bezpecnostnu kontrolu a na gate

v Koline to iste
Ďakujem veľmi pekne. :) Budeme mať iba ruksaky. A čo to sedenie? Máš nejaké skúsenosti s rozdeľovaním?
beardie
Redeemer
Redeemer

wizz dava celu skupinu pohromade, takze ak ste to kupovali naraz, mali by ste sediet vedla seba
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

To uz si prave nie som isty. Ryanair uz zacal rozsadzovat a tusim ze Wizz tiez alebo to do buducna planuje.
beardie
Redeemer
Redeemer

o Ryanairi viem, ze rozsadzuje, Wizz afaik menil iba politiku batoziny a za ten mesiac to asi nezmenia, ked som s nimi letel v juli, tak sme boli ako skupina spolu
z podmienok:
We aim to seat passengers who are part of the same booking and who have not selected seats other than the pre-allocated ones together, however this is not guaranteed.
preto by som doporucil spravit checkin co najskor, aby vas dali spolu, aj ked nejake 2 sedacky budu pri sebe k dispozicii asi vzdy
BuBuBu
Light Expert
Light Expert

Ďakujem vám všetkým za pomoc, pomohli ste mi, snáď to teda bude v pohode, lebo mám z toho trocha stres.
beardie
Redeemer
Redeemer

stastny let a daj potom vediet, ako sa pacilo :)
BuBuBu
Light Expert
Light Expert

Ďakujem. :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ked letim s jet2, teda skor uz 2 hodiny sedime v lietadle, lebo na runway je porucha, na druhej hmla... mam sancu vyhadat kompenzaciu? Nie je to chyba ich, ale letiska...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Na hmlu bude urcite vynimka. Cize sa podla mna odvolaju na to, ze aj ked bola jedna runway odstavena, tak na druhej bola hmla a pocasie nikto neovplyvni, takze ziadnu kompenzaciu nedaju. To teraz by si v Atlante a Franfurte mohli miliony ludi narokovat odskodne.
jackb
Redeemer
Redeemer

Let lietadlom

Tak sme nakoniec v zavretom lietadle stravili 3 hodky a tlieskali uz pri odlepeni sa podvozku od runway.
Nad cielom ale kapitan: mame zlu viditelnost, budem 10-15 min kruzit
beardie
Redeemer
Redeemer

Hmla je vis major
heker
Redeemer
Redeemer

Tzv. vyssia moc?
beardie
Redeemer
Redeemer

Áno, počasie a stávky, za to kompenzácie nie sú
heker
Redeemer
Redeemer

Tusim som to aj cital. Je par spolocnosti co sa tomu venuju, napr - https://www.vasenaroky.sk/letecka-doprava/omeskany-let
jackb
Redeemer
Redeemer

Dakujem. Takze som nakoniec rad za plechovku Irn Bru a 1,7kg nadvahy batoziny gratis :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Práve ma dnes dostal Ryanair. Sme si dávnejšie bookli lacné letenky do Barcelony + hotel a kvôli istým problémom tam nemôžeme ísť. A nedá sa to, samozrejme, zrušiť. Fajn, zohnali sme si za seba náhradu, všetko v poriadku. Až doteraz - 110€ poplatok za to, že prepíšem kolonku v zmene mena na stránke Ryanairu..
Napísať odpoveď