Let lietadlom
-
Bolldar
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Seřadím podle nejoblíbenějšího: Auto, Kolo, Pěšky
, Vlak, Bus (kolo samosebou v létě a ne na nějaké velké vzdálenosti... taktéž chůze)
Letadlem.. mno pokud nepočítám 30minut vyhlídkového letu v letadle pro 4osoby (což bylo skvělý
) tak jsem nikd neleťel.. akorát teď plánuji na prázdniny do Británie na 20 denní výlet letadlem 
Letadlem.. mno pokud nepočítám 30minut vyhlídkového letu v letadle pro 4osoby (což bylo skvělý
-
The Calvin
Star
Lietadlom som taktiez este nikdy neletel, ale dufam, ze raz sa mi to splni.Si myslim, ze je to taky dobry pocit.
Najcastejsie asi pesky, bicyklom alebo mhd.Ale najviac sa mi paci jazda autom, je to take pohodlne.Vlakom som isiel iba raz v zivote a to pred rokom ked som isiel do Prahy, bolo to presne 795km.Ach to bola, ale vycerpavajuca cesta 
-
makaveli
King
nasiel som jednu vec, co sa hodi do tejto temy 
video:
clanok:
http://cestovani.idnes.cz/nejhlucnejsi- ... igsvet_tom
video:
clanok:
http://cestovani.idnes.cz/nejhlucnejsi- ... igsvet_tom
-
MalyKlingac
Amateur
-
Misuliatko
Expert
JJ, rolovanie, vzlietanie, ked ta oprie do sedadla je pecka, tiez si to riadne vychutnavam...a potom aj pristatie mam rad, ale stale nedokazem vyrovnavat tlaky, ako sa snazim tak sa snazim, proste nejde to...a to som letel tolko, ze uz to ani nepocitam.
Inac mozno to je strelene, ale mam velmi rad ked sa lietadlo pri nejakej turbulencii, alebo len tak prepadne v tych ako 'bublinach' ci co tp je....proste lietadlo vodlnym padom spadne dole o niekolko metrov.....a tak vas nadvyhne, mne sa to paci....ale pokym to je iba zopar metrov, cize si nemyslite, ze by som rad zazil volny pad z 10km vysky az na zem...ale kym to je v norme je to ok.
Inac mozno to je strelene, ale mam velmi rad ked sa lietadlo pri nejakej turbulencii, alebo len tak prepadne v tych ako 'bublinach' ci co tp je....proste lietadlo vodlnym padom spadne dole o niekolko metrov.....a tak vas nadvyhne, mne sa to paci....ale pokym to je iba zopar metrov, cize si nemyslite, ze by som rad zazil volny pad z 10km vysky az na zem...ale kym to je v norme je to ok.
-
dair
Guru wannabe
ked chces vyrovnat tlak tak je dobre zut zuvacku alebo ak mozes, zivni si...Lub0$ napísal:JJ, rolovanie, vzlietanie, ked ta oprie do sedadla je pecka, tiez si to riadne vychutnavam...a potom aj pristatie mam rad, ale stale nedokazem vyrovnavat tlaky, ako sa snazim tak sa snazim, proste nejde to...a to som letel tolko, ze uz to ani nepocitam.
OK tak ja sa idem pripravit na moj 30 hodinovy let (s prestupom)..
Nechce sa niekto vymenit?
-
Shark NX
Addict
Pri vzlete staci zuvacka resp. mierne pootvorene usta (Staci nenapadne) ... Kedze sa tlak v Kabine znizuje na tlak podobny vyske asi 1000m. A tento rozdiel smerom hore Eustachova trubica bez vacsich problemov vyrovna.
Pri pristavani sa ti bubienky zatlacaju naspat do usi a to moze byt trochu bolestive. Staci si zapchat nos a zatlacit ... Bubiekny sa vratia do povodnej pozicie ... Mozes ich prefuknut aj viac ... aby zas "zalahli do opacneho smeru" aby si mal pokoj na takych 5min.
Rolling si vzdy vychutnavam. Raz som sedel aj v Kabine a mohol som vystartovat za asistencie pilota s ATR-72 (Este stara linka LZIB-EPWA ktora mala malo pasazierov) ... Nenormalny pocit ked zdvihnes Knob na plno a drzis zablokovane brzdy a potom ich pustis
...
Pri pristavani sa ti bubienky zatlacaju naspat do usi a to moze byt trochu bolestive. Staci si zapchat nos a zatlacit ... Bubiekny sa vratia do povodnej pozicie ... Mozes ich prefuknut aj viac ... aby zas "zalahli do opacneho smeru" aby si mal pokoj na takych 5min.
Rolling si vzdy vychutnavam. Raz som sedel aj v Kabine a mohol som vystartovat za asistencie pilota s ATR-72 (Este stara linka LZIB-EPWA ktora mala malo pasazierov) ... Nenormalny pocit ked zdvihnes Knob na plno a drzis zablokovane brzdy a potom ich pustis
tak ja som letela už asi 14 krát..najdlhšie to bolo z Írska do Bostonu asi 5 hodiniek cesty...ale i po toľkých vzletoch a príletoch sa mi to vôbec nezapáčilo..
...ale čo už každý ma iný názor..najhoršie je keď je človek prechladený a tie všetky tlaky veľmi nepekne bolia...
...noo mám ešte jednu otázočku..
..teraz za pár dní letím do Írska prestupujem v Stanstede a ide o to že letím Ryanair-om a asi už viete že zaviedli už pre každého online check-in..no ide o to že nikdy som týmto spôsobom neletela a neviem vôbec ako postupovať..tu na letisku v Bratislave a potom ďalej v Stantstede...plus ešte dodávam že mám príručnú batožinu aj jednu na odovzdanie...
-
makaveli
King
mesiacik napísal:noo mám ešte jednu otázočku....teraz za pár dní letím do Írska prestupujem v Stanstede a ide o to že letím Ryanair-om a asi už viete že zaviedli už pre každého online check-in..no ide o to že nikdy som týmto spôsobom neletela a neviem vôbec ako postupovať..tu na letisku v Bratislave a potom ďalej v Stantstede...plus ešte dodávam že mám príručnú batožinu aj jednu na odovzdanie...
cize v skratke.. doma si spravis online check-in 15 dni - 4 hodky pred odletom pomocou ich webstranky, je to uplne intuitivne, toho sa neboj.. vytlacis si palubny listok.. prides na letisko, odovzdas batozinu (myslim, ze tam, kde sa predtym robil check-in).. potom prejdes security checkom, kde ukazes id s palubnym listkom a potom este ukazes ten palubny listok na gate a pri nastupe do lietadla.. btw, v londyne si budes musiet batozinu zobrat a znova prejst celou procedurou ako v bratislave, pretoze ryanair je strictly point-to-point, cize nemozes vyuzit flight connections..ryanair.com napísal:If you are traveling with 1, 2 or 3 checked bags per person you will be required to pay the applicable online check-in and checked baggage fee(s) at the time of booking. Passengers must check- in online and print their boarding passes between 15 days prior up to 4 hours before the scheduled flight departure time. At the airport, checked baggage should be taken to the Bag Drop desk to be tagged and sent to the aircraft.
ďakujem..makaveli napísal:cize v skratke.. doma si spravis online check-in 15 dni - 4 hodky pred odletom pomocou ich webstranky, je to uplne intuitivne, toho sa neboj.. vytlacis si palubny listok.. prides na letisko, odovzdas batozinu (myslim, ze tam, kde sa predtym robil check-in).. potom prejdes security checkom, kde ukazes id s palubnym listkom a potom este ukazes ten palubny listok na gate a pri nastupe do lietadla.. btw, v londyne si budes musiet batozinu zobrat a znova prejst celou procedurou ako v bratislave, pretoze ryanair je strictly point-to-point, cize nemozes vyuzit flight connections..
Zuvacka mi vobec nepomaha, neboj uz som to skusal....dair napísal:ked chces vyrovnat tlak tak je dobre zut zuvacku alebo ak mozes, zivni si...
OK tak ja sa idem pripravit na moj 30 hodinovy let (s prestupom)..![]()
Nechce sa niekto vymenit?
No a hej vzleyt este ak otak v pohode, to mi az tak nevadi, ale pristavanie omg....taka nenormalna bolest usi.