Let lietadlom
Re: Let lietadlom
No, držte palce, za 23 hodín odlietam do Turecka, Antalya 
-
KaptMichal
King
A cim letis? CCA alebo cez Travel Service?
tam idú tento rok všetciEmpatik napísal:No, držte palce, za 23 hodín odlietam do Turecka, Antalya
Tomu ver, že všetci
Antalya, alebo Alanya..
Neviem, čo nás tam ťahá.
KaptMichal - neviem, iba viem, že letím z Bratislavy
Neviem, čo nás tam ťahá.
KaptMichal - neviem, iba viem, že letím z Bratislavy
zlato a retiazkyEmpatik napísal: Neviem, čo nás tam ťahá.
-
chipp12
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
lietadlo ? na to kolko mam rokov ( 19 ) som nim uz letel celkom dost krat a asi najhorsi let som zazil minuly rok ked som letel z Malty ( odlet 4:00 rano ) a predtim sme boli este vonku na rozluckovej party a letiet potom v lietadle s poloopity ked to s vami pekne trmaca vo vzduchu ziadna sranda 
no premna tiez nebolo prijemne letiet, ked sme museli cakat v Kahire 3 ci 4 hodiny kým nam opravia lietadlo, a potom leť s takým lietadlom 
btw na to kolko mam rokov som tiez vela krat letel, konkretne, viac krat som letel lietadlom ako mam sam rokov, to sa nepostasti hocikomu
ale uz sa to zacina obracať 
btw na to kolko mam rokov som tiez vela krat letel, konkretne, viac krat som letel lietadlom ako mam sam rokov, to sa nepostasti hocikomu
-
Fabo
Hardcore addict
Ved to robi len jeden spiatocny let bez prestupu kazde dva roky, v dnesnej dobe ked je lacnejsie dostat sa z Blavy do Talianska ako do Kosic...
btw. tiez mam viac, 22 letov/20rokov, a to pocitam len linkove lety.
btw. tiez mam viac, 22 letov/20rokov, a to pocitam len linkove lety.
ked som letel do Pariza so skyeurope, tak prsalo, a nad sedadlom v tej priehradke na batozinu bolo stale viac a viac vody...tak neviem, ci to lietadlo mali derave alebo co
a ked som sa vracal z Bulharska pred X rokmi, tak akurat asi 2dni predtym teroristi odpalili tie ruske lietadla, takze na tom hnusnom nezrekonstruovanom sovietskom letisku bol totalny chaos, cele ruske rodiny tam uz niekolko dni spali na nafukovackach priamo v hale a na tabuly odletov bolo pri tych spadnutych ruskych lietadlach napisane, ze maju meskanie "99999minut", co bolo asi maximalne cislo ake sa zmestilo na tu staru tabulu...
aj vam sa v Bratislave stalo, ze ste museli k lietadlu slapat peso ? to v Turecku bolo lietadlo asi 30metrov peso od vychodu (naozaj maly kusok) a aj tak nas donutili odviezt sa tym letiskovym autobusom k lietadlu...
a ked som sa vracal z Bulharska pred X rokmi, tak akurat asi 2dni predtym teroristi odpalili tie ruske lietadla, takze na tom hnusnom nezrekonstruovanom sovietskom letisku bol totalny chaos, cele ruske rodiny tam uz niekolko dni spali na nafukovackach priamo v hale a na tabuly odletov bolo pri tych spadnutych ruskych lietadlach napisane, ze maju meskanie "99999minut", co bolo asi maximalne cislo ake sa zmestilo na tu staru tabulu...
aj vam sa v Bratislave stalo, ze ste museli k lietadlu slapat peso ? to v Turecku bolo lietadlo asi 30metrov peso od vychodu (naozaj maly kusok) a aj tak nas donutili odviezt sa tym letiskovym autobusom k lietadlu...
-
javatar
Hardcore addict
no mna v BA nastvali ked som priletel s malym meskanim, ponahlal sa na vecernu MHD a nasledne na vlak a na tych 150m k hale sme sa museli natrepat do autobusu (nastastie som vsetko stihol)ephramko napísal:aj vam sa v Bratislave stalo, ze ste museli k lietadlu slapat peso ? to v Turecku bolo lietadlo asi 30metrov peso od vychodu (naozaj maly kusok) a aj tak nas donutili odviezt sa tym letiskovym autobusom k lietadlu...
ale slapat peso k lietadlu (aj vacsi kusok ako 150m) sa mi napr. stalo v londyne, tampere a tusim aj v rige a vobec ma to neotravovalo
no neviem ci ta duta retaz stoji za niecoCheZteR napísal: zlato a retiazkyja som tam už bol 2x
-
chlapec10
Addict
ak budu hviezdy spravne naklonene, tak v septembri pojdem 1 krat 2 poschodovou a380

-
mato951
Star
chlapec10 napísal:ak budu hviezdy spravne naklonene, tak v septembri pojdem 1 krat 2 poschodovou a380![]()
Tak to ti závidím ja som zatial letel iba takými menšími lietadlami do 150osob ale toto musi byt pecka
Zatiaľ som ešte aeroplánom neletel, ale ani mi to nechýba.... kde potrebujem, sa dopravím aj autom....
Výhoda aeroplánu je jednoznačne rýchlosť - ale tam podľa mňa plusy končia.... obmedzené množstvo batožiny (aj z toho je časť mimo dosahu), nemožnosť dať si cigaretku, málo miesta, preprava určitých vecí nie je povolená, žiadne súkromie, pri prípadnej (aj keď veľmi málo pravdepodobnej) nehode je šanca na prežitie blízka nule, v núdzi nemožnosť priamo ovplyvniť dianie (laicky povedané, pokiaľ by som sedel na mieste pilota, tak by som aspoň mohol niečo skúsiť - čož v reáli pochopiteľne nie je možné, a vzdanie sa zodpovednosti za vlastné bytie je mi dosť cudzie....)....
Výhoda aeroplánu je jednoznačne rýchlosť - ale tam podľa mňa plusy končia.... obmedzené množstvo batožiny (aj z toho je časť mimo dosahu), nemožnosť dať si cigaretku, málo miesta, preprava určitých vecí nie je povolená, žiadne súkromie, pri prípadnej (aj keď veľmi málo pravdepodobnej) nehode je šanca na prežitie blízka nule, v núdzi nemožnosť priamo ovplyvniť dianie (laicky povedané, pokiaľ by som sedel na mieste pilota, tak by som aspoň mohol niečo skúsiť - čož v reáli pochopiteľne nie je možné, a vzdanie sa zodpovednosti za vlastné bytie je mi dosť cudzie....)....
-
mato951
Star
O tej batožine to maš pravdu to je dosť na chu*a ja som išiel do grecka (ostrov Kos) na pol roka a mohol som si dať do batožiny iba 20kg čo je nerealne lebo som si bral zo sebou jedlo cca 5kg, sprchove gely cca5kg a ostatne šaty10kg čiže dosť malo,sukromie je tiež pravda, málo miesta to by som ani nepovedal, tie nehodyto by som sa ani nebál lebo koľko krát do roka počuješ že havaruje lietadlo no minimálne a keď ideš autom tak nemusíš byť ani ty navyne a zomrieš. Ale poviemti keď si ešte neletel takto ani ti to nemusí chýbať, mne čo sa páčilo tak to boli iba štarty kde ta natlačilo do sedačky ako keby ideš autom čo ma 500koniobmedzené množstvo batožiny (aj z toho je časť mimo dosahu), nemožnosť dať si cigaretku, málo miesta, preprava určitých vecí nie je povolená, žiadne súkromie,
-
chlapec10
Addict
bud mi nieco nedochadza.... alebo nechapem... v Grecku nemaju jedlo a sprchove gely aby si ich vozil z SK???lebo som si bral zo sebou jedlo cca 5kg, sprchove gely cca5kg a ostatne šaty10kg
noo... ja ze preferujem lietadlo na vsetko nad 4,5 hodin jazdy...Pinhead napísal:Zatiaľ som ešte aeroplánom neletel, ale ani mi to nechýba.... kde potrebujem, sa dopravím aj autom....
Výhoda aeroplánu je jednoznačne rýchlosť - ale tam podľa mňa plusy končia....
rychlost je brutalny plus, ked niekde kde by si cestoval autom 18-24 hodin, mas lietadlom zmaknute za 2,3 hodinky.... nehovoriac o trasach do inych kontinentov
pri lete mas klud, nie si unaveny, mozes si vybavit pracovne zalezitosti
ked mas nieco v kufri auta, mas to pocas jazdy v dosah?obmedzené množstvo batožiny (aj z toho je časť mimo dosahu)
nefajcimnemožnosť dať si cigaretku
no neviem akym autom jazdievas, ale priemerny auto ma menej miesta ako priemerne miesto v economy( nemyslim sardinkove charte)málo miesta
poviem ti tak, ze zatial vsetko co som chcel prepravit som prepravil, nepatrim medzi tych co nosia dynamit v kufripreprava určitých vecí nie je povolená
ano nemas(ak teda neletis v 1st class alebo sukromnom jete) ale ak chces mozes si kupit celu radu a budes matžiadne súkromie
statisticky sa zabijes ovela ovela skor ako v lietadlepri prípadnej (aj keď veľmi málo pravdepodobnej) nehode je šanca na prežitie blízka nule, v núdzi nemožnosť priamo ovplyvniť dianie (laicky povedané, pokiaľ by som sedel na mieste pilota, tak by som aspoň mohol niečo skúsiť - čož v reáli pochopiteľne nie je možné, a vzdanie sa zodpovednosti za vlastné bytie je mi dosť cudzie....)....
-
seth82
Darca
Nechcem byť sprostý, ale na kieho ďasa si so sebou trepal 5kg sprchovacích gélov? Veď tie sú na Slovensku tak drahé, ako inde v Európe (mal som možnosť porovnať ceny iba nedávno) a keď si do toho Grécka šiel na pol roka (predpokladám za zárobkom), tak tie dve eurá za sprchovací gél, ktorý vydrží týždeň-dva, si si predsa mohol dovoliť. Na úvod stačilo vziať iba jeden a mal by si 4.5kg viac na iné veci, napríklad na šatstvo...
Mňa šoférovanie baví, takže v pohode.... O nejakej únave sa moc hovoriť nedá.... Na iné kontinenty zatiaľ nemám dôvod chodiť, ale je pravda, že pokiaľ ten dôvod mať budem, tak inak ako aeroplánom to asi nebudenoo... ja ze preferujem lietadlo na vsetko nad 4,5 hodin jazdy...
rychlost je brutalny plus, ked niekde kde by si cestoval autom 18-24 hodin, mas lietadlom zmaknute za 2,3 hodinky.... nehovoriac o trasach do inych kontinentov
pri lete mas klud, nie si unaveny, mozes si vybavit pracovne zalezitosti
samozrejme, že áno.... buď mi to podá spolujazdec, alebo zastavím a podám si to z kufra sám....ked mas nieco v kufri auta, mas to pocas jazdy v dosah?
Tak v tomto ohľade máš vystarané....nefajcim![]()
Nejde len o miesto ako určitý objem decimetrov vzduchu.... skôr som to myslel "životným miestom" - to znamená mať pustenú svoju muziku, nastavenú takú teplotu klímy, aká mi vyhovuje, nesedieť vedľa nejakého upoteného smradľavého dovolenkára, ktorý sa furt od letušky dožaduje nejakých 3,14-čovín etc....no neviem akym autom jazdievas, ale priemerny auto ma menej miesta ako priemerne miesto v economy( nemyslim sardinkove charte)
Dynamit bežne ani ja neprepravujempoviem ti tak, ze zatial vsetko co som chcel prepravit som prepravil, nepatrim medzi tych co nosia dynamit v kufria bezne veci co nemozu byt na palube dam to odovzdavanej batoziny.
Štatistika jasne hovorí o bezpečnosti let. dopravy.... Tú nepopieram, ale ide o taký vnútorný pocit nutnosti kontrolovať veci.... Autá mám nadpriemerne bezpečné, a pokiaľ vidím či vycítim, že sa blíži nehoda, tak ešte stále môžem spraviť nejaké protiopatrenia (v aeropláne akurát skloniť hlavu a dýchať kyslík z masky....).... Ako spolujazdec v aute sa dá toho urobiť celkom dosťstatisticky sa zabijes ovela ovela skor ako v lietadlea ked si v aute a do teba to napikuje nejake auto/kamion tak si mozes tiez piskat
PS: tento argument by znamenal ze by si nemal chodit v aute ako spolujazdec, ani v buse alebo vlaku....
Nemám nič proti lietaniu, akurát z hľadiska mojich potrieb je tam len jedna jediná výhoda, inak prevažujú nevýhody.....
-
mato951
Star
tie sprchove gely to som myslel všetko dokopy ako ustna hygiena, opalovaci krem atd. a ano išiel som tam za zárobkom ale to som ešte nevedel čo ma tam čaka.seth82 napísal:Nechcem byť sprostý, ale na kieho ďasa si so sebou trepal 5kg sprchovacích gélov? Veď tie sú na Slovensku tak drahé, ako inde v Európe (mal som možnosť porovnať ceny iba nedávno) a keď si do toho Grécka šiel na pol roka (predpokladám za zárobkom), tak tie dve eurá za sprchovací gél, ktorý vydrží týždeň-dva, si si predsa mohol dovoliť. Na úvod stačilo vziať iba jeden a mal by si 4.5kg viac na iné veci, napríklad na šatstvo...
Ale v grécku majú dosť jedla len v hoteli čo som ja robil sme mali takú stravu že by to ani môj pes nejdol a to sme tam boli cca 15-sti a doniesli nám cca pre 10 ľudí čiže ostatný čo chodili nekôr mali smolu.lebo som si bral zo sebou jedlo cca 5kg, sprchove gely cca5kg a ostatne šaty10kg
bud mi nieco nedochadza.... alebo nechapem... v Grecku nemaju jedlo a sprchove gely aby si ich vozil z SK???
// ale to sme už odbehli trošku od temy
btw. v Grecku maju v supermarketoch lacnejsie bezne potraviny a napoje ako na Slovensku, pricom priemerny plat v Grecku je asi 3krat vyssi ako na Slovensku...
takze chlapce vyborne si urobil, ze si tam isiel taky nabaleny...to naozaj len Slovak moze urobit, pastekarsky a igelitkovy narod...zobral si si aj sandale s ponozkami ?
takze chlapce vyborne si urobil, ze si tam isiel taky nabaleny...to naozaj len Slovak moze urobit, pastekarsky a igelitkovy narod...zobral si si aj sandale s ponozkami ?