Mafia The city of Lost Heaven

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Mafia The city of Lost Heaven

Príspevok od používateľa Pilifo »

Podľa mňa ten gameplay vyzerá dosť dobre. Asi to nebude najlepšie graficky prepracovaná a najreálnejšia hra súčasnosti, ale tú atmosféru starej jednotky to stále má :)
Prílohy
cc1.gif
(962.37 KiB) 177 stiahnutí
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Gameplay vyzerá dobre, teším sa :-)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Vadí mi zopár maličkých detailov: veľmi rýchle pohyby cover systému, divné hádzanie molotovu napr., veľmi viditeľné trajektórie striel...

Ale inak som mega spokojný, atmosféra super, grafika perfektná, level dizajn updatnutý (čo je super). A z čoho som najviac nadšený, sú tie malé zmeny - doslova vylepšenia. A je vidno, že to nie sú vylepšenia len preto, aby boli, ale že sa niekto naozaj do toho (inak skvelého) scenára pozrel a dal tomu logiku, hlavu a pätu. Napr. to, že tam Paulie a spol nestáli ako pipíci v daždi, kým im prídeš povedať, že sa niečo stalo (aj keď by tú streľbu počuli na kilometer) a pribehli na miesto. Potom to, ako v péčku boli z toho, že zabili policajtov. Tiež herecké výkony pri objavení sama. Jednoducho fakt, z tohto hľadiska úplne iná liga. Scenár, herci aj dabing úplne skvelé. Ja len dúfam, že sa pochlapia aj češi, a nebudú to silou mocou dabovať nasilu rovnako ako jednotku, a že si dajú záležať. Lebo si to chcem zahrať aj v CZ. :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

No mne sa na starej hre páčili aj také tie zastaralé prvky, aké sa do novej už určite nedostanú. Realistický jazdný model áut, tuším sa dalo aj manuálne hádzať rýchlosti, dokonca autá mali nádrže a mohlo mi dokonca dôjsť palivo (dalo sa aj dotankovať).
Pri zahodení zásobníka sa nevystrelená munícia nedostala zázrakom do nového, takže trebalo zvážiť, či stojí za to prebiť.
Neviem, ako na tom bola Mafia 3, ale hrateľnosť to bude mať podobnú a predpokladám, že takéto "fičúry" tam neboli.
Hensym
VIP
VIP

Manuálne radenie je tuším pre remake potvrdené. Verím, že tankovanie tiež - na druhej strane ale, Mafiu 1 som prešiel hádam 10-15 krát, ale okrem extrémnej jazdy som nikdy tankovať nepotreboval. Inak, tankovať sa dalo aj v dvojke (v 3 neviem).
To prebíjanie verím že spravia, to je tak vo veľa hrách.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Autoeditácia príspevku po 5 hod 49 min 56 sek:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

velmi si na to tesim, popravde som milo prekvapeny, ked pozriem na zaprasenu mafiu 3 ktoru som ani nedohral tak som neveril, no vyzera to naozaj na podareny remake a urcite si to rad zahram, pre mna toto a cyberpunk su hry tohoto roka co musim zahrat :)
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ja som mafiu 3 pre istotu nikdy neskusi.. odradil ma look a recenzie. Radsej si nepokazit radost :D
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ja som tiež nehral Mafiu 3. Mafia 2 bola ale podľa mňa dosť dobrá hra, ale prostredie 30. rokov z jednotky mi sedí viac.

Z toho gameplay je vidieť, že to nie je najlepší engine súčasnosti, ale dabing a atmosféra vyzerajú byť stále veľmi solídne. Kupujem to jednoznačne hneď po vydaní :)
Hensym
VIP
VIP

Vyzerá to fakt veľmi dobre.

Pár vecí, čo mi vadí: Arkádové prvky, napr. v Nabídke, kedy uteká pred prenasledovateľmi (ktorých je mimochodom strašne veľa). Celkovo je to celé také vyostrenejšie, viac výbuchov, viac áut (bolo to vidno aj vo Výlete do prírody). Vadia mi ďalšie arkádové prvky, ako napr. indikátory zákrut a všetkých interaktívnych vecí, snáď sa to bude dať vypnúť. Tiež možno príliš rýchle autá. A potom mi napr. vadí chýbajúca pokora Tommyho zo začiatku hry. V pôvodnej bolocítiť, že nemá na výber a je predposratý. V tejto novej som mal pocit, že do toho išiel z pomsty za roz*ebaný taxík. Potom mi veľmi vadia Tomove rýchle animácie všetkého (cover, streľba, molotov, beh cez prekážky...) a ešte sa mi trošku nezdá Vincenzova extrovertná povaha a Paulieho šikanovanie Ralpha (ale to je o zvyku, a možno to prinesie uveriteľnejšie charaktery). A hudba, ktorá mi príde možnoa až príliš zmenená (ale toto nemusí byť mínus, ale plus, len je to tiež o zvyku).

Naopak ale vecí, ktoré vyzerajú špičkovo je oveľa viac a nemusím rozpisovať všetky. Grafika, atmosféra, autá. Scenár (!!!), a toto ani nedokážem opísať, o koľko tried je lepší. Pri úvodnom dialógu s Normanom bolo cítiť, že to fakt vyšperkovali, je to perfektné, vymakanejšie, prepracované do detailov. Detaily cítiť napr. aj v Bežnej rutine, kde aj taká maličkosť ako to, že Tom bol vo vnútri toho podniku a videl, že tí ľudia nemajú prachy, a tá starenka ho tam preklínala, pridáva brutálne na uveriteľnosti a budovaní atmosféry.

Ako celok ma to fakt veľmi presvedčilo o tom, že si musím zaobstarať nejaký komp, čo to rozbehá a objednať si to. :)

PS: Český dabing výrazne kvalitnejší, ako pôvodný CZ dabing, a samozrejme o X tried horší ako anglický. Je tam cítiť, že niektoré riadky českí dabéri dabovali bez toho, aby videli video sekvenciu, škoda. Ale z nostalgie si to isto zahrám aj v CZ.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja to hram od vcera a som prijemne prekvapeny. Hram to na klasickej obtiaznosti pretoze som sa dost bal arkadovych prvkov a vyzera to ako dobry krok. V prvej nahanacke mi vadili tie akcne "prestrihy" ale odvtedy som si nic take rusive nevsimol. Dabing je OK, mohlo to byt lepsie ale ako pises, z nostalgie ho nechavam zapnuty.
Ovladanie aut je rovnako uveritelne a prestrelky su trochu akcnejsie no nevadi to. Grafika je super a som prekvapeny aj optimalizaciou, krasne to drzi 60 fps bez dropov. A hlavne nocne mesto vyzera velmi dobre.
Takze za seba urcite odporucam.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Na čom hraješ?
Gothar
Moderátor
Moderátor

PC, chodenie a soferovanie na xbox gamepade a prestrelky klavesnica+mys.
//edit: teraz mi napadlo ze si asi myslel GPU, tak to je GTX 1080Ti @1440p
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Myslel som či hráš na PC, alebo konzole 🙂
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Okej tak akurat mam pretek, a odobrali moznost pouzitia skratky. To mi celkom dost prekaza... Ale zatial musim povedat ze je to super. Dobre pouzitich 35libier. Zatial sa mi pacia malicke zmeny a dodatky, nerusia mi hranie skor sprijemnuju. Uz si poriadne Mafiu nepamatam. Mam pocit ze je pretek rychlo v story ale to sa mi ozaj asi len zda. Sak je to uz 15 rokov co som to ja hral.
Co je trosku odflaknute je ze sa textury dokresluju za jazdy. To som si myslel ze taketo veci uz maju zmaknute. Ale aj tak fajn. Mozno chceli zachovat uplnu nostalgiu. Ako ponechali pohyb postav. Hlavne otvaranie dveri je z roku 2002 :D
Dam vediet ked dohram. Hram to na PS4
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Gothar napísal: 01 okt 2020, 14:14PC, chodenie a soferovanie na xbox gamepade a prestrelky klavesnica+mys.
Da sa tam pouzivat spolu gamepad a mys? Ja tiez pouzivam gamepad na soferovanie, ale na pohyb gamepad a na mierenie a strielanie gamepad+mys, teraz uz je to mozne asi v kazdej novej hre, ale v starej Mafii to neslo.

Inak skoda ze tam nie je online rezim, stacilo pridat nejake misie priamo v meste, alebo samostatne, ako v GTA, vytvorit preteky by nebolo zlozite, spravit checkpointy, nejaky deadmatch, Battle royal a pod., postupne by mohli pridavat misie. Ked uz to robili vsetko nanovo a je tam cele to mesto, je skoda ze po odohrani hlavnych a vedlajsich misii bude pre mna Mafia nehratelna, mna nebavi hrat rovnake misie opakovane.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ano da, dokonca ho mozes aj vypnut a ked skoncis strielanie a sadnes do auta tak len zapnes gamepad a soferujes s nim.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Toto som nejak nepochopil, vypnut sa da gamepad? Ja nic vypinat nechcem, ide mi o to, aby som mohol pouzivat gamepad v lavej ruke na pohyb lavym analogom a sucasne v pravej ruke mys na mierenie a strielanie.

Daju sa nastavit vlastne funkcie pre mys - a gamepad? Pre mys je to standard, ale pre gamepad uz nie, ak sa to pre gamepad neda nastavit, ake funkcie maju LT, LB a tlacidlo laveho analogu, pri chodzi?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Aha, no aj to sa da. Pri dlhych prestrelkach sa vypina sam, preto som to spomenul. Ale inak funguje subezne s klavesnicou a mysou. Tie funkcie si presne nepamatam ale na Y je skakanie cez prekazky, B je obrana a A je tusim utok zblizka. Pre mna bolo jednoduchsie proste polozit gamepad a chodit peso s klavesnicou.
PS: dohrane za 13 hodin na klasickej obtiaznosti, kedysi sa mi to zdalo ako dlhsia hra :D Ale som spokojny, este si trochu zablbnem vo volnej jazde. Je tam nejakych 10 misii podobnych povodnej Extremnej jazde tak som zvedavy:
https://gamesgds.com/mafia-definitive-e ... to-locate/

Autoeditácia príspevku po 1 min 41 sek:
lekoklatik napísal: 04 okt 2020, 15:43 Okej tak akurat mam pretek, a odobrali moznost pouzitia skratky. To mi celkom dost prekaza... Ale zatial musim povedat ze je to super. Dobre pouzitich 35libier. Zatial sa mi pacia malicke zmeny a dodatky, nerusia mi hranie skor sprijemnuju. Uz si poriadne Mafiu nepamatam. Mam pocit ze je pretek rychlo v story ale to sa mi ozaj asi len zda. Sak je to uz 15 rokov co som to ja hral.
Co je trosku odflaknute je ze sa textury dokresluju za jazdy. To som si myslel ze taketo veci uz maju zmaknute. Ale aj tak fajn. Mozno chceli zachovat uplnu nostalgiu. Ako ponechali pohyb postav. Hlavne otvaranie dveri je z roku 2002 :D
Dam vediet ked dohram. Hram to na PS4
Len sa pekne snaz, da sa to zvladnut aj na klasickej obtiaznosti. Treba len plynule brzdit a drzat stopu. Ja som to dal asi na 10-15 pokus.
Napísať odpoveď