Maturita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Shwollo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Shwollo »

Skolacik napísal:Zdravim vas.
Poradte mi, ci mam ist na externu cast matiky. Matiku ako tak ovladam cize zmaturovat by som mal aj ked asi nie nejak slavne. na vysku ma beru ASI bez prijimaciek, kedze spadam pod kriteria prijatia bez prijimaciek (priemer do 2.0)

Co by ste mi poradili? mam ist na tu matur alebo nie? Oplati as mi to? bude mi ju niekedy treba? :?
ak ťa berú bez prijímačiek tak by som sa moc do matiky nehrnul. Napr. ja som si dal matiku pre to, lebo z nej budem robiť prijímačky na vš tak aby sa na mňa niečo nalepilo.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Skolacik asi takto, matika je jeden z predmetov, ktore celkom vies, nemas sa nane co ucit.. ak si ju mas dat ako piaty predmet, urcite si ju nedavaj.. ale ak si mas namiesto toho hodit predmet typu "nos alebo dej" co su ciste fakty a omacky co musis vediet.. tak radsej tu matiku.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

no ide o to, ze maturujem na SPS odbor stavebny manazment.
Maturujem v ext. casti iba ANJ a SJL (mat?) a v internej SJL ANJ a odborne predmety ktrore sa delia na prakticku a teoreticku cast (prakticu mam teoreticky za 1 kvoli socke). Matiku by som na internu cast urcite nesiel uz. ale tie testy na ext casti po minule roky sa ako tak dali...cize na nejakych 50-60% by som to dal, co ale nie je ziadna slava, ked si vezmem ze matiku som zvladal na 1 max 2 pocas vsetkych rocnikov (na zs len 1)
neviem ci sa to oplati alebo nie. ci sa na to niekde neskor prihliada
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Viem, ze takto sa oekabatili dvaja spoluziaci, dali si maturu aj z matiky aj z fyziky -> chceli ist na stavebnu do BA. Zistili, ze len zle citali podmienky prijatia a nic z toho by nepotrebovali a teraz dost nadavaju :D . Treba si proste pozriet kam na aku skolu chces ist a podla toho sa zariadit, malokedy sa to zmeni nejak o 180°
nejakymarko
Addict
Addict

jj je to SvF STU BA priemer mam postacujuci...neviem ako sa rozhodnut
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

moj nazor je, ze ta matika sa ti aj tak neskor zide... Na druhej strane chces maturovat napr z BIO a ist na stavebnu? :P
nejakymarko
Addict
Addict

LJ citaj prosim ta co som pisal o stranu spat...ziada BIO sa tam nespomina :wink:
pepan90
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepan90 »

LJ napísal:moj nazor je, ze ta matika sa ti aj tak neskor zide... Na druhej strane chces maturovat napr z BIO a ist na stavebnu? :P
bio zas nie... ale urcite by som si zmenil matiku na geografiu alebo informatiku :) a ja trulo som si dal este aj spsku (nauka o spolocnosti) :D teraz lutujem.. ale co uz.. btw. tiez sa hlasim na stavebnu
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

jasnacka, len som chcel vyjadrit svoj odpor k tomuto predmetu :D
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

ak máš maturitu z mat tak na niektoré školy (mám pocit, že Žilinská) berie bez prijímačiek a FIIT tiež. Tam sa ale pozerá na to, koľko % si dosiahol.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

zilinska berie bez prijmaciek len ak mas priemer znamok z mat a fyz na koncorocnych vysvedceniach + ak si nechas zapisat znamku z matiky a priemeru 2,0 beru hned, teda aspon na elektrotechnike

ja maturujem tiez z matiky, pisomne, predpokladam som, ze sa mi to zide, omyl :D
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

ked ste si dali dobrovolnu maturu z mat. alebo fyz. a nechcete ist uz maturovat z nich nevadi. mozte dostat aj 5ky a nezapise sa vam to na maturitne vysvedcenie podla novej vyhlasky.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Hlasim sa aj ja do klubu tohtoročných maturantov. :) Na školu som už prijatý, no oddnes som začal prudko zaberať, lebo som si až teraz uvedomil že už o týždeň sú písomné :shock: :lol:

Verím si, na tých 33% EČ a 25% PFIČ to dám a na ústne sa už svedomito pripravím :oops:
Peter15
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter15 »

Frikso napísal:som si až teraz uvedomil že už o týždeň sú písomné :shock: :lol:
kamo..ta skoro si si to uvedomil....len skoda ze vysledky nam zverejnia az tka neskoro....a dnes nam ukazala slovencinarka minulorocne....celkom lahke....verim otmu ze aspon 33% budeme mat
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Nechcem Vas zavadzat k necinnosti ale...na pisomne sa naozaj nemusite absolutne nic ucit.
tomek00
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tomek00 »

hm pripajam sa .. minuly rok som ich pisal aj ja .. no a jedine co som spravil bolo to ze som si na papier skusil spravit nejaky "vycuc" co by mi mohlo pomoct .. zistil som ze toho je vela a nechcelo sa mi to ucit a tak som to odlozil ..
ako na kazdom pisomnom teste .. tak hadam aj tam si budete moct poradit, my sme tu sancu mali tak som vdacny lebo matiku by som nenapisal na (+-) 65% ale na 15 % :) .. takze tak, jediny co moze pomôct je pozriet si minule roky, sa zoznamite s typom otazok a podobne .. to je asi najlepsie, lebo uci sa na skutocnu maturitu, nie na toto 8)

.. ale ako sa hovori, po boji je kazdy general :wink:
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ako je to s tym radenim? Kazdy v lavici sam, dve skupiny, ak este sedim niekde v predu.. je daka sanca? :D
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

kukiak napísal:ako je to s tym radenim? Kazdy v lavici sam, dve skupiny, ak este sedim niekde v predu.. je daka sanca? :D
zalezi od profeora, pocul som aj take, ze profak sa desat minut pred koncom zdvyhol a isiel kavickovat, ale ja osobne by som nato nemal gule skusat to pri mature, nahodou profakovi zahrabe a vyhodi ta z triedy a bude ztoho len problem
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

teraz to dost posrali tym, ze vsetci stvrtaci sa rozdelia do skupin podla abecedy takze netusim s kym budem v skupine a teda sance na radenie je asi mala :?

//aha, nam to povedala dnes riaditelka a vraj to je tak od tohto roku :)

//mirak2 - teraz uz presne viem s kym budem v skupine, len mi to hovno pomoze ked ich uplne nepoznam a neviem ci poradia alebo nie kedze su z inych tried :roll:
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Tak to bolo aj u nas pred rokom, takze to nie je ziadna novinka.
Napísať odpoveď