Tak ludia, k tomu hodnoteniu slohovych prac... keby ste vkuse nesedeli len na nete a sem-tam sa pozreli aj do knih, vedeli by ste vsetko. Najprv sa vyjadrim k hodnoteniu slohovych prac (ktore je mimochodom na strane 337 v ucebnici Slovenský jazyk pre 1.-4. rocnik strednych skol). Plny pocet bodov je 28 ( a nie 24 ako napisal kolega). vonkajsia forma 4 body, vnutorna forma 20 bodov a celkovy dojem 4 body. Vnutorna forma : obsah 4 body, kompozicia 4 body, jazyk 4 body a pravopis 4 body. Tato forma je najdolezitejsia, ale uvedmote si, ze aj ked napisete bludy, ale gramatika bude 100%, tak uz mate 4 body. Vonkajsia forma zahrna celkovu upravu a dodrzanie rozsahu-ak to splnite uz mate dalsie 4 body. To je spolu 8 a to staci aby ste presli. Takze...nebojte sa.
Ak aj bude nejaka z tychto tem, tak sa spoliehajte sami na seba. Nik vam nepomoze, jednoducho si povedzte : "Napisem to najlepasie ako viem!" Pri uvahe piste svoj nazor. nemusi to byt nic odborne. Jednoducho uvazujte, piste ako to citite vy. Ake mate plne penazenky drobakov...atd. Hlavne nepiste za cele Slovensko, ale za vas. Lebo to je chyba, ak pisete objektivizovanu uvahu. Jebdoducho piste o sebe, vase myslienky. V rozpravani musi byt pribeh. Je to fajn tema, lebo 90. roky boli nase detstvo. Tak piste aku hudbu ste pocuvali, doplnte to vtipnym pribehom o nakupe otrasneho oblecenia a je to... Nebojte sa toho. Nic to nie je. Hlupa formalita. Nech uz daju cokolvek, vsetci to zvladneme... Ak chcete, pozrite si este tu knizku Slovensky jazyk pre 1.-4. rocnik strednych skol. Tam je vsetko. Ako sa pisu slohy, co maju a nemaju obsahovat.
Vela stastia.
Maturita
takže ja som zohnal ďalšie temy:
Taký som bol ja (beletrizovaný životopis)
Kosovo-sloboda národa alebo krach medzinárodnej diplomacie?(diskusný príspevok)
Zmysel nášho bytia, života, kde sa skrývaš? (úvaha)
Osudy amerických spisovaťelov a ich literárných hrdinov počas 2.sv. vojny
(výklad)
Na prechádzke jarnou krajinou (umelecký opis)
Každá cesta začina prvým krokom (rozprávanie)
Pohľad do zrkadla (charakteristika osoby)
Slávnostný prejav pri príležitosti 50. výročia založenia školy(prejav)
mne sa to kosovo a ti spisovatelia dako nezdajú ale nikdo nevie čo tích blbcov može napadnúť
Taký som bol ja (beletrizovaný životopis)
Kosovo-sloboda národa alebo krach medzinárodnej diplomacie?(diskusný príspevok)
Zmysel nášho bytia, života, kde sa skrývaš? (úvaha)
Osudy amerických spisovaťelov a ich literárných hrdinov počas 2.sv. vojny
(výklad)
Na prechádzke jarnou krajinou (umelecký opis)
Každá cesta začina prvým krokom (rozprávanie)
Pohľad do zrkadla (charakteristika osoby)
Slávnostný prejav pri príležitosti 50. výročia založenia školy(prejav)
mne sa to kosovo a ti spisovatelia dako nezdajú ale nikdo nevie čo tích blbcov može napadnúť
-
Tripmaster
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Pozrite sa na toto:
http://kernet.blogspot.com/2009/03/matu ... -prac.html
predpoklady maturitnych tem na zajtra
//ach tak, nepozeral som dalej ako na tuto stranu. ospravedlnujem sa
-
BBCworldsTruth
Amateur
Počujte, každý si spravme predpokladané témy a pome si ich vypracovat a navzájom oznámkovať aby sme sa dozajtra nenudili.Tripmaster napísal:Pozrite sa na toto:
hehe testu so sj sa nebojim vobec som sa na to ani neucil som si rotil minulorocny a spravil som ho na 65% tak hadam to neako spravimDudas50 napísal:no rozhodne bude zajtra zaujimavy den nech to dopadne akokolvek
moj najvacsi strasiak ja asi test z sj a pisomna mat... inak som v klude...
kazdopadne prajem vela stastia v nasledujucich dnoch![]()
a potom to nezabudnite poriadne zapit
Na nete sa objavili okruhy na testy, netusim ci to tam bude alebo nie, ale predsa. Mate to na www.ocmag.eu