Microsoft dostal pokutu 497 000 000 eur

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

No ak by MS kupil FF, tak to by som sa asi urehotal k smrti... :lol:
k teme: myslim, ze aj tak je to jedno, MS bude mat aj nadalej veduce postavenie na trhu, ci by dostal takychto pokut 10 alebo 50...Neprajnici sa mozu akurat tak chichotat minutku a to je tak vsetko...Ta firma sa zo zaciatku na trh prebojovat musela taktiez, zacinala v garazi, a to ze Linux nie je tak uspesny nie je predsa chyba MS...Preto sa EU ohana kadejakymi kravinami ako bola aj tato, len aby nejakym sposobom umoznila aku-taku konkurenciu na trhu s OS...len aby sa nepovedalo...
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

seth82 napísal:No ak by MS kupil FF, tak to by som sa asi urehotal k smrti... :lol:
k teme: myslim, ze aj tak je to jedno, MS bude mat aj nadalej veduce postavenie na trhu, ci by dostal takychto pokut 10 alebo 50...Neprajnici sa mozu akurat tak chichotat minutku a to je tak vsetko...Ta firma sa zo zaciatku na trh prebojovat musela taktiez, zacinala v garazi, a to ze Linux nie je tak uspesny nie je predsa chyba MS...Preto sa EU ohana kadejakymi kravinami ako bola aj tato, len aby nejakym sposobom umoznila aku-taku konkurenciu na trhu s OS...len aby sa nepovedalo...
Čo má pokuta monopolu spoločné s Linuxom? (kúp si originál Vistu a prispej MS na tú pokutu)
Microsoft môže kúpiť Mozillu kedykoľvek, ale pre ľudí sa nezmení nič, keďže ich programy sú pod licenciou GPL a teda kto chce, môže mať zdrojové kódy (a keby niečo z toho programu použil MS vo svojich produktoch, musel by zverejniť zdrojové kódy k svojim programom). ;)
alfonz
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa alfonz »

497 000 000 Eur? To im má uškodiť? Bill príde, vyberie drobáky z vrecka a ešte mu vydajú. Pripomína mi to tie kauzy o "zelené" mäso po záruke - Carrefouru dali pokutu 2 000 000 Sk, pričom to je denná tržba z 10 pokladní (cca).
bill33
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bill33 »

presne tak to len EU tu s tym obsmieta v USA to nikomu nevadi :D
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

EK udelila Microsoftu ďalšiu rekordnú pokutu

Európska únia dnes potrestala neférové praktiky Microsoftu na trhu uložením pokuty vo výške 889 miliónov eur (1,3 miliardy dolárov alebo 29,23 miliardy Sk). Spoločnosť sa ich mala dopustiť tým, že do októbra minulého roku mala stanovené „neodôvodnene vysoké ceny“ za poskytovanie informácií pre tých softvérových vývojárov, ktorí chceli svoje produkty urobiť kompatibilnými s operačnými systémami Windows.
Ďalšia pokuta a ešte aj pišu, že asi nie posledná. Je ale zaujímavé, že takéto pokuty dostáva len od EU a v USA nepočuť že by sa také niečo stalo.
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Cesar napísal:...
europska komisia sa asi fakt nudi... btw zaujimalo by ma kolko komisarov preslo aspon okolo pascalu
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

DonLuca napísal:no čo už, budú sa musieť zbaviť nejakých tých drobných :smt043
no veru co je pre nich 497 milionov :lol: :lol: :lol:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Flinstone napísal:no veru co je pre nich 497 milionov :lol: :lol: :lol:
Aby si sa nedivil, je to pre nich dost. Keby to nic nebolo, uz davno to je zaplatene.
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

tak im treba microshitu ..
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

t0m4s3 napísal:Aby si sa nedivil, je to pre nich dost. Keby to nic nebolo, uz davno to je zaplatene.
oni tolko maju lenze tieto pokuty si v konecnom dosledku tak ci tak odnesu zakaznici, darmo vsak kto ma peniaze nech plati :?
Cesar
Addict
Addict

Je to veľa ale ako som písal teraz dostali novú pokuto vo výške 889 miliónov eur (1,3 miliardy dolárov alebo 29,23 miliardy Sk).
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

Jeremy napísal:tak im treba microshitu ..
preco microshit? :shock:
heLLhole
Expert
Expert

Príspevok od používateľa heLLhole »

aaale hadate sa tu ako to ovplyvni cenu ..neni to jedno ? - chcem vidiet kolki z vas maju original windows :roll:
Cesar
Addict
Addict

SSemteXX napísal:preco microshit? :shock:
Asi preto, lebo full retail verzia Visty stojí okolo 20 tisíc Sk. Keď si niekto kúpi počítač tak toľkokrát tam musí kúpiť aj Os? Lebo oem funguje len na tom konkrétnom pc, preto ten stojí menej (len niekoľko tisíc Sk).
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Cesar napísal:Keď si niekto kúpi počítač tak toľkokrát tam musí kúpiť aj Os?
Nemusi. Moze si zvolit nejaku freeware verziu, alebo zaplatit za kazdu jednu licenciu. Ked chces jazdit na aute, musis si kupit benzin, to je strasne, vyrobcovia benzinu by mali dostat miliardove pokuty :roll:
Dieg0
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dieg0 »

Stavím sa že 3/4 ľudí čo tu pindá na Windows ho samy používajú ...
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

Dieg0 napísal:Stavím sa že 3/4 ľudí čo tu pindá na Windows ho samy používajú ...
presne tak , najlepší operačný systém pre bežného človeka.
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Tak to je. Debil uzivatel frci na windowsXP odkedy vysiel, ale na microsoft pinda. pritom ani nevie co je root alebo debian :roll:. Ja uz som si zvykol, ze bezne stado polointeligentnych ludi keca do vsetkeho o com kedy poculo. Ten clovek co napisal "microshit" pouziva s najvacsou pravdepodobnostou windows, frci na exploreri, MSNku a mozno ma aj na mobile windows mobile. Na mail pouziva outlook a dokumenty pise vo worde.

Ale na "anonymnych" forach je kopa uzivatelov, ktora vykrikuje fuj microsoft, linux je lepsi. A nasledne sa na inom fore opyta ako odstranit virus z windowsu....
Cesar
Addict
Addict

t0m4s3 napísal:Nemusi. Moze si zvolit nejaku freeware verziu, alebo zaplatit za kazdu jednu licenciu. Ked chces jazdit na aute, musis si kupit benzin, to je strasne, vyrobcovia benzinu by mali dostat miliardove pokuty :roll:
Nemusí, ale to je všade predinštalované v nových počítačoch.
Dieg0 napísal:Stavím sa že 3/4 ľudí čo tu pindá na Windows ho samy používajú ...
Používam, fakt sú veci, ktoré sa dá len s Windows, 95% výrobcov hw robí ovládače, programy na nastavenia atd napr. mobilných telefonov len na windows.
jimino napísal:Ale na "anonymnych" forach je kopa uzivatelov, ktora vykrikuje fuj microsoft, linux je lepsi. A nasledne sa na inom fore opyta ako odstranit virus z windowsu....
Hej, microsoft sú svine ale windows xp alebo vista taký zlý os nie je. Linux niekomu je lepší ostaným nie, asi neskrachuje.
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

jimino napísal:Ten clovek co napisal "microshit" pouziva s najvacsou pravdepodobnostou windows, frci na exploreri, MSNku a mozno ma aj na mobile windows mobile. Na mail pouziva outlook a dokumenty pise vo worde.

Ale na "anonymnych" forach je kopa uzivatelov, ktora vykrikuje fuj microsoft, linux je lepsi. A nasledne sa na inom fore opyta ako odstranit virus z windowsu....
hmm takze takto aby som ujasnil ano bohuzial windows na pc pouzivam kvoli rodine a bratovi ktory maju rovnaky pristup k pc ako ja ale, na ostatnom ficim miranda, thunderbird , ff fw comodo ... a podobne veci tak sa skludni chlape

a preco som napisal mikroshit?
jednoduche lebo microshit zdiera bezneho uzivatela, pri dnesnych cenach by op system mohol stat ovela menej ako stoji a cela ta firma ide iba za zarobkom a okrem toho vieme ako vznikol microsoft ako sa bill dostal ku kodom...

a je pravda ze microsoft dost znevazuje obchodnu hru. a siri to co by nemalo sirit a robi to co by nemalo robit
Napísať odpoveď