Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 22 Okt 2017, 17:23



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 265 ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Ďalšia

Choď na stránku
Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Light Star
Light Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.8.2005
Príspevky: 202
Karma: Level +2
Príspevok Mikrovlnny internet ( WiFi )- co vsetko treba?
Jeden charakter pokryl miestnu oblast mikrovlnk. internetom. Co vsetko treba k tomu aby som to mohol pouzivat (myslim antena a pod., nie PC:)) a kolko cca stoja jednotlive komponenty? ..nemam v tomto prehlad, nechcem aby ma oje*** hlavne na cene. signal moze by u mna skor slabsi...

//t0m4s3 - tema oznacena ako dolezita, zide sa do buducnosti pre ostatnych, ktori zacinaju s Wifi

Wi-Fi sítě - vše co jste kdy chtěli vědět 1/2
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=48

Srovnání vybraných wireless technologií 2/2
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=48


22 Mar 2007, 8:33
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.7.2006
Príspevky: 2120
Karma: Level +4
Príspevok 
No budes potrebovat AP (Acces point) ten ta vide tak za 1500 - 2000 Sk
A kabel ktory ti natiahnu do pc :) (100 - 200 sk)

U nas v nasej obci si za to uctuju 3500 sk (dost vela si myslim) ...

// Skus pohladat nejake topicy taketo veci sa tu riesili ... :)


22 Mar 2007, 9:27
Profil  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.9.2006
Príspevky: 1804
Bydlisko: Sabinov
Karma: Level +3
Príspevok 
No myslim ze k tomu potrebujes viac ako si napisal. Pigtail, krabica,konektory, stoziare...cize cena sa hned navysi. Zalezi aj od toho ake kvalitne zariadenia ti daju. Poznam firmu co berie za zriadenie 5000SK. Ale myslim ze tyx 3,5 je akurat


22 Mar 2007, 10:24
Profil  
Light Star
Light Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.8.2005
Príspevky: 202
Karma: Level +2
Príspevok 
juicy51 píše:
No myslim ze k tomu potrebujes viac ako si napisal. Pigtail, krabica,konektory, stoziare...cize cena sa hned navysi. Zalezi aj od toho ake kvalitne zariadenia ti daju. Poznam firmu co berie za zriadenie 5000SK. Ale myslim ze tyx 3,5 je akurat

neviem co je pigtail, ani aku krabicu myslis ..predpokladal som ze staci nejaka antena (neviem kolko stoja) a nejaky kabel z anteny do pc ..aka je koncovka ktora sa dava do pc.

sorry ze otravujem mozno s tym co tu uz asi niekde je - v robote nemozem luskat stranky a hladat info dlho a doma nemam momentalme na com - no net yet:) - preto ocenim vecne a rychle rady. diky


22 Mar 2007, 12:10
Profil  
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 35277
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok 
Zalezi aky je signal a ako daleko bude PC od anteny. Ak by stacili tak tri metre kabla, tak wifi sietovka (okolo 1000), pigtail (asi 150) + kabel (asi 200), konzolu (150) a antenu (zalezi aku silnu, cize od par stoviek za malu keybolu az po nejake dve tisicky za silnu).

Ak by si potreboval dlhy kabel, tak budes musiet kupit uz APcko (2000-2500), pigtail (150), utp kabel (zalezi od dlzky, cize 100-300), konzola (150) a antena (od par stoviek po 2000).


22 Mar 2007, 18:49
Profil  WWW
Medium Professional
Medium Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 1.3.2006
Príspevky: 1212
Karma: Level +2
Príspevok 
za 1500 zezenes fajnoveho ovisa a k tomu nejaku 15dB antenku za 1200 .. mozes to najst na
Kód:
www.wellnet.sk
-- podla mna tam maju dobre ceny a to kilo , co zaplatis za postu je myslim akurat ;)


22 Mar 2007, 22:17
Profil  
Light Star
Light Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.8.2005
Príspevky: 202
Karma: Level +2
Príspevok 
hojko píše:
Zalezi aky je signal a ako daleko bude PC od anteny. Ak by stacili tak tri metre kabla, tak wifi sietovka (okolo 1000), pigtail (asi 150) + kabel (asi 200), konzolu (150) a antenu (zalezi aku silnu, cize od par stoviek za malu keybolu az po nejake dve tisicky za silnu).

Ak by si potreboval dlhy kabel, tak budes musiet kupit uz APcko (2000-2500), pigtail (150), utp kabel (zalezi od dlzky, cize 100-300), konzola (150) a antena (od par stoviek po 2000).

no ja to vidim tak na cca 5m kabel (od anteny do pc) - preco treba AP ked potrebujem dlhsi kabel? vies mi aj poradit aku priblizne by mala mat antena vykon (predpoklaam ze ten signal tu nebude najsilnejsi kvoli horsej viditelnosti), pripadne na co si dat bacha? Predpokladam ze clovek ktory to poskytuje/montuje bude chciet nahovorit zakaznikovi co najlacnejsie riesenie aby si to nerozmyslel a ja by som nerad mal problem s niecim kvoli tomu ze som usertil poviem priklad - 500sk.
..idem si este pozistovat co znamenaju tiez kopmonenty co si popisal lebo niektre mi vela nevravia (napr. pigtail, konzola) :)


25 Mar 2007, 20:02
Profil  
VIP
VIP
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.3.2005
Príspevky: 4156
Bydlisko: BA
Karma: Level +5
Príspevok 
kabel od anteny do zariadenia, ktore ho spracuje - pci karta, AP by mal byt co najkratsi, lebo dochadza k zhorseniu signalu
a kedze AP je mozno umiestnit hocikde pod strechu a pod., tak kabel bude logicky o dost kratsi -> mensie straty = lepsi signal, okrem toho AP je viac odolne voci zarusenemu okoliu, ja som musel z tohto dovodu prejst z pci karty na AP, lebo signal neustale padal a odpajalo ma z netu, ako mam AP tak taketo problemy nemavam
jedina nevyhoda AP je ze musi byt napajane takze treba nejako poriesit elektrinu

kedze hovoris ze kabel bude mat 5m, signal predpokladas ze bude horsi tak bude tomu prisposobit vyber HW
radsej investuj do AP a poriadnej anteny, aby si nemusel upgradovat.
aka antena bude potrebna - tak na to by ti mal z casti odpovedat provider po tom co pride ku tebe a zmeraju ti silu signalu a k tej ich navrhovanej alternative mozno o stupienok lepsiu antenu prihodit, ved co ak budes nespokojny s netom a nasledne si das napr ich konkurenciu co bude mat kusok horsi signal, tak potom sa ti investicia do lepsieho HW vyplati


25 Mar 2007, 21:26
Profil  
Light Star
Light Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.8.2005
Príspevky: 202
Karma: Level +2
Príspevok 
sundevil:
uz mi je to trochu jasnejsie, chapem to asi tak ze vyhoda AP oproti PCI internej karty je ze vie kvalitnejsie spracuvavat signal co by pri slabsom prijme mohlo pomoct.
Aku silnu antenu/AP/PCI by si poradil? ...skusal mi tu dnes kamarat chytit ten signal na notebook a podarilo sa mi cca -80db (musim ale povedat ze akurat tam nieco babarali v tej sieti cize to mozno neslo dobre, a boli sme medzi domami-bez priamej viditelnosti) Videl som 19db anteny za celkom fajn cenu, neviem ci by to stacilo...neviem ake je minimu signalu na pouzitie.
Tiez by ma zaujimalo aky kabel sa hodi: videl som 5m za cca 300, ale aj 5m za 700+ (tento mal stratu tusim 2.5db)


26 Mar 2007, 21:22
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.11.2006
Príspevky: 2350
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Karma: Level +4
Príspevok 
Ja by som sa chcel opýtať na niečo čo som sa tu nedočítal alebo možno nepochopil. Mám doma stolný PC na ktorom už internet (káblový) je. A chcel by som využiť tento net nato aby som mohol tento signal ktorý mi ide na kábel poskytovať drôtovo počítaču a bezdrôtovo notebooku. Snáď ma chápete. Je to nejak možné? Koľko by to asi vyšlo?


26 Apr 2007, 19:09
Profil  
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 35277
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok 
Dieg0: Potrebujes wifi router. Da sa kupit za 1500, ale da sa aj za viac. Take normalne s dostatocnou ponukov funkcii ta bude stat tak dve tisicky. Tento router potrebujes nastavit tak, aby bol ako hodnoty sietovej karty v PC. Teda by bolo dobre naklonovat MAC adresu zariadenia (aj si za AP, tak netreba), nastavit IP adresy (IP PC, masku a branu) a DNS servre. Naledne budes potrebovat nastavit napriklad DHCP server, to iste zapnes aj na druhom PC alebo notebooku. Ak chces mat net aj na notebooku, ktory ma wifi kartu alebo PDA s wifi, tak potrebujes router zapnut na vysielanie siete cez wifi. K PC, ktory by si chcel pripojit kablom potrebujes dalsi sietovy kabeĺ, 20 metrov kabla ta bude stat asi 200 korun. Nastavenu siet mas za 5 minut, investicia okolo tych dvetisic.


26 Apr 2007, 23:53
Profil  WWW
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.11.2006
Príspevky: 2350
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Karma: Level +4
Príspevok 
Myslíme to obaja nejak takto?


Prílohy:
Poznámka: siet

27 Apr 2007, 7:25
Profil  
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 35277
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok 
Presne tak to myslime obaja.


27 Apr 2007, 15:43
Profil  WWW
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.11.2006
Príspevky: 2350
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Karma: Level +4
Príspevok 
Takže teraz rekapitulácia či som to správne pochopil.V prvom rade si kúpim WiFi router. Ten ma výjde od 1500 a viac. Pripojím do neho kábel od môjho providera na ktorom teraz fičím. Ten wifi router bude premieňať signál z toho káblu na bezdrôtové wifi vlnenie čiže týmto by som mal notebook s netom spojazdnený. Keďže do routeru mám pichnutý kábel ktorý bol vtedy v PC tak si musím nacvaknúť nový kábel s koncovkou na obidvoch stranách. Jednu stranu pichnem do routera druhú do PC. Takže keď všetko softverovo nastavím by mal internet fičať aj tam aj tam. Pochopil som všetko dobre?


27 Apr 2007, 16:19
Profil  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.5.2006
Príspevky: 8290
Karma: Level +4
Príspevok 
Velmi dobre si tomu pochopil.


27 Apr 2007, 19:19
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.11.2006
Príspevky: 2350
Bydlisko: Liptovský Mikuláš
Karma: Level +4
Príspevok 
Tak dikes moc hojko a heker som vam moc vdacny ;-).Mate u mna :P


27 Apr 2007, 20:27
Profil  
Guru
Guru
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.9.2005
Príspevky: 2564
Karma: Level +4
Príspevok all
to fakt zalezi na tom ako daleko.si od miesta kde sa pripajas... lebo antenu kupis za 1000 sk ale aj za 3000...ten pigtail mno ja som montoval minule panelove anteny a tam pigtail uz bol..a pomerne dost dlhy..ale myslim ze cena pripojenia nad 4000 sk pokial to nieje dake extreme rusive alebo daka velka dialka...nad 4000 je to uz obejavanie...ja som pripojil chlapov po 2000 sk...


16 Jún 2007, 12:28
Profil  
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 35277
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok 
A co ked ma niekto PC daleko od strechy, napriklad v rodinnom dome a nema inu moznost ako pouzit 20 metrovy kabel? Das mu tam 20 metrovy kabel so stranou 0,58 dB na meter, cize so stratou 11,6 dB + koncovky tak 1 dB a k tomu 15 dB antenu??? Tam je jedine riesenie pouzit AP ako klient, takze je to investicia dve tisic, k tomu antenu, kabel, robota... a vysoka cena je na svete.


16 Jún 2007, 13:34
Profil  WWW
Guru
Guru
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.9.2005
Príspevky: 2564
Karma: Level +4
Príspevok 
hojko píše:
A co ked ma niekto PC daleko od strechy, napriklad v rodinnom dome a nema inu moznost ako pouzit 20 metrovy kabel? Das mu tam 20 metrovy kabel so stranou 0,58 dB na meter, cize so stratou 11,6 dB + koncovky tak 1 dB a k tomu 15 dB antenu??? Tam je jedine riesenie pouzit AP ako klient, takze je to investicia dve tisic, k tomu antenu, kabel, robota... a vysoka cena je na svete.
nevravim ze pigtail az k PC to je kktina..dlhe pigataily maju velke straty ako pises... vravim ze pigtail taky dlhy aby dosiel ku AP....ja zvyknem davat AP pod strechu...nemusim riesit ze mi zatecie skatula :D ..vravim ja som pripajal maximalne za 3500 sk a to som daval 24 db dB antenu


16 Jún 2007, 13:48
Profil  
Site Admin
Site Admin
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.4.2004
Príspevky: 35277
Bydlisko: Európa
Karma: Level +6
Príspevok 
Cena 24 dB anteny + AP + kabel vyslo do 3500??? Ty si akysi lacny.


16 Jún 2007, 15:10
Profil  WWW
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 265 ]  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.140s | 14 Queries | GZIP : On ]