MS v Hokeji - Minsk 2014

O športe...
Korag
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: MS v Hokeji - Minsk 2014

Príspevok od používateľa Korag »

Pre teba je to mozno lepsie, mne sa na tom lubilo ze bolo jasne definovane kto patri medzi elitu a kto je salat, teraz tam fakt moze prist aj ten Egypt a verim ze by prekvapil.
Mimochodom Kanada a USA by vyhravali stale, keby tam mali aspon 1% lepsich hracov z NHL, kedze taky Ward, ktory inak hrava v 3-4 utoku v capitals je tahunom muzstva,tak to uz svedci o urovni MS.

//autoeditácia príspevku (11 Máj 2014, 20:26)
vladenko007 napísal:Stávkové kancelárie sa zas nabalia. :D
Presne a to je dalsia nevyhoda pre hazarderov :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Keď hráš 3. lajnu NHL neznamená, že nemáš talent.

1) Mužstvá druhého sledu sa stávajú viackonkurencieschopné
2) Big6 sa borí s problémami odmietnutia hráčov. K tomu poviem len toľko, počkajte na MS v Paríži a to uvidíte tú plejádu hviezd z NHL...

Úroveň je vo výsledku lepšia ako kedykoľvek predtým. Ak by si chcel aby bol každý zápas špičkový tak by na MS hralo 6 tímov.
Korag
Professional
Professional

begbee a kde som vravel ze Ward nema talent? O to mi vobec neslo, ide o ten paradox, Francuzi su napichani z toho, ze porazili Kanadu, ale pri realnych preferenciach oboch teamov, kedy by si kazdy mohol dovolit top hracov by to dopadlo uplne inak a preto MS nemaju uroven, Kanada a USA to maju na haku a ani nevedia ze nejake MS existuju. K tym bodom:

1) Muzstva druheho sledu sa stavaju konkurencieschopne len na zaklade toho, co som napisal hore.
2) Ano tu je ten najvacsi problem, nechapem preco nemoze byt nejaka medzinarodna dohoda medzi NHL a IIHF alebo by mali radsej MS byvat kazde 2-3 roky ako takto. Si porovnaj MS vo futbale, tam hra kazducka hviezda co je pre svoj mancaft dostupna.
Ak by si chcel aby bol každý zápas špičkový tak by na MS hralo 6 tímov.
Nechcem aby bol kazdy spickovy ale aby odzrkadloval realnu plnu hokejovu silu vsetkych statov.
mufazo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mufazo »

a ZOH ti nestačí? :D tam hrá tiež každá dostupná hviezda za svoju krajinu. MS musíš brať len takú výplň medzi olympiádami :)
Korag
Professional
Professional

Na ZOH uz pravdepodobne hracov z NHL posielat nebudu a do Korei ci kde to je uz vonkoncom nie, preto je to neaktualne.
Nie ja MS beriem tak ako napoveda nazov, jediny hokejovy svetovy sampionat kvalitneho formatu, neviem preco by zrazu pojem MS mala byt len vypln. Neviem ako dlho pozeras hokej a ako sa mu venujes, ale takych 7 rokov dozadu boli na MS fakt mena z NHL a vsetci to brali vaznejsie, bohuzial dnes uz je to fakt len taka vypln ako si napisal.
mufazo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa mufazo »

tak pravda, hokej dlho nesledujem. Za tú poslednú dobu som si všimol že na MS sa dosť hráčov vybodne tak som nejak zvyknutý :D a ako pozerám švédsko- česko, tak kľudne by sme mohli nejaké body uchmatnúť aj švédom
Korag
Professional
Professional

Svedi tak isto, kolko hracov maju z NHL? Jedneho, dvoch?
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Tie Citrónové komentáre pri zápase CZE SWE to je teda sila. Sa bavia polovicu času úplne mimo hokeja. Momentálne o mastných vlasoch. :D
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Mne sa jeho komentár páči. Okrem tých srandičiek má dosť fundované a trefné poznámky k samotnej hre, ako ju vnímajú samotní hráči a pod.
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Presne tak , Riša a jeho príhody môžem počúvať celý deň :D
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Tak ako Laco Borbély vo futbalovej Lige Majstrov, tak aj Riško Lintner je nenahraditelnou súčasťou štúdia a komentovania MS v hokeji. On je proste top. Som ozaj rád, že tento talent v ňom objavili a toto je najhodnotnejší dar STVčky smerom k divákom za posledné roky. :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a nie len on ale pan Toth ma svoje caro :lol: :lol:
Prílohy
10291714_768099143208944_5489204028726738675_n.jpg
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Tothovi s Lintnerom do tej LIDL minerálky niečo nalievajú :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Korag napísal:Svedi tak isto, kolko hracov maju z NHL? Jedneho, dvoch?
a to je niekde písané že kto nie je z nhl tak je slabý hráč? Ja sa ťa spýtam takto - koľko hráčov z khl, švédskej a fínskej ligy čo sú na MS hralo v minulosti NHL? Mnohí hráči čo nehrajú v nhl by do nhl v momente mohlo nastúpiť, keby tam chceli ísť. NHL už dávno nie je to čo to bolo kým nefungovala KHL. Divácky aj kvalitatívne sú stále vyššie, no v KHL rusi točia také peniaze, že mnohí hráči o nhl už nemajú taký záujem. Je úplne jedno kto má koľko hráčov z nhl. Pozri, kanada mala vo výbere úplne všetkých z NHL. Dokonca ani z farmy nikoho, všetko hráči NHL. My máme troch? A aké problémy s nami mali. Francúzi majú koľko? Dvoch? A porazili kanadu...

ešte k tomu citovanému: to že majú švédi málo hráčov z nhl vôbec nemusí znamenať že sa hráči ospravedlnili. Ale pri ich silnej lige by som sa vôbec nedivil trénerovi keby ich proste ani nekontaktoval a nevolal. Načo bude volať niekoho zo zámoria len preto že hrá v zámorí, keď majú 10 hráčov čo ho v pohode zastúpi?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Korag napísal:begbee a kde som vravel ze Ward nema talent? O to mi vobec neslo, ide o ten paradox, Francuzi su napichani z toho, ze porazili Kanadu, ale pri realnych preferenciach oboch teamov, kedy by si kazdy mohol dovolit top hracov by to dopadlo uplne inak a preto MS nemaju uroven, Kanada a USA to maju na haku a ani nevedia ze nejake MS existuju. K tym bodom:

1) Muzstva druheho sledu sa stavaju konkurencieschopne len na zaklade toho, co som napisal hore.
2) Ano tu je ten najvacsi problem, nechapem preco nemoze byt nejaka medzinarodna dohoda medzi NHL a IIHF alebo by mali radsej MS byvat kazde 2-3 roky ako takto. Si porovnaj MS vo futbale, tam hra kazducka hviezda co je pre svoj mancaft dostupna.

Nechcem aby bol kazdy spickovy ale aby odzrkadloval realnu plnu hokejovu silu vsetkych statov.
Toto je veľký mýtus - neexistuje turnaj, kde by všetky mužstvá mali k dispozícii vždy všetkých hráčov - aj na olympijské hry nechodí každý, zranených je vždy, diskutabilné nominácie (nešiel Hudler, Stamkos napr.).

V Kanade sú MS pomerne sledované, v niektorých štátoch USA taktiež, ale to je skôr chyba amerického zväzu. Kanadský okolo r. 2000 pochopil MS ako príležitosť pre mladsších hráčov získavať skúsenosti. V USA im to ešte nedošlo.

Mužstvá druhého sledu sa stávajú konkurencie schopné pretože majú často špičkových trénerov/systémy a často silné individuality, chýba im šírka kádra. My sme vykakaný z Tatara, Zucarrelo za Nórov napukal o 20 bodov viac ako on, Vanek je najlepší v tom, čo robí.. Grabner stroj na brejky, Švajčiarom v NHL hrajú 2 kompletné päťky... To nie je o tom, že by nenapredovali.

Dohoda nikdy nebude, to je utopia, teda potial, kým sa IIHF nezačne deliť o zisky s NHL. Fifa má neporovnatelne väčšiu moc ako IIHF. To je na dlhú debatu.
MS sú jednoducho príjemný turnaj s veľmi silným obsadením. Ak by nebol každý rok, hokej v globále by stagnoval okrem krajín Big6.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Korag napísal:Svedi tak isto, kolko hracov maju z NHL? Jedneho, dvoch?
Svedi teraz maju z 55 hráčov z NHL na MS 8 hráčov.
Begbee- Podla mna je Big 8 a nie Big 6 nakolko SVK ziskalo 4 medaile. A to sme ich mohli získať dalšie 2 medaile ako napr jednu vo Vancouveri v 2010. Základnu nemáme moc širokú ani tak kvalitnú ako češi,fíni,kanada,usa,rusko,švedsko, no my sme taký čierny kôň MS my mozme len prekvapiť.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Prečítal som si pozorne diskusiu a s niektorými vecami nesúhlasím a niektoré by som rád uviedol na správnu mieru :) Začnem od konca..

Švédsky národný tím - netreba zabúdať, že táto sezóna je olympíjska, a teda na MS sa špičkoví hráči zo zámoria nehrnú, pretože sezóna bola dlha, mnohí, ktorí cestovali po minulé roky na MS (najmä z top mužstiev) majú medaile z MS a po náročnej sezóne zvolia doliečenie zranení či rodinu. Je to pochopiteľné, a nie je tomu inak ani v tíme Švédska - Zetterberg neprešiel testami, mal zranenie chrbta a v play-off odohral tuším iba dva posledné zápasy proti Bostonu, t. j. logicky nešiel. Niklas Kronwall sa stal otcom, tiež nešiel. Landeskog má po play-off niečo s rukou, dostal sekeru a tiež odmietol pozvánku s tým, že nie je fit. To je samozrejme vo viacerých mužstvach. Švédi sú úradujúci majstri sveta a prakticky z každých MS nosia medaile, preto si po olympíjskej sezóne majú právo oddýchnuť.
Druhá vec a to mi aj trošku vadí v diskusii je to, že sa nikto nepozrie na ten super-kvalitný útok, akým disponuje Švédsko, v prevažnej miere z domácej ligy a so skúsenosťami z EHT a samozrejme doplnený káder o mladíkov z NHL - Jarnkrok, Backlund.
Moller, Lindstrom, Lundqvist hrali v NHL a dnes sú skúsenými hráčmi a hlavne Moller a Lindstrom sú strojmi na góly....Švédsky tréner má v lige z čoho vyberať a opäť stavil na zohratosť mužstva, ktoré kreuje počas štyroch podnikov EHT, prispôsobuje typologiu hráčov hlavne pre 3 TOP europske mužstva - Rusko, Fínsko, Česko a potom s takýmto mužstvom dokáže predčiť o jednu - dve triedy aj papierovo slabších súperov bez straty kytičky, veď ja si ani nepamätám, žeby Švédi zakopli s nejakým outsiderom, vytrápiť sa vytrapia ale 3 body majú nakoniec v tabuľke. Ale k podstate - Lindstrom, Moller a Ericsson sú spoluháči z Skelleftey....Sjogren a Hjalmarsson z Linkopingsu, Axelsson a Lundqvist z Frolundy. Obzvlášť Ericsson, Lundqvist sú vodcovské typy hráčov. Jarnkrok donedávna hrával v Elitserien a práve tréner Marts ho vytiahol na medzinárodnej scéne tuším na MS v 2011 na Slovensku, kedy mali Švédi mladý káder a tiež absenciu hráčov z NHL vo väčšom množstve ale urobili striebro.
Švédi sú pre mňa hlavný adept na zisk titulu a zatiaľ výkonmi aj Rusi, ktorí majú na striedačke skvelého Znaroksa, ktorý aj bez zvučných mien v Diname Moskva urobil dvoch Gagarinov po sebe a tiež skladal mužstvo nie podľa hviezd ale podľa typológie :-)

AUDIO - v úvode diskusie píšeš o hráčoch ako Tatár, Viedenský, Pánik, Hrivík, že sú to skvelí hráči a v oblasti hokeja známe mená.... Podľa môjho názoru, sú to mená len mediálizované, nakoľko od nich lepších v našom drese niet, to samozrejme nezamená ich výnimočnosť. Jediný Tatár sa presadil v NHL natrvalo. Viedenský, Hrivík sú hráčmi, ktorí potrebujujú odísť z AHL, aby sa ukázalo, či z nich môže niečo byť do budúcna, obzvlášť Viedenský hraje na MS veľmi zaujímavo ale vo Worchestri nemá šancu sa presadiť a prebojovať do prvého tímu San Jose, tam je cesta zarúbaná pre neho a predlžovať si agóniu a klamať sa, že áno to je zabíjanie rozvoja a rastu kariéry. Hrivík na farme Rangers to isté, neprejde na pozíciu centra do prvého tímu.
Tiež mi neprišlo na mieste spomínať Daňa ako nejaký supertalent, je to precenený hráč, ktorému vyšli predposledné MS do 20 rokov. To že bol draftovaný v prvom kole ešte nič neznamená...stačí si pozrieť draftové pozície a draft napr. Alexandrea Daigle-a, ktorý bol jednotkou Ottawy v 90-rokoch a nikdy sa nepriblížil predpovediam...to je práca skautov, vedenia klubov a častokrát sú to zlé drafty, viď spomínaný Demitra - 227. miesto a ako sa dokázal prebiť....Draft nie je zárukou úspešnej kariéry :-)

Záverom svojho príspevku by som si dovolil zhodnotiť prvé dva zápasy slovenskej reprezentácie. Najviac sa mi páči výkon brankára Laca, bez ktorého by sme asi dnes písali o nátierkach, aké sme dostali. Skvelé sa ukazuje mladý Réway, ktorý keď je na ľade tak je ho okamžite vidieť, jeho prihrávka má častokrát oči a vždy z toho niečo pre súpera nepekne smrdí, žiaľ je jediný, ktorý má okrem tradične ospevovaného "srdiečka", "bojovnosti" aj prehľad, myšlienku a nápad (samozrejme ešte Šatan a Nagy).....Mladíci vylepšili bojovnosť a korčuľovanie, ale nedá sa povedať, že naša hra je dobra, teda dá, lebo iba Slovák sa vie opíjať rožkom, že "vďaka pánu bohu za bodík", "hrali sme dobré", "mali sme kus smoly" a podobné dristy. To je veľkosť mužstva, že si postráži dve minúty pred koncom zápasu ten záver a nie nechá korčuľovať súpera vo svojej obrannej tretine. Myslím, že nepotrebujem byť prorokom, ak napíšem, že v prvých dvoch zápasoch sme boli outsiderom a teraz prichádzajú zápasy proti už ani nie papierovo slabším ale z hľadiska histórie menej atraktívnejším súperom.
Ako bolo správne poznamenané, tak tieto krajiny ako Francúzsko, Nórsko, Dánsko majú mužstva pohromade, nižšia konkurencia, ale...
Francúzi si už asi tretí rok brusia zuby na náš skalp, na MS sme s nimi hrali vyrovnané zápasy a ak Huetovi výjdu prvé zákroky tak majú šancu bodovať, ak nie vyhrať, páči sa mi ich zostava, majú silu v troch útokoch a hráči ako Roussel, Stephane Da Costa, Fleury sú obzvlášť nebezepční a naši v pozícii "favorita" hrať nevedia. Stačí sa pozrieť aký pokrok urobili Francúzi od ZOH 2002, kedy sme ich v učili ako sa hraje hokej a s prehľadom ich porazili (tuším 7:1)....no a dva týždne dozadu v príprave sme im už podľahli. Myslím, že dnes aj Francúzom dopne, že cesta do štvrťfinále vedie výhrou nad Slovenskom.
Tiež Taliani tam majú pár naturalizovaných Kanaďanov, Nóri by mali byť pre nás čitateľní, nakoľko hráme s nimi pomaly každý turnaj počas repre prestávky a Dánom sa vzhľadom na mená na súpiske na moje prekvapenie až tak nedarí, zatiaľ.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

J.O.S.E aby sme sa chápali, ja som to myslel v našich slovenských pomeroch, nie celosvetovo. Jasné že tí chalani možno nhl nikdy neskúsia, ale zápasy v základe nejakého tímu z nhl nie sú podmienkou účasti v repre. Tí chalani majú v našom hokeji budúcnosť, aj keď sa do NHL možno nikdy nepozrú a skončia v europe. V porovnaní s tým čo na slovensku máme a mohlo by byť v reprezentácii určite talentovaní sú.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

V skratke, pred 15 rokmi sme mali hráčov svetového formátu, v súčasnosti sa spoliehame na hráčov euroópskeho formátu.

Draft samozrejme veľa neznamená, ale potenciál ukazuje. Marcel Hossa, Petrovický, či Meszároš sú kvalitný hokejisti z 1.kola aj keď v NHL toho až tak nenamútili. Naopak Dome, Mihálik sú menej úspešné projekty z 1. kola.
Daňo talent samozrejme má, ale treba priznať, že je aj neskutočná tlačenka a rok ako healthy scratch v Slovane mu moc nepomohol.
Viedensky a Hrívik sú už stratený pre NHL, Pánik to ešte tiež nemá isté. Reway talent má, ale nikto nevie ako sa presadi so svojou postavou. Ešte raz poviem, že všetci sme namäkko z Tatara ale je to 20+20 hráč a takých Tatarov je vo svete 300. Iste keď sa pozrieme ako hrá, tak má naviac ale tentokrát proste...no z globálneho pohladu nič moc.
O čo sme ale ukrátený v útoku sa nám vracia v bráne a obrane. Brankársky program je dobrý, o kvalitných brankárov nie je núdza, nie je dolezite ze nechytajú NHL. Obrana Marinčin Ceresnak, Gernát Daloga je príslub budúcnosti..
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Teraz moj pohlad na SVK repre a ským by som počítal.
Brankári: Halak,Budaj,Laco,Janus,Hudaček,Ciliak,Staňa,Gibl,Hamerlík,Lasak.z týchto by som vyberal pravidelne na MS/ZOH.
Produktívny ofenzívny obrancovia: Višnovský (snád este zahrá), Sekera,Granák,Meszaroš,Baranka,Starosta,Sloboda,Podhradský,Sivák.
Obranný robustný obrancovia: Chara,Daloga,Marinčin,Cerešnák,Cernak,Valach,Stehlik,Kudroč,Mezei,Gernat
Ešte by sa tak 2-3 mená našli pri obrancoch no s takým Jurčinom,Valabikom,Mihalikom,Vydareným by som uz moc nepočítal.
Utok nemáme až tak slabý, z tých lídrov a skusených hráčov máme: Majo Hossa,Gaborik,Handzus,Kopecky,Radivojevič (závisí od jeho formy,inak vie dávat goly)
Satan(ten končí), Marcel Hossa (toho si pozvat na koberček a spytat sa ho prečo nehrá tak kvalitne v repre), Surový,Miklik, atd mozno este nejakých 20 mien by sa tam našlo.
Z tých nádejných hokejistov by som vymenoval : Jurčo,Tatar,Panik,Viedensky,Dano,Kolena,Reway,Sykora,Hudaček,Cernak,Cerešnák,Marinčin, a casom sa snád zase nový vytiahnu. Keby máme tak aspon 80 člennú širšiu nomináciu a z nej vyberať no. Počet hráčov v zámorii máme nejakých 20 hokejistov .Snád sa aj nový vytiahnu a ak nie tak mať početné zastúpenie v KHL a v Skandinavii.
Napísať odpoveď