Nadprirodzene javy

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

stretli ste sa s nadprirodzenym javom

ano
112
33%
nie
228
67%

Celkom hlasov: 340

TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Re: Nadprirodzene javy

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

hughito: a aky je podla teba seriozny a doveryhodny zdroj? Netvrdim ze discoveri nim je, Zone realiti ani nemam takze to mi je suma-fuk.

Co sa tyka zahadnych miest, podla teba su vsetky len vymysli, tak to od teba znie, tak sa pytam, co podla teba vymysel nie je? Alebo podla teba je uplne vsetko vymislene a vsetky tie zazraky, nadprirozene javy, schopnosti, prihody a ja neviem co este, su vymysli?
pinco
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pinco »

Prečo by malo byť všetko výmysel?! Hughito sa ani o to nesnaží, aby to dokázal. Jednoducho sú veci, ktoré sa dajú racionálne vysvetliť a basta, to práve adulko sem dáva možno len zlé príklady alebo teda to, čo sa zdá byť jemu nadprirodzené je úplne obyčajná vec, ktorú ľudia schválne nafúkli.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

member: V podstate si myslím to, ako si to napísal.

Všetky tieto "nadprirodzené javy" sú vymyslené alebo nesprávne (či chybne) interpretované následky iných vecí či javov.

Taktiež je podľa mňa silným argumentom aj to, že existuje časť javov, ktoré možno dnes síce dobre nevieme pochopiť či vysvetliť, to však neznamená, že ich nebudeme môcť vysvetliť za 5 dní, rok či 100 rokov. Nemusí tam byť žiadne nadprirodzeno ani nič iné. História dáva tomuto argumentu za pravdu.

A to nehovorím o tom, že táto oblasť tohto celého nadprirodzena a šarlatanizmu je tak pretkaná podvodníkmi a rôznymi výmyslami či úmyselnou dezinterpretáciou za cieľom klamu, ako máločo iné.
Čiže sa to zhadzuje aj samo.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Ved nechapes podstatu nasledovnych textov co sme pisali?? Ty si spominal toho autora a ja ti len pisem, ze on napisal tuto knihu, lebo sa chcel nabalit, nic ine za tym nie je, ze by chcel nejako pomoct tomuto javu, ale SEBE! Takze sa nechytaj za slovicka, pisem, ze "tvoj" autor, lebo si ho ty spomenul, nemyslim tym, ze je TVOJ! ??!

Member: nema sa cenu s nim o tom bavit, lebo on vsetkemu doradu povie, ze je to vymysel :D Aj cely svet je pre neho cely vymysel ...
Pinco: a ake ine priklady sem mam davat co sa tyka nadprirodzenych javov?? Ze ako je mozne, ze sa tvori duha alebo co?? :D :D Nafuknute je tu asi nieco ine, ked toto a tamto nie je vzdy dost dobre .. To je taky argument, ze zhadzuje sa to samo .. :D skoro mi vyvalilo bok.

A este Member: a kanal ako Spektrum mas? Ale skoda, ze ten Zone reality nemas, je tam vela takeho zaujimaveho. Tam byvaju cez vikend zaujimave fakty a reportaze z tohto prostredia, pozri si urcite ta to bude zaujimat.
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

od kedy mam doma Spectrum, tak odvtedy ho nepozeravam. Volakedy som ho pozeraval pred cca 14rokmi u babky :) ked tam chodievalo o vesmire, technologiach a podobne.

Poslednu dobu sa ani o take veci nezaujimam, skor si pozrem nazori ludi a niekedy sa zapojim :).
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Jasna vec :)

Takze stale sme nevyriesili predosle prispevky ... Bol by som rad, keby aj niekto novy nieco nove hodi, nie len opozita ...
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno, presne si to vystihol, on sa chcel tou knihou nabaliť a tak som to tu aj prezentoval.
Chyba je však v tom, že ty si argumentoval údajmi, ktoré si on vymyslel, resp. spopularizoval tak, aby boli zaujímavé a jeho kniha sa predávala.

O to mi išlo, pretom sa ťa pýtal aký môj autor, keď som mal pocit, že je to skôr "tvoj" autor, keďže si argumentoval jeho "poznatkami", síce si už vtedy napísal, že to napísal hlavne kvôli sebe.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Adulko, v tejto téme absolútne súhlasím s názormi pinca a hughita. Ty sem nedávaš absolútne žiadne dôkazy o tom, že tie všelijaké záhadné zmiznutia boli naozaj "záhadné". Bermudsky trojuholník ti sem už hughito hodil aj s vysvetlením, že to nie je žiadna abnormalita, taktiež Blair Witch. Naschvál som si vygooglil niečo o Mary Celeste, čo si ju tu tiež spomínal, a zase som našiel iba to, že všetky záhady okolo tejto lode sú vymyslené, aby sa tento príbeh stal pútavejší a zaujímavejší...

Tu je to jasne dokázané :arrow:
The story, like many a tale, it has grown with the telling, to incorporate speculation of further mysteries, including pirates, creatures from the deep, abduction by aliens, submarines, and time travel.

Conan Doyle's short story about the 'Marie Celeste' (he changed the name from Mary) turned a minor puzzle into one of the most famous legends of the sea. Nevertheless we should recognise it was fiction, for which his editor paid 30 Pounds, which would have been a respectable sum in 1884.
zdroj: http://www.maryceleste.net/part2.htm

/A ešte niečo... Tie tvoje argumenty, ako napr. nájdite si toto a toto na googli, ja to za vás nebudem hľadať a podobne, fakt hovoria za všetko. Kurnik, veď keď chceš niečo dokázať, tak sem musíš hodiť aj materiál, z ktorého si vychádzal. I keď všetko na internete sa ako dôveryhodný zdroj nedá brať, ale predsa si nemyslíš, že tu budeme veriť iba tvojim pekným slovám bez absolútne žiadneho dôkazu :!: :roll: (jediný dôkaz, ktorý si sem hodil, sú tvoje fotky, ktoré sa však nedajú brať ako dôkazový materiál, keďže absolútne nedokazujú existenciu duchov... keby si vedel, čo mi na ne povedal dokonca aj nezainteresovaný kamoš, keď som mu ich ukázal, nebol by si z toho nadšený)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Hughito: ved pisem, on sa chcel nabalit a nepisem ze je to MOJ autor ... Ty si fakt nepolepsitelny a chytas sa kazdeho slovicka jak male decko ...

Pilifo: ak si trosku viacej cital, tak vyssie som dal konkretne mena a z coho som aj vychadzal, ked si to nevies lepsie precitat, to ja za to nemozem. A ako pisem, ja nepripustam, ze vsetko je zahada! Uz neviem kolko to mam pisat. Ked ste taki machri skuste aj vy prispiet nejakym nadprirodzenym javom k teme a nie OT a samymi opozitami.
A pisem to preto, ze si to najdite, lebo ma uz nebavi vam to vysvetlovat ...

Dalsia vec, je VELMI lahke spochybnovat kazdy jeden fakt! takze ...
pinco
Darca
Darca

Chápeš ty pojmu diskusia? To nie je len to, že všetci si prikyvujú ako somárikovia.

Čože ty také vysvetluješ? Nevidím tu od teba ani jeden post, ktorým by si niečo nadprirodzené vysvetlil. O "zábavu" sa tu staráš, ale to je asi jediné...

Ja už vážne kapitulujem.

//a objasni si pojem "fakt", lebo to, čo tu ty postuješ, rozhodne fakty nie sú.
hughito
Redeemer
Redeemer

Prečo by sme sem mali my hádzať nejaké záhady, keď ich v podstate odmietame (teda ja určite) ?

Fakt:
(zistená overená jednotlivá) skutočnosť, udalosť, výsledok; pravdivý poznatok, údaj: historický, jazykový f.; lit. literatúra f-u literárne spracovanie dokumentárnych vedeckých materiálov, historických udalostí a pod. Slovník cudzích slov (akademický)
Druhé, doplnené a upravené slovenské vydanie, SPN 2005
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Zase je ťažké jednoznačne definovať, čo to nadprirodzený jav v podstate je. Dá sa zaň považovať aj dejavu alebo to, že ak je človek chorý, ale verí, že sa dokáže vyliečiť a je v tejto veci optimistický, tak mu jeho psychika pri vyliečení skutočne pomôže? Ak áno, tak to sú príklady, ktoré sú celkom možné.

Určite však nie žiadni duchovia, plačúce sochy, Bermudsky trojuholník, Blair Witch, Mary Celeste a podobné "záhadné" príbehy.
hughito
Redeemer
Redeemer

Práve to čo si opísal Pilifo sa za nadprirodzený jav považovať nedá.

Sú to "záhadné" veci, ktorým ešte až tak dokonale nerozumieme, ale som si istý, že budeme.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No ved prave, uz neviem kolko to mam pisat. Tym javom co nerozumieme a nedaju sa vysvetlit, jedine im prinalepzi dat slovicko "nadprirodzene/zahadne/nevysvetlitelne" ... No ved prave, ze vy nicim neprispievate, iba zhadzujete kazdy jeden fakt a NEUZNAVATE NIC! Potom nema cenu diskutovat s takymi ludmi, co nepripustia ziadny fenomen a pod. Ja som si pripustil, ze napr. Tutanch. kliadba nemusi byt nevysvetl. jav a pod. Ale vy ste ani jedno, vsetko negujete, lebo to NEUZNAVATE. Tak to je bezvychodiskova situacia, s takymi ludmi sa neda diskutovat.

A inak Dejavu nie je nadprirodzeny jav, je to lekarsky podlozene ... Je to akasi porucha mozgu, mozog si mysli, ze danu situaciu uz zazil, resp. vnima pritomnost ako minulost, pritom to vsak je realita, ktoru akosi oneskorene mozog zaregistruje a tym vytvori dojem, ze dana skutocnost za uz niekedy stala.
hughito
Redeemer
Redeemer

Adulko, ale my to jednoducho musíme nepripúšťať, lebo tak vravia fakty.

Ty si myslíš, že mi tu všetko negujeme len tak z princípu, ale to tak vôbec nie je.

Pre mňa je najväčšou záhadou to, že keď si zívnem tak si v mojej blízkosti zívne aj niekto druhý, platí to aj naopak a to tú danú osobu ani nemusím priamo vidieť či sledovať.

Toto mi vysvetli, Adulko. :)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Hughito: Tak toto ziadna zahada vobec nie je! :D To fakt akoze myslis vazne?? Zato sem nepridavas ziadne "javy", lebo ziadny nepoznas a preto si ani jeden nepripustas.
To mas ako s tym pokusom so psom. Myslim, ze poznate kazdy doktora Ivana Petrovicha Pavlova, inak povedane Pavlov reflex - pes mal zafixovane, ze ked pan zazvoni na zvoncek dostane automaticky zraz, ked tak urobil znovu, pes mal zafixovane, ze ide zrat a doktor mu nic nedal a psovi sa automaticky spustili sliny ....

Takze tu mas to iste s tym zivanim .. to nie je ziadny nadprirodzeny smiesny jav.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

hughito napísal:Pre mňa je najväčšou záhadou to, že keď si zívnem tak si v mojej blízkosti zívne aj niekto druhý, platí to aj naopak a to tú danú osobu ani nemusím priamo vidieť či sledovať.
Vraj to slúži(lo) na zosynchronizovanie spánku. :)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Pavlovove psi so zivanim nemaju nic. Zivanie je akurat tak nakazlive, ale o tom ze zivajuceho nemusim vidiet ani pocut aby som si zivol aj ja neviem...
Pavlovov reflex je nepriamo podmienena zalezitost, vidis zivanie chce sa ti zivat. Vidis jedlo - slintas. Zvoni zvoncek tak ides otvorit dvere :wink:
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Hahaaa, teraz ak ste pozerali na jojke na crepiny + bol ten jogin Prahlad!! Ha! Hovorili teraz, ze sa o nom dozvedeli vedcovia a neustale ho monitorovali a aj jeden z nich co bol neurolog, tak vyhlasil, ze je to zazrak! Proste mu prudi nevysvetlitelna tekutina z podnebia do ust a zivi ho! Pozrite si to na nete v archive, ak ste ho nevideli a len tu tapali z nejakych clankov ...

//no ved prave, ja nepisem, ze je to Pavlov reflex, ale ze to funguje na rovnakom principe ... :)
pinco
Darca
Darca

som presne čakal, že to sem vytiahneš. A veríš aj tomu, že sa jeho jazyka dotkla nejaká bohyňa a preto nemusí jesť?

//chcel by som vidieť jeho tráviacu sústavu. Ak by teda 70 rokov nejedol, tak by bola podľa mňa celkom pekne scvrknutá. Ktovie prečo toto nezverejnili?!
Napísať odpoveď