Nadprirodzene javy

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

stretli ste sa s nadprirodzenym javom

ano
112
33%
nie
228
67%

Celkom hlasov: 340

hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Nadprirodzene javy

Príspevok od používateľa hughito »

Adulko1 bol by som naozaj nerád, aby si si myslel, že sme ostatné "nadprirodzené" javy kritizovali len preto, lebo "neboli v telke".

:wink:
boborko
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boborko »

ja som bol raz s kamarátom na lúke na stromoch ... von bola už tma a my sme jedli čipsy a kolu proste pohodička ... a zrazu nad kopcami v ďialke strašné svetlo ale fakt že to bolo skoro ako keď sa do slnka pozeráte ... svietilo to na červeno a velmi pomaly to išlo dole a zmyzlo to za kopcami ... dáko extra som na magické veci neveril ale toto ma dostalo ... potom sme o tom kecali , že čo to mohlo byť ... hviezda? nie ... vrtulník asi tiež nie ... jediné čo nás napadlo bola svetlica ale tá nesvieti tak silno(nato aká dialka to bola) nepadá tak pomaly , a nesvieti ani tak dlho takže nvm čo to mohlo byť ...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Adulko1 »

hughito: nemyslim ... :smt006

boborko: a nemas nejaky dokaz? :) Foto, video ... Ci v tom soku ste nestihali? A ako ste sa pritom citili? Kludne, zle, ohrozeni?

//moja babka mi tiez kedysi rozpravala taky pribeh co sa jej za mlada stal. Bola mlada a boli mimo dediny (tam, kde byvala) a ked isli cela tlupa "po chotary" po polnej ceste domov nadvecer, tak zbadali, ze hned za ich chrbtami nieco svieti v dialke. Nedavali tomu vacsi zmysel a dovod, ale potom zistili, ze to svetlo sa pohybuje presne tak ako oni. Ked sa pohli, tak sa pohlo, ked zastali tak zastalo. Nevedeli to identifikovat. Dali sa na kraj cesty, dalo sa to tiez ... Tiez poculi akesi cudne zvuky .. neviem co to uz bolo, lebo nevedela mi to popisat. A nevie si to doteraz vysvetlit ani ti pozostali kamarati co boli. Hmm .. zaujimave.

Inak dalsia vec ma napadla, ze videl som vela reportazi a aj kniziek, ked uz sme na tejto teme, ze ludia boli uneseni mimozemstatnmi a dokoncamali implantovane akesi cudne veci pod kozou. Niektori to nosia cely zivot a zistili, po rutinnej lekarsjek prehliadke, ze to tam mali a vobec nevedia vysvetlit, co to vlastne je a na co to sluzi ... zeby monitorovanie, nejaka forma GPS .. ? :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Adulko, nebodaj vážne veríš uneseniam mimozemšťanmi? :lol:

boborko, mohol to byť kľudne mesiac. Ja som sa minule na intráku pozeral z okna, máme tam výhľad do lesa a tiež som videl medzi stromami veľmi silné svetlo a hovoril som si, že mesiac nemôže byť tak nízko. Potom som si však overil pozíciu mesiaca a zistil som, že teraz je jeho dráha pohybu na oblohe veľmi nízka, takže to bol určite on.

/No jo, vlastne tam bola rovnaká scéna :D
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Pilifo: nie, píšem niekde, že tomu verím? ;) ja som sa s tým nestretol, ale pochybujem, že sme vo vesmíre sami, takze je možné všetko. Inak ten tvoj popis mesiaca má trosku rozosmial, vyzeralo to ako scenka zo Slnko, seno ... :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Adulko1: Takisto si myslím, že nie sme vo Vesmíre sami, ale to je len čisto štatistický a logický predpoklad, keď si zoberieme, aký je Vesmír obrovský.

Vedci seriózne pátrajú po známkach mimozemského života, ale zatiaľ neviem o tom, že by sa im podarilo niečo nájsť. Hľadajú život hlavne na uhlíkovej bázy, teda na takej, ako sme my. Uvidíme.

Každopádne si myslím, že život je aj niekde inde, ale neviem si moc predstaviť jeho formu, alebo momentálny vývoj.

Na všetky tieto únosy a fotografie neverím, to nie je vôbec dôveryhodné a takisto je táto sféra strašne nasiaknutá podvodmi. Ľudí to fascinuje a veľa z nich tomu aj verí.
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Hughito oni uz mozno aj nieco vypatrali len verejnost o tom nevie. Dnes sa vlady snazi taketo veci ututlat.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak to je jasne, urcite nie sme vo vesmire sami, ale urcite ta "rasa/druh" bude vyzerat inak, resp. podobne ako my ludia. Najvacsi predpoklad je, ze to budu akesy organizmy, bunky, ale tiez aj nejake formy rozmyslajucich entit, bytosti, mozu byt pozadu s porovnanim od nas a taktiez velmi vpredu co sa tyka myslenia a techniky hlavne. inak apropo ten znamy fyzik Stephen Hawking tvrdi (bal sa to povedat, ale teraz to moze na 200 percent povedat), ze nie sme urcite sami a dokonca nas varuje kontaktu s inym svetom, ze moze to byt pre ludsku rasu zle ... (ale nemusi) a taktiez vysvetlil logicky, ze sa da cestovat v case, ale len dopredu. A to tak, ze ked ludia dokazu zrychlit dopravny modul na rychlost svetla, tak tak dosiahnu "cestovanie casu", ale len dopredu.(svetlo za sekundu prejde 300000 kilometrov). Svetelný rok vyjadrený v metroch nám dáva číslo 9 460 730 472 580 800 m. tak aka to je hrozne velka rychlot a my mame na zemy 365,5 dna za iba rok! Takze teoreticky a prakticky je mozne dosiahnut cestovanie v case takymto urychlenim. Len je problem s tym palivom.

K tym unosom, ale nikto nevie vysvetlit, co to vlastne ake veci boli implantovane v telach ludi, co ich "uniesli" mimozemstania ... Aspon ja som nevidel vysvetlenie. Ak niekto nieco o tom viete, dajte znat :)

Inak aj ta slavna pitva mimozemstana bol fake dokonca. len to zinscenovali.
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

To nebude len palivom. Neni mozne dosiahnut taku rychlost. O tom mozeme len snivat. A dalsich X generacii tiez.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No tento fyzik tvrdil, ze ak by mala posadka dostatok jedla a proste by bola "rozbehnuta", tak po nejakom case by sa to dalo docielit, ale trvalo by im to a to by isli zrejme na istu smrt. Ktovie, kde by skoncili. :twisted:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No by ma zaujímalo, ako by bolo možné dosiahnuť rýchlosť svetla. Veď táto rýchlosť je skoro miliónkrát vyššia ako rýchlosť zvuku :!: Takže pokiaľ sme teraz schopní konštruovať "iba" nadzvukové lietadlá (príp. rýchlejšie vesmírne moduly), tak je to ešte stále neskutočne malá rýchlosť oproti rýchlosti svetla. Z toho jednoznačne vyplýva, že ak by cestovanie v čase fungovalo na princípe dosiahnutia rýchlosti svetla, tak si ešte asi pár tisíc alebo miliónov rokov počkáme, kým sa nám to podarí :wink:
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Adulko1 napísal:No tento fyzik tvrdil, ze ak by mala posadka dostatok jedla a proste by bola "rozbehnuta", tak po nejakom case by sa to dalo docielit, ale trvalo by im to a to by isli zrejme na istu smrt. Ktovie, kde by skoncili. :twisted:
chcel by som vidiet toho fyzika :roll:
kazdy kto presiel fyzikou na strednej skole (a dokonca asi aj majorita vsetkych ostatnych ludi na svete) pozna vzorec E = mc^2
ktory hovori o tom, ze hmotnost (to je to nase m vo vzorci) je zavisla od energie a do nej sa cita aj kineticka energia telesa, cize cim ides rychlejsie tym si tazsi a tym vacsiu energiu potrebujes aby si sebou (alebo cimkolvek hybal). a energia, ktoru by muselo mat hmotne teleso pri rychlosti svetla je hodne velka a mozes si byt isty, ze ziadny motor by Ti k tomu nepomohol

dalsia vec, ktoru vie zrejme kazdy clovek pod slnkom je aspon priblizne si predstavit vek vesmiru, ktory je odhadnuty na nejakych 14 miliard rokov, zem existuje je priblizne 4 a pol miliardy rokov, najstarsi nalez cloveka je stary 2,33 milona rokov (co uz je proti veku vesmiru dost chabe cislo).
Predpokladat pri rozlohe vesmiru, ze by vznikol zivot len na zemi je pri rozlohe vesmiru nepravdepodobne, ale predpokladat, ze zivot vznikol zaroven s nami, a dokonca na takej vysokej urovni aby sa s nami dokazali kontaktovat (ludia vedia vysielat sssspravy do vesmiru ako dlho? poslednych 50 rokov?) je este omnoho nepravdepodobnejsie.
len si zratajte 50 rokov versus 14 miliard.
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Tak skus si pozriet tie studie toho fyzika, je to fakt macher, ale hlbsie som sa tymto nezaoberal. Ale podla neho sa to da dosiahnut. Len by to trvalo, kym by to teleso vo vesmire "nazbieralo" rychlost.

axXis: zaujimava teoria, ano tento vzorec som uz videl. Ale fyzicky ktovie ci by to clovek vydrzal. Okrem fyzickej stranky ide velmi aj o psychicku, lebo ti ludia su proste odstrihnuti od okolia, proste prazdnota a to sa moze vselijako prejavit ...

Inak pre zaujimavost: Rýchlosť svetla prekonaná
Vedci sa však nezaoberajú svetlom a jeho rýchlosťou len v teoretickej rovine. Podarilo sa im aj prakticky prekonať rýchlosť svetla. Potvrdilo sa to pokusom, ktorý urobil Lijun J. Wang a jeho tím z výskumného inštitútu NEC v Princetone. Pomocou špeciálnej komory, ktorú naplnili atómami schladeného cézia, sa im podarilo vyslať svetelný lúč, ktorý 300 krát prevýšil rýchlosť svetla. Len pre predstavu - rýchlosť šírenia svetla vo vákuu je takmer 300 tisíc kilometrov za hodinu.

Zdroj: http://magazin.atlas.sk/technologie/ved ... znicit-zem
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to je ako profi clanok :lol:
warp disky co su akesi zvlnene disky :lol: (nelietali nahodou warp rychlostou v star treku? :lol: )
chleba lacnejsi nebude :lol:
ked sme u toho prekonavania rychlosti svetla, slovicko hmotne je v mojom predchadzajucom prispevku dost klucove. svetlo ako take moze cestovat tak rychlo, lebo nie je hmotne (teda hmotne tak ako to poznas). takze aj keby niekto prisiel s tym, ze urychlil svetlo nad jeho vlastnu rychlost (co je blbost, lebo c je konstanta vyratana pre vakuum a pohyb svetla cez cokolvek ine ho uz len spomali (index lomu)) este stale to nijako nepomoze ziadnemu cloveku ani stroji sa co i len priblizit rychlosti svetla
jedine co okrajem viem, ze by mohlo byt rychlejsie ako svetlo su tachyony, ale tymi sa radsej ohanat velmi nejedem, lebo pokial viem nikto nepotvrdil, ze existuju
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

hughito
Redeemer
Redeemer

Teoreticky by možno bolo možné, ale prakticky určite nie. Presne tak, ako to bolo už tu spomenuté.

Ale je jasné, že keď niečo vyhlási taká kapacita ako Hawking, tak sú toho plné noviny.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ach pan Hawnikng
tu musis davat pozor, ze Hawkinh hovori o udalostiach, ktore nastanu v blizkosti ciernych dier a Hawkingovo ziarenie, ktorym sa cierne diery odparuju teoreticky nemusi pochadzat z nasho casu, pretoze cierna diera ako taka nici horizont udalosti :) (ramocovanie moznych udalosti svetlom)
zhodou nahod som Hawkingove knihy cital a ak by si chcel toto cestovanie casom realne pouzit musel by si vziat do uvahy aj jav, ze pri povrchu ciernej diery sa gravitacia meni so vzdialenostou od jadra tak obrovskym stylom, ze by Ta to natiahlo a roztrhlo a takto by to islo az by si bol roztrhany na atomy alebo obdobne zakladne castice :) a potom tie castice by mohli cez H. ziarenie opustit nas cas, lebo nie su limitovane prave svetlom
P.S. v blizkosti ciernych dier, resp. singularity neplati fyzika tak ako ju pozname, akurat nikto nevie povedat aka fyzika tam plati pretoze neexistuje realny sposob ako to zistit. a zase raz podmienky ako platia tam sa nedaju navodit nijako umelo takze realny vyznam pre cestovanie vesmirom to nema
boborko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa boborko »

Pilifo napísal:
boborko, mohol to byť kľudne mesiac. Ja som sa minule na intráku pozeral z okna, máme tam výhľad do lesa a tiež som videl medzi stromami veľmi silné svetlo a hovoril som si, že mesiac nemôže byť tak nízko. Potom som si však overil pozíciu mesiaca a zistil som, že teraz je jeho dráha pohybu na oblohe veľmi nízka, takže to bol určite on.

/No jo, vlastne tam bola rovnaká scéna :D
som písal , že to svietilo fakt že silno a na červeno a pomaly to išlo dole ... za pár 5-10 minút mesiac neprekoná takú velkú vzdialenosť ... ešte sa ma niekto pýtal ako som sa po tom cítil : jednoznačne šokovaný a aj som sa bál ... bývam v sásovej a toto sa odohrávalo za ňou a bola už tma ... sám s kamarátom na prechádzke ďaleko od všetkého len aby sme vegetovali a zrazu toto ... tak sme rýchlo šli medzi civilizáciu :) ... len sme sa čudovali že to nikto nevidel a všetci sa nám smiali že či sme pili fakt len kolu alebo či čipsy neboli po záruke alebo či sme niečo dobré nefajčili :smt033 ale odpoveď bola nie! ...

ako som už vravel tak nejak prehnane neverím na takéto veci ale do určitej mieri hej ... možno ma vysmejete ale podla mňa sa už nasa alebo kto skontaktoval s inou civilizáciou mimo tejto zeme , len to nezverejnili ... vznikla by panika , strach a všetko by sa zmenilo a chcú to nahať v starých kolajách ... možno je to blbosť ale každý má právo na svoj názor :) ...
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

Adulko: preco sa dostaneme do buducnosti tym ze pojdeme rychlo alebo rychlejsie ako svetlo? Podla mna sa ani do tej buducnosti nedostaneme aj keby sme sli 1000 nasobne rychlejsie ako svetlo, ale ak mas nejake vysvetlenie, rad si ho precitam.

A co sa tyka prekrocenia rychlosti svetla, osobne verim ze je to mozne, avsak nie s takym pohonom ako dnes pozname. Napr. taky gravitacny pohon, teoreticki to stoji iba na vyvyjani gravitacnej sili/anti-sili a tym sa teleso pohybuje, nevyvyja ziadnu "pohonnu silu" ktora tlaci teleso, ale to su len moje dohady. Tym padom by sa pohubujuce sa teleso vyhlo tej rovnice E = mc^2
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ti sy aki teoreticki fizik :D
ale paci sa mi Tvoj dokaz autoritou ako oklamat teoriu relativity: osobne verim, ze E = mc^2 neplati
P.S. gravitacna antisila FTW
Napísať odpoveď