Najlepši mobil,aky zatial poznam.

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Stopa
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Stopa »

a tu sa zase mylis :) zober si Palm Pre - idu tam take hry? nie
alebo HTC hero - idu tam take hry? zase nie

dovodov je par: zle SDK, nezaujem developerov, roztriestena platforma, zle drivery atd atd

takze zase raz si povedal veci ktore MOZNO budu niekedy daleko v buducnosti a skutek utek :)
to aj ja mozem povedat, ze FM radio, infra a pod budu a mam pravdu, SDK vo FW 3.0 podporuje pripajanie zariadeni tretich stran, takze pri vysokom dopyte by urcite niekto take radio vytvoril, ale prekvapko *fanfary* .... malokomu to chyba :) video (a free podcasty) killed the radio star
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

Čo pôjde...ale počkať! Kto to vydá? Pochybujem, že sa vôbec spravia nejaké hry na túto sériu, keďže ich majitelia poväčšinou nebudú nejakí veľkí hráči :)
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Načo sa vlastne teraz o tom hadate ? Keď chce N900 nech si ju kupi a nech si ju ma. Kto nieje zadebnený anti-applista ( väčšina je tých čo si to nemôžu dovoliť tak je to automaticky pre nich šmejd ) iPhone po HW stránke dobehlo už veľa mobilov ale načo to všetko keď sa tie HW nevyužijú ? Na SW iphonu sa nič nechytá a minimálne 2 roky ani nebude a to je jedniný dôvod prečo ho mám. Kebyže nemá App Store tak sa na neho za tu cenu vyseriem ale fakt je že on ho spolu so 100k + aplikáciami ktoré sú už všetko možné na čo si pomyslíte ( dokonca sa už dá aplikáciou šoférovať auto ! )

To je dôvod prečo sa môjho 3GS tak skoro nevzdám kým mu rozmanitosťou aplikácií nebude niekto konkurovať.
jamesss
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jamesss »

na palm pre ide emulovať playstation. A to chces akože pri sebe nosiť také malé krabičky, myslim že so SW je to jednoduchšie. N900 už ma vela emulatorov ale slabších, a konkretne hry napr. , quake 3.
S aplikáciami by som to moc neprehanal, myslite že na symbian a wm nie su aplikácie?
Myslíž že ten kdo chce N900 nemá na Iphone? (ešte ked ho mal a kupil ho za polovičnu cenu ako ho normálne predávajú)Ale mas pravdu za plnu cenu by som ho nekupil.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Symbian a Wm majú aplikácie ale v porovnaní s tými z iphonu sa tak ani nemajú právo naźyvat. Kamarát má nokiu 5800xm - prezentovaným ako úplne killer :lol:. Vytiahol ho a začal ukazovať jeho aplikácie. Začal pokrom trosku som ho vysmial keď som videl čo tam mal. Ukázal som mu poker na iPhone tak ho radsej rychlo vypol. Ak chceš vedieť prečo pozri si video na YouTube - Texas holdem for iPhone. Potom sa mi pochválil svojím piánom ktorý mal na každej klavese jeden tón a opozdenie 2 sekundy od stlačenia. Zapol somteda na iPhone moje Piano a v tom ho radsej schoval do vrecka a hral sa na mojom.

Taká krátka príhoda na ktorú som si spomenul keď si ma rozosmial tvojim porovnaním
Stopa
King
King

pricom Texas hold'em je od apple, oni maju od hernej spolocnosti poriadne daleko :lol:

ale k veci, palm pre musis rootnut, nejde ti zvuk, telefonne funkcie detto a navyse vykon je ubohy
skus hadat, ci sa tieto problemy tykaju iphonovskych hier :lol: takze:
na pomachrovanie - ano (i ked na 3GS existuje tiez PS emulator, myslim, ze aj so zvukom)
na pouzivanie - urcite nie

a na WM a symbian su aplikacie, ale v roznorodosti a kvalite je to strasna slabota

navyse iphone ma vacsinou aplikacie ako prvy, az potom prichadzaju ostatne platformy s horsimi klonmi

mimochodom jukel: na pomachrovanie je zvacsa najlepsie pouzit aplikacie od Smule
je jedno ci Ocarina alebo Leaf Trombone (ktory ma lite verziu bez pesniciek), uspech je zaruceny :wink:
jamesss
Novice
Novice

no 5800 nemožete brat do uvahy, slabý procesor a žiadna grafika.
Čo sa týka symbianových aplíkácií, pred časom som mal n95 8GB a s ňou som bol velmi spokojný. Aplikácie od výmyslu, navigácií tiež a všetky zadarmo. Dal sa hecknut takže som si mohol prepisovať sms a robiť zo systémo čo som len chcel, a oje.... revizorov (V blave to funguje nekukajú na kody). No proste s tým sa dali robiť veci. Čo sa týka machrovanie bolo dobré ked som sním ovládal tv a klimi v obchodoch alebo v šenkoch. Som v noci išiel okolo výkladu zapol tv a dal ho na plné pecky, alebo som na nom zapol windows Ovladal som celý comp cez bluetooth. Volal som s ním z druhých mobilov ale samozrejme sa museli spárovať, ale vždy som niekoho nahovoril. A vela iného.

V podstate to iste si slubujem od n900 len v lepšej grafike.

Momochodom ruku na srdce, si hovoril že zápory iphonu su male preto ich nehovoríš. Dobre rádio, foták, infra su vec názoru. Ale fakt vam nechýba blesk?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

jamesss: A to iste dokaze nejaka 5800 alebo aj E51 ci hocico ine s novsim Symbianom. je pravda, ze 5800 ma Symbian v5, ktory asi este nebol hacknuty, ale staci vygenerovat certifikat na 0pdna a mozes si certifikovat aplikacie, takze nejaky editor pre SMS spravy ci Psiloc IR Remote na dialkove ovladanie televizorov nie je problem rozbehat ani tu. Staci zariadenie sprarovat na zaklade modelu, zoznam si stiahnes z netu (ma okolo 10-15MB) a potom si pekne vyberies model telky a pridas zvuk. Nic zlozite, ide to snad na kazdom Symbiane a telefone s infra portom.

Obycajnym cinskym certifikatom, ktory sa generuje na zaklade IMEI kodu telefonu si dokazes dat do telefonu tolke aplikacie, ktore ani nedokazes vyuzit.
Stopa
King
King

nie, mobil pouzivam na momentky a obcasne spravenie fotky ku kontaktu
na klasicke fotenie pouzivam zariadenie na to urcene a ver tomu, ze taku kvalitu na telefone neziskas este pekne dlho

proste za 2 roky sa mi este nestala situacia, ze by som si povedal "skoda, ze nemam blesk"... a to vravim iba o obdobi co mam iphone, naposledy som blesk na mobile pouzil na Siemensi S55 (este v dobach ked to bol namakany telefon) a aj to iba na skusku :lol: druha vec je prisvietenie, na to mi vsak vzdy vystacil display i ked mensi boost by nezaskodil :wink: ale to sa skor rata medzi malickosti, ktore by som bral na mobile ako bonus, nie ako nieco co mi chyba

ale zato ipod aplikacia, jej integrovanie do systemu, kvalita zvuku a synchronizacia s itunes by mi chybala do 2 dni (samozrejme, toto je jedna z mnohych veci, ale v tomto sa odlisuje najviac od konkurencie)

a co sa tyka ovladania TV, tak v tomto proti gustu...
ja som uz zvyknuty na multimedia v PC a preto skor ocenim dialkove ovladanie Boxee, iTunes alebo obycajneho VLC
bonno50
Star
Star

Príspevok od používateľa bonno50 »

na pobavenie :D
Prílohy
nokia3310-iphone.jpg
jamesss
Novice
Novice

hojko to samozrejme viem. Chcel som povedat že n95 8 gb bola podla mna dobre vyladená. 5800 som nemal, ale mal som n97 kde som teda nainštaloval tie isté veci /teda okrem ir remote/, ale lepšie šlapali na n95.

Iphonisti ste štastní že vám nič nechýba. :D
Rom1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Rom1 »

Podľa mňa najlepší telefón teraz je N900.
Len aby som spravil také moje zhodnotenie N900 a 3GS
Sám som bol vlastníkom 3G 16g ale už je utopené :)
N900 Hardwarovo není o čom o krok vpredu 5MP foťák s bleskom síce len led ale aspoň dačo vyššia kvalita natočeného videa rozlíšenie displeja 800x480 stereorep + slot pre microSD
Výkonom sú na tom podľa mňa asi rovnako Procesor aj Grafika to iste.
N900 ma ako OS Maemo 5 číže Linux samozrejme ako Iphone na začiatku 2G ma tento OS par nedostatkov napr. zatiaľ nepodporuje MMS 2 kamera zatiaľ nejde na videohovor bez navigácie to sa ale všetko zmení príchodom nového firmwaru. Zatiaľ ale vyzerá fantasticky 11 otvorených okien všetko v reálnom čaše naprosto plynule a tu môžem spomenúť slabosť Iphonu multitasking a nepodporuje plnohodnotný flash. Naopak najväčšia sila Iphonu určíte jeho jednoduchosť a všetko proste ide tak jak by malo presne a rýchlo a samozrejme Appstore áno cez 100tisic aplikácií ale napríklad taký Google uz ma cez 20tisic Nokia ma tiež svoj store ale je ete ďaleko ale tým že maemo je open source podľa mňa nebude núdza o dobre aplikácie ale zatiaľ slabota a samozrejme multitouch ktorý Nokia nemá ale prišla s vlastným spôsobom jak to nazvať krúžkovanie :) určíte rýchlejšie ako na N97 alebo skoro všade kde je Symbian alebo WM dávať + a - To ze ma N900 hardwarovu klávesnicu je určite plus ale pre dakoho ani nie. N900 je o dosť hrubšia a aj ťažšia ale zase o trošku menšia a užšia veľkosť displeja u obidvoch je presne 3,5 palca je fajn že N900 už dodáva špunti to beriem ako male +
Podľa mňa viacerý čo mate Iphone mate jailbreak len je teraz trosku problém že vydane Iphoni od októbra nejdú plnohodnotne jailbreaknut vždy po vypnutí telefónu treba na novo robiť jailbreak. Samozrejme je možnosť zakúpiť applikacie ale to podľa mňa malo kto z vás robí česť výnimkám. Kebyže zoberiem 3GS a N900 bez ich store není o čom 3GS na N900 nemá. Ale tak Iphone je pre viacero užívateľov skôr ako hračka keď sa chcete hrať lepšiu voľbu nenájdete každý si vyberie čo mu vyhovuje.
Len tak mimo ma dosť pobavil jukel že na SW Iphonu sa nič nechytá ale hlavne toto že 2 roky sa ani nebude :lol: uvidíš napríklad Maemo alebo aj Andriod všetko na baze Linuxu už teraz sú v niektorých veciach lepší
Speed99
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Speed99 »

Prave tu niekto vytkol iPhonu multitasking. Staci si stiahnut aplikaciu z Cydie a ide v pohodke.

U mna jednoznacne vytazi iPhone. Mal som uz hociake mobily od Nokie a SE, samsung ani nevravim. Aj posledne modely. Ale nic sa iPhonu nevyrovna co sa tyka vsestranneho vyuzitia. Staci sa z autom niekde zamotat a hned mam pri sebe plnohodnotnu navigaciu. s dispayom vecsim ako na tych hrubych mobiloch :D. Hier - kvalitnych je tam kopec takze lahko zazenes nudu. Volanie zdarma cez skype a lokalizacia ukradnuteho mobilu cez vlastny PC. A vela vela dalsieho.....
Neo-M
Light Star
Light Star

Re:

Príspevok od používateľa Neo-M »

jukel napísal:Kto nieje zadebnený anti-applista ( väčšina je tých čo si to nemôžu dovoliť tak je to automaticky pre nich šmejd )
typicky nazor toho kto ma iphone

iphone som mal asi mesiac NESKUTOCNA SRACKA

na HTC-cka sa to nechyta

napriklad taky HTC HD2 je proste parada a displeju iphone nema sancu konkurovat
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Najlepši mobil,aky zatial poznam.

Príspevok od používateľa yazoo »

Stacilo mi chytit do ruky Touch Diamond 2 a bolo mi jasne, ze WM v HTC je neskutocne pomaly shit a o displeji ani nehovorim. Niekedy zareaguje, niekedy nie. iPhone ma z dotykoviek urcite najlepsi user interface, myslim, ze nie je o com.

Neo-M: Typicky nazor? Sorry, ale ta veta je fakt pravdiva. Podobne to je aj s notebookmi od Apple-u. Kto na nich nema tak na nich nadava, ze je to predrazene a je to zbytocnost...
iceman1414
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa iceman1414 »

SATIO, Xperia, N97
Neo-M
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Neo-M »

yazoo napísal:Stacilo mi chytit do ruky Touch Diamond 2 a bolo mi jasne, ze WM v HTC je neskutocne pomaly shit a o displeji ani nehovorim. Niekedy zareaguje, niekedy nie. iPhone ma z dotykoviek urcite najlepsi user interface, myslim, ze nie je o com.

Neo-M: Typicky nazor? Sorry, ale ta veta je fakt pravdiva. Podobne to je aj s notebookmi od Apple-u. Kto na nich nema tak na nich nadava, ze je to predrazene a je to zbytocnost...

ja som ho mal a podla mna je to sracka :)
a ten nazor je proste blbost to je nazor sprostych iphonistov
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Tvoj nazor je nad slnko najlepsi, ze? Je to cista subjektivita to, co pises. O percentach predajnosti iPhone-u radsej pomlcim lebo by si zas mal len pripomienky. Myslim, ze mozeme ostat pri tom, ze sa hraj na svojom WM piesocku a neryp do ostatnych hned ako sa ti nieco nepozdava. ;) Peace!

Neda mi to. Mas nejaky rozumny argument pre to co pises? Ze je to "sracka"? A nie, nepotrebujem si hladkat ego na tom, ze mam iPhone.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

iceman1414 napísal:SATIO, Xperia, N97
ktorá Xperia? už sú aspoň 4 :D
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe