Podľa mňa najlepší telefón teraz je
N900.
Len aby som spravil také moje zhodnotenie
N900 a 3GS
Sám som bol vlastníkom 3G 16g ale už je utopené
N900 Hardwarovo není o čom o krok vpredu 5MP foťák s bleskom síce len led ale aspoň dačo vyššia kvalita natočeného videa rozlíšenie displeja 800x480 stereorep + slot pre microSD
Výkonom sú na tom podľa mňa asi rovnako Procesor aj Grafika to iste.
N900 ma ako OS Maemo 5 číže Linux samozrejme ako Iphone na začiatku 2G ma tento OS par nedostatkov napr. zatiaľ nepodporuje MMS 2 kamera zatiaľ nejde na videohovor bez navigácie to sa ale všetko zmení príchodom nového firmwaru. Zatiaľ ale vyzerá fantasticky 11 otvorených okien všetko v reálnom čaše naprosto plynule a tu môžem spomenúť slabosť
Iphonu multitasking a nepodporuje plnohodnotný flash. Naopak najväčšia sila Iphonu určíte jeho jednoduchosť a všetko proste ide tak jak by malo presne a rýchlo a samozrejme Appstore áno cez 100tisic aplikácií ale napríklad taký Google uz ma cez 20tisic Nokia ma tiež svoj store ale je ete ďaleko ale tým že maemo je open source podľa mňa nebude núdza o dobre aplikácie ale zatiaľ slabota a samozrejme multitouch ktorý Nokia nemá ale prišla s vlastným spôsobom jak to nazvať krúžkovanie

určíte rýchlejšie ako na N97 alebo skoro všade kde je Symbian alebo WM dávať + a - To ze ma N900 hardwarovu klávesnicu je určite plus ale pre dakoho ani nie. N900 je o dosť hrubšia a aj ťažšia ale zase o trošku menšia a užšia veľkosť displeja u obidvoch je presne 3,5 palca je fajn že N900 už dodáva špunti to beriem ako male +
Podľa mňa viacerý čo mate Iphone mate jailbreak len je teraz trosku problém že vydane Iphoni od októbra nejdú plnohodnotne jailbreaknut vždy po vypnutí telefónu treba na novo robiť jailbreak. Samozrejme je možnosť zakúpiť applikacie ale to podľa mňa malo kto z vás robí česť výnimkám. Kebyže zoberiem
3GS a N900 bez ich store není o čom 3GS na N900 nemá. Ale tak Iphone je pre viacero užívateľov skôr ako hračka keď sa chcete hrať lepšiu voľbu nenájdete každý si vyberie čo mu vyhovuje.
Len tak mimo ma dosť pobavil
jukel že na SW Iphonu sa nič nechytá ale hlavne toto že 2 roky sa ani nebude

uvidíš napríklad Maemo alebo aj Andriod všetko na baze Linuxu už teraz sú v niektorých veciach lepší