Národná bločková lotéria

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pascalwb
Addict
Addict

Re: Národná bločková lotéria

Príspevok od používateľa Pascalwb »

begbeee napísal:IMO zase blbá poznámka. Ak nechceš bloček tak ho nezober, ale v Tescu mi bloček nahodia, či chcem či nechcem a v milion inych prevadzkach tiež. Tak prečo ho nezobrať a neskúsiť šťastie?

Vsak to abusolutne vyvracia zamer tej loterie. Chceli, aby si ludia pytali blocky. Ale velke retazce tie blocky aj tak davaju. A zvysok kazdy radsej zoberie bez dph. Cele to zaplatime zas len my. Tipujem, ze po nejakom case boom utichne a potichu to zrusia.

Bobr: nj nestaci, ze sa vsade pretrca, este hentam daju tu preafektovanu kra*u.
Bobr
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Bobr »

Vedia pre aku cielovu skupinu to je primarne robene ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kamaratova reakcia na web:
Niem, kto programoval web Narodnej blockovej loterie, ale captchi velmi neublizil
narodnablockovaloteria.tipos.sk/captcha.axd?w=395&h=212&c=b20Lz70QsUtrlHERHR81Fw==&bc=00000
Tak napriklad parameter bc je HEX reprezentacia farby, parametre w a h nastavuju vysku a sirku a parameter c predstavuje samotny text. Celkove obidenie netrva viac ako niekolko kratkych minut.
Preco tam nedali reCaptchu, tomu nerozumiem.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

takých vecí sa tam nájde viac. Napríklad kalendár čo sa zobrazí pri zadávani dátumu a času je nejaký stiahnutý hotový plugin. Výsledkom toho je, že týždeň nezačína pondelkom ale nedelou
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Hojko, kamarát vie obísť captchu, ale nevie si prečítať footer? Technology by Millennium, odkaz na ich stránku a "Vývoj a technickú podporu zabezpečuje..."
Asi to zadávatelia chceli lacno a ostatné peniaze šli do vačku.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

audiotrack napísal:To by si ale znášali predajcovia sami (takže náklady by to nezdvihlo) a dalo by sa to využiť aj mimo lotérie.
Mozno by to nedvihlo naklady statu, ale urcite by to dvihlo naklady kazdeho obchodnika, co by sa premietlo v cene tovaru/sluzby, pri niektorych mensich podnikateloch mozno aj v zamestnanosti.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

audiotrack napísal:až na to, že ten pomer si si vycucal z prsta :) Podľa mňa väčšina vie čo to je. Už aj 40 roční ľudia majú dnes smartfony a sťahujú si aplikácie z google play. A vždy majú deti, čo im povedia čo to je a ako to použiť. Ty hovoríš iba o dôchodcoch, a to určite nie je väčšina. To sme ale už odveci, podstata je to, že som dal silný argument ako to zlepšiť, a ty obhajuješ prečo nie. No na druhú stranu nevieš sám vysvetliť načo sa tam lejú také peniaze (viď. link čo dal Bobr) keď za ne by to mohlo byť omnoho lepšie. Dobre, berme ohlad na babky a spravme si to tak ako to je. Ale teda aj priškrťme rozpočet na tú lotériu. Alebo do toho lejme státisíce každý mesiac, ale nech sa to aj prejaví. To sú dve možnosti. Realita je medzitým. Lejú sa stotisíce čo končia vo vrecku lebo výsledok je na zaplakanie. A ty to ešte obhajuješ aké je to super. Typický ficovolič. Kúpi plynárne a argumentuje že je to strategický podnik. Ale to že namiesto 40% straty teraz budeme znášať 100% stratu nepovie. Že plyn nezdražie, ale to že aby nezdražel tak naň budú platiť aj tí čo ho neodberajú nepovie. Dostal si kopec argumentov prečo je to predražené a zlé, ale ty vidíš iba možnosť zadarmo vyhrať stovku. A to ti stačí, je ti jedno že si tú stovku zaplatíš niekoľkonásobne, lebo tie peniaze čo sa tam lejú nejdú z vrecka politikov, ale z nášho štátneho rozpočtu čo sa mohol investovať lepšie.

Naliali sa tam miliony, plus státisíce každý mesiac. Keby za tie peniaze robili raz mesačne kontroly, tak na platoch zamestnancov čo tie kontroly budú vykonávať by minuli menej alebo rovnako, a efekt by bol lepší. Ja neverím že niekto nahlási obchodníka čo nedá blok, ak vďaka tomu ušetrí nejaké to euro. A ak aj nahlási, bude takých príkladov na desiatky. Kontroly by ich našli na stovky až tisíce. Takže efekt je nulový. Celé je to iba o nabalení sa nejakého funkcionára.
Audio, ty si ma vôbec nepochopil...ja to neobhajujem, len sa ti snažím vysvetliť, ako dnes hodnostári rozmýšľajú...
CHoBoT
Star
Star

Príspevok od používateľa CHoBoT »

dnes nejaka tetusa saskovala ked platila ze si to bude musiet ist zaregistrovat a kam si to ma ist zaregistrovat a islo ma roztrhnut
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

blockova loteria ma dva hlavne ucely:
1/naliat peniaze zo statneho rozpoctu spriaznenym firmam
2/zabavit pospolity ľud aby prilis nerozmyslal nad dolezitejsimi vecami

Ale ako myslienka to nie je zle, len konecny efekt bude asi velmi diskutabilny..
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ako myslienka to je praveze velmi zle a z tych vsetkych krajin, ktore to zaviedli to funguje len na Taiwane. Obavam sa, ze to ma co docinenia s tamojsou povahou ludi (od ludi co tam ziju/zili som pocul, ze Taiwanci su z nejakeho dovodu strasne hravi). Cize samotna myslienka este nezarucuje uspech.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Dnes som sa o tom bavil s kolegom a on mi tvrdil, ze na Taiwane to bolo zavedene s povinnostou registracnych pokladni aby ludia kontrolovali blocky. Kdezto u nas mame aj toto a zaroven kopu uradnikov ktori to maju kontrolovat. Ake presne je toto tvrdenie neviem.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Bobr

ten clanok je pritiahnuty za vlasy, resp uplne super pre paranoikov. Mne osobne vobec nevadi ak by niekto vedel co nakupujem kludne mu tu info poskytnem aj ja sam. Neviem co je na tom take tajne ze si kupujem v obchode rozky,chleba,syr,sunku, mlieko alebo vreckovky na smrkanie :D pripadne podobne veci ktora kupuje 99percent obyvatelstva tejto krajiny :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tiež som sa na tom pobavil. Kto ma chce sledovať, môže tie bločky vyťahovať z koša a zistí toho ešte podstatne viac o mojom štýle života z ostatných odpadkov :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ale u živnostníkov, ktorí krátia štát na daniach to už také ružové nie je...ak takýto človek vykáže na DP, že zarobil čistý zisk 8000€ za rok a z toho mal plat 4000€ ročne a zaregistruje lístky so 100€ nákupmi každý druhý týždeň, tak to už tak jedno nebude...
CHoBoT
Star
Star

Grim napísal:...ale u živnostníkov, ktorí krátia štát na daniach to už také ružové nie je...ak takýto človek vykáže na DP, že zarobil čistý zisk 8000€ za rok a z toho mal plat 4000€ ročne a zaregistruje lístky so 100€ nákupmi každý druhý týždeň, tak to už tak jedno nebude...
by som povedal ze to je celkom nedokazetelne... ako ti dokazu ze si to kupil ty? a nedostal si blocik.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Grim napísal:...ale u živnostníkov, ktorí krátia štát na daniach to už také ružové nie je...ak takýto človek vykáže na DP, že zarobil čistý zisk 8000€ za rok a z toho mal plat 4000€ ročne a zaregistruje lístky so 100€ nákupmi každý druhý týždeň, tak to už tak jedno nebude...
Aha, čiže môžem registrovať iba svoje bločky? :roll:
Ak tento tvoj živnostník žije s partnerkou, ak mu dá brat bločky, ak rodičia... nemôže ich registrovať lebo to bude divné? Absolútne nič to o tom nevypovedá. Ja tam mám registrovaných 19 bločkov, a to som bol v obchode asi 5x. Potraviny nekupujem, prispievam našim lebo bývam s rodičmi a oni robia nákupy. Elektroniku nekupujem, objednávam z netu a príde s faktúrou. Podľa nich teda nemám príjem, lebo "nemíňam"? A našim príjem priškrtia lebo míňajú viac ako zarábajú keďže im dávam peniaze?
ďalšia vec sú úspory. Ak zarábam 300€ mesačne a zrazu si kúpim počítač za 700€ tak ma prídu zhabať že kradnem? To že som naň šetril ako ďábel celý rok nevedia, lebo lotéria funguje týždeň
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...aha, no vlastne áno, to som si neuvedomil...
CHoBoT
Star
Star

akurat mozno si mozu posvietit na niekoho, spravit kontrolku a tak aj ked neviem ci to je realne
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

gogo956 napísal: Mne osobne vobec nevadi ak by niekto vedel co nakupujem kludne mu tu info poskytnem aj ja sam. Neviem co je na tom take tajne ze si kupujem v obchode rozky,chleba,syr,sunku, mlieko alebo vreckovky na smrkanie :D pripadne podobne veci ktora kupuje 99percent obyvatelstva tejto krajiny :)
Tebe to možno nevadí, ale iným to vadiť môže.
Napísať odpoveď