pokial to niekomu vadi,tak nikto ho predsa nenuti sa do blockovej loterie zapajat. Tato paranoja mi trochu pripomina jedneho mojho rodinneho prislusnika/ inac inteligentneho otca rodiny/ ktori mi minule sprisahanecky rozpraval ze on nepouziva POS terminaly k platbe kartou iba hotovost a to iba kvoli tomu aby banka nevedela co pravidelne nakupuje
Národná bločková lotéria
Re: Národná bločková lotéria
Andi_Cibula
pokial to niekomu vadi,tak nikto ho predsa nenuti sa do blockovej loterie zapajat. Tato paranoja mi trochu pripomina jedneho mojho rodinneho prislusnika/ inac inteligentneho otca rodiny/ ktori mi minule sprisahanecky rozpraval ze on nepouziva POS terminaly k platbe kartou iba hotovost a to iba kvoli tomu aby banka nevedela co pravidelne nakupuje
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
A predstav si ešte že niektorí sú tak paranoidní, že majú pod domom v pivnici výbavú hodnú 3. svetovej vojny. Množstvo automatických zbraní, oblečenie a výbavú do všetkých klimatických podmienok, regály plné trvácných potravín a nádrže s vodou + záložné dezinfekčné pilulky na výrobu novej vody. 
//
//
Pri tejto hlúpej otázke väčšinou odvrknem "čo ťa do toho ?" ale inak - na ochranu mňa a mojej rodiny v prípade problémov.audiotrack napísal:to ti je načo preboha?
-
audiotrack
VIP
to ti je načo preboha?Andi_Cibula napísal:A predstav si ešte že niektorí sú tak paranoidní, že majú pod domom v pivnici výbavú hodnú 3. svetovej vojny. Množstvo automatických zbraní, oblečenie a výbavú do všetkých klimatických podmienok, regály plné trvácných potravín a nádrže s vodou + záložné dezinfekčné pilulky na výrobu novej vody.
Mám dojem, že niektorí ľudia to asi preháňajú s postapokalyptickými filmami. K bločkovej lotérii - podľa mňa ďalšie divadlo, ktorého náklady budú oveľa vyššie ako efekt, ktorý to bude mať. Ale tu už je to bežné, že ľudí opijú rohlíkom. Nevadí aj súkromné firmy a rôzni sub-dodávatelia sú tiež len ľudia a treba im napchať vrecká. Som fakt zvedavý, ako dlho toto vydrží.
chlieb a hry
Ja si radsej volim moznost istej vyhry (bez blociku), ako sa zapajat do nejakej pofidernej "hry"
. Nech znizia dane, potom sa mozeme zacat bavit o danovej discipline.
Takze za prvy tyzden okolo 3mil. registrovanych blockov. Cize ak to pojde v tomto tempe, bude to na konci mesiaca pravdepodobnost velmi blizka tej z Lotta 1:14mil. Ale vyhra nasobne nizsia. Bolo by dobre, ak by robili statistiku z akych predajni idu blocky. Som si isty, ze 99,999 % blockov bude z retazcov, kde sa aj tak nikdy neda nezaplatit dan.
Ale rozdiel je v tom, ze tu maju ludia viac "ticketov" - blockov, kedze si to skreckovali od septembra, takze sa dostavame u jedneho cloveka k sanci mozno aj 100 : 3 000 000, co uz je ine cislo a k lotu ma daleko.
tie pocty ohladom pravdepodobnosti vam velmi nejdu
a vedzte ze aj keby bola pravdepodobnost iba 1:300 000 tak je to z realneho hladiska iba velmi,velmi miziva sanca. 
-
seth82
Darca
-
Grim
Darca
...doklady z alzy nemajú DKP ani logo MF?...
-
Soviet
Darca
http://www.aktuality.sk/clanok/237273/d ... v-blockov/
"V súčasnosti sa eviduje vyše 450 podnetov od občanov. V praxi ide o dva druhy porušení. Prvý je taký, že bloček z registračnej pokladnice nie je v poriadku. Nemá potrebné požadované údaje a systém pri registrovaní ho neakceptuje. Druhým porušením, ktorý najčastejšie ľudia nahlasujú, je, že im predávajúci jednoducho bloček nedajú." ehm
"V súčasnosti sa eviduje vyše 450 podnetov od občanov. V praxi ide o dva druhy porušení. Prvý je taký, že bloček z registračnej pokladnice nie je v poriadku. Nemá potrebné požadované údaje a systém pri registrovaní ho neakceptuje. Druhým porušením, ktorý najčastejšie ľudia nahlasujú, je, že im predávajúci jednoducho bloček nedajú." ehm
Lebo to máš faktúru a nie bloček z pokladnice.. nie?Grim napísal:...doklady z alzy nemajú DKP ani logo MF?...
-
Grim
Darca
...jo ták...vyzerá to jak paragon...
Ale kazdopadne treba aj doklad z RP. Faktura nestaci
Pokiaľ bola platba v hotovosti.. ale pri objednávke cez eshop s platbou na dobierku, prevodom.. tam bloček nebude.
-
audiotrack
VIP
Niektoré internetové obchody musia okrem faktúry vydať aj bloček, čo podľa hovorcu ministerstva financií Radka Kuruca závisí od spôsobu, ako ste za nákup zaplatili. „Keď úhrada prebehla bezhotovostne, tak nie je povinnosť používať registračnú pokladňu a podnikateľ vystaví faktúru,“ vysvetľuje Kuruc. Keď napríklad nakupujete cez Martinus alebo Alzu a prídete si po nákup osobne a zaplatíte v hotovosti, dostanete aj blok, ktorý si môžete do lotérie zaregistrovať.
Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/6935245/ako-p ... z2gMQm3XID
//autoeditácia príspevku (30 Sep 2013, 10:06)
inak sranda je toto: http://www.aktuality.sk/clanok/237289/p ... e-uz-dnes/
Čítajte viac: http://ekonomika.sme.sk/c/6935245/ako-p ... z2gMQm3XID
//autoeditácia príspevku (30 Sep 2013, 10:06)
inak sranda je toto: http://www.aktuality.sk/clanok/237289/p ... e-uz-dnes/
Žrebovanie registračných kódov sa vykonáva elektronicky, certifikovaným generátorom náhodných čísel na to určeným. Každé žrebovanie riadi lotériová komisia určená odborne spôsobilou osobou zodpovedajúcou za prevádzkovanie bločkovej lotérie za prítomnosti zástupcov orgánu dozoru.
čo tam chcú verifikovať, keď majú certifikovaný generátor a je to žrebované za dozoru notárov? Veď to je záležitosť pár sekúnd + pár minút na podpísanie sa notára. A tie dva dni to budú potom falšovať a napasovávať na kažimírových kamošov?To prvé žrebovanie musíme verifikovať. V stredu vyhlásime výhercov
No, tu mi vysvetlovala nasa Ekonomka ze ak je na fakture popisany hotovostny predaj a obsahuje veskere danove nalezitosti, blocek ani vystaveny byt nemoze! Tak mi bolo povedane... Zevraj by sa potom jeden nakup dal dvojmo uctovat, priklad...
-
audiotrack
VIP
vymeňte ekonomku
-
Grim
Darca
...no ja som v tej alze platil v hotovosti na pobočke...teda peniaze som dal do toho automatu a odtiaľ vyliezol nejaký bloček, ten si zobrala obsluha a dala mi tú "faktúru"...