navigacia do auta

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ColdRain »

a ten iGo staco skopcit na kartu, ci ho treba nejak instalovat? potom v tej navigacii bude treba to vzdy manualne spustat cez polozku karty?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Takto ... Su dve verzie.
PNA (Personal Navigation Assistant) a PDA
PNA ma vacsinou nainstalovany upraveny Windows CE cize sa iGo neinstaluje ... A na kartu sa len kopiruje predpripravena instancia iGo.
Nove veci sa vacsinou taktiez kopiruju na kartu na dopredu urcene miesta ako napr.: poi, map, 3ds, voice atd...

PDA verzia je klasicky instalovana verzia ale da sa pouzit aj PNA verzia.
Pri PNA verzii si jedine musis rucne vytvorit odkaz na Start Ponuku (napr.: iGO8.ink do MainMemory/Windows/Start)
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

nechcem zaklaat novu temu, tak by som sa chcel spytat, ze co vravite na TUTO cena nie je az taka vysoka a funkcne vyzera byt na tom dost dobre...co na nu vravite?? oplati sa? kazdopadne ak mate este typ na inu, chcel by som BT
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

BlueTooth musi byt v GPS opodstatneny ... Jedine kde vidim jeho vyuzitie je v Buducnosti TMC prijmac a Externe HandsFree.
Toto MIO (podla mna) ma moznost zakupit drziak na sklo s modulom TMC ... Cize BT ma jedine tuto Funkciu.
Osobne neviem ako je na tom Momentalne MIOMap ... Ci sa nahodou nejedna stale o upravene iGo 2006 Plus. Ktore neobsahuje tolko funkcii co iGo8.
nejakymarko
Addict
Addict

a ak by som chcel to iGO8 tak aku navi by si odporucil?? Chcel by som aj to TMC(ak je to to co si myslim, a sice ze rozposiela nejakym sposobom aktualne dopravne info, u nas zatial nefunkcne)...
BT by som chcel ako hands free k telefonu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Skolacik: Dopravne informacie v podobe TMC u nas ani v Cesku nefunguju, takze je to zbytocne. A ked budes niekde v Rakusku, Madarsku, Polsku ci Chorvatsku, budes tymto informaciam rozumiet??? Na Slovensku to ma byt zabezpecene cez Slovensky rozhlas, ale kym sa toho dozijeme, tak prejde este nejaky ten rok, dva a mozno aj tri. V zahranici to je ine, ale vo vela statoch je to spoplatnene. Vyhodou je, ak si navigacia na zakladne TMC sprav dokaze optimalizovat trasu a teda sa vyhnut uzatvorenej ceste v pripade dopravnej nehody a podobne. Informacie o radaroch a hliadkach cez TMC vysielane nie su, na to treba pouzit aktualne speedway pre navigacie. Na zaklade speedway udajov (policajnych radarov) ti navigacia zahlasi, ze v tejto a tejto lokalite byvaju casto policajti, takze vies, ze mas znizit rychlost alebo inak dodrzovat predpisy. V niektorych statoch (tusim napriklad Svajciarsko alebo Taliansko) su informacie o radaroch v navigaciach zakazane. Akou formou a ci to vobec kontroluju, tak to netusim.

Mio Map samotne su s aktualizaciou na tom dost biedne, asi pred mesiacom a pol som dival Reporterov CT (alebo Cierna ovca?), kde bola reportaz prave o navigacii Mio, nejaky nizsi model, ale v tom case v cene okolo 10-15 tisic korun. Majitel sa stazoval, ze navigacia je nepouzitelna, kedze nema dostatocne pokrytie ciest v Cesku, rovnako ako nemoznost aktualizacie a tak musi jazdit so starymi mapami s biednym pokrytim. Miesto dialnice ho to navigovalo do pola, do rieky a tak podobne... Ak vsak kupis ale nejaku navigaciu s SD kartou, tak nie je problem kupit novu 2 ci 4GB kartu a hodit tam nove iGo 8.x, stiahnut nove mapy z roku 2009 (TeleAtlas, NavTeq, OpenSteenMap, CEDA atd...).
nejakymarko
Addict
Addict

dik hojko za ozrejmenie situacie...aky konkretny model by si mi odporucil s tym, ze nepotrebujem nejaky high end, staci mi nieco slabsie, hlavne aby to splnilo ucel...dakujem
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Hojko ... TMC je v CR spustene a bezi v Testovaciom rezime. V kazdom pripade Je funkcne na celom uzemi CR.
System plnohodnotne bezi a denne hlasia vela sprav ako Kolony so zdrzanim viac ako 5min, Nehody, uzavierky, prace na ceste.

V pripade ze mas navigaciu len v Cruise mode (Bez stanoveneho cielu len zobrazovanie mapy) tak ti TMC spravy hlasi len na boku.
V pripade ze sa navigujes je schopny ti navrhnut prepocitanie trasy ... Vzhladom na to ze tam je nehoda, uzavierka, praca na ceste.

Cize TMC sa da v CR uz aktivne vyuzivat.
Viac info a nazorne ukazky ->Tu<-
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

hojko napísal:Skolacik: Dopravne informacie v podobe TMC u nas ani v Cesku nefunguju, takze je to zbytocne.
V Česku TMC funguje. A čo som prekvapený, tak aj na Slovensku sa v súvislosti so spustením hovorí už o Septembri, tak uvidíme. BTW - využije ich samozrejme aj v Poľsku či Maďarsku, správy sú totiž kódované a na displayi sa mu zobrazí napr. iba dopravná značka nehoda, radar, alebo kolóny, takže tomu piktogramu rozumieť určite bude. :wink:

Osobne by som do auta volil namiesto iGO nejaký Garmin. Skvelé pokrytie a mám s nimi len tie najlepšie skúsenosti (Garmin navigácia a iGO v PDA+práca s navi MIO tak môžem porovnávať.) Vyber si z Garminu, záleží na rozpočte. Bral by som aj prístroj s RDS-TMC, vzhľadom na horeuvedené.
nejakymarko
Addict
Addict

skuste pls nejake zariadenie do tych cca 200 € dik
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

O tom testovani v Cesku som nevedel, zase som o nieco mudrejsi.

Na strankach Garminu mas katalog: http://www.garmin.sk/?cls=spresenttrees ... 0&strid=31
nejakymarko
Addict
Addict

ako tak teraz pozeram, tak TMC prijimac ma len ten najdrahsi garmin co je uz dost cena, kedze mne nieco extra neterba...nejaka alternativa??? paci sa mi este ta 1350-tka...ale nema TMC....co vy na nu?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Skolacik napísal:ako tak teraz pozeram, tak TMC prijimac ma len ten najdrahsi garmin co je uz dost cena, kedze mne nieco extra neterba...nejaka alternativa??? paci sa mi este ta 1350-tka...ale nema TMC....co vy na nu?
Tiež som si to všimol, keď oželieš TMC tak si zober tú 1350, rozdiel v ovládaní či navigácii tam nebude, všetko vyzerá rovnako. Len ešte vypichnem že za doplatok 20€ môžeš mať model s BT handsfree.
http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/8 ... nuvi-265w/

Edit: tak ešte inak... 265W sa dá zohnať v neuveriteľnom rozpäti... http://www.pixmania.sk/sk/sk/3118900/ar ... 1vPW91aQ== doporučujem zobrať toto, navyše máš BT podľa mňa užitočná vec.
nejakymarko
Addict
Addict

nikde sa neviem prepracovat k tomu, co ma ta navigacia okrem ineho za zakladne prislusenstvo?? mozete mi helfnut?

a este na stranke garmin je toto:
TMC prijímač - kompatibilita: Áno
TMC prjímač v dodávke: Nie
a na pixmanii:
info Trafic TMC
na pixmanii je sice nejaky typ 265WT a na garmin stranke pozeram 265W, ale zeby tam bol pes zakopany?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Skolacik: Pismenko T v oznaceni by mohlo znamenat prave TMC (265WT). Ci nie???
nejakymarko
Addict
Addict

kupa asi pada, kedze sa stalo nieco co sa nemalo...ale dik za info, aspon budem mat vacsi prehlad.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

chcem si dat do navigacie mioC720b iGo, no, aplikacia naviextras mi nevie najst pripojenu samotnu navigaciu, skusal som uz snad vsetky mozne kombinacie zapnutia navigacie pred/po spusteni naviextras ale furt ju nenajde, windovs ju vidi bez problemov, neviete ako nato?
btw: naviextras mi nechce najst ani citacku pametovych kariet...
stifler1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stifler1 »

Bude mi bezat iGo 8 aj na navigacii s operacnym systemom CE 5.0? Diky
manager666
Star
Star

Príspevok od používateľa manager666 »

to stifler1:
Samozrejme bude, ja mam na navigacii Windows CE 5.0 Core a najnovsie IGO slape bez problemov. :wink:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Spustenie Zelenej vlny (a ajTMC na Slovensku?) bude 1. septembra.
Napísať odpoveď