Nazory na mbank.sk

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
z3t
Medium Star
Medium Star

Re: Nazory na mbank.sk

Príspevok od používateľa z3t »

Prisiel mi mail od mbanku, ze po skonceni platnosti mojej sucasnej debetnej VISA karty dostanem automaticky ako novu kartu MasterCard Debit. Ak chcem mat ako novu kartu tiez VISA musim zavolat na ich linku. Podla ich stranky co sa tyka poplatkov za vyber a vedenie kariet su na tom rovnako + pri Mastercard sa vracaju nejake peniaze za platby u vybranych obchodnikov. Je medzi tymito kartami nejaky rozdiel, o ktorom neviem?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Prakticky nie je.

Zaujímavé je že debet karty menia na master card, kreditnú obnovili tento mesiac opäť na visa.
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Ja som nenašiel žiadny rozdiel, včera na mňa vybafla tiež táto hláška v IB, tak som si ju cez IB objednal.. uvidíme. Niekoľkokrát som skúmal, či mi nechcú opäť nanútiť len kreditku, ale pri žiadosti bolo napísané debit...
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

A aky je problem s kreditkou? Mas tam totiz cashback, nutny obrat je maly a mas lepsiu ochranu platieb ako pri debite. Ci nieco prehliadam?
brm
Darca
Darca

Som stará škola.. rád míňam iba svoje peniaze, čiže iba to čo mám a nie to čo budem mať.. ;)

..a do zahraničia chodím minimálne.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Mbank kreditka ma nepekné zahraničné kurzy, nie je vhodná na cestovanie do ne-EURO krajín
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Preco zmenili Visu na MasterCard, co tam maju nizsie naklady na vyrobu kariet, lepsie podmienky pri platbach alebo preco??? Po Zune spravim druhy ucet zrejme v mBanku, tak ma to zaujima.
baldorex
Addict
Addict

brm napísal:Som stará škola.. rád míňam iba svoje peniaze, čiže iba to čo mám a nie to čo budem mať.. ;)

..a do zahraničia chodím minimálne.
A kreditná karta ťa núti míňať to čo nemáš? :)
Veď stále môžeš minút len toľko koľko máš na účte a na konci obdobia splatiť 100%.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ide o to ze na co to robit?
ja som ako brm, snazim sa minat len to co mam. kreditnu kartu som mal davno, vzdy z toho boli iba problemy, zabudol som zaplatit mesacnu splatku (vtedy v slsp sa to nedalo nastavit na inkaso), zbytocne som platitl uroky.
tiez to cloveka laka minat, si povies ze preco si nekupim teraz toho, ved kreditka a zaplatim casom...

v poslednom case prehadzujem peniaze z uctu na ucet, uz sa mi 2x stalo ze som chcel platit a platba bola zamietnuta. je to dobre, lebo keby som mal kreditku, tak platba prejde a ani neviem ako a som v minuse...
icefiresr
Addict
Addict

Tak ked si nevies odsledovat financie je zle mat uverovy produkt.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

suhlasim. len nejde o to ze si neviem odsledovat, ide o to ze si ich nechcem sledovat. realne nepotrebujem uverovy produkt, tak preco mat nieco kde musim sledovat, ked mozem mat nieco co netreba sledovat.
baldorex
Addict
Addict

Ako každá iná vec, je to dobrý sluha a zlý pán.

Kto sa nevie držať na uzde, má skôr problém sám so sebou, to nie je problém kreditky.

Mám ju už niekoľko rokov, ako úverový produkt som ju použil iba raz, keď som potreboval na pár dní viac peňazí ako mám. Vtedy sa mi to veľmi hodilo, nemusel som ísť do banky žiadať o úver a čakať na schválenie.

Inak ju používam ako "debetnú", teda miniem iba toľko koľko mám na účte, nejdem na dlh. Splatiť načas nemám problém, pripomienka v kalendári a neriešim.

Drobné Výhody:
1 vracia mi 1-2% platieb
2 každá platba ide z kreditu karty, čiže kým za mesiac miniem 1000€, mám ich zatiaľ na sporiacom účte a idú mi tam úroky.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

V súčasnosti mam 2 kreditky, prvá dáva na všetko rok záruky naviac + 4 vstupy do salónikov ročne zdarma, druhou zbieram míle na Lufthansu. Ak sa vie človek krotiť, má len výhody
icefiresr
Addict
Addict

Tak, tak. Oni zarabaju najma na tych, ktori sa nevedia.
brm
Darca
Darca

Poistenie nákupu - garancia najnižšej ceny, poistenie prepravy a predĺženie záruky
Kde tú predĺženú záruku uplatňujem? Priamo u predajcu alebo niekde v MasterCard? Takisto, ako mi dokážu garantovať najnižšiu cenu? A kde si viem uplatniť poškodenú zásielku?
baldorex
Addict
Addict

Pozri si VOP, mne tie poistenia neprišli vôbec lákavé.
Napríklad ten nákup platí iba pre kamennú predajňu a lepšia cena musí byť nižšia minimálne o 25€ atď...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Poistenie sa bude riesit pravdepodobne cez daku zmluvnu poistovnu.
brm
Darca
Darca

Ak by niekoho zaujímalo, tu je súhrn tých podmienok, nezabudnite si rozbaliť v častých otázkach voľbu s limitmi, dole je aj odkaz na pdf s poistnými podmienkami..
http://www.mbank.sk/individualni/poiste ... ie-nakupu/

Podľa všetkého to majú riešené cez Axu, ak si človek chce uplatniť akýkoľvek nárok z toho poistného, musí ich kontaktovať telefonicky alebo písomne..

//a Tatrabanka si akurát robí reklamu v SME na kreditky.. :)
http://ekonomika.sme.sk/c/20374923/pat- ... -zide.html
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Skusali ste uz niekto pridat tu MasterCard debit na paypal? Ja som si ju teraz aktivoval, ale paypal mi ju zamietol. Staci len pockat alebo je tam nejaky problem kvoli cashbacku?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

https://www.mbank.sk/pomoc/info/ucty/na ... nikov.html

Ako je to s registráciou karty na PayPal?

Pri registrácii karty v systéme PayPal dôjde zo strany PayPalu ku kontrolnému strhnutiu dvoch čiastok zároveň: 1 EUR a 1,5 EUR (suma môže byť iná pokiaľ klient deklaruje, že je z inej krajiny; tieto hodnoty spravidla platia, pokiaľ uvádza že je zo SR). Tieto transakcie sa objavia okamžite v sekcii Moje karty - Blokovania. V kolónke "miesto transakcie" nájde užívateľ štvormiestny číselný kód na PAYPAL - napr. "7870PAYPAL--*EXPUSE". Toto číslo sa zadá do systému PayPal a tým dôjde k overeniu platobnej karty. Suma 1 EUR bude vrátená na účet klienta a suma 1,5 EUR ostane pripísaná na PayPal účte.
Poznámka : PayPal nie je služba našej banky a teda aj podrobné ekvivalentné informácie o tomto produkte sú predmetom kompetentných pracovníkov subjektu PayPal. Informácie poskytnuté nami sú sprostredkované na základe osobných skúsenosti našich klientov, a preto môže dôjsť k ich rozličnej interpretácii zo strany našich pracovníkov.
Napísať odpoveď