Nokia C6
-
martinez13
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Nokia C6
Už asi štvrť roka mám C6-ku a od kúpy mi trošku blbne. Ide o to že ide-ide a zrazu keď napríklad spustím foťák tak mi zamrzne a je biela obrazovka, tento problém vyriešim jedine že vyberiem baterku čím sa vypne a vložím späť. Za jeden deň to spravím asi 2-5x, je toto u Nokií normálne ?? diks
-
hojko
Site Admin
Re: Nokia C6
Na internete som nedavno cital diskusiu o tomto mobile a par ludi sa stazovalo, ze im mrzne. Predpokladam, ze to bude podobny problem s firmwarom ako bolo v pripade E52. Pred asi tyzdnom ci dvomi som bol v Orange a bavil som sa s kamaratom v predajni (robi veduceho) a vravel, ze E52 je dobry mobil, ale ma zly software a ze na ten telefon mali neskutocne vela reklamacii v Orange. Myslim si, ze aj v tomto pripade bude problem rovnaky a software k mobilu je zly, aktualizacie firmware minimalne alebo ziadne a teda neostava nic ine, len skusit reklamaciu alebo cakat na novy firmware.
-
bb5unlock
Light Professional
aku verziu FW mas v mobile, ak mas starsiu ako 20.0.042 tak urcite aktualizuj cez PC Suite
@hojko
E52 je strasny telefon po HW aj FW stranke, problemy FW uz v najnovsich verziach ostranili ale ten biedny HW vyriesi asi az jeho nastupca, nokia si s nim poriadne kazi meno u zakaznikov (pritom predpoklady nato aby z neho bol spickovny a popularny model urcite ma)
@hojko
E52 je strasny telefon po HW aj FW stranke, problemy FW uz v najnovsich verziach ostranili ale ten biedny HW vyriesi asi az jeho nastupca, nokia si s nim poriadne kazi meno u zakaznikov (pritom predpoklady nato aby z neho bol spickovny a popularny model urcite ma)
-
uplink
VIP
bb5unlock - a čo presne je zlé na E52 po hw stránke? Mal som ho pol roka...a opäť sa k nemu vraciam. Nepýtam sa to v zlom, naozaj ma to zaujíma. Lebo sa rozhodujem ktorý z nasledovných bude používať ako main. 5310 XM, E52, alebo N95 8 GB.
Povedzme že ma prestali baviť HTC HD 2, Desire, Desire HD, Mozart, Trophy a iPhony...potrebujem telefón na sms, prácu, kalendár a ako budík. Ani jedna z dotykoviek nezvláda túto funkciu na 100%, len tie tri nokie. Ale to bokom. Tie hw vady by ma celkom zaujímali. Ja to len zhrniem, moje dojmy z E52
veľký display, raster mi ako hojkovi nevadil
super konštrukcia, matná, neškrabavá, nešpinivá
výborné tlačítka, krásne sa na ňom píše, príjemný pocit ako pri stlačení, tak pri dotyku
super wi-fi
super GPS
super HSPDA, ako modem aj na interné použitie [~500 KB/s, hardcore]
dlhá výdrž batérie
extrémne rýchle reakcie, 600 MHz ARM procesor
žiadny autofókus, len ten vylepšený fixný fókus, nič moc, ale stačí
slabší reproduktor na hlasitý odposluch oproti 5310 XM a úplne slabší oproti N95 8 GB ten má nádherný zvuk, stereo, hlasný a čistý, dokonca je tam aj náznak basov 
Čiže s tým že by mal zlý signál na GPS som sa nestretol, ani problémy s wi-fi, ako všade čítam. Zvyšok HW ma veľmi potešil. Používal som ho v dosť drsnom teréne, hory, vlak, mesto, dediny. Všetky možné podmienky na GPS, wi-fi a 3G signál.
Druhá vec je že bol vždy v púzdre, nikdy nemám mobil len tak pohodený.
Povedzme že ma prestali baviť HTC HD 2, Desire, Desire HD, Mozart, Trophy a iPhony...potrebujem telefón na sms, prácu, kalendár a ako budík. Ani jedna z dotykoviek nezvláda túto funkciu na 100%, len tie tri nokie. Ale to bokom. Tie hw vady by ma celkom zaujímali. Ja to len zhrniem, moje dojmy z E52
Čiže s tým že by mal zlý signál na GPS som sa nestretol, ani problémy s wi-fi, ako všade čítam. Zvyšok HW ma veľmi potešil. Používal som ho v dosť drsnom teréne, hory, vlak, mesto, dediny. Všetky možné podmienky na GPS, wi-fi a 3G signál.
Druhá vec je že bol vždy v púzdre, nikdy nemám mobil len tak pohodený.
-
guess.whoo
Redeemer
ja som tiez nedavno cital ze nokie C rady sa riadne kazia a nokia sa kvoli nim dostava do cervenych cisiel. tak ak sa da tak ju reklamuj cim skor
-
martinez13
Light Professional
Zabudol som dodať, že niekedy keď ho zablokujem a idem ho znova odblokovať tak sa nič nestane, akokeby bol vypnutý.. čiže zase musím vybrať baterku, už ma to fakt nebaví..
bb5unlock: neviem kde mám pozrieť aký mám FW, našiel som len že Verzia softvéru: v11.0.029. Skúšal som dať update cez PC Suite, ale stále mi vyhodilo nejakú chybu že sa nepodarilo stiahnuť súbor a tak..
Asi im napíšem mail či mi to vôbec uznajú ako reklamáciu lebo nechcem aby mi to neuznali a budem platiť všetku dopravu..
bb5unlock: neviem kde mám pozrieť aký mám FW, našiel som len že Verzia softvéru: v11.0.029. Skúšal som dať update cez PC Suite, ale stále mi vyhodilo nejakú chybu že sa nepodarilo stiahnuť súbor a tak..
Asi im napíšem mail či mi to vôbec uznajú ako reklamáciu lebo nechcem aby mi to neuznali a budem platiť všetku dopravu..
-
hojko
Site Admin
Je tam novy firmware, skus to este raz...
http://bishwajeet.blogspot.com/2010/12/ ... rsion.html
http://www.cpkb.org/wiki/Nokia_C6-00_RM ... e_download
http://bishwajeet.blogspot.com/2010/12/ ... rsion.html
http://www.cpkb.org/wiki/Nokia_C6-00_RM ... e_download
-
martinez13
Light Professional
keď dám sťahovať cez PC Suite tak mi to vyhodí túto stranku http://nds1.nokia.com/files/support/glo ... tup_sk.exe , ktorá mi vyhodí Not Found takže cez to sa to nedá..
Cez tú prvú stránku ťahať nemôžem pretože to pýta regnutie za money a v tom druhom odkaze sa nevyznám, ktoré mám stiahnuť najnovšie? Je tam viacej verzií tak preto (EURO, SEAP, MEA)
Inak ak sa mi podarí updatnut FW tak mi nepadne záruka? díky
Cez tú prvú stránku ťahať nemôžem pretože to pýta regnutie za money a v tom druhom odkaze sa nevyznám, ktoré mám stiahnuť najnovšie? Je tam viacej verzií tak preto (EURO, SEAP, MEA)
Inak ak sa mi podarí updatnut FW tak mi nepadne záruka? díky
-
hojko
Site Admin
Skus odtialto stiahnut Nokia PC Suite, to potom nainstalujes, pripojis telefon a das hladat aktualizaciu firmware ci ako je to oznacene v menu: http://www.nokia.sk/podpora-a-software/ ... a-pc-suite
-
martinez13
Light Professional
Ďakujem hojko, cez to Nokia Ovi Suite to išlo ako po masle, teraz už len dúfať že pôjde lepšie ten fónik
k 
-
uplink
VIP
PC Suite je bezpečnejší a kompatibilnejší, Ovi robí stále haluze...opatrne s tým. Je aj samotný updater btw.
-
martinez13
Light Professional
no inak mi to nešlo uplink len cez to Ovi, zatial ide všetko dobre takže tak