Nokia E65 neuspesny downgrade FW

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
inflater
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Nokia E65 neuspesny downgrade FW

Príspevok od používateľa inflater »

Tento telefon bol vzdy akysi problemovy mno a teda ked som ho dostal pouzity zadarmo tak ma dost sralo ze to potrebovalo "certifikaty" na instalovanie kazdej aplikacie, vacsinou stacilo posunut rok dozadu - ale bolo mnoho aplikacii ktore s tym jednoducho nesli a dost som ich potreboval. Bol na to jednoduchy softwarovy crack (Hellocarbide), lenze ten s najnovsim firmware - ktory v nom bol nainstalovany, cize 4, EMEA - nejak nespolupracoval, tak som tam chcel tam dat o verziu starsi, cize 3 (takisto EMEA). Reku, stahnem JAF flashovac a flashnem, mno poviem dopredu ze tym som to pekne poriesil. :? Telefon som nabil, zalohovat tam nebolo nic, akurat na pamatovku par veci a spustil flash. Vsetko prebehlo hladko, kabel OK, az ked ma to vyzvalo telefon odpojit sa z neho stalo efektne zavazie, pretoze po zapnuti len preblikne na par sekund a vypne sa. Opatovny reflash na najnovsi FW nepomaha ani Phoenixom, ani JAF a ani Nokia Software Updater, teda cez USB vzdycky Windows vyhadzuje "USB device not recognized" a ziadny software ten telefon nenajde po zapati. Akurat ked ho zapojim do PC spolu s nabijackou, vtedy Windows vypisuje kazdu sekundu "not recognized", inac len raz a dost.

Risk bol zisk... ach jo. Cital som ze opravit sa to da este FBUS kablom a hardwarovou flashovacou masinou, chcel by som sa spytat ci to ma cenu nejak preflashovat, v nejakom beznom mobilservise (je jasne ze by som im tak povedal ze "zrazu prestal fungovat" :D:D), kolko to asi bude stat alebo ci to mam rovno zahodit... :?

Este by som chcel podotknut ze telefon uz davno nema zaruku...
Schyl2o
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schyl2o »

a trojhmat si neskusal?
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bb5unlock »

pokial si neposkodil podfleshovanim IMEI a dalsie bezpecnostne certifikaty, tak prehratie sw v sersice cez FBUS urcite pomoze

a nezatlkaj ze si to podfleshoval, to je dolezita informacia
musia ti nahrat minimalne rovnaku alebo vyssiu verziu ako bola povodna v telefone, inak to nepojde

PS: skoro ziadna nokia tyou BB5 s najnovsim FW sa uz NEDA PODFLESHOVAT a vzdy ju pokazite!!!!
inflater
Medium Star
Medium Star

Najnovsia je 4ka a ja som tam vtedy hodil trojku, takze tam strcia pravdepodobne najnovsiu - dal som to do najblizsieho mobilservisu, tam za kasou bola akasi mlada baba, len mi povedala ze reflash bude stat 10 eur co sa mi zda nejake podozrive lacne - a povedal som jej ze sa nezdarilo preflashovanie a ze cez USBcko to uz nepojde. Nevim ci mala sajnu o tom co som jej ja odkazal, zajtra po to idem, uvidime ci to bude fungovat ;) ... alebo ma odpravia s tym ze tam treba vymenit nejaku integrovanu dosku ci mikrocip - cize bych to pochopil tak, ze nemali ten fbus kabel alebo nevedeli ze take daco aj existuje :D ale bol by som rad teda keby to slo. Trojhmat zelene tlacidlo + hviezdicka + 3 samozrejme nesiel.

Bohuzel to ze sa BB5ky nesmu podflashovavat som sa ako naschval dozvedel az ked mi to neslo. Mea culpa. :(

BTW dobry nick, bb5unlock :D
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ak je to mobilservis co stoji aspon troska zato, tak urcite budu mat FBUS kabel s boom na prehratie, cena za 10e za SW je uplne normalna cena

a moj nick vystihuje uplne vsetko

PS: do ktoreho servisu v Puchove si ho doniesol?
inflater
Medium Star
Medium Star

No, takze tomu technikovi sa to opravit nepodarilo tak to poslali nejamu skusenejsiemu a pravdepodobne ho dostanem s5 az po velkej noci. To mi nejak nevadi, ale dufam ze sa do tych 10, resp. 20 eur zmestim. :?

Jo a je to ten mobilservis na tej istej ulici ako je cierny havran a mediatip, blizko byvaleho Whirpoolu. ;)
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

viem ktory
v sobotu by si to mal mat hotove
inflater
Medium Star
Medium Star

ako vies? :D
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

mozno si to daval jemu :D
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ten servis nepratri mne
inflater
Medium Star
Medium Star

odkial teda vies ze v sobotu? len odhad, alebo mas znamost? :)
bb5unlock
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

telefon mas hotovy, a nabuduce nepouzivaj DOWNGRADE

skoro ziadna z poslednych FW od NOKIE sa neda podflashovat nizsou veziou
Napísať odpoveď