Novy operator

Všetko o mobiloch, PDAčkach...

Pride uz spominany novy operator (vodafone)

Ano
47
59%
Nie
32
41%

Celkom hlasov: 79

roman3x
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

trizzo napísal:oskar v cechach prisiel na trh, kde bola penetracia mensia ako 50% (neviem presne)... navratnost bola realna.

Co sa tyka operatora bez vlastnej siete...ano, dokonca v cechach sa jeden chysta udajne spojazdnit svoje siete....ale.....to je potrebna dohoda medzi ostatnymi operatormi, aby uvolnili svoje siete....a opatovne spominam, na slovensku je nieco taketo nerealne, nakolko je tu silna lobby zo strany dominantnynch (jedinych) operatorov....
jasne, hovorim to ako priklad. tiez sa mi stalo v svajciarsku, niekde v horach, bol som v roamingu u jedneho operatora a nebol tam jeho signal, o chvilu si ma vsak prehodil l inemu operatorovi, ale pre mna to bol ten povodny. taka spolupraca medzi konkurenciou to som tu nevidel. hehe. no a mam ceske cislo a takisto roamingove ceny slovenskych operatorov a ceskych to sa neda porovnat. tiez im mastia hlavy, usmiatymi ksichtami v reklamach, ale ceny vsetkeho su 1/2.
madonna1
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa madonna1 »

trizzo napísal:fetujes?? mam oboch operatorov uz dost dlho, cmuk. O dementoch si zaloz diskusiu inde. Co sa tyka penetracie, ano mas pravdu.....otazkou je....preco potom sucasni operatori nedokazu presvedcit tu zostavajucu cast zakaznikov?? cenami?? sluzbami?? nie....su to ludia tak chudobni, ze si mobil nedovolia, ani keby bol za korunu, deti predskolskeho veku z chudobnejsich rodin, starsi ludia, ktorych takato technika nelaka, a urcita skupina ludi, ktori ho proste nepotrebuju...

jo a daj si nohy do tepla, navar si kavu a ukludni sa, aby operatori nemali o zakaznika menej... :lol: 8)
kua co to tu potis? ti fakt iebe? ty chces davat mobily mrtvym do truhly a mna sa pytas ci fetujem? ta ty musis byt total off nonstop...inac to nevidim...mne je jedno ze ty mas 300simiek od jedneho operatora...kludne za sebou tahaj pevnu linku, mne je to dest...END :!: :!: sa uvedom co to tu trepes :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

madonna1 napísal:kua co to tu potis? ti fakt iebe? ty chces davat mobily mrtvym do truhly a mna sa pytas ci fetujem? ta ty musis byt total off nonstop...inac to nevidim...mne je jedno ze ty mas 300simiek od jedneho operatora...kludne za sebou tahaj pevnu linku, mne je to dest...END :!: :!: sa uvedom co to tu trepes :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
oplati sa reagovat??
frodimir1
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa frodimir1 »

madonna1: troska sa uvedom co a komu pises!!!

A ostatnym: Nech sa zapoji viac ludi do diskusie a presvedci ma, ze ma pan moderator pravdu :D
madonna1
Light Star
Light Star

ako fakt moja posledna reakcia na teba, lebo na jednej strane niesom slaboch co stiahne chvost, ale na druhej strane ani ten co nevie ustupit...pozri si svoje prispevky adresovane voci mne...a skus sa nad tym co si mi popisal zamysliet...nechcem ta urazit (ale teda ak mas cim)...
trizzo napísal:oplati sa reagovat??
pocuj trizzo...ja som tu napisal svoj nazor, ale to zjavne nemozes prehltnut...
...ty mi tu zacnes nadavat a vozit sa na mne len preto ze nepouzivam sedliacky rozum ako ty?...tak toto je dost ubohe...no myslim ze raz pochopis ze iny si na takuto debatku spravia nazor na cloveka...mojim zivotnym cielom nieje hadat sa na forach.
HOWK
madonna1
Light Star
Light Star

frodimir1 napísal:madonna1: troska sa uvedom co a komu pises!!!

A ostatnym: Nech sa zapoji viac ludi do diskusie a presvedci ma, ze ma pan moderator pravdu :D
mam v pazi...ked raz mam iny nazor, tak ho nesmiem povedat :?: preco sa mi tu musi hned nadavat :?: skus si tuto diskusiu precitat este raz a potom sa vyjadri. VDAKA, ozaj tu koncim...nemam rad taketo prispevky...
trizzo
VIP
VIP

madonna1 napísal:ako fakt moja posledna reakcia na teba, lebo na jednej strane niesom slaboch co stiahne chvost, ale na druhej strane ani ten co nevie ustupit...pozri si svoje prispevky adresovane voci mne...a skus sa nad tym co si mi popisal zamysliet...nechcem ta urazit (ale teda ak mas cim)...
pocuj trizzo...ja som tu napisal svoj nazor, ale to zjavne nemozes prehltnut...
...ty mi tu zacnes nadavat a vozit sa na mne len preto ze nepouzivam sedliacky rozum ako ty?...tak toto je dost ubohe...no myslim ze raz pochopis ze iny si na takuto debatku spravia nazor na cloveka...mojim zivotnym cielom nieje hadat sa na forach.
HOWK
oplati sa reagovat??
madonna1
Light Star
Light Star

trizzo napísal:oplati sa reagovat??
1. ty si zacal ako prvy :!:
2. citacia z tvojho fora:
Pravidlo 6:
Urážky, osočovanie, rasistické a vulgárne vyjadrovanie, ďalej hanobenie národa, rasy alebo etnickej skupiny a akákoľvek národná, rasová alebo náboženská nenávisť, ktorá predstavuje podnecovanie k diskriminácii, nepriateľstvu alebo násiliu, musí byť zakázaná zákonom a bude znamenať podmienečné vylúčenie z fóra (ban).
Tak ja fakt neviem, skus reagovat normalne...ved ma nepoznas a hned ma zacnes osocovat? Vedel by si si priznat pripadnu svoju chybu?
madonna1
Light Star
Light Star

Vesele Vianoce :cry:
Jozef Hindicky
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Jozef Hindicky »

trizzo napísal:nepride, penetracia mobilnych telefonov je moc vysoka, navratnost investicie na vybudovanie novej siete je casovo nerealna. Tender je len peknym gestom ministerstva, aby sa ukazalo, ze sa snazi vytvorit vacsiu konkurenciu na trhu. Ani Vodafone si nedovoli investovat miliardy na vybudovanie siete, ked nie je zarucena takmer ziadna navratnost.
SUHLASIM, myslim si to iste... 8)
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

trizzo napísal: nepride, penetracia mobilnych telefonov je moc vysoka, navratnost investicie na vybudovanie novej siete je casovo nerealna. Tender je len peknym gestom ministerstva, aby sa ukazalo, ze sa snazi vytvorit vacsiu konkurenciu na trhu. Ani Vodafone si nedovoli investovat miliardy na vybudovanie siete, ked nie je zarucena takmer ziadna navratnost.
Ziadne budovanie siete byt nemusi, niekde som cital ze ma byt taky zakon ze novemu operatorovy musi poskytnut SIET terajsi operator co uz siet rozostavanu ma. A inac keby prisiel dalsi operator to by bola riadna pecka: ta konkurencia - znizili by sa ceny, a ak uz bude ak uz aj nieje uzakoneny ten zakon o prenose cisla (priklad pre tych co nevedia: cislo z T-Mobile si prenesiete na Orange) tak 3 operator sancu ma.
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

jedna otazka - preco je v tom hlasovani tam hore napisane v zatvorke vodafone - moze to byt uplne hociaka spolocnust - uz v roku 1998 mali na SK trh vstupit dvaja operatori ale vtedy este nebol ten PRENOS CISLA takze teoreticky nemali ziadnu sancu sa uchytit (malo sa to volat asi TELENOR)
trizzo
VIP
VIP

mikkimikki396 napísal:Ziadne budovanie siete byt nemusi, niekde som cital ze ma byt taky zakon ze novemu operatorovy musi poskytnut SIET terajsi operator co uz siet rozostavanu ma. A inac keby prisiel dalsi operator to by bola riadna pecka: ta konkurencia - znizili by sa ceny, a ak uz bude ak uz aj nieje uzakoneny ten zakon o prenose cisla (priklad pre tych co nevedia: cislo z T-Mobile si prenesiete na Orange) tak 3 operator sancu ma.
no jo.....jedna otazka: Myslis si, ze tito silny (dominantny) operatori povolia zdielanie vlastnej siete tretiemu operatoromi, ktory pre nich realne znamena hrozbu straty podielu na trhu?? Zabudni na to, zdravo a trhovo zmyslajuca firma to neurobi, lebo sa boji straty zisku a postavenia na trhu.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

trizzo napísal:no jo.....jedna otazka: Myslis si, ze tito silny (dominantny) operatori povolia zdielanie vlastnej siete tretiemu operatoromi, ktory pre nich realne znamena hrozbu straty podielu na trhu?? Zabudni na to, zdravo a trhovo zmyslajuca firma to neurobi, lebo sa boji straty zisku a postavenia na trhu.
nemusi to byt strata na zisku, ved predsa za prenajom dostane slusne zaplatene
stans
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa stans »

Myslím, že 70% abonentov u oboch operátoroch vlastní karty (Easy, Prima), čiže nie sú to viazaní klienti. Z tohto pohľadu priestor pre tretieho operátora tu je...
madonna1
Light Star
Light Star

stans napísal:Myslím, že 70% abonentov u oboch operátoroch vlastní karty (Easy, Prima), čiže nie sú to viazaní klienti. Z tohto pohľadu priestor pre tretieho operátora tu je...
to som si "myslel" aj ja...
trizzo
VIP
VIP

stans napísal:Myslím, že 70% abonentov u oboch operátoroch vlastní karty (Easy, Prima), čiže nie sú to viazaní klienti. Z tohto pohľadu priestor pre tretieho operátora tu je...
ale ako dokazes presvedcit klienta pre-paid karty aby presiel na post-paid sluzby?? nizkymi cenami?? a co ked nebude mat z coho nasledujuci mesiac zaplatiti fakturu, aj ked nic nepretelefonuje??
stans
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa stans »

trizzo napísal:ale ako dokazes presvedcit klienta pre-paid karty aby presiel na post-paid sluzby?? nizkymi cenami?? a co ked nebude mat z coho nasledujuci mesiac zaplatiti fakturu, aj ked nic nepretelefonuje??
neviem, nerobím v tej oblasti, ale myslím si že časť tých 70% by sa dalo osloviť cenami (akciami, telefónmi) - ale znovu si kúpia karty - tentokrát toho tretieho operátora
trizzo
VIP
VIP

stans napísal:neviem, nerobím v tej oblasti, ale myslím si že časť tých 70% by sa dalo osloviť cenami (akciami, telefónmi) - ale znovu si kúpia karty - tentokrát toho tretieho operátora
no jo...nebude to take lahke draha....ja osobne by som operatora nemenil dovtedy, kym nebude moznost prenositelnosti cisla. Ta sa chysta, ale podla skusenosti zo zahranicia, ceny budu dost vysoke. implementacia je dost narocna technicky aj casovo.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

stans napísal:neviem, nerobím v tej oblasti, ale myslím si že časť tých 70% by sa dalo osloviť cenami (akciami, telefónmi) - ale znovu si kúpia karty - tentokrát toho tretieho operátora
presvedcim ta ze 70% z tych 70%ludi co maju pre paid pojdu na post paid
priklad oskar, tafir ODEPIS> 10KC mesacne a 40 minut do siete Oskar a sms ky do oskara 35halierov a mimo 1.5kc /ceny bez dane
ak by orange / tmobil dal takyto pausal beriem ho hned
Napísať odpoveď