Novy operator

Všetko o mobiloch, PDAčkach...

Pride uz spominany novy operator (vodafone)

Ano
47
59%
Nie
32
41%

Celkom hlasov: 79

sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

trizzo napísal:no jo...nebude to take lahke draha....ja osobne by som operatora nemenil dovtedy, kym nebude moznost prenositelnosti cisla. Ta sa chysta, ale podla skusenosti zo zahranicia, ceny budu dost vysoke. implementacia je dost narocna technicky aj casovo.
to mas pravdu, sme tak s jednou profkou rozmyslali, ze ked budes mat cislo akoze orange, ale budes v tmobile, co ak ty nebudes xciet volat do nejakej inej siete lebo to bude drahe, ako sa dozvies aka to je siet kam volas? bude ti to nejaka hlaska oznamovat, hovor ide do siete tej a tej? alebo ako to bude
stans
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa stans »

sundevil napísal:..ked budes mat cislo akoze orange, ale budes v tmobile, co ak ty nebudes xciet volat do nejakej inej siete lebo to bude drahe, ako sa dozvies aka to je siet kam volas? bude ti to nejaka hlaska oznamovat, hovor ide do siete tej a tej? alebo ako to bude
Myslím, že toto bol (alebo i je) dosť veľký problém v štátoch kde zaviedli prenositeľnosť čísla - že by USA? Nie je to takto lepšie? Podľa čísla viem, do siete ktorého operátora volám a potom? Potom z toho budú skôr profitovať operátori ako zákazníci - a o tom to je.
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

sundevil napísal:to mas pravdu, sme tak s jednou profkou rozmyslali, ze ked budes mat cislo akoze orange, ale budes v tmobile, co ak ty nebudes xciet volat do nejakej inej siete lebo to bude drahe, ako sa dozvies aka to je siet kam volas? bude ti to nejaka hlaska oznamovat, hovor ide do siete tej a tej? alebo ako to bude
mne tuto otazku nepokladaj, daj ju operatorom, neviem ake bude technicke riesenie, nepracujem v telekomunikacnej oblasti....
madonna1
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa madonna1 »

trizzo napísal:mne tuto otazku nepokladaj, daj ju operatorom, neviem ake bude technicke riesenie, nepracujem v telekomunikacnej oblasti....
hlavne ze sa tu vyjadrujes ako keby si to mal pod palcom...takze vlastne len spamujes...

stan:
malo by to byt ako si napisal...hlaska ti to oznami ze vlastne volas do inej siete ako by si si myslel podla predvolby
trizzo
VIP
VIP

madonna1 napísal:hlavne ze sa tu vyjadrujes ako keby si to mal pod palcom...takze vlastne len spamujes...

stan:
malo by to byt ako si napisal...hlaska ti to oznami ze vlastne volas do inej siete ako by si si myslel podla predvolby
ano spammujem, amen.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

stans napísal:Myslím, že toto bol (alebo i je) dosť veľký problém v štátoch kde zaviedli prenositeľnosť čísla - že by USA? Nie je to takto lepšie? Podľa čísla viem, do siete ktorého operátora volám a potom? Potom z toho budú skôr profitovať operátori ako zákazníci - a o tom to je.
toto ma byt v CR od 1.1.2006, cize uz teraz :-) Tiez si to neviem technicky predstavit. Zatial mi nikto nic neoznamuje :-)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

trizzo
VIP
VIP

sundevil napísal:takze sa mozno dockame:)
http://mobil.sme.sk/clanok.asp?rub=mobil&cl=2542065
jo, sak o tom som pisal vyssie. Tel. Urad, resp. ministerstvo vypise tender na licencie pre GSM siete, aby v ociach ludi na Slovensku aspon nieco robil na rozbitie monopolu.......ale......ci ho niekto vyhra a nasledne siet postavi.......to je otazka....a podla mna sa sem nikto nenatlaci....
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

uz davno som si chcel kupit a postavit v naosm mestecku BTSku a natlacit 10000 sim KARIET po 10Sk/ks, len by som to skor legislativne neporiesil. :lol:
Bo stale mi nie je jasne, a to nielen v telekomunikaciach, ako u nas moze vacsina sluzieb stat viac, ako na zapade, ked tam platia drahsie pracovne sily???
madonna1
Light Star
Light Star

roman3x napísal:Bo stale mi nie je jasne, a to nielen v telekomunikaciach, ako u nas moze vacsina sluzieb stat viac, ako na zapade, ked tam platia drahsie pracovne sily???
a ako je mozne ze sa v nejakom nakupnom centre otvori predajna, kde je pomer zisk:nakladom 10:90?, proste ked chce materska firma mat niekde "pobocku" (kvoli prestizi, reklame, alebo niecomu), tak ju kludne dotuje dokedy to uvazi za vhodne...
...preco nasi az dvaja mobilni operatori davaju tolke miliardy do reklamy, ked by sa mohli "dohodnut" a tie miliardy by usetrili a dali si "do vrecka"?
jumper
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa jumper »

mne to je jedno ale nebol by som proti nejake akcosky by dali :))
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Uz by sa tu veru zisiel neaky novy. Pomaranc aj T-Debil sa len v akciach opakuju a stale len to iste zhruba... Dufam, ze sem coskoro niekto pride...
ADOXtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ADOXtreme »

No dúfam, že to bude vodafone! :) Ale dúfam, že sa s ním Pomaranč a T-Mobil nedohodne a budeme tam, kde sme aj teraz... :(
madonna1
Light Star
Light Star

trizzo napísal:kokozss......neviem cim premyslas, skus pouzit sedliacky rozum. Ziadna korporacia neinvestuje miliardy SK do novej siete (nakolko nasi dvaja vyvoleni nepovolia zdielanie BTS) bez toho, aby neocakaval 2 rocnu navratnost investicie. A pri takejto vysokej penetracii, ako je na slovensku, nie je realny navrat investicie. Museli by prist s dumpingovymi cenami, na co by urcite reagoval protimonopolny urad sankciami. A nezabudni, aku silnu lobby maju obaja operatori na ministrerstve.....taakze, vstup tretieho mobilneho operatora je nerealny.
takze asi tak....
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marat01 »

Podla mna nepride, ale nie ze by nechcel, ale preto ze hu sucastny operatori nepustia na trh, resp. budu mu vsemozne zneprijemnovat zivot. tak ako to robil Slovak Telecom alternativnym operatorom. Mozno tak za 3 roky tu uz bude aj spominany Vodafone :?
mikkimikki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mikkimikki »

marat01 napísal:Podla mna nepride, ale nie ze by nechcel, ale preto ze hu sucastny operatori nepustia na trh, resp. budu mu vsemozne zneprijemnovat zivot. tak ako to robil Slovak Telecom alternativnym operatorom. Mozno tak za 3 roky tu uz bude aj spominany Vodafone :?
ja myslim ze ak by sem prisiel vodafone tak jemu by asi velmi nevadilo spravit nejake specialne akcie ktory se si nemozu dovolit nasi operatori - ked ze vodafone je najvascssie na svete, cize by mu asi velmi zivot nezneprijemnovali
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

Neviem ci to bude prave Vodafone, ale nejaky urcite pride. Dufam, ze to pekne zvysi konkurencny boj a znizi ceny :)
Explo!D
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Explo!D »

myslim ze ten operator sa bude vyskitovat len v cechach
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

3X-ploid napísal:myslim ze ten operator sa bude vyskitovat len v cechach
Tomu som asi nepochopil, ako si to myslel, ze sa bude vyskitovat len v cechach?
mmatt89
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mmatt89 »

3X-ploid napísal:myslim ze ten operator sa bude vyskitovat len v cechach
tomuto som tiez velmi nepochopil... :?:
a ak nejaky operator prijde, tak asi skor telefonica, ako vodafone 8)
Napísať odpoveď