Novy operator

Všetko o mobiloch, PDAčkach...

Pride uz spominany novy operator (vodafone)

Ano
47
59%
Nie
32
41%

Celkom hlasov: 79

frodimir1
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Novy operator

Príspevok od používateľa frodimir1 »

tak co kedy to pride ???
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

no to by boli iné akcie keby prišiel :?
The Devil
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Devil »

Myslím že nám stačia dvaja operátori.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Veď hej, stačia, potom tam bude chaos v tarifách. Ale akcie na mobil by sa robili vo veľkom. A to by bolo fajn
The Devil
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Devil »

Aj tak sú ceny u oboch operátorov približne rovnaké.
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

nepride, penetracia mobilnych telefonov je moc vysoka, navratnost investicie na vybudovanie novej siete je casovo nerealna. Tender je len peknym gestom ministerstva, aby sa ukazalo, ze sa snazi vytvorit vacsiu konkurenciu na trhu. Ani Vodafone si nedovoli investovat miliardy na vybudovanie siete, ked nie je zarucena takmer ziadna navratnost.
madonna1
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa madonna1 »

podla mna je vsetko mozne...ked sa pozriete na pokrytie Europy urcitymi mobilnymi operatormi, tak mozno sem pride niekto kto chce mat pokrytie aj na Slovensku, kedze uz "patrime" do EU...ale ci sa nieco zmeni ohladom cien :?: iba ak smerom hore... :(
trizzo
VIP
VIP

madonna1 napísal:podla mna je vsetko mozne...ked sa pozriete na pokrytie Europy urcitymi mobilnymi operatormi, tak mozno sem pride niekto kto chce mat pokrytie aj na Slovensku, kedze uz "patrime" do EU...ale ci sa nieco zmeni ohladom cien :?: iba ak smerom hore... :(
kokozss......neviem cim premyslas, skus pouzit sedliacky rozum. Ziadna korporacia neinvestuje miliardy SK do novej siete (nakolko nasi dvaja vyvoleni nepovolia zdielanie BTS) bez toho, aby neocakaval 2 rocnu navratnost investicie. A pri takejto vysokej penetracii, ako je na slovensku, nie je realny navrat investicie. Museli by prist s dumpingovymi cenami, na co by urcite reagoval protimonopolny urad sankciami. A nezabudni, aku silnu lobby maju obaja operatori na ministrerstve.....taakze, vstup tretieho mobilneho operatora je nerealny.
madonna1
Light Star
Light Star

trizzo napísal:kokozss......neviem cim premyslas, skus pouzit sedliacky rozum. Ziadna korporacia neinvestuje miliardy SK do novej siete (nakolko nasi dvaja vyvoleni nepovolia zdielanie BTS) bez toho, aby neocakaval 2 rocnu navratnost investicie. A pri takejto vysokej penetracii, ako je na slovensku, nie je realny navrat investicie. Museli by prist s dumpingovymi cenami, na co by urcite reagoval protimonopolny urad sankciami. A nezabudni, aku silnu lobby maju obaja operatori na ministrerstve.....taakze, vstup tretieho mobilneho operatora je nerealny.
a vies o tom ze na SK je mozne "predat" 1-1,5mil. SIMiek :?: ...co je pekne cislo...ale ja v tejto teme koncim :!: :lock:
trizzo
VIP
VIP

madonna1 napísal:a vies o tom ze na SK je mozne "predat" 1-1,5mil. SIMiek :?: ...co je pekne cislo...ale ja v tejto teme koncim :!: :lock:
ti povedala babka na trhovisku??
Komo
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Komo »

uz ked ste o operatoroch zacali

Kód: Vybrať všetko

http://martintuzinsky.blog.sme.sk/c/29315/Pomaranc-z-ktoreho-mi-dnes-rano-prislo-nevolno.html
madonna1
Light Star
Light Star

trizzo napísal:ti povedala babka na trhovisku??
no comment :lock:
trizzo
VIP
VIP

hrozne by ma zaujimalo, odkial toto cislo mas....chces povedat, ze este na slovensku je mozne aktivovat 1.5 mil. kariet?? To aby telefon mali deti aj v perinke, mrtvi v truhle a deti v brusku tehotnej mamicky
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

to ako teraz my rozhodneme, ci pride ? :D aj tak si myslim, ze ne ...
roman3x
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa roman3x »

v cechach tiez sa zdalo, ze je vsetko OK, potom prisiel oskar, s polovcnymi cenami, ako ostatni, bez zbytocneho tvarenia sa, ze mobil je noblesa a luxus... a ostatni museli ist dole s cenami... tu je taka hra, slovak zaplati vsetko... ked som cechom hovoril este pred 2 rokmi, ze na slovensku sa plait za CLIP, valali oci. tu sa to zrusilo, len preto, ze jeden operator zacal patrito do dakej siete, a pre zahr. zakaznikov by to bolo nemyslitelne, za beznu vec platit...a druhy nas musel ist za nim... inac by sme v pohode platili 50sk mesacne vobec sa nepozastavujuc nad tym.
co sa zdielania BTSiek tyka v anglicku je jedna siet, co ma zmluvy len a ziadne vlastne BTSky..ale to je pravda iny trh.... ~10 operatorov
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

mozna situacia, novy operator bude vo velkom nakupovat poskytovanie hlasovych a datovych sluzieb od existujucich operatorov, takze de facto to bude lacnejsie ako doterajsie ceny spojeni co ma orange / tmobil
alebo si prenajme komplet infrastrukturu a bude to fungovat ako narodny roaming, tam kde nebude mat novy operator pokrytie bude mozne pouzit pokrytie ktore je uz vybudovane :wink:
it's so easy, ale ta nasa legislativa... :cry:
trizzo
VIP
VIP

roman3x napísal:v cechach tiez sa zdalo, ze je vsetko OK, potom prisiel oskar, s polovcnymi cenami, ako ostatni, bez zbytocneho tvarenia sa, ze mobil je noblesa a luxus... a ostatni museli ist dole s cenami... tu je taka hra, slovak zaplati vsetko... ked som cechom hovoril este pred 2 rokmi, ze na slovensku sa plait za CLIP, valali oci. tu sa to zrusilo, len preto, ze jeden operator zacal patrito do dakej siete, a pre zahr. zakaznikov by to bolo nemyslitelne, za beznu vec platit...a druhy nas musel ist za nim... inac by sme v pohode platili 50sk mesacne vobec sa nepozastavujuc nad tym.
co sa zdielania BTSiek tyka v anglicku je jedna siet, co ma zmluvy len a ziadne vlastne BTSky..ale to je pravda iny trh.... ~10 operatorov
oskar v cechach prisiel na trh, kde bola penetracia mensia ako 50% (neviem presne)... navratnost bola realna.

Co sa tyka operatora bez vlastnej siete...ano, dokonca v cechach sa jeden chysta udajne spojazdnit svoje siete....ale.....to je potrebna dohoda medzi ostatnymi operatormi, aby uvolnili svoje siete....a opatovne spominam, na slovensku je nieco taketo nerealne, nakolko je tu silna lobby zo strany dominantnynch (jedinych) operatorov....
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

trizzo napísal:nakolko je tu silna lobby zo strany dominantnynch (jedinych) operatorov....
to mas pravdu, ale pokial je podnik oznaceny ako podnik s vyznamnym podielom na trhu ma iste povinnosti, preto sa napr. ST nepacilo ked ich takto oznacili, a to iste bude aj v pripade mobilnych operatorov. Ak sa nejaka firma rozhodne ze vstupi na trh tak v tom nevidim problem
madonna1
Light Star
Light Star

trizzo napísal:hrozne by ma zaujimalo, odkial toto cislo mas....chces povedat, ze este na slovensku je mozne aktivovat 1.5 mil. kariet?? To aby telefon mali deti aj v perinke, mrtvi v truhle a deti v brusku tehotnej mamicky
ako sorry, ale ty si cisty dement...si este nevidel cloveka co ma viac ako jeden mobil? nie kazdy je zavisly len na jednom operatorovi... :evil: daj si facku a preber sa...asi mi sviha ked odpisujem niekomu ako ty :!:
trizzo
VIP
VIP

madonna1 napísal:ako sorry, ale ty si cisty dement...si este nevidel cloveka co ma viac ako jeden mobil? nie kazdy je zavisly len na jednom operatorovi... :evil: daj si facku a preber sa...asi mi sviha ked odpisujem niekomu ako ty :!:
fetujes?? mam oboch operatorov uz dost dlho, cmuk. O dementoch si zaloz diskusiu inde. Co sa tyka penetracie, ano mas pravdu.....otazkou je....preco potom sucasni operatori nedokazu presvedcit tu zostavajucu cast zakaznikov?? cenami?? sluzbami?? nie....su to ludia tak chudobni, ze si mobil nedovolia, ani keby bol za korunu, deti predskolskeho veku z chudobnejsich rodin, starsi ludia, ktorych takato technika nelaka, a urcita skupina ludi, ktori ho proste nepotrebuju...

jo a daj si nohy do tepla, navar si kavu a ukludni sa, aby operatori nemali o zakaznika menej... :lol: 8)
Napísať odpoveď