NSZ (Národní srovnávací zkoušky)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
heLLhole
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heLLhole »

ja ich budem asi tiez potrebovat, mozem ich robit aj v tetom rocniku na strednej, pripadne dva roky za sebou ?
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

LJ napísal:Zohladnuju aj NSZ, ale nie su povinne. Otazkou pre mna je, preco IT-skoly maju taketo "slabe" naroky...
odpoved je jednoducha... oni ta v prvom semestri ucia programovat (berem podla FIT VUT Brno) a je to treba zvladnut za 3-4 mesiace... selekcia spravi po par semestroch ;-) a po takych veciach ako je opisovanie idu dost razantne (porovnavaju tvoj program so vsetkymi ostatnymi + par rokov dozadu, keby nahodou si mal kamosa vo vyssom rocniku a zadanie by bolo podobne )
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

tuti napísal:odpoved je jednoducha... oni ta v prvom semestri ucia programovat (berem podla FIT VUT Brno) a je to treba zvladnut za 3-4 mesiace... selekcia spravi po par semestroch ;-) a po takych veciach ako je opisovanie idu dost razantne (porovnavaju tvoj program so vsetkymi ostatnymi + par rokov dozadu, keby nahodou si mal kamosa vo vyssom rocniku a zadanie by bolo podobne )
Tak ja dúfam, že keby ma zobrali, tak už by som sa snažil zo všetkých síl sa tam udržať. No ale tak je to na všetkých školách, nie? Na začiatku poberú tony študentov a potom ich postupne vyhadzujú, až kým im nezostane požadovaný počet :?
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa LJ »

tuti napísal:odpoved je jednoducha... oni ta v prvom semestri ucia programovat (berem podla FIT VUT Brno) a je to treba zvladnut za 3-4 mesiace... selekcia spravi po par semestroch ;-) a po takych veciach ako je opisovanie idu dost razantne (porovnavaju tvoj program so vsetkymi ostatnymi + par rokov dozadu, keby nahodou si mal kamosa vo vyssom rocniku a zadanie by bolo podobne )
Mas pravdu... Este lepsie to je na Mat-fyze na Karlovke - beru bez prijimaciek :P Ale urobit tu skolu... :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Nj, naberu hromadu, a potom polovica skonci u nas na VSE :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Výsledok nejakého testu NSZ sa ráta ako percentil, tzn. percento uchádzačov, ktorí boli podo mnou, však? :) Neráta sa to ako úspešnosť testu z maximálneho možného počtu bodov, že?

A hodnotia sa takýmto spôsobom aj externé časti maturity?

Nie som si 100% - ne istý, preto sa pýtam.
LJ
Medium Expert
Medium Expert

Pilifo napísal:Výsledok nejakého testu NSZ sa ráta ako percentil, tzn. percento uchádzačov, ktorí boli podo mnou, však? :) Neráta sa to ako úspešnosť testu z maximálneho možného počtu bodov, že?

Mozes si byt isty :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Pilifo napísal:Výsledok nejakého testu NSZ sa ráta ako percentil, tzn. percento uchádzačov, ktorí boli podo mnou, však? :) Neráta sa to ako úspešnosť testu z maximálneho možného počtu bodov, že?

Ano je to tak. Prave preto su tie testy dost jednoduche. Ja som mal 58/80b a stacilo to na percentiltakmer 95%
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

pozerali ste si niekto tie online testy z matematiky? neviem ak ovam ale men to pride dost tazke :) musim sa vela ucit aby so mto ako tak zvladol a casu tiez nie je bohvieco
tremy1234
Novice
Novice

otazka

Príspevok od používateľa tremy1234 »

ahojte..mam otazku..z coho ste sa ucili na nsz..ako citam ta citam to ucivo na to si treba objednat nie?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No hej, ak chceš najadekvátnejšie materiály na prípravu, potrebuješ ich učebnice k NSZ. Ale pokiaľ robíš OSP, tak tieto testy sa dajú zvládnuť podľa toho, čo som sa testoval ja.
maskov1
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa maskov1 »

v sobotu ma caka scio z matiky, preriesil som si celu online vyucbu kde je 50 kapitol, kazda je tak delena na 4-6 podkapitol a kazda je tak na 15 minut priblizne... tak si predstavte kolko dokopy.. .termin v sobotu a dalsi potom 4.4 uvidime.....
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To si si toľko testov objednával online? :shock:
eaten
Light Professional
Light Professional

fuu drzte palce mam to sobotu :) v BA.....ucil som a daco, dnes sme cely den pocitali.....akozeee neucil som sa nejak extra vela, ale verim ze na to mam (az na apr prikladov) ale zajtra a sobotu rano makaam raidne :) este aj dnes :D
LJ
Medium Expert
Medium Expert

tak vy matikari to nemate lahke, uznavam..
My, OSP, to mame pravou prednou :D (teda co sa pripravy tyka :oops: )
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No tak to hej, teraz som si robil NSZ testy z matiky a bol to pekne brutálny test. Keď som si myslel, že ťažšie ako A - čka maturity to byť nemôže, tak som sa hlboko mýlil. No ale pozitívne je, že tam veľmi málo ľudí spraví viac ako polovicu príkladov dobre, takže aj v prípade nízkej úspešnosti testu z toho môže byť nakoniec dostačujúci percentil :) Zase OSP testy sú neporovnateľnejšie ľahšie, takže tam treba mať na dobrý percentil aj dosť veľa bodov z testu.

Inak aj ja idem v sobotu - na OSP aj matiku. Možno sa stretneme :P

/Nevie niekto povedať, do koľkých dní sú už spracované všetky výsledky a hodnotenia jednotlivých uchádzačov?
eaten
Light Professional
Light Professional

no mne sa zdali tiez brutalne tazke ale ked som si to kus obzeral a pocital tak mi teraz pride vacsina celkom jednoduchych....len skoda ze sa odpocitavaju body :) a tak hojkaci v BA :D kto tam bude? :D
maskov1
Medium Expert
Medium Expert

Vysledky sa dostavia do dvoch tyzdnoch od testov, budes to mat v kolonke vedla pozvanky ktoru si si tlacil z ich stranky.
Ja mam objednane scio v ZA, zakupene online lekcie je jednotna cena za vsetkych 50 tem, proste za prachy dostanes rocny pristup na ich databazu stredoskolskeho uciva, je tam toho vela, riesil som to aktivne 2 tyzdne, aj tak nemam preriesenu statistiku, stereometriu, derivacie/integraly a cast komplexnych... deriv/int na scio testoch nebudu (skoda)...

30 otazok, 105 minut... brutal tazke, ak to mam zhodnotit, minuly rok.. kamos mal 100% z mat A (riesil som si to teraz, az na jeden priklad brnkacka) a na sciu neuspel, mal tak slaby percentil, ze sa nedostal ziadne odpustenie prijimacich skusok (volnasek)...

Good luck everyone
LJ
Medium Expert
Medium Expert

OSP, Blava, chce to dobry percentil, nech mam pokoj :)
maskov1
Medium Expert
Medium Expert

To jo, 75 na blavu, 70 na brno :)
Napísať odpoveď