Btw, niektore komenty co sem postuju niektori uzivatelia ... no mraky to az brzdi. Ten kto sa boji nosit neake tricko, nech ho nenosi, kto nevie co tie znacky znamenaju, nech si take veci nekupuje. Tiez si nekupujem Hilfiger trenky, tricka a svetriky, bo mi to pripada trochen... divne.
Ja mam Lonsdale triko a patri medzi najkvalitnejsie, ake som mal. S nosenim nemam problem. Ak sa niekomu nieco nepozdava, nah mi skoci na hrb. Pacia sa mi tieto znacky, su to kvalitne pohodlne veci a s ich nosenim by som problem nemal. (teda az na tie tazke boty). Tie som mal, ale to sa nedalo nosit. Jedna topanka mala tak 4kg.
Na druhej strane je pravda, ze negativne "PR" robia tymto znackam vykoseni dementi, co sa povazuju za neviem koho... Nejdem to tu rozpisovat, to by bolo flamovacky.
resume - kto nechce, nech to nenosi. Kto sa boji - nech to nenosi.
Tato tema je uz pomerne stara, ale vyjadrim sa pre pripad, ze to bude niekoho zaujimat. Takze v prvom rade, kopa akoze odbornikov na znacky sa tu vyjadruje a pise absolutne bludy (Lonsdale - nazi, hm...). Takze v prvom rade:
Je rozdiel medzi nazi znackou a zanckou, ktoru nackovia nosia, vsetky nasledujuce znacky su nosene aj krajnou pravicou:
BenLee, Everlast, Lonsdale - tak toto su jednoznacne boxerske znacky, aj ked ich nackovia nosia. Pravdou vsak je, ze Lonsdale bola v minulosti intenzivne nosena nazi skinheadmi, preto ju vela ludi za takuto znacku povazuje.
Pitbull Germany - toto nie je nacisticka znacka, ale je nosena hlavne neonacistami. Bolo tu spomenute, ze aj raperi, ale to sa mi proste nehodi k tomu, proste raper nech nenosi tuto znacku, ako aj vsetky ostatne, co nosi krajna pravica (moj nazor, kludne nesuhlaste).
Alpha Industries - nie je o com, americka firma, co vyraba vojenske oblecenie, nic nacisticke...
Eighty-eight, Nibelung, Grassel - jednoznacne neonacisticke znacky, ich majitelia su aktivni neonacisti.
Thor Steinar - kapitola sama o sebe, v minulosti to bola neonazi znacka, ale bola predana investorovi z Dubaja a tym sa podla mna distancovala od neonazi sceny, teraz je to podla mna obycajna predrazena komercna znacka.
Pretorian - kontroverzna znacka, ktora je pravdepodobne neonacisticka (nie som si isty), ale prezentuje sa ako znacka pre bojove sporty.
Troublemaker, Hooligan, Bulldogs - tieto znacky su nosene neonacistami, ale mne sa skor spajaju s chuliganskou scenou, taka bitkarske streetwear znacky.
Tych znaciek je samozrejme este viac, ale neda sa vzdy urcit, ci ide o neonacisticku znacku, pravdou vsak je, ze zainteresovany clovek to rozozna.
Pokial sa nestotoznujes s krajnou pravicou, tak nenos taketo znacky. Oblecenie nie je len prostriedok, aby si nechodil nahy, ale aj prostriedok odlisenia.
velmi sa mi paci jedna bunda od firmy alpha industries...Pozeral som ich officialnu webstranku, je to USA vyrobca , videl som to na normalnych ludoch aj na skinheadoch, mozno neboli nechcem sudit...
Myslite si ze je to nevhodne nosit taku bundu ? Ma velmi pekny strih a farbu, a je za fajn cenu, nasiel som ju na OTTO e shope..
daj link aj ja si chcem kúpiť bundišku
a prečo by nebolo vhodné nosiť takú bundu ? veď je kvalitná a to že je alpha tak neznamená že to nosia ns a pod.
hughito napísal:Na tej značke nie je nič zlého. Ale majú riadne drahé veci.
Ja som si kúpil pár dni späť parádnu Pitbull mikinu na zips.
pit bull a už aj steinar nemám v obľube tak ako kedysi, steinar predražené veci ktoré stratili na kvalite a pit bull sú len zbytočne drahé ...môj názor
V této souvislosti je potřeba zdůraznit,že v souladu s etickým kodexem společnosti Pit Bull mají všichni dodavatelé této firmy certifikaci zákonné,lidské a etické výroby,mají prestižní evropský certifikát kvality Öko-Tex a jsou členové WRAP(Worldwide Responsible Apparel Production). Certifikát Öko-Tex je uznávanou pečetí kvality pro textilní zboží a také zaručuje,že takto certifikované textilní zboží neobsahuje látky způsobující rakovinu nebo alergie a že bylo testováno na přítomnost pesticidů a těžkých kovů.Veškeré oblečení Pit Bull je vyrobeno pouze z materiálů,které obdržely certifikát Öko-Tex a zároveň dodavatelé firmy Pit Bull nezaměstnávají zaměstnance mladší 16-ti let(tj.nevyrábí v místech s minimálními nároky jak na náklady,tak na kvalitu!) což je jasným a prokazatelným signálem o vynikající kvalitě a zdravotní nezávadnosti výrobků Pit Bull.
V této souvislosti je potřeba zdůraznit,že v souladu s etickým kodexem společnosti Pit Bull mají všichni dodavatelé této firmy certifikaci zákonné,lidské a etické výroby,mají prestižní evropský certifikát kvality Öko-Tex a jsou členové WRAP(Worldwide Responsible Apparel Production). Certifikát Öko-Tex je uznávanou pečetí kvality pro textilní zboží a také zaručuje,že takto certifikované textilní zboží neobsahuje látky způsobující rakovinu nebo alergie a že bylo testováno na přítomnost pesticidů a těžkých kovů.Veškeré oblečení Pit Bull je vyrobeno pouze z materiálů,které obdržely certifikát Öko-Tex a zároveň dodavatelé firmy Pit Bull nezaměstnávají zaměstnance mladší 16-ti let(tj.nevyrábí v místech s minimálními nároky jak na náklady,tak na kvalitu!) což je jasným a prokazatelným signálem o vynikající kvalitě a zdravotní nezávadnosti výrobků Pit Bull.
v poriadku beriem to nehovorím že pit bull stratil na kvalite ..ale podľa mňa je to drahé tak ako steinar lenže steinar je s kvalitou zle ...s pit bullom sa kvalita porovnávať nedá
pit bull ako značka mi je "nesympatická" ale 100 ľudí 100 chutí
Či už mikiny, alebo tričká sú tak velmi kvalitne a do detailov vyhotovené, že veci značiek, ako Nike a Adidas sú proti tomu, len handry na umývanie dlážky.
Podla čoho sa delí oblečenie na náckovské a nenáckovské? Podla nejakých znakov na tom oblečení, alebo podla toho, že ho vyrábajú firmy, ktoré sa hlásia k takýmto skupinám, prípadne sú ich súčasťou, alebo na značke vôbec nezáleží a je to len podla toho čo nosia náckovia? Takže, keby medzi ich oblúbené značky patrila napr. ADIDAS, tak by sa vravelo, že je to náckovská značka?
Podľa prvých 2 vecí, ktoré si spomenul a sú spolu dosť spojené. To, že niečo nosia náckovia (Lonsdale, Everlast, Fred Perry atď.) ešte neznamená, že to je náckovské.