//autoeditácia príspevku (23 Okt 2010, 18:47)
Sakra stala sa menšia nehoda
možno sa ti nepáči môj štýl hry, ale takto som sa naučil, že to je najvýhodnejšie, najviac to vynáša a som prvý v tabuľkehojko napísal:Co tak teraz dat nejaku zimnu horsku mapu, velkost nechat ako je, spravit obmedzenie na stanice, resp. dlzku vlakov a podobne...??? Nepaci sa mi prilis styl akym stavia Curuj, mozno mu to vyhovuje a prinasa velke peniaze, ale myslim, ze v tom nespociva umenie hry. Takze navrhujem, aby sa spravili urcite obmedzenia, tj. napr. maximalne 10 alebo 15 lietadiel, pretoze lietadla su lahka forma zisku a tak by to trebalo trosku stazit. Taktiez spravit limit na pocet vlakov, nejakych 100-150 vlakov ako maximum, nech clovek uvazuje kde a co bude stavat, nie dat 30 vlakov na jednu trat. Zaroven zabranit spajaniu zeleznicnych stanic, aby sa nemohlo postavit 10 stanic vedla seba a tym pokryt pomaly cele mesto a prjmat ludi, postu, peniaze ci priemysel z velkej plochy. Zaviest aj limit na rafinerie, pretoze teraz je to po bokoch mapky sama rafineria a zvnikaju ako huby po dazdi. Tiez by bolo dobre spomalit vznik noveho priemyslu, pretoze mapka bola po par rokoch viac a viac posiata samou elektrarnou, lesom a farmami, co mi prislo dost jednoduche postavit vlak od bane po elektraren, kedze to bolo na tri kliky (prvy klik stanica, druhy klik druha stanica a potom rovnomerne natiahnut kolajnice, pretoze som si mohol vybrat do ktorej elektrarne chcem ist). Cielom tychto zmien by bolo stazit hru, donutit hraca stavat viacej logicky, zvazovat co kde postavit, zabranit Curujovym machinaciam s velkymi stanicamia ubrat na arkadovosti hry. Tiez by som rad videl spomaleny datum, aby roky nebezali az tak rychlo, ale neviem, ci sa da nieco take vobec nastavit. Tym padom by sme za tyzden hrania neboli v roku 2655, ale napriklad len v roku 2050, tym padom by pomalsie pribudali nove technicke vymozenosti ako su vlaky, lietadla atd...
Poprosim teda o nazor k mojim navrhovanym zmenam
Zaroven pozeram, ze OpenTTD ma aj webovy admin: http://olex.biz/blog/software/spiele/openttd-webconfig/
Edit: Pozeram a nasiel som patch na spomalenie casu: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=33&t=31657 a vypocet casu: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php? ... ilit=speed A este by som rad dodal, ze znizenim poctu lietadiel, vlakov a pripadne aj aut dosiahneme plynulejsi chod a mensie lagy. Aj ked lagy su ciastnocne sposobene chybou v Linuxe (opakuje sa priblizne kazdu 1-2 hodiny na cca. dve minuty).
Momentálne tam je rozbombardovaná mapa, chce to novúhojko napísal:Hojko.com OpenTTD 1.0.4 server je hotovy. Testovacia prevadzka je spustena, staci sa pripojit, do IP adresy zadat hojko.com (resp. IP adresu: 86.110.225.249) a mozete hrat. Mapa je nastavena 1024x768 od roku 1950. Zatial je to len testovacia verzia, takze kto chce, moze skusit, napisat co by ste zmenili (viacej/menej priemyslu, hornatejsi teren, viacej jazier, zmeny v ekonomike). Kto chce, nech skusi, pocas najblizsieho dna by sa to vyladilo a potom by sme mohli zacat hrat.
To je nanic nastavene, pripojim sa do hry, pozicku predsa uz mam a i ked mam 200k€, nepostavim ani jednu jedinu lajnu. Uplne nanic.