openTTD

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Space5800
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: openTTD

Príspevok od používateľa Space5800 »

fuuu zrazil som 2 vlaky ešte že som potom rýchlo zasiahol lebo by bolo veľa veľa mrtvých...Strašne to laguje teraz :( sa to nedá hrať

//autoeditácia príspevku (23 Okt 2010, 18:47)
Sakra stala sa menšia nehoda :(( pri ktorej som prišiel o 15mld... zrejme si to všimnete :cry: :smt017
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jamesiq »

Co si spravil! (: idem pozret
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

:lol: cela mapa pod vodou :lol: gj! :D to sa ako podarilo?
jamesiq
Medium Star
Medium Star

uz neni podvodou... :D alebo uz zase je? :D
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

No momentálne nie je :D je vysoko v oblakoch
//už zasa na hladine mora :P
jamesiq
Medium Star
Medium Star

No uz som radsej odisiel lebo sa to ani hrat nedalo :smt017
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Co tak teraz dat nejaku zimnu horsku mapu, velkost nechat ako je, spravit obmedzenie na stanice, resp. dlzku vlakov a podobne...??? Nepaci sa mi prilis styl akym stavia Curuj, mozno mu to vyhovuje a prinasa velke peniaze, ale myslim, ze v tom nespociva umenie hry. Takze navrhujem, aby sa spravili urcite obmedzenia, tj. napr. maximalne 10 alebo 15 lietadiel, pretoze lietadla su lahka forma zisku a tak by to trebalo trosku stazit. Taktiez spravit limit na pocet vlakov, nejakych 100-150 vlakov ako maximum, nech clovek uvazuje kde a co bude stavat, nie dat 30 vlakov na jednu trat. Zaroven zabranit spajaniu zeleznicnych stanic, aby sa nemohlo postavit 10 stanic vedla seba a tym pokryt pomaly cele mesto a prjmat ludi, postu, peniaze ci priemysel z velkej plochy. Zaviest aj limit na rafinerie, pretoze teraz je to po bokoch mapky sama rafineria a zvnikaju ako huby po dazdi. Tiez by bolo dobre spomalit vznik noveho priemyslu, pretoze mapka bola po par rokoch viac a viac posiata samou elektrarnou, lesom a farmami, co mi prislo dost jednoduche postavit vlak od bane po elektraren, kedze to bolo na tri kliky (prvy klik stanica, druhy klik druha stanica a potom rovnomerne natiahnut kolajnice, pretoze som si mohol vybrat do ktorej elektrarne chcem ist). Cielom tychto zmien by bolo stazit hru, donutit hraca stavat viacej logicky, zvazovat co kde postavit, zabranit Curujovym machinaciam s velkymi stanicami :) a ubrat na arkadovosti hry. Tiez by som rad videl spomaleny datum, aby roky nebezali az tak rychlo, ale neviem, ci sa da nieco take vobec nastavit. Tym padom by sme za tyzden hrania neboli v roku 2655, ale napriklad len v roku 2050, tym padom by pomalsie pribudali nove technicke vymozenosti ako su vlaky, lietadla atd...

Poprosim teda o nazor k mojim navrhovanym zmenam :)

Zaroven pozeram, ze OpenTTD ma aj webovy admin: http://olex.biz/blog/software/spiele/openttd-webconfig/

Edit: Pozeram a nasiel som patch na spomalenie casu: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=33&t=31657 a vypocet casu: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php? ... ilit=speed A este by som rad dodal, ze znizenim poctu lietadiel, vlakov a pripadne aj aut dosiahneme plynulejsi chod a mensie lagy. Aj ked lagy su ciastnocne sposobene chybou v Linuxe (opakuje sa priblizne kazdu 1-2 hodiny na cca. dve minuty).
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Vyborne hojko, ak uskutocnis dane zmeny, velmi rad sa napojim. Pocet vlakov by som ale aj tak obmedzil na maximalne 80 ks, nech si clovek naozaj dobre rozmysli, kedy ich bude pouzivat. S lietadlami tiez suhlasim a aspon bude ciastocna motivacia pouzivat lode (aspon na ropu) a autobusy (vo velkych mestach).

Stanice poprosim tiez obmedzit.

Ked to vsetko spravis, daj prosim vediet, nech sa konecne pripojim :)
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Limit na lietadla kľudne (aj 5ks), aj tak stoji príliš veľa námahy to udržiavať (večer nové, na ďalší večer polka havarovala)...Mne sa curujov štýl hrania páči :P
Pomalšie plynutie času by som tiež uvítal...Limit na vlaky sa mi nepozdáva...Ak plánujeme hrať vždy takto dlho na jednej mape tak niekto za 2 dni vyčerpá limit a potom sa bude na to len pozerať? Síce 100-150 vlakov by mohlo byť dosť, 80 sa mi zdá málo.Proti spájaniu staníc nemám nič :P. No ten priemysel bol strašne divne, veď som nevidel nič iné ako elektrárne a na mori ropný vrt každý meter
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

hojko napísal:Co tak teraz dat nejaku zimnu horsku mapu, velkost nechat ako je, spravit obmedzenie na stanice, resp. dlzku vlakov a podobne...??? Nepaci sa mi prilis styl akym stavia Curuj, mozno mu to vyhovuje a prinasa velke peniaze, ale myslim, ze v tom nespociva umenie hry. Takze navrhujem, aby sa spravili urcite obmedzenia, tj. napr. maximalne 10 alebo 15 lietadiel, pretoze lietadla su lahka forma zisku a tak by to trebalo trosku stazit. Taktiez spravit limit na pocet vlakov, nejakych 100-150 vlakov ako maximum, nech clovek uvazuje kde a co bude stavat, nie dat 30 vlakov na jednu trat. Zaroven zabranit spajaniu zeleznicnych stanic, aby sa nemohlo postavit 10 stanic vedla seba a tym pokryt pomaly cele mesto a prjmat ludi, postu, peniaze ci priemysel z velkej plochy. Zaviest aj limit na rafinerie, pretoze teraz je to po bokoch mapky sama rafineria a zvnikaju ako huby po dazdi. Tiez by bolo dobre spomalit vznik noveho priemyslu, pretoze mapka bola po par rokoch viac a viac posiata samou elektrarnou, lesom a farmami, co mi prislo dost jednoduche postavit vlak od bane po elektraren, kedze to bolo na tri kliky (prvy klik stanica, druhy klik druha stanica a potom rovnomerne natiahnut kolajnice, pretoze som si mohol vybrat do ktorej elektrarne chcem ist). Cielom tychto zmien by bolo stazit hru, donutit hraca stavat viacej logicky, zvazovat co kde postavit, zabranit Curujovym machinaciam s velkymi stanicami :) a ubrat na arkadovosti hry. Tiez by som rad videl spomaleny datum, aby roky nebezali az tak rychlo, ale neviem, ci sa da nieco take vobec nastavit. Tym padom by sme za tyzden hrania neboli v roku 2655, ale napriklad len v roku 2050, tym padom by pomalsie pribudali nove technicke vymozenosti ako su vlaky, lietadla atd...

Poprosim teda o nazor k mojim navrhovanym zmenam :)

Zaroven pozeram, ze OpenTTD ma aj webovy admin: http://olex.biz/blog/software/spiele/openttd-webconfig/

Edit: Pozeram a nasiel som patch na spomalenie casu: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php?f=33&t=31657 a vypocet casu: http://www.tt-forums.net/viewtopic.php? ... ilit=speed A este by som rad dodal, ze znizenim poctu lietadiel, vlakov a pripadne aj aut dosiahneme plynulejsi chod a mensie lagy. Aj ked lagy su ciastnocne sposobene chybou v Linuxe (opakuje sa priblizne kazdu 1-2 hodiny na cca. dve minuty).
možno sa ti nepáči môj štýl hry, ale takto som sa naučil, že to je najvýhodnejšie, najviac to vynáša a som prvý v tabuľke :P a o to ide - byť najlepší. čo som ja predviedol je nič oproti tomu, čo sa hrá na iných serveroch. tam je to za pár rokov popretkávané omnoho viac, ako je u nás. súhlasím len so zmenou na obmedzenie lietadiel - nech je aj len jedno. ale obmedziť vlaky na 150? alebo 80? to je primálo. openTTD je hlavne o vlakoch. samotná hra má už dosť málo spoločná so starým TTD alebo len TT. tam som tiež kedysi staval dve stanice, spojil traťou a pustil vlak. konec, išiel dalej. ale to len preto, že tam neboli také možnosti. preto každému odporúčam naučiť sa semafory a konečne začať hrať
icefiresr
Addict
Addict

Pozri Curuj, ak si tu chces dokazovat svoje ego v tabulkovom skore, chod hrat na zahranicne serveri. Hojkov server ma byt ponimany ako moznost oddychu, stavania si spolocnosti a nie hladania volnej zeme na konstrukciu drahy. Ak chces takyto styl hrania, kludne sa napoj na XY inych serverov. Hojkov navrh je velmi dobry na odreagovane hranie a nie sutazenie hlava-nehlava.
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

moja forma oddych spočíva práve v takomto hraní. nemôžem za to, že je to najefektívnejšie a najekonomickejšie. a ked sa bude hrať tých 100 rokov, už vídím, ako z bane napríklad stíhate odvážať zo stanice 5x5 2000 ton uhlia mesačne :roll:
Rion
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Rion »

Hľadal som v téme ale nenašiel som na akej verzii sa hrá, aká je IP serveru, rád by som si zahral. Dík za odpoveď.
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

//autoeditácia príspevku (24 Okt 2010, 12:10)
hojko napísal:Hojko.com OpenTTD 1.0.4 server je hotovy. Testovacia prevadzka je spustena, staci sa pripojit, do IP adresy zadat hojko.com (resp. IP adresu: 86.110.225.249) a mozete hrat. Mapa je nastavena 1024x768 od roku 1950. Zatial je to len testovacia verzia, takze kto chce, moze skusit, napisat co by ste zmenili (viacej/menej priemyslu, hornatejsi teren, viacej jazier, zmeny v ekonomike). Kto chce, nech skusi, pocas najblizsieho dna by sa to vyladilo a potom by sme mohli zacat hrat.
Momentálne tam je rozbombardovaná mapa, chce to novú :)

//autoeditácia príspevku (24 Okt 2010, 14:01)
No poďme reštartujte to a ide sa hrať :)
icefiresr
Addict
Addict

Akurat som sa napojil na server, je tam 200k € na zaciatku, postaval som JEDNU stanicu 2x4 a zostalo mi 47k €, co je tak na 8ks kolajnic. To akoze je co, vsak sa tam vobec neda hrat.
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

zober pôžičku z banky :D
//Chce to novú mapu, masterdead urob s tým niečo :nono:
Rion
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Rion »

Veď to je tam Hrôza! :D Všade samý ostrov a tie megastanice stoja za to ;)
icefiresr
Addict
Addict

Space5800 napísal:zober pôžičku z banky :D
//Chce to novú mapu, masterdead urob s tým niečo :nono:
To je nanic nastavene, pripojim sa do hry, pozicku predsa uz mam a i ked mam 200k€, nepostavim ani jednu jedinu lajnu. Uplne nanic.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

No nemal som teraz cas sa venovat openttd, a ako vidim asi pojdeme na uplny restart a zase odznova, niekto proti?
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Nikto, resetni to :D
Napísať odpoveď