OVB - skusenosti

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ako poznate spolocnost OVB?

Mam s nimi dobru/-e skusenost/-i
67
20%
Nemam s nimi dobru/-e skusenost/-i
112
33%
Nemam s nimi ziadnu skusenost / nepoznam ich
156
47%

Celkom hlasov: 335

Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Tiez som pozeral nejake ponuky na profesii minuly tyzden, pozicia office manager, poziadavky na komp a ekonomiku a az v kontakte som si vsimol [email protected], tak mi bolo jasne. Je to naozaj ubohe a maximalne pofiderne, takto zavadzat ludi.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

dell_89: Cize chces povedat, ze ti nejde o zarobok ale o to, ze sa chces postarat o klienta??? Z coho potom zijes, ak nie zo zarobku, ktory mas vdaka klientom???
yaris
Novice
Novice

OVB ?

Príspevok od používateľa yaris »

Po vstupnych pohovoroch ma prijali do OVB. Inac prijmu tam kazdeho, ci je niekto smetiar alebo VS. Potom nasleduju skolenia kde vymyvaju mozgy (budes mat plat 200 000 SK, za rok si kupis drahe auto a tak). Po stvrtom skoleni som to vzdal. Dozvedel so sa, ze firma sa vola OVB a ja budem robit financneho poradcu. Je zaujimave ze akym sposobom si verbuju ludi, ponukaju pozicie napr. asistent obchodneho manazera, personalny zastupca pobocky a dalsie kraviny. Popri tom je to vzdy to iste: stretavat sa, obtelefonovavat, navstevovat ludi a hlavne ich otravovat a vtierat sa dovtedy pokial nepodpisu nejaku zmluvu. System odmenovania je provizny a najviac dostane ten co je najvyssie v strukture. Po zhrnuti vsetkych tychto skusenosti mozno dospiet k nasledovnemu nazoru:
OVB = PROFESIONALNA PYRAMIDA

//autoeditácia príspevku ( 19 Feb 2009, 8:20 )
Najlepsie je ked dojdete prvykrat na to ich skolenie. Vsetci tam maji rozziarene ocicka, potia sa v kravatach ze kolko budu zarabat. Waaaw a na drahych autach jazdit.... Len tak som sa isiel pozriet na parkovisko (skolenie bolo v tatrach) kde parkovali ofaubaci a tam ze najlepsie auto bolo ojazdena octavia za cca 300tis z bazaru. Total katastrofa... Naviac vikendove skolenie ti nikto nepreplati - cesta, hotel, zradlo ide z tvojho vrecka. Ved v hociakej podradnej firme postanes aspon diety na den. Ale co.
Nemusime sa ale uz dlho obavat, pri sucasnej financnej krize ma OVB este tak 2 roky existencie pred sebou. Potom sa naspat stiahne do malej kolnicky niekde v Nemecku.
Grosay
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grosay »

Neviem, mozno sa mi to marí, no nebolo prednedavnom v spravach nieco o tom, ze financni poradcovia uz nebudu plateni spolocnostami za uzatvaranie zmluv na ich produkty, ale bude ich platit klient? To by znamenalo, ze by odpadlo to "za tento produkt mam najvacsiu proviziu".
draco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa draco »

Grosay napísal:Neviem, mozno sa mi to marí, no nebolo prednedavnom v spravach nieco o tom, ze financni poradcovia uz nebudu plateni spolocnostami za uzatvaranie zmluv na ich produkty, ale bude ich platit klient? To by znamenalo, ze by odpadlo to "za tento produkt mam najvacsiu proviziu".
keby je to pravda, tak odpadne aj vacsina financnych poradcov ako takych, pretoze drviva vacsina z nich vobec tymi financnymi poradcami nie su, su to len prostrednici medzi klientom a naozajstnym poradcom (nejaky ten ich boss abo ako si to nazyvaju v hierarchii), a ludia si potom rozmyslia dva krat, ci sa poradia s poradcom, ktoremu za to zaplatia alebo si sami obehnu tych par financnych institucii a rozhodnu sa radsej sami
baccardi42
Light Expert
Light Expert

Re: OVB ?

Príspevok od používateľa baccardi42 »

yaris napísal:Po vstupnych pohovoroch ma prijali do OVB. Inac prijmu tam kazdeho, ci je niekto smetiar alebo VS. Potom nasleduju skolenia kde vymyvaju mozgy (budes mat plat 200 000 SK, za rok si kupis drahe auto a tak). Po stvrtom skoleni som to vzdal. Dozvedel so sa, ze firma sa vola OVB a ja budem robit financneho poradcu. Je zaujimave ze akym sposobom si verbuju ludi, ponukaju pozicie napr. asistent obchodneho manazera, personalny zastupca pobocky a dalsie kraviny. Popri tom je to vzdy to iste: stretavat sa, obtelefonovavat, navstevovat ludi a hlavne ich otravovat a vtierat sa dovtedy pokial nepodpisu nejaku zmluvu. System odmenovania je provizny a najviac dostane ten co je najvyssie v strukture. Po zhrnuti vsetkych tychto skusenosti mozno dospiet k nasledovnemu nazoru:
OVB = PROFESIONALNA PYRAMIDA

//autoeditácia príspevku ( 19 Feb 2009, 8:20 )
Najlepsie je ked dojdete prvykrat na to ich skolenie. Vsetci tam maji rozziarene ocicka, potia sa v kravatach ze kolko budu zarabat. Waaaw a na drahych autach jazdit.... Len tak som sa isiel pozriet na parkovisko (skolenie bolo v tatrach) kde parkovali ofaubaci a tam ze najlepsie auto bolo ojazdena octavia za cca 300tis z bazaru. Total katastrofa... Naviac vikendove skolenie ti nikto nepreplati - cesta, hotel, zradlo ide z tvojho vrecka. Ved v hociakej podradnej firme postanes aspon diety na den. Ale co.
Nemusime sa ale uz dlho obavat, pri sucasnej financnej krize ma OVB este tak 2 roky existencie pred sebou. Potom sa naspat stiahne do malej kolnicky niekde v Nemecku.
AMEN....
vacsiu kopu sraciek a komplexov som uz davno necital....
Palo22
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Palo22 »

Grosay napísal:Neviem, mozno sa mi to marí, no nebolo prednedavnom v spravach nieco o tom, ze financni poradcovia uz nebudu plateni spolocnostami za uzatvaranie zmluv na ich produkty, ale bude ich platit klient? To by znamenalo, ze by odpadlo to "za tento produkt mam najvacsiu proviziu".
iba opakovaná zmena terminologie.. záver, sprostredkovatelia - t.j. poradcovia platení finančnými inštituciami, sa budu nazyvať sprostredkovatelmi, a finanční poradcovia - už bude len skupina ludí, ktorá bude priamo platená klientom.. v principe len trochu zmatku, aby nebola nuda..
baccardi42
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa baccardi42 »

Palo22 napísal:iba opakovaná zmena terminologie.. záver, sprostredkovatelia - t.j. poradcovia platení finančnými inštituciami, sa budu nazyvať sprostredkovatelmi, a finanční poradcovia - už bude len skupina ludí, ktorá bude priamo platená klientom.. v principe len trochu zmatku, aby nebola nuda..
velmi uzitocny zakon,sluzi na to aby v tom vsetci mali prehlad a jasno... :lol:
alebo aby sme videli,ze Ficko and company silno riesia krizu :D
nebel
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nebel »

poznam jedneho co chodil na tuke do KE a dal sa na ovb furt basnil o tom kolko zarobil a tak, ze si ide kupit auto najprv nove potom ojazdene tak cez auto reklamu :D a doteraz nema nic len kolko vela zaraba,ma par lacnych oblekov. No raz som s nim bol v business centre v KE kde maju sidlo a som sa skoro postal ten ich riaditel toho oddelenia alebo ako si to oni nazyvaju 23 rocny fagan a tiez kecy kolko on zaraba a jazdil na favorite :D a tiez sa chystal kupit audinu vyse roka potom sa na skolu vybodol a pokracuje v tom.
btw minule ma dostala jedna sprava od ovb-ka, ze nedokoncim bc lebo TUKE nema peniaze na vyplaty a ze zrusia skolu, no co vam poviem ROFL :smt080
Palo22
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Palo22 »

baccardi42 napísal:velmi uzitocny zakon,sluzi na to aby v tom vsetci mali prehlad a jasno... :lol:
alebo aby sme videli,ze Ficko and company silno riesia krizu :D
zmysluplnost a uzitočnosť na slovensku netreba hladať, a ani sa nad tym pozastavovat.. :lol: hlavne ze je pohoda a môžeme slavit, ked už je ten geburtstag :lol:
NumBer_One
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NumBer_One »

trosku tak od témy...je tu niekto kto bol na seminári OVB 21-22. februára 2009 v Spišskej Novej Vsi?:D

//autoeditácia príspevku ( 22 Feb 2009, 23:41 )
no záleží od vedúcich koho si vezmú :) V našej štruktúre je to celkom v pohode nieje tam žiadny tupec, ani rozžiarené očká, skôr ľudia ktorí chcú niečo dosiahnúť okrem toho že budú sa na všetko pozerať, potiť sa z toho a nadávať ako vy tu na fóre..:) Pochopte že sú ľuďia, ktorí chcú spraviť kariéru, a sú takí, ktorí to skúsili a skončili :/

Hore bolo spomínane že si platíš sám hotel...vraj si bol 4 krát...no kámo nečuduj sa ale 4 krát znamená, 4 mesiace, kedže seminár je každý mesiac. Ty si za 4 mesiace nič nezarobil tak je to dosť. Lenže keď sedíš doma a čakáš že si ťa niekto vyberie lebo si v OVB tak sa mýliš :D
mirec84
Novice
Novice

Príspevok od používateľa mirec84 »

ja sa vzdy zarazim :shock: , ked vidim, ako tu alebo aj hocikde inde, kazdy mudruje a v texte ma milion gramatickych chyb...pisete tu, aki ste uspesni podnikatelia a ini ste vysokoskolaci a neviete ani svoj materinsky jazyk...tak to je hanba... :( k veci: kazdy pinda na OVB a nema s nimi ziadne skusenosti...pinda, lebo susedka vravela, ze oni su taki a taki...pekne teda...problem je v tom, ze financie kazdy povazuje za svoje sukromie, ktore velmi nerad otvara inym ludom, cudzim uz vobec nie...a teraz ho oslovi nejaky financny konzultant (napr. z OVB, ale takychto spolocnosti je viac) a chce od neho kompletnu financnu situaciu...kolko zaraba, co vsetko plati, kolko, kolko mu zostava po zaplateni uctov a pod....a v tom je ten hacik,....ludia nedoveruju niekomu, kto sa tak podrobne zaujima o ich sukromie..nevidia, ze je to potrebne, aby sa mohla ich pripadna nepriazniva financna situacia zlepsit....moj nazor
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

V novom cisle investora bola anketa, kde sa pytali zastupcov poradenskych spolocnosti, co si myslia o financnom poradenstve ako part time zamestnani. Vsetci to pochopitelne odsudili s argumentami,ze take nieco sa neda tak robit,ze to je to iste ako keby lekara robil automechanik a pod, no zaroven priznali, ze 90 % poradcov na slovenskom trhu to robi prave takymto sposobom...Ak by niekto chcel, mozem to naskenovat a pridat do prilohy
Archon
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Archon »

Fuha... vidim ze dost ludi ma zle skusenosti s OVB(i ked podla toho co pisete pochybujem ze niektori z vas o tom vela vedia). To mi je luto pretoze ja pre OVB pracujem. Nie dlho ale dost na to aby som vedel ze vsetko zavisi od toho ako sa konkretny SPROSTREDKOVATEL (nie financny poradca ci poistovak a podobne..) sprava. Predpokladam ze su mnohi taki ktorym ide hlavne o peniaze. Snazia sa vnutit ludom aj to co nepotrebuju. Ja takych nastastie nepoznam, ale pocul som o nich.

Mozno sa vam zdaju moje nazory idealisticke a krasne ale nepresiel som ziadnym "vymyvanim mozgov". Nerobim to pre peniaze ale hlavne koli skusenostiam (komunikacia, financnictvo a pod.)

dalsia vec
Na skoleniach OVB nejde o naucenie sa PERSUACIE, oblbovania a podobne. teda aspon u nas nie, dufam ze ani inde.

Ja pracujem takym sposobom ze oslovujem ludi (mladich ludi) ktori by teoreticky mohli mat zaujem o nase sluzby alebo spolupracu. Sluzby su zadarmo a ziadnym sposobom si to nevyberie institucia s ktorou klient zmluvu uzatvara a ktora plati sprostredkovatela. Nesnazim sa im nahovorit ziadne basnicky o uzasnom zisku. Vysvetlim im fakty ako napriklad ze ked pojdu do dochodku tak budu mat tak 13% normalneho platu z coho sa podla mna neda normalne prezit. Vysvetlim im ze ako tomu predist a ci maju zaujem ak nie tak sa s nimi rozlucim ak ano tak sa robi financna karta/plan. Podla nej najdem zo SKORO vsetkych institucii na trhu tie nalepsie sluzby (najvyhodnejsie pre klienta, pretoze mne moze byt ukradnute ktoru si vyberie, mna platia za to kolko sa on rozhodne vkladat). OVB nespolupracuje iba s instituciami ktore nepresli ratingom koli ochrane klientov.

neviem este co vsetko som sa tam docital s cim nesuhlasim ale ak mate nejake otazky, dotazy tak nech sa paci...

ja to beriem takto: popri praci/studiu
/pomaham ludom(ci uz informacie alebo vyhladanie vyhodnej zmluv)y
/maju to zadarmo
/som za to plateni

PS: sry za gramatiku ponahlam sa...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ale hovno sa ponahlas, len si na podobne nizkej intelektualnej urovni ako polovica tvojich kolegov. Presne tieto kecy tu ma kazdy jeden z vas a kazdy to tu po tom, co sa s nim pustili do reci ludia s prehladom vzdal. Len ti chcem ulahcit zivot.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Odoberam mesacnik investor a tento rok tam pridali sekciu o financnom poradenstve. Vacsinou je to tak, ze polozia jednu otazku a odpovedaju na nu predstavitelia jdnotlivych agentur, ako OVB a ine. Vacsinou su to len prazdne kaleraby, co clovek pocuje od poradcov dokola, ale sef z Broker Consulting ma dost zaujal, a to az v 2 roznych cislach, naozaj ze triezvym nazorom, kde nacrtol tu prolematiku vyberu "najvyhodnejsieho" produktu pre klienta vs exkluzivne ponuky financnych institucii, kde je odmena pre poradcu dobre ze nie dvonasobna. Ked pridem domov, naskenujem to a hodim to sem.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Inak ma teraz napadla jedna prihoda, ktora celkom vystihuje princip fungovania OVBakov. V skole mame predmet Mareting a podniková politika, kde cast znamky tvori tymova prezentacia. Do jedneho tymu za zisla particka OVBakov, a jali sa prezentovat svoju firmu. Na prvy pohlad typicky krasne slajdy, vela cisel, grafov, vzorcekov a pekneho povedania k tomu, ale, len co sa ich ucitel na nieco spytal, a chcel od nich nich konkretnu vedomost, nie len odkaz na nieco ine (knihu, graf v prezentacii) tak sa tak zamotali do vlastnych kecov ze sme sa nemohli prestat smiat.
Teda pozlatko pekne, ale vedomosti nula.
draco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa draco »

Holubar napísal:Odoberam mesacnik investor a tento rok tam pridali sekciu o financnom poradenstve. ... naskenujem to a hodim to sem.
no to bude asi jeden z mala ludi co tomu rozumie a nerobi to len pre prachy, som na to fakt zvedavy :)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tu to je. Na tom obrazku, kde nie je nazov sa odpovedalo na otazku:
Kvalitne financne poradenstvo = Plny alebo polovicny pracovny uvazok?
Prílohy
fp2.png
fp1.png
jerichoo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jerichoo »

Čo sa týka nie len OVB, ale finančného poradenstva u nás tak je to bieda. Preto je najdôležitešie ak máte záujem o túto službu orientovať sa na základe dobrej skúsenosti vašich známych. Inak sa to momentálne nedá, lebo 90% "poradcov" sú amatéry a je to nie chyba ich ale toho, že im to legislatíva povoluje. Nový zákon by to mal zmeniť.
Ale ak vám niekto garantuje 100% istotu, mesačné/ročné výnosy v dvojciferných číslach, snaží sa predať produkt na prvom stretnutí, nenechá vás rozprávať a pritom slubuje hory-doly tak pozor s takýmto sa ani netreba baviť! ("To čo ja viem slúbiť, to vám nikto nesplní.." :roll: )

Je dôležité si človeka vypočuť a potom sa spýtať známeho aké má on s tým konkrétnym skúsenosti inak sa to nedá.
Napísať odpoveď