Ziskat zakladnu financnu gramotnost a nespoliehat sa v takychto veciach na ludi, ktorych prijem je viazany na tok jeho penazi do financnych institucii.baccardi42 napísal:S tymi vecami o (ne)prinose absolutne nesuhlasim...
Inac stale sa krutime dookola..ty kritizujes,ze portfolia s investicnym poistenim su pridrahe alebo neefektivne...atd.
tak povedz co by si ty navrhol normalnu beznemu cloveku....
pocuvam.
OVB - skusenosti
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: OVB - skusenosti
Je dobré že sa na to pýtaš. Moj otec je klientom OVB už 9ty rok. So svojim poradcom je absolutne spokojný pretože mu ponúkol perfektnú zmluvu kde má ziv. poistenie zaistenie majetku osoby uz mu preplácajú dochodok(samozrejme nie celú čiastku ale iba 6% výnos z usporených penazí čo je asi 240 000 ročne) Už som klient aj ja. Som s tou pani úplne spokojný pretože mi navrhla fin. plán na bývanie ktoré sa čoskoro stane realitou a ušetril som kopu peňazí na HÚ.madonna1 napísal:Oslovil ma clovek pracujuci pre OVB ze mi chce robit "financneho poradcu", preto by som sa chcel spytat na Vase nazory, skusenosti, postrehy, ...
Poznate tuto spolocnost?
Mate s nou osobnu skusenost?, ak ano - aku?
edit: Ak uz zahlasujete za dobru/zlu skusenost, tak Vas poprosim aby ste ju aspon zhruba uviedli.
Dakujem
PS: ludia ktorý len polemizujú ako to asi robia len blabocú blbosti. Neboli ste nikdy ich klientom a neviete ako to cele funguje. OVB spolupracuje s celym fin. trhom aj z Allianz. Ponúkajú pre klientov len vybrané služby od roznych firiem narozdiel od banky kde vám dajú balík blbostí len aby zarobili. Ešte otázočka kde v banke vám dajú 8% výnos? nikde. v OVB to je samozrejmosť.
polemizovať o niečom?
kapitálové/investičné životné poistenie, stavebné sporenie + ak na to máš hodia ti k tomu nejaký sporivý produkt, kde budeš vkladať ostatné peniaze, ktoré sú "zbytočné" na základe ich finančnej analýzy. Zaobaliť to do formy, že sporivý produkt bude prefinancovaný investičným životným poistením, takže žiadne peniaze navyše nemusíš dávať ba dokonca na tom zarobíš, pár ťukov do kalkulačky, krásne čísla, pričom klient dostatočne nechápe o čo ide a nechá sa zmanipulovať. To je asi celá réžia OVB finančného poradcu.
PS: login, OVB nemá žiadne špeciálne produkty (aspoň za môjho pôsobenia nemali), ktoré dostaneš len u nich. Sú to také isté produkty ako keď zájdeš osobne do banky, len je rozdiel v tom, že ten "finančný poradca" (neznášam to oslovenie) je trochu viac zorientovaný v produktoch finančnej inšitúcie od ktorej berie následné provízie. Bodaj by aj nie, keď každý jeho klient má rovnakú kombináciu produktov, pričom každý z klientov si myslí, že produkty má ušité "na mieru". Ak by sa mu to neoplatilo, tak by ti produkt neponúkol.
kapitálové/investičné životné poistenie, stavebné sporenie + ak na to máš hodia ti k tomu nejaký sporivý produkt, kde budeš vkladať ostatné peniaze, ktoré sú "zbytočné" na základe ich finančnej analýzy. Zaobaliť to do formy, že sporivý produkt bude prefinancovaný investičným životným poistením, takže žiadne peniaze navyše nemusíš dávať ba dokonca na tom zarobíš, pár ťukov do kalkulačky, krásne čísla, pričom klient dostatočne nechápe o čo ide a nechá sa zmanipulovať. To je asi celá réžia OVB finančného poradcu.
PS: login, OVB nemá žiadne špeciálne produkty (aspoň za môjho pôsobenia nemali), ktoré dostaneš len u nich. Sú to také isté produkty ako keď zájdeš osobne do banky, len je rozdiel v tom, že ten "finančný poradca" (neznášam to oslovenie) je trochu viac zorientovaný v produktoch finančnej inšitúcie od ktorej berie následné provízie. Bodaj by aj nie, keď každý jeho klient má rovnakú kombináciu produktov, pričom každý z klientov si myslí, že produkty má ušité "na mieru". Ak by sa mu to neoplatilo, tak by ti produkt neponúkol.
-
baccardi42
Light Expert
takze sme konecne zhodli...a kde maju taku gramotnost ziskat?Holubar napísal:Ziskat zakladnu financnu gramotnost a nespoliehat sa v takychto veciach na ludi, ktorych prijem je viazany na tok jeho penazi do financnych institucii.
nieje tu prave od toho financne poradenstvo?
kamarat zacal robit pre firmu "efect" co sem prisla z Polska, tak mi volal, ci mi moze prist porozpravat o firme a spravit nejaky financny audit.
Pozna niekto tuto firmu? Vraj su z Polska a tam su jednotka na trhu.
Je to relativne dobry kamos, tak preco nie, vypocul som si, hodinka ma nezabila, jemu to pomoze vo firme mozno
To bolo minuly tyzden.
Ale zajtra ma prist aj s jeho sefom mi predostriet kam by som mohol investovat, to uz si len vypocujem a dovi dopo
Podla mna presne ako pisal Holubar, kazdy by mal mat nejake zaklady co sa tyka financi a kam a ako ich investovat a na to nepotrebuje chlapcov, co napisu na Profesiu a za dva tyzdne uz obchadzaju "klientov".
Je to relativne dobry kamos, tak preco nie, vypocul som si, hodinka ma nezabila, jemu to pomoze vo firme mozno
Ale zajtra ma prist aj s jeho sefom mi predostriet kam by som mohol investovat, to uz si len vypocujem a dovi dopo
Podla mna presne ako pisal Holubar, kazdy by mal mat nejake zaklady co sa tyka financi a kam a ako ich investovat a na to nepotrebuje chlapcov, co napisu na Profesiu a za dva tyzdne uz obchadzaju "klientov".
-
baccardi42
Light Expert
Z ktorych nezavislych zdrojov?Fabo napísal:Nie, od toho je ziskanie si vlastneho prehladu z nezavislych zdrojov.
Všetci sú jednotka na trhu a všetci sú najlepší. Nepozeráš TV?Frco napísal:kamarat zacal robit pre firmu "efect" co sem prisla z Polska, tak mi volal, ci mi moze prist porozpravat o firme a spravit nejaky financny audit.
Je to relativne dobry kamos, tak preco nie, vypocul som si, hodinka ma nezabila, jemu to pomoze vo firme moznoTo bolo minuly tyzden.
Ale zajtra ma prist aj s jeho sefom mi predostriet kam by som mohol investovat, to uz si len vypocujem a dovi dopo![]()
Hlavne tí naši "slovenský" ošklbú ťa aj o posledné. SLSP TB VUB a kopec bánk má najlepší rank to nevieš? nikto nieje druhý všetci sú špička
Iba z tým rozdielom že každý má len jeden špeciálny produkt. Niekto má perfektný lízing na auto ale stratu musia dobehnúť na životnóm. Tak nejak.(to bol príklad)
//autoeditácia príspevku ( 02 Jul 2009, 23:40 )
Aj skúsený a ostrielaný poradca nevie všetko. Nedá sa to vedieť lebo fin. trh sa mení každú chvílu. A každý poradca nejak musí začať. Z nikto nebol profesionál v tom čo robí hneď ako sa narodil. Aspoň okolo ja nie. Aj teraz ak niečo neviem tak sa spýtam vedúceho sak nevedieť je normálna vec. Načo by nám boli školy keby sme sa narodili hneď z doktorátom. Hmm?
//autoeditácia príspevku ( 02 Jul 2009, 23:44 )
To by aj mňa zaujímalo. Nezávyslý zdroj je podla mňa iba nezávyslý fin. poradca. Nikto iný. Ak pojdeš do banky tak ti ten chlapík čo o peniazoch vie len .... povie iba produkt banky. Pokial viem tak u nás vzdelávacie kurzy finančného charakteru nemajú ani na VŚ. Tak kde príde človek k tým informáciam?baccardi42 napísal:Z ktorych nezavislych zdrojov?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Napriklad na internete, trebars si clovek precita na hojko.com temu o OVB, PG a podobne..., pripadne sa pozrie na stranky ako su financie.sk, hnonline.sk a podobne...login napísal:Tak kde príde človek k tým informáciam?
Niesom fin. poradca pracujem ako REALITNÝ MAKLÉR ale o financiach niečo viem.vajda65 napísal:chlapče ako som čakal, začal si že tvoj otec má poradcu a bla bla, a nakoniec si ty ten sprostredkovatel
//autoeditácia príspevku ( 05 Jul 2009, 12:01 )
!!!!Nerobím pre OVB!!!! som relitný maklér. Iba využívam ich služby.hojko napísal:Napriklad na internete, trebars si clovek precita na hojko.com temu o OVB, PG a podobne..., pripadne sa pozrie na stranky ako su financie.sk, hnonline.sk a podobne...
//autoeditácia príspevku ( 05 Jul 2009, 12:02 )
!!!!Nerobím pre OVB!!!! som relitný maklér. Iba využívam ich služby.pinco napísal:je to jasné. Hanbí sa za to. Keď som tam "robil" tiež som nerád o tom hovoril, aj keď v duchu som bol presvedčený, že je to najlepšia firma pod slnkom.
Áno som realitný maklér. Ako konzultant som sa nazval lebo riešim niektoré vceci za klientov pr. HÚ, ťarchy a pod. Čiže riešime financovanie nehnutelností a aj niektoré iné veci.pinco napísal:vážne si si istý?!
Vidím že na fórach sa ludia hádajú o tom kto má pravdu (a hlavne sa chytajú za slovíčka) a ak niekto má zlú skúsenosť tak sa ostatných snažia presvečiť že má zlú skúsenosť každý. OK verte či neverte ja som snimi spokojný. To je moj názor.
necital som celu diskusiu ale zopar prispevkov ma zaujalo.
kedze do toho trosku vidim, tak si dovolim tvrdit, ze v OVB ziadne mesacne limity na splnenie nejakej "normy" nie su. ked spravis, zarobis, ked nespravis, nezarobis. a to viem na sto percent.
co sa tyka odbornosti poradcov - vsetko je to velmi subjektivne, zavisi to od toho, ako si dotycny veduci svojich ludi vyskoli. taktiez sa neda vediet hned vsetko ale trva to urcitu dobu. kazdopadne aj zacinajuci poradca vie viac ako priemerny klient kvoli nizkej financnej gramotnosti. ak chce poskytovat poriadne poradenstvo, vyskoli ich poriadne.
dalsia vec - poradca ma navrhnut klientovi niekolko variant, z ktorych si on moze ale nemusi vybrat. tak ak ste hlupi a prijmete ponuku, ktora sa vam nevyplati, nehadzte to na poradcu ale si priznajte svoju hlupost.
dalsia vec - co sa tyka ponukanych produktov.
firmy, ktore OVB ponuka, ponuka az vtedy, ked dosiahnu urcite bodove hodnotenie po audite viacerymi nezavislimi firmami. preto je mozne, ze pred rokmi vam niekto povedal, ze allianz je stoka a dnes vam ho ponukne. proste postupil v hodnoteni spolahlivosti.
//autoeditácia príspevku ( 09 Jul 2009, 22:02 )
aku mame teraz inflaciu? 3-3,5%? cize ak dnes mas vo vankusi napr. 1000€, tak o rok si za tych istych 1000€ kupis tovar v dnesnej hodnote 970€. vela stastia s vankusom.
kedze do toho trosku vidim, tak si dovolim tvrdit, ze v OVB ziadne mesacne limity na splnenie nejakej "normy" nie su. ked spravis, zarobis, ked nespravis, nezarobis. a to viem na sto percent.
co sa tyka odbornosti poradcov - vsetko je to velmi subjektivne, zavisi to od toho, ako si dotycny veduci svojich ludi vyskoli. taktiez sa neda vediet hned vsetko ale trva to urcitu dobu. kazdopadne aj zacinajuci poradca vie viac ako priemerny klient kvoli nizkej financnej gramotnosti. ak chce poskytovat poriadne poradenstvo, vyskoli ich poriadne.
dalsia vec - poradca ma navrhnut klientovi niekolko variant, z ktorych si on moze ale nemusi vybrat. tak ak ste hlupi a prijmete ponuku, ktora sa vam nevyplati, nehadzte to na poradcu ale si priznajte svoju hlupost.
dalsia vec - co sa tyka ponukanych produktov.
firmy, ktore OVB ponuka, ponuka az vtedy, ked dosiahnu urcite bodove hodnotenie po audite viacerymi nezavislimi firmami. preto je mozne, ze pred rokmi vam niekto povedal, ze allianz je stoka a dnes vam ho ponukne. proste postupil v hodnoteni spolahlivosti.
//autoeditácia príspevku ( 09 Jul 2009, 22:02 )
skus ich dusit vo vankusi a potom si pozri aku realnu hodnotu maju tie peniazkypinco napísal:napríklad ja ich radšej budem dusiť na termínovaných účtoch alebo ich zašijem do vankúša.
takto - predstav si, ze z AKEJKOLVEK firmy, ktora poskytuje poradenstvo, ma zmluvy inych firiem (bank, poistovni, sporitelni) (cize ich dokaze uzavriet bez tvojej pomoci) pride k tvojmu okienku clovek, ze chce nejake info v prospech svojho klienta. ty ako clovek plateny od vykonu (podobne ako ten sprostredkovatel/poradca) ho posles slusnym sposobom tam odkial prisiel na tento svet, lebo by si mu dal do ruky (prenesenym sposobom) svoju proviziu z toho, co on urobi.madonna1 napísal:ale nezda sa mi jedna vec ktoru spominal: ze on nejedna s ludmi pri okienku, ale rovno s riaditelmi a s vyssim manazmentom. Tak toto sa mi fakt nezda.
k tomu kontaktu s riaditelmi - je to velmi zjednodusene povedane, ale v podstate je to tak. ten clovek komunikuje s centralou firmy. cize ignoruje "okienkove tety" ktore by mu nepomohli napriek tomu, ze tento poradca/sprostredkovatel dosiahne co chce.
cize ano, ten clovek zjednodusene komunikuje s riaditelmi bank, lebo riaditelovi banky ide o zisk banky (v konecnom dosledku o svoj) a nie s ludmi pri okienkach, lebo clovek pri okienku je oj*ebavany systemom a zisk banky ma niekde pri kakaovom venceku.
pochopeno? ak nie, pis na moj mail.
//autoeditácia príspevku ( 09 Jul 2009, 22:51 )
skor bych to videl opacnepinco napísal:jasné a zhodou okolností sú finančné inštitúcie s najvyšším ratingom práve tie u ktorých majú OVB-áci provízie.
ofaubáci maju provizie z tych, ktore maju najvyssie ratingy
v konecnom dosledku je to hra prilis velkych hracov a trosku skreslene to je u akejkolvek spolocnosti, S VYNIMKOU PARTNERS GROUP pretoze oni su plateni iba AXOU
//autoeditácia príspevku ( 09 Jul 2009, 23:01 )
to, ze ty si narazil na veduceho, ktory bol obrkok*ot neznamena, ze vsetko okolo je zlepinco napísal:fešák môj, chodil som skoro pol roka na tie ich školenia, asi 3 mesiace som sa tomu aj aktívne venoval. Okrem toho, že ma mal každý za debila a ja som sa hral na veľkého podnikateľa, som zarobil dokopy 1.500,- Sk. Ešte teraz mi akási smiešna čiastka chodí na účet. Absolútne nič o finančných produktoch som sa nedozvedel na školeniach. A keď som sa aj niečo dozvedel bolo to od tých skúsenejších, ale keďže každý z nich mal svoju taktiku a techniku na oje*ávanie, musel som to z nich ťahať ako z chlpatej deky. Ako nám prízvukoval náš "nadriadený", všetko je to o samoštúdiu. Tak potom načo sú mi školenia, keď si to dokážem nájsť na internete?
A drísty o tom, že ty ako maklér dokážes niečo viac si nechaj pre svoje vnúčatá. Poslať zmluvu vie predsa každý. Keď som náhodou chcel svojmu klientovi pomôcť aspoň s tým, že pôjdem za neho zaplatiť šek, odjebali ma, že takto sa to nerobí a nech si ho ide zaplatiť klient sám.
dnes rano som siel do potravin. stupil som do hovna! uz nikdy nepojdem von, vsade su len hovna a ja nechcem aby mi smrdeli boty... ved toť na fóre vsetkym o tom poviem - NECHODTE NIKDY DO POTRAVIN! budu vam smrdiet nohy, poskacete po hovnach a uz nikdy nebudete chciet ist do potravin.
//autoeditácia príspevku ( 09 Jul 2009, 23:10 )
treti pilier je iba rám, v ktorom su produkty. funguje inak ako druhy pilier. treti pilier znamena v podstate to, ze si spravis nejaky produkt (zivotnu poistku, stavebne sporenie) ALE musis si sporit aspon 10 rokov, resp. do 55 roka zivota. vtedy je to tzv. treti pilier. vyhoda je ta, ze rocne si mozes z dani odpisat 12 000 korun, cize cca 400€. co je celkom prijemnejackb napísal:a je to rovnako garantovane statom alebo niecim stabilnym? lebo nemam chut davat peniaze niekomu, kto sa nabali a zmyzne....
teda treti pilier je ta ista zivotna poistka, aku si urobis za inych okolnosti, len si ju musis platit do 55. roku svojho zivota + niektori zamestnavatelia sa zavazuju prispievat do tohto sporenia svojich zamestnancov.
to je treti pilier
//autoeditácia príspevku ( 09 Jul 2009, 23:39 )
trosku si si nasral, pretoze mnoho zmluv ma provizie rozdelene na dlhsie obdobie - ochrana pred nevyhodne uzavretymi zmluvami, ktore by klienti rusili - takze ak mas uzavretych napr. 30 deutscher ringov za posledneho pol roka (pouzil som tento priklad, lebo pri nom to tak na sto percent je), myslim ze bankomat ti predsalen tento mesiac nejake peniazky vypluje aj ked si nespravil ziadny vykonHolubar napísal:V OVB ti mozno nic nepovedia ale dramaticky to pocitis na svojom ucte a ked sa ocitnes v situacii,ked ti bankomat oznami, ze nie je co vyberat, bude zrazu na zamyslenie, ci je jedno ked v danom mesiaci nic nespravis, ze ano?
//autoeditácia príspevku ( 09 Jul 2009, 23:46 )
poznas ine sposoby silnej motivacie? ci myslis ze bez motivacie sa da pracovat?pinco napísal:Na začiatku je všetko krásne. Pekné rečičky tvojich nadriadených ťa budú vynášať do oblakov a ty si budeš predstavovať ako o rok ležíš na Bahamách a obchody vybavuješ cez pokec.
ak chceme ist do psychologie, kazde konanie vyzaduje nejaku motivaciu.
desatminutovy zosit je podla vacsiny ludi chu**** a nikto ta nenuti ho pouzivat.pinco napísal: Vedúci mi kladie do rúk akúsi brožúru s názvom "desaťminútový zošit".
WTF?! prosim ta... ak ti toto nekto povedal bud si bol pod vplyvom ked si pocuval alebo bol pod vplyvom ten co ti to hovoril...pinco napísal: Predsa mi bolo povedané, že na začiatku dostanem nejakých klientov na rozbeh, tak hádam je to ono.
//autoeditácia príspevku ( 09 Jul 2009, 23:49 )
nevyhodne stavebne sporenie si predstavit neviemHolubar napísal: jedine co som stihol porobit boli nevyhodne stavebne sporenia pre mna a mojich rodicov, ktore sa mi nastastie podarilo zrusit.
-
baccardi42
Light Expert
fajn..co tam moze clovek najst?hojko napísal:Napriklad na internete, trebars si clovek precita na hojko.com temu o OVB, PG a podobne..., pripadne sa pozrie na stranky ako su financie.sk, hnonline.sk a podobne...
v tejto teme sa vela nezavislych informacii este asi nikto nedozvedel...
co moze najst na financie.sk,hnonline.sk a podobne?
ty si vazne myslis, ze sa kazdy clovek moze rozhodnut na zaklade nejakeho rebricka typu "najlepsi hypotekarny uver","najlepsi terminovany vklad",na nejakej takejto stranke?
"Väčšina ľudí sa naučila ukladať svoje peniaze pri návratnosti, ktorá vytvára chudobu, nulu, 3-6%."
Robert Allen