Parlamentné volby
Ti co maju volebne pravo a nepojdu volit vytrestaju akurat samych seba, kedze svojho volebneho prava sa vzdy vzdavaju v prospech niekoho... a v pripade nespokojnosti budu ako nevolici mozno este viac frustrovani, pretoze moznost zmenit to co sa im nepaci svojim pasivnym postojom do najblissich volieb premarnili. Nie nadarmo sa hovori, ze ist volit je obcianska povinnost. Totiz, vo fikcii demokracie je vyuzitie volebneho prava jediny sposob, akym moze obcan realne prispiet k vyvoju v tomto state. Na druhej strane, po vsetkom co mame moznost sledovat na politickej scene stale castejsie pocuvam otazky typu: "Ale koho volit?"- bohuzial, smutna realita, no napriek tomu by sa svojho prava volit ziadny obcan vzdavat nemal...
-
canopus
Addict
- Kontaktovať používateľa:
presne tak,ja to kazdemu vravim,ale vsetci,kamosi idu prvykrat volit a amju to uplne na haku,no s tou obcinaksou povinnostou by som to tak nebral,n je to obcianska povinnost,to sa len tak hovori,nie je tonikde napisane,ze musis ist volit,ale nehlasovanim vlastne ako keby odovzdal hlas vitazoviTomasito napísal:Ti co maju volebne pravo a nepojdu volit vytrestaju akurat samych seba, kedze svojho volebneho prava sa vzdy vzdavaju v prospech niekoho... a v pripade nespokojnosti budu ako nevolici mozno este viac frustrovani, pretoze moznost zmenit to co sa im nepaci svojim pasivnym postojom do najblissich volieb premarnili. Nie nadarmo sa hovori, ze ist volit je obcianska povinnost. Totiz, vo fikcii demokracie je vyuzitie volebneho prava jediny sposob, akym moze obcan realne prispiet k vyvoju v tomto state. Na druhej strane, po vsetkom co mame moznost sledovat na politickej scene stale castejsie pocuvam otazky typu: "Ale koho volit?"- bohuzial, smutna realita, no napriek tomu by sa svojho prava volit ziadny obcan vzdavat nemal...
-
Dead_Warrior
Professional
preto je najlepsie podla man volit taku stranu ktora si este nestihla tak velmi nakradnutkvoco napísal:Nejdem zastavat ziadnu politicku stranu, vsetci sa iba nahrabu peniazmi a rozpredavaju slovensko. Platy klesaju a vsetko drazie...a mi chcete tvrdit ze teraz sa na slovensku zije lepsie? sa nedajte vysmiat...![]()
ved je to jedno kto bude vo vlade, ajtak spravia vsetci hovno (aj dve)
platy klesaju? to si kde prosim ta videl?kvoco napísal:Nejdem zastavat ziadnu politicku stranu, vsetci sa iba nahrabu peniazmi a rozpredavaju slovensko. Platy klesaju a vsetko drazie...a mi chcete tvrdit ze teraz sa na slovensku zije lepsie? sa nedajte vysmiat...![]()
ved je to jedno kto bude vo vlade, ajtak spravia vsetci hovno (aj dve)
no tak mu potom zamestnavatel znizil plat, a co za to moze parlament / vlada? pochybujem ze sa zije horsie, lebo ked ides do Tesca / Lidla / Billy / Carrefouru / Metra /.... tak sa mi zda ze je to prave naopakkvoco napísal:nepovedal som ze sa znizilo tym...iba tolko som chcel povedal ze cim dalej sa nam zije horsie
-
canopus
Addict
a kto potom,jasne ze vlada a aj parlament,keby nebola privatizacia vsetkych statnych podnikov,tak by sa taketo nedialo,je to smutnesundevil napísal:no tak mu potom zamestnavatel znizil plat, a co za to moze parlament / vlada? pochybujem ze sa zije horsie, lebo ked ides do Tesca / Lidla / Billy / Carrefouru / Metra /.... tak sa mi zda ze je to prave naopak
To ze tvoj otec zaraba menej je sice mozne, ale zo statistickeho hladiska to nema ziadnu hodnotu. A ty nemozes hodnotit stav statu na jednom priklade. Napr. moja mama je ucitelka (obycajna ZS na vidieku), ktory su na tom teda dost zle, ale plat jej za posledne 4 roky urcite isiel hore aj ked zohladnim zdrazovanie.
co ma spolocne privatizacia s platom? najma ak je zamestnany v nejakej as alebo sro, nechapemcanopus napísal:a kto potom,jasne ze vlada a aj parlament,keby nebola privatizacia vsetkych statnych podnikov,tak by sa taketo nedialo,je to smutne
btw neviem kde je zamestnany, ale pochybujem ze platy v statnom sektore klesali