PC z komponentov do 2000 €

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: PC z komponentov do 2000 €

Príspevok od používateľa uplink »

beardie napísal:fuuha, az jedna karta... :sly:
sú ich desiatky, toto bol len najčerstvejší prípad.

Hojko - to čo píšem je fakt, keď sa Ti nepáči, nerieš. Živým sa tým, skladám to, opravujem to, ladím to, ATi/AMD mi ide na nervy ich pri*ebanou politikou že majú nedoladené výrobky. End of story.
Prílohy
hry ktoré som hral, prešiel, alebo hrám na GTX 580...
hry ktoré som hral, prešiel, alebo hrám na GTX 580...
Muftinko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Muftinko »

súhlasím s hojkom , práveže niekedy si myslím že drivery majú dosť vyrovnané ja mám amd brat nvidia problémy + - také iste ale uplinkovy dávam za pravdu túto chybu Crysis 1 - flickering textures s ktorou som sa do teraz nevedel vyrovnať ale stáva sa mi nepríjemná vec na amd kartách že čím novšia karta a čím staršia hra o to niekedy viac chýb sa vyskytuje zatial čo u nvidii som to nespozoroval
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

uplink napísal:ATi/AMD mi ide na nervy
tak kompy s AMD grafikami neskladaj a bude o jednoho cloveka menej, co bude nadavat, vec vybavena
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To nie je ziadny argument a obrana, ze sa tym zivis. Nie si sam na fore, ktoreho hlavnym prijmom je praca s pocitacmi, skladanie alebo instalacie. Tvrdit, ze AMD ATI ma nedoladene vyrobky, tak to je dost chabe, kedze vyrobok ako taky je samotna graficka karta, skor moze nastat problem v ovladacoch ku grafike, to je uz nieco ine. Takmer vzdy vyjdu po uvedeni novych kariet nove ovladace, konkretne vydavaju 12 finalnych verzii ovladacov rocne, tj. jeden za mesiac. nVidia v minulom roku vydala 5 stabilnych driverov, okrem toho tam bolo podstatne viac beta verzii, ale rovnako aj AMD ATI vydava beta verzie ovladacov, resp. revizie, ktorych vyladenie sa obsiahne v dalsej finalnej verzii.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:tak kompy s AMD grafikami neskladaj a bude o jednoho cloveka menej, co bude nadavat, vec vybavena
ja ich neskladám, ja ich opravujem. Klient čo chce AMD/ATi grafiku v zostave má u mňa červenú už nejaký ten piatok a maximálne mu poradím ten PC, ale neposkladám. Nebudem niesť zodpovednosť za robotu s tak babráckou súčiastkou.

hojko - vzhľadom na to že máš skúsenosti len so svojou AMD/ATi grafikou [5770 správne?], tak neviem načo sa vôbec do diskusie zapájaš. Je to zbytočné a nepotrebné. A Tvoje teoretické drísty o tom aké sú ich drivery stabilné vysvetli ľuďom na fóre a mimo fóra, čo s nimi majú len jedno a to sú problémy.

Navyše notorické prehrievanie VRMiek a VRAM na ATi/AMD kartách v generáciach 3xxx, 4xxx, 5xxx, 6xxx mi nepríde zrovna ako chyba softvéru, aj keď to môže byť, nehádam sa. Vždy keď mi niekto zavolá že má ATi kartu a má problém s grafikou, tak je to na 90% táto jedna jediná vec. Keby som tým nebol obsypávaný takmer každý Boží deň, tak ani nepípnem. Je zaujímavé že s chybami od nvidie sa stretnem na živo raz za uhorský rok, s ATi/AMD prisamvačku skoro každý deň, či už len na skype/iCQ, alebo v RL.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano, mam 5770, avsak v poslednom case som skladal par PC a boli tam nove grafiky, nebol s tym ziadny problem. Rovnako tak ani so starsimi ATI grafikami. Je jasne, ze odrovnavas celu nie len radu grafik, ale rovno celu firmu vdaka mozno par chybam, ktore boli (mohli byt sposobene ovladacmi alebo hocicim inym---).
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Vsak su lacnejsie! Mozem mat v pi*i ci mi to odijde ked na to plati zaruka. Mne odisli uz dve grafiky, zhodou nahod obidve nvidie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nadeo: Nemas ani tak pravdu, pretoze pokial budes mesiac cakat na reklamaciu, tak si sa dohral. To neplati v pripade, ze PC ti staci na net a filmy, pripadne ti niekto grafiku pozicia.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

súhlasím s Uplinkom, AMD/ATI majú otrasné drivere. Robia strašné problémy. Koľko krát mi CCC zhodil systém.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xXPAINKILLERXx »

Zaujímavé, mne presne naopak. S nvidiou som mal problémy strašné, ale nie s ATi. ATi mi odišla síce 3 krát (moja 4890) ale inak som s tým NIKDY nemal problém. Ale naozaj s nVidiou som mal... (mal som nVidia FX5200, 5500, 5700, 7300GT, 8800GT a všetky robili problémy. ATi ani jedna)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

8xxx posledná rada kde to v mojom merítku nvidia s*ala, jak traky. Škoda že si nedal šancu 9xxx a 2xx.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Nadeo napísal:Vsak su lacnejsie!
nie vzdy :)
kedze maju momentalne najsilnejsiu jednojadrovu grafiku na trhu, tak za nu konecne pytaju taku sumu, aby na tom aj zarobili a mali dalsie peniaze na vyskum
ale pomer cena/vykon je dlhe roky na strane AMD, s tym sa neda nesuhlasit

uplinkovi by som radil zmenit zamestnanie, kedze je denne v strese kvoli chybam cerveneho vyrobcu ;-)
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:8xxx posledná rada kde to v mojom merítku nvidia s*ala, jak traky. Škoda že si nedal šancu 9xxx a 2xx.

mal ju kamarát a aj z rodiny jeden a s ňou to bolo také, že sa prehrievala, blbli drivery atď. A mal aj GTX260 a to isté... momentálne má GTX460 a nemá s tým problém, tak možno sa zlepšili, alebo chytil len dobrý kus :) Ja osobne by som si kúpil aj nVidiu a aj ATi. Ale moje osobné preferencie vyhráva ATi s veľkým náskokom.
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

AMD (ATI) zvykne na samotných kartách posrať reguláciu napätia na jadre, ktoré odpaľuje VRAM a tým sa vytvárajú artefakty, nV zas samotný rozbočovač obrazu a regulátory napätia. U mňa doma zdochlo už asi 6+ vlastných nV kariet (4xx AGP, 7xxx PCI-E, 8xxx PCI-E, 9800GT/GTX/GTX+ GTX260, GTX285) a 2-3 ATI (4870, 4870x2, 5770). V notebookoch bola najhoršia rada nV 8xxx (povestné chybné jadrá) a ATI 4xxx (hlavne 4570, 4530). Drivery nezávisia veľmi od doladenia, ale skôr od spracovania karty, či vie poriadne fungovať s danými funkciami. Mne sa maximálne hnusia nV drivery (na XP), zato ATI mi ide bezproblémovo aj na 2 monitoroch.

Pri výbere kartyby som sa nepozeral na model (nV, ATI/AMD) ale na konkrétneho výrobcu. Taký Asus spraví u AMD pomerne dobré karty, ale u nV to už nie je 100%.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

tl; dr

Uplink. Mám doma ATi 6970 a nezaznamenal som žiaden problém. A ja som hráč na dlhé trate (borderlands som hral od 16:00 do 00:30 bez pauzy a to platí aj o iných hrách). A nemal som žiaden problem s Crysis ani Crysis2, Bf3 (tam sú problémy zapríčinené hrou a nie kartou) a v iných hrách (viď screen + prirátaj war.. hry).

Príliš veľký na upload: http://erahier.sk/upload/files/2012-02-06_164911.png
stuff
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stuff »

ja mam zas RADEON GIGABYTE HD 6870 ziadne problemy snou nemam.
ziadne BSOD pri NFS-Run,a z Crysis2 ma nevyhodilo ani raz ze program predtal pracovat...
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Ale jednou, dvoma, troma ani piatimi kartami neviete porovnávať. Na to treba 10+ kariet za mesiac minimálne.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Netreba. Pretože keď raz počujem z každej strany že odcházajú nvidie a z druhej strany že ATi, tak môžem usudzovť len podľa seba, pretože inak to už ani nejde. A to isté je v tejto téme. Jeden si chváli ATi, druhý nVidia. Samozrejme je to dosť aj o výrobcovi.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Zbožňujem ľudí čo obhajujú nejakú značku a považujú za bezchybnú len preto, že práve ONI mali šťastie na kus. Keby si 20 000 000 ľudí kúpilo ATi/AMD VGA a 200 000 ľuďom by nešla, tak je tých 200k ľudí angry jak sviňa a keď sa im to deje generáciu po generácii, tak sú riadne pissed off.

Do zostáv do ktorých som dal nvidiotické karty o nich nepočujem, proste idú, jediné s čím sa ku mne ľudia s*rú sú ATi/AMD zostavy, ktoré som ja nenavrhoval, ani neschvaľoval a vonkoncom nestaval.

Ako zvyknem hovoriť, chceš sa hrať, kúp si nvidiu, chceš riešiť p*čoviny, kľudne ATi/AMD. Ja osobne na ne nervy nemám a ani mať nebudem. Tak ako si u mňa Intel vybudoval pozíciu predraženej stability a hrubého výkonu, tak si u mňa nvidia za dlhé roky vybudovala pozíciu stability a predraženého výkonu. Je mi jedno že sú drahšie a že ich pomer cena/výkon je zlý oproti ATi/AMD. Ako som už raz napísal, keby 7970 bola 2x výkonnejšia ako GTX 690, a stála by o 200 eur menej ako nvidia, tak si vezmem nvidiu.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

uplink si holt zakliaty na ATi. Ale hovoriť preto aký to je šmejd a že sa to kazí to určite nie. Je to otázkou kusu. Kus od kusu môže byť super a môže byť aj zlý. Ja osobne som takto bol zakliaty pri mobiloch. Každý SE čo som si kúpil VŽDY v reklamácií. A ostatný s tým nemal nikto problém. Takže tak by som to povedal. Ale určite nejdem odsudzovať ani jednu značku, proste všetko je to individuálne - Výrobca, Kus, Značka, Cena. A aj to môže byť rozdielne :)
Napísať odpoveď