Pisanie ospravedlnenky v skole, ak mam 18

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Pisanie ospravedlnenky v skole, ak mam 18

Príspevok od používateľa test »

Iste je tu medzi vami vela ludi, ktori chodia este do skoly. Isto viete aj o tom, ze pokial mate 18 rokov, tak podla Vyhlasky Ministerstva skolstva sa moze plnolety ziak ospravedlnit aj sam. Teraz mi kamarat pise o tom, ze mu to ucitelka neuznala, ze to nie je pravda. Stretol sa niekto s podobnym problemom a ak ano, tak ako ste ho riesili? Urcite o tom musi byt nieco aj v skolskom poriadku, ved na to su zakony, vyhlasky a rozne smernice. Dakujem za pomoc.
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

povedal by som, ze zalezi na dotycnom ucitelovi, ktoremu ospravedlnenku das....nevidim dovod, preco by nemala byt akceptovana ako ospravedlnenka od rodica - tj tvojho zakonneho zastupcu...kym si 18 este nedovrsil ;)
ale vies ako sa hovori...blbcov neprerobis :D...mozno by sa to dalo riesit cez riaditela...teda ak je trochu ustretovy ;)
malyivko
Star
Star

Príspevok od používateľa malyivko »

poviem ti takto,ano ,ospravedlnit by to mala,ale zalezi na serioznosti tvojho kamarata ,akou formou jej to podal a dalej zalezi na ucitelovi,ak je to ucitel arogant,alebo si s nim mal dakedy nezhody,tak ti to uznat nemusi :) aj ked by mal,,hm..
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Ucitel to uznat MUSI. Vyplyva to pre neho z vyhlasky, cize ma povinnost. Pokial tak neurobi, mozes sa stazovat. Je sice otazne kde (no bud riaditel, alebo to mozes hnat dalej... okresna ci krajska inspekcia MSSR atd.), ale pravo na to mas.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

ano mas moznost si napisat ospravdelnenie sam ale ked to budes robit casto alebo zacnes zneuzivat tak su z toho dost problemy, inak si myslim ze ak si chory tak donesies lekarsku ospravedlnenku a ak ides na nejaku akciu pocas skoly tak sa to riesi s riaditelom, cize je tu ta moznost ale jej vyuzitie je stale male...
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

u nas to bolo tiez tak- aj ked som mala 18,musela som doniest ospravedlnenku od lekara alebo od rodica.dokonca ked niekto chybal,rodic musel zavolat do skoly triednej,aby videla,ze si nevymysla a ze je fakt chory :roll:
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

jasne ze si mozes napisat sam a kludne mu to povedat akurat si potom straz kolko mas vymeskane lebo po tebe pojde a staci jedna hodina nad a hned ti slahne nejake skusocky z nejakeho predmetu
papillonbubu
Expert
Expert

Príspevok od používateľa papillonbubu »

No ono to fakt závisí len od toho, ako je na tom daný učiteľ a ako je na tom škola do ktorej chodí, ja som si písala od 18 osprav. sama a aj keď by ma tá žena najradšej ukameňovala, škola ich akceptovala a musela aj ona. takže fakt to môže a nemusí vziať....
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

moni19 napísal:u nas to bolo tiez tak- aj ked som mala 18,musela som doniest ospravedlnenku od lekara alebo od rodica.dokonca ked niekto chybal,rodic musel zavolat do skoly triednej,aby videla,ze si nevymysla a ze je fakt chory :roll:
No moja mamka nikdy nevolala, tá tieto nariadenia milovala ignorovať. :P Inak mohli sme sa ospravedlniť, pokiaľ sme boli na nejakom výlete alebo exkurzii, že môžme ísť odtiaľ sami domov a nemuseli sme to mať od rodičov, ale inak hej.
Ale veľa záviselo od drzosti daného žiaka, aj keď bola naša škola dosť prísna, môj brat s tým žiadny problém nemal. Nech jeho triedna pindala koľko chcela, stále sa ospravedlňoval sám. :D
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

neviem no, ale zda sa mi to ako "rebelovanie", aj ked je to vo vyhlaske, proste je to divne, aby som zostal doma kedy sa mi zachce a napisal si ospravedlnenku "bolelo ma brucho" a podpisal sa pod nu :roll:

Radsej si to nechaj podpisat od rodica a mas po probleme. Ak to budes "hnat dalej" tak ucitel zavola tvojich rodicov, vysvetli im situaciu a ak nemas ustretovych rodicov tak mas problem. Ak mas ustretovych rodicov tak nevidim problem preco by ti nemali podpisat cokolvek co im polozis na stol.
Ja som to tak robil, aj ked som mal 18, proste som povedal otcovi nech mi podpise ospravedlnenku, ze sa mi nechce ist do skoly a bolo.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Pisanie ospravedlnenky v skole, ak mam 18

Príspevok od používateľa Shark NX »

test napísal:Iste je tu medzi vami vela ludi, ktori chodia este do skoly. Isto viete aj o tom, ze pokial mate 18 rokov, tak podla Vyhlasky Ministerstva skolstva sa moze plnolety ziak ospravedlnit aj sam. Teraz mi kamarat pise o tom, ze mu to ucitelka neuznala, ze to nie je pravda. Stretol sa niekto s podobnym problemom a ak ano, tak ako ste ho riesili? Urcite o tom musi byt nieco aj v skolskom poriadku, ved na to su zakony, vyhlasky a rozne smernice. Dakujem za pomoc.
Vacsinou to je tak ze najprv ti musia rodica dat papier ze sa budes ospravedlnovat sam ... ak ti to nechce aj tak uznat tak MFP
A ked pojde na zhorsovanie znamky zo spravania tak sa odvolas ze 100% Absencie si mozes preukazat ... A mozu ti fukat
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

U nás ti to oficialne neuznajú, musí byť od rodiča a to max. na 2 dni, inak od lekára alebo keď vieš dopredu, že ideš dopaže, tak si napíšeš ten sloh z 8. triedy zo základky, kde dáš na koniec "Za kladné vybavenie vopred ďakujem". :wink:

-Prax je ale taká, že u nás si to niektorí spolužiaci píšu sami a pokiaľ nechýbajú nejako podozrivo často, tak to nikto nerieši.
Samozrejme take koniny, že zavolať do školy, že si chory a pod. nikto nedodržuje.

//teraz ma napadlo, ako bola spolužiačka iniciativna a od zastupkyne sa pýtala, že musí ísť na autoškolu. Tá ju samozrejme nikam nepustila, že taketo veci nema čo riešiť cez školu a ak odíde, tak to bude mať neospravedlnené :lol:
-Inak všetci vždy odišli, kedy sa im chcelo. Vrátničke povedali hocičo, tá to aj tak neskúmala a na druhý deň doniesli ospravedlnenku.
-Hold prehnana iniciativa sa tresta :)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

U nás je to už tak zaužívané, že učiteľ/ka chce vidieť už iba dátum, na podpis a dôvod sa už ani nepozerajú. Uznávajú to všetci - majú to nakázané riaditeľom. Raz bol totiž problém (traduje legenda :P ) s inšpekciou a odvtedy si škola nechce páliť prsty. test a navyše - fakt bol daktorý profák tak investigatívny, že si overoval podpisy? Sila...
Monako2
Medium Professional
Medium Professional

re

Príspevok od používateľa Monako2 »

ked mas nad 18 mozes si napisat sam ospravedlnenie je to normalna vec. ked som chodil do skoly tiez som si pisal, ale mali sme moznost 3x do roka max 3 dni, dlhsie od doktora
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

na mojej starej skole riaditelka vyhlasila, ze je nezaujima ze ziaci maju nad 18 a ze musia mat stale ospravedlnenky od rodicov... a tak nastal rozmach kupcenia a vyroby fake ospravedlneniek...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

na nasej skole je to vyriesene tak ze na prvom rodicku rodic podpise papier ze suhlasi s tym aby sa syn/dcera ospravedlnoval sam...ale aj ked to podpise tak sa to pouzit iba 3krat za polrok lebo osobne a rodinne dovody su ako dovod absencie povolene iba 3razy za polrok...neviem k comu je to dobre, ja do skoly chodim...teda :D
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

jackb napísal:na mojej starej skole riaditelka vyhlasila, ze je nezaujima ze ziaci maju nad 18 a ze musia mat stale ospravedlnenky od rodicov... a tak nastal rozmach kupcenia a vyroby fake ospravedlneniek...
Lebo riaditeľka na tvojej starej škole (a mojej aktuálnej) je zakomplexovaná stará panna, ktorá sa doslova vyžíva v tom keď môže škodiť študentom. BTW na tom sme sa zhodli aj s niektorými uvedomelejšími profesormi aby ste si nemysleli že tu len tak kydám :roll: Našťastie však nikdy nebol problém napísať si odpravedlnenku sám aj s podpisom, pretože zas nikto u nás v triede nie je taký chorobný flákač aby bolo podozrivé keď občas naozaj (často s úplne serióznych dôvodov) musí odísť
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

U nas ny gympli to funguje na zaklade dohody. Teraz v tretom rocniku mala nasa triedna profka maly pokec s rodicmi a dohodli sa , ze ospravedlneny budu nadalej vypisovat rodicia. Napr. viem ze niektori to u nas na skole mali bezne tak, ze si ospravedlnenky pisali sami. Na kazdej skole to je pravdepodobne inak.
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

u nas v skole nielen musime ukazovat ospravedlnenky ale musia aj rodica volat ze sme fakt chori alebo niekde inde a ked sme odisli prec z hodiny a nezavolali rodicia tak sme mali velky problem a niektori uz maju aj 18 a nic
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

a co kebyze som natolko vyspely co je ale blbost to len tak polemizujem ze by som vyhral povedzme nejaku velku ciastku penazi a bol by som uz samostatny ? zil by som sam mal sice len 18 ale potom ako ? rodicia by nemali so mnou uz nic ako by s ato riesilo potom ?
Napísať odpoveď