Pisanie ospravedlnenky v skole, ak mam 18
Pisanie ospravedlnenky v skole, ak mam 18
Iste je tu medzi vami vela ludi, ktori chodia este do skoly. Isto viete aj o tom, ze pokial mate 18 rokov, tak podla Vyhlasky Ministerstva skolstva sa moze plnolety ziak ospravedlnit aj sam. Teraz mi kamarat pise o tom, ze mu to ucitelka neuznala, ze to nie je pravda. Stretol sa niekto s podobnym problemom a ak ano, tak ako ste ho riesili? Urcite o tom musi byt nieco aj v skolskom poriadku, ved na to su zakony, vyhlasky a rozne smernice. Dakujem za pomoc.
povedal by som, ze zalezi na dotycnom ucitelovi, ktoremu ospravedlnenku das....nevidim dovod, preco by nemala byt akceptovana ako ospravedlnenka od rodica - tj tvojho zakonneho zastupcu...kym si 18 este nedovrsil 
ale vies ako sa hovori...blbcov neprerobis
...mozno by sa to dalo riesit cez riaditela...teda ak je trochu ustretovy 
ale vies ako sa hovori...blbcov neprerobis
ano mas moznost si napisat ospravdelnenie sam ale ked to budes robit casto alebo zacnes zneuzivat tak su z toho dost problemy, inak si myslim ze ak si chory tak donesies lekarsku ospravedlnenku a ak ides na nejaku akciu pocas skoly tak sa to riesi s riaditelom, cize je tu ta moznost ale jej vyuzitie je stale male...
-
peterkozel
Medium Professional
-
papillonbubu
Expert
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
No moja mamka nikdy nevolala, tá tieto nariadenia milovala ignorovať.moni19 napísal:u nas to bolo tiez tak- aj ked som mala 18,musela som doniest ospravedlnenku od lekara alebo od rodica.dokonca ked niekto chybal,rodic musel zavolat do skoly triednej,aby videla,ze si nevymysla a ze je fakt chory
Ale veľa záviselo od drzosti daného žiaka, aj keď bola naša škola dosť prísna, môj brat s tým žiadny problém nemal. Nech jeho triedna pindala koľko chcela, stále sa ospravedlňoval sám.
neviem no, ale zda sa mi to ako "rebelovanie", aj ked je to vo vyhlaske, proste je to divne, aby som zostal doma kedy sa mi zachce a napisal si ospravedlnenku "bolelo ma brucho" a podpisal sa pod nu
Radsej si to nechaj podpisat od rodica a mas po probleme. Ak to budes "hnat dalej" tak ucitel zavola tvojich rodicov, vysvetli im situaciu a ak nemas ustretovych rodicov tak mas problem. Ak mas ustretovych rodicov tak nevidim problem preco by ti nemali podpisat cokolvek co im polozis na stol.
Ja som to tak robil, aj ked som mal 18, proste som povedal otcovi nech mi podpise ospravedlnenku, ze sa mi nechce ist do skoly a bolo.
Radsej si to nechaj podpisat od rodica a mas po probleme. Ak to budes "hnat dalej" tak ucitel zavola tvojich rodicov, vysvetli im situaciu a ak nemas ustretovych rodicov tak mas problem. Ak mas ustretovych rodicov tak nevidim problem preco by ti nemali podpisat cokolvek co im polozis na stol.
Ja som to tak robil, aj ked som mal 18, proste som povedal otcovi nech mi podpise ospravedlnenku, ze sa mi nechce ist do skoly a bolo.
-
Shark NX
Addict
Re: Pisanie ospravedlnenky v skole, ak mam 18
Vacsinou to je tak ze najprv ti musia rodica dat papier ze sa budes ospravedlnovat sam ... ak ti to nechce aj tak uznat tak MFPtest napísal:Iste je tu medzi vami vela ludi, ktori chodia este do skoly. Isto viete aj o tom, ze pokial mate 18 rokov, tak podla Vyhlasky Ministerstva skolstva sa moze plnolety ziak ospravedlnit aj sam. Teraz mi kamarat pise o tom, ze mu to ucitelka neuznala, ze to nie je pravda. Stretol sa niekto s podobnym problemom a ak ano, tak ako ste ho riesili? Urcite o tom musi byt nieco aj v skolskom poriadku, ved na to su zakony, vyhlasky a rozne smernice. Dakujem za pomoc.
A ked pojde na zhorsovanie znamky zo spravania tak sa odvolas ze 100% Absencie si mozes preukazat ... A mozu ti fukat
U nás ti to oficialne neuznajú, musí byť od rodiča a to max. na 2 dni, inak od lekára alebo keď vieš dopredu, že ideš dopaže, tak si napíšeš ten sloh z 8. triedy zo základky, kde dáš na koniec "Za kladné vybavenie vopred ďakujem".
-Prax je ale taká, že u nás si to niektorí spolužiaci píšu sami a pokiaľ nechýbajú nejako podozrivo často, tak to nikto nerieši.
Samozrejme take koniny, že zavolať do školy, že si chory a pod. nikto nedodržuje.
//teraz ma napadlo, ako bola spolužiačka iniciativna a od zastupkyne sa pýtala, že musí ísť na autoškolu. Tá ju samozrejme nikam nepustila, že taketo veci nema čo riešiť cez školu a ak odíde, tak to bude mať neospravedlnené
-Inak všetci vždy odišli, kedy sa im chcelo. Vrátničke povedali hocičo, tá to aj tak neskúmala a na druhý deň doniesli ospravedlnenku.
-Hold prehnana iniciativa sa tresta
-Prax je ale taká, že u nás si to niektorí spolužiaci píšu sami a pokiaľ nechýbajú nejako podozrivo často, tak to nikto nerieši.
Samozrejme take koniny, že zavolať do školy, že si chory a pod. nikto nedodržuje.
//teraz ma napadlo, ako bola spolužiačka iniciativna a od zastupkyne sa pýtala, že musí ísť na autoškolu. Tá ju samozrejme nikam nepustila, že taketo veci nema čo riešiť cez školu a ak odíde, tak to bude mať neospravedlnené
-Inak všetci vždy odišli, kedy sa im chcelo. Vrátničke povedali hocičo, tá to aj tak neskúmala a na druhý deň doniesli ospravedlnenku.
-Hold prehnana iniciativa sa tresta
-
jin
VIP
U nás je to už tak zaužívané, že učiteľ/ka chce vidieť už iba dátum, na podpis a dôvod sa už ani nepozerajú. Uznávajú to všetci - majú to nakázané riaditeľom. Raz bol totiž problém (traduje legenda
) s inšpekciou a odvtedy si škola nechce páliť prsty. test a navyše - fakt bol daktorý profák tak investigatívny, že si overoval podpisy? Sila...
-
mirak2
Hardcore addict
na nasej skole je to vyriesene tak ze na prvom rodicku rodic podpise papier ze suhlasi s tym aby sa syn/dcera ospravedlnoval sam...ale aj ked to podpise tak sa to pouzit iba 3krat za polrok lebo osobne a rodinne dovody su ako dovod absencie povolene iba 3razy za polrok...neviem k comu je to dobre, ja do skoly chodim...teda 
-
Vesper
Professional
Lebo riaditeľka na tvojej starej škole (a mojej aktuálnej) je zakomplexovaná stará panna, ktorá sa doslova vyžíva v tom keď môže škodiť študentom. BTW na tom sme sa zhodli aj s niektorými uvedomelejšími profesormi aby ste si nemysleli že tu len tak kydámjackb napísal:na mojej starej skole riaditelka vyhlasila, ze je nezaujima ze ziaci maju nad 18 a ze musia mat stale ospravedlnenky od rodicov... a tak nastal rozmach kupcenia a vyroby fake ospravedlneniek...
U nas ny gympli to funguje na zaklade dohody. Teraz v tretom rocniku mala nasa triedna profka maly pokec s rodicmi a dohodli sa , ze ospravedlneny budu nadalej vypisovat rodicia. Napr. viem ze niektori to u nas na skole mali bezne tak, ze si ospravedlnenky pisali sami. Na kazdej skole to je pravdepodobne inak.