Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
M142
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa M142 »

gogo956 napísal:Ked niekedy vidim co trenery vo fitku "ordinuju" svojim zverencom, tak sa dost cudujem. Vecsinou su to cviciaci obtlstli pani v strednom veku ktorych rychlokvaseny 22rocny trenery nutia chodit jak kačice s nejakou natiahnutou gumou medzi nohami ci balansovat na tej pol-lopte a pritom robit nejake nezmyselne kruzive cviky hornou castou tela. Pritom taketo "silnejsie" typy potrebuju hlavne pravidelne kardio /bezaci pás, bicykel, veslarsky trenazer s najmensou intenzitou, schody a pod/.
s tym prvym odstavcom viacmenej suhlasim, s tymto uz nie. mal som problemy s nadvahou, utipol som kalorie, zacal silovo cvicit a tuk isiel dole. pritom okrem turistiky, par hiit experimentov a dokopy 15 minutoveho bicykla/pasu v ramci treningu som ziadne kardio neriesil. cim teda nechcem obhajovat tych slabych trenerov, co sa v poslednych rokoch vyrojili, ale urcite sa to da aj bez hodinovych behov na pase.

Ba-Yo: do detailov to bohuzial neviem, len uz ta myslienka, cvicit kazdy den tu istu partiu mi prisla zvlastna.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Ba-Yo napísal:M142: Otázka je, či to sú pre neho ťažké váhy (rozumej také váhy, pri ktorých je schopný urobiť málo opakovaní, napríklad 5). Ak to zregeneruje, pravdepodobne to nie sú ťažké váhy.

gogo956: Ak chce svaly a silu, tak je zbytočné cvičiť s vlastnou váhou.
- ale on je uplny zaciatocnik a tam je vzdy dobre zacat s vlastnou. Apropo aj kliky na zemi ci bradlach maju variacie pri ktorych by sa zadychala vecsina "borcov". Kolko serii po kolkych opakovaniach robis bezne na bradlach ty?

M142
ale ja som nikde nepisal o "hodinach na pase". Staci ked kazdy zacne s takym casom na aky staci a kolko mu vyhovuje. Schudnut schudne aj ten co bude cely den lezat v posteli ale bude mat nizsi prijem energie ako je bazalny ale kardio sa predsa cvici aj preto ze posilnuje kardiovaskularny system ktory ma vecsina muzov "pri sebe" v nie dobrom stave.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Najväčšia blbosť dať začiatočníkovi kliky na bradlách.

Ešte klasické kliky ok, ale bradlá a povedzme zhyby absolútne nie. Človek čo nemá ani náznak techniky cviku a takmer nulovú silu na vykonanie cviku (keďže začiatočník možno zvládne 1-2 opakovania) si tam skôr privodí zranenie a získa zlú techniku....
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ako moze mat clovek, normalny muz, nulovu silu? To zije v nejakom vakuu kde vobec nemusi vyuzivat fyz silu? Ja som s bradlami zacinal, najprv som sice urobil iba tie dva tri opakovania ale rychlo sa clovek zlepsuje. Je to tech zlozite? A co je potom mrtvy tah- harvardska univerzita? Vsak bradla sa urcite vyucuju aj na strednej na telocviku..
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

gogo956 napísal:Ako moze mat clovek, normalny muz, nulovu silu? To zije v nejakom vakuu kde vobec nemusi vyuzivat fyz silu? Ja som s bradlami zacinal, najprv som sice urobil iba tie dva tri opakovania ale rychlo sa clovek zlepsuje. Je to tech zlozite? A co je potom mrtvy tah- harvardska univerzita? Vsak bradla sa urcite vyucuju aj na strednej na telocviku..
Ja osobne si pamätám, na strednej keď sme robili rôzne základné cvičenia na známky, tak som nedal ani jeden zhyb. Proste som nevedel aké svaly mám zapojiť.
baldorex
Addict
Addict

Tak "neviem", takýto začiatočník asi nedá 10 klikov na bradlách len tak ľavou zadnou...

M142 napísal:kamarat zacal cvicit, nikdy doteraz necvicil a nema aboslutne ziadnu silu takze cvici naozaj s musimi vahami typu 3-5kg pri rozpazovani v sede, tlaky tyc+10kg a podobne.
Videl som už aj chalanov, ktorí začínali bench len s tyčou + 2.5 kg závažie a aj to im robilo problém....
gogo956
Redeemer
Redeemer

Baldorex
nikde som nepisal o "10x" ale o 2x co je zasadny rozdiel, od niecoho sa clovek musi odrazit. Ked som bol na strednej tak som dokazal na lane vysplhat iba pomocou ruk ci urobit 15zhybov na rebrinach a nebolo to nic vynimocne a tom som nikdy vtedy nikdy ziadnej posilnovni nebol a nezodvihol jedinu cinku, vsetko co som odcvicil bolin len bradla a kliky na zemi /denne 4x50/. A to boli medzi nami aj podstane vecsi borci. Takze dnesna mladez je taka mlandrava?
fildinko
King
King

gogo956 napísal:Takze dnesna mladez je taka mlandrava?
Bolo to aj kedysi, je to aj dnes. A osobne som si nepripadal mľandravý že som nedal zhyb, keď som v tom čase hrával futbal (nemyslím akože s kamošmi na ulici).
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ok, nemyslel som to osobne. Ja len ze aj na futbale bolo bezne ze sa robila aj nejaka silova kondicna priprava, nic v zlom, len ma to prekvapilo.
baldorex
Addict
Addict

Ja som športoval tak som nemal problém robiť na testoch zhyby ani šplhať sa na lane. Ale niektorí spolužiaci nedokázali urobiť ani zhyb ani sa dostať hore na lane/tyči.
Verím že ani dnešná mládež na tom nie je inak. Niekto to dá, niekto nie.

A ak niekto dá 2 kliky na bradlách, tak mu to ako cvik odporučím až keď trochu zosilnie vďaka iným cvikom. Pretože len ten kto má silu urobiť 5-10 opakovaní, sa vie sústrediť aj na správnu techniku. Nie chalan čo sa trepe na bradlách ako kapor lebo nemá silu....
gogo956
Redeemer
Redeemer

Baldorex
Prosim ta, na akych cvikoch by mal potom zosilniet ked kliky na zemi ci bradlach su prilis "tazke"?
baldorex
Addict
Addict

Ja hovorím iba o ťažších cvikoch na techniku ako sú kliky na bradlách či zhyby.
Klasické kliky sú v pohode, k tomu bench s váhami ale zvládne.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

gogo956 - co tak kliky na kolenach alebo kliky na vyvysenom mieste?
Ba-Yo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ba-Yo »

M142: Je to zvláštne. Asi to bude aj tak iba krátkodobé riešenie, dlho sa to nedá.

gogo956: Môže začať s menšími činkami a postupne zvyšovať váhy a tak zosilnieť. Pri nich sa lepšie sleduje progres ako s vlastnou váhou (dá sa, ale nie je to také jednoduché).

Na bradlách napríklad 4x10 (0,10,15,20 = váha na opasku) Ale nejdem cez 10-12 opakovaní. To isté pri zhyboch.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ba-Yo napísal:M142: Je to zvláštne. Asi to bude aj tak iba krátkodobé riešenie, dlho sa to nedá.

gogo956: Môže začať s menšími činkami a postupne zvyšovať váhy a tak zosilnieť. Pri nich sa lepšie sleduje progres ako s vlastnou váhou (dá sa, ale nie je to také jednoduché).

Na bradlách napríklad 4x10 (0,10,15,20 = váha na opasku) Ale nejdem cez 10-12 opakovaní. To isté pri zhyboch.
-vobec nie som proti malym cinkam pri zaciatocnikoch ale to nie su tak komplexne cviky ako zhyby a kliky, podla mba by sa malo to aj to, ale vobec nechcem vyvolavat nejaky flame. Ak robis 4x10 s 20kg tak mas moj obdiv.

Wladas
Ok, ale to je iba modifikacia povodneho cviku nie novy cvik
Ba-Yo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ba-Yo »

gogo956: tak potom tlaky, drepy, ťahy. Ale tie opatrne na začiatku.

S 20kg len poslednú sériu, je to pyramída.
fildinko
King
King

A čo tak cvičiť na strojoch pár týždňov a potom vyskúšať klasické jednoručky?
gogo956
Redeemer
Redeemer

pripajam svoju recenziu, mozno niekomu pomoze, na Ibutamoren Swiss pharm.
Dôvodom preco som ho zacal uzivat je ze mam problem s regeneraciou uponov a šliach na ramenach a teda viacmenej chronicke bolesti v tejto oblasti.

Beriem 6tyzden, 25mg, v jednej davke, skusal som vecer aj rano, je to v podstate jedno.

+ : hlbsi spanok, znatelne lepsia regeneracia, o nieco vyssia sila, potlaca bolest

- : celodenna mierna unava, pomerne vyrazne zadrziavanie vody hlavne v dolnych koncatinach
/zavisi od mnozstva prijimanych sacharidov/, vyrazne vyssia chut do jedla- clovek zje v priebehu
kratkeho casu neuveritelne mnozstvo jedla taky ma hlad

Plusi aj minusi sa silno prejavovali max 10dni, nasledne si telo zvyklo a odvtedy su ucinky uz na hranici pozorovatelnosti. Vratila sa aj bolest uponov v ramenach, preto skusim stack Ibutamoren+Ostarin, uz na ceste, tak ak by bol zaujem, mozem dat info ci to nieco zlepsilo.
Co som cital nejake studie, tak ten Ostarin je vraj na slachy a klby velmi efektivny a dokaze ich skutocne regenerovat, bezna klbovka je vraj oproti tomu nič.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

ako to je s cvicenim malych partii ako su triceps a biceps ? popripade ramena?

co sa tyka ramien pokial viem su to male svaly ktore treba opatrne cvicit a neposkodit (zranit sa) , z toho mi vychadza mala vaha a 4x20 napriklad rozpazky

co sa tyka ruk tak s tym si niesom isty vie mi to niekto objasnit ? :) , mali by to byt tazke cviky ako bradla s vlastnou vahou alebo naoapk nieco pohodlnejsie a lahsie ako kladky
gogo956
Redeemer
Redeemer

Japaja
zase pokial viem tak male partie rychlejsie zregenerujes ako velke a mozes ich cvicit castejsie. Ty sam si ale musis odsledovat aky treningovy plan este zvladas a aky je uz moc.

//autoeditácia príspevku (26 Dec 2019, 21:17)
teraz som si vsimol ze si napisal 4 serie po 20opakovani- preco tak vela? nikde som nevidel ze by nejaky trener odporucal tolko opakovani a uz vobec nie u naturala. Vseobecne sa odporuca 9-12opakovani. Samozrejme su rozdiely ci chces prioritne objem, silu alebo vytrvalost, ale viacej ako 15 by som urcite nedaval a s velkou vahou tolko ani nikdy nedas. Ja napr nizke vahy davam max 12-15 a ako postupne zvysujem v ramci cviku vahy tak tie posledne davam iba 9x.
Napísať odpoveď