Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Posilovanie

Príspevok od používateľa hughito »

Drepy vôbec. Legpress, predkopy, zákopy, výpady, prípadne aj tie výstupy na lavičku by sa dali (snáď sa nezdrbem) + lýtka na mašine.

A cieľ je objem.
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

Zdar chlapi, mám Whey protein a BCAA Xplode. Nechcem ale nejak extra naberať váhu/objem, ale postupne(moc nejedávam+nechcem pribrať na bruchu, keď sa mi už konečne vyrysovalo). Môžem tieto 2 produkty užívať striedavo a iba v tréningových dňoch(aby to malo vôbec nejaký efekt) Díky za odpovede.
hughito
Redeemer
Redeemer

Treba to žrať furt.
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Pred a hneď po tréningu BCAA a hodinu potom zas Whey?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

pred a hneď po tréningu BCAA + whey
hughito
Redeemer
Redeemer

Koľko máš toho BCAA ?
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

hughito
Redeemer
Redeemer

Andreso napísal:500g, konkrétne tento produkt http://www.doplnky-usa.sk/Aminokyseliny ... plode-500g
Ja som dával 20 g počas tréningu a 10 g ráno na lačno.

Ohľadne tréningu mojich nôh: vidím to teda na hlavný cvik leg press, cca 6x8 a predkopy/zákopy doplnok, 2/3-8.

Potom zamením tie zákopy/predkopy za výpady/výstupy s činkou na záťaž.

+ na konci cca 15 minút bicykel. :arrow:

Kód: Vybrať všetko

Bicykel pre väčšie stehná

Športovci ktorí k svojmu posilňovaciemu tréningu pridali kardiotréning na stacionárnom bicykli, nielen že odbúrali viac tuku, ale zväčšili objem svalovej hmoty stehien o takmer 50% oproti skupine ktorá len posilňovala.

Zdroj: European Journal of Applied Physiology
Čo poviete ?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Ten bicykel sa mi nezda. Radsej by som tam miesto toho dal nejake vyskoky alebo nieco na dynamiku.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Preco nie? Mne po 30 min so zatazou idu explodovat...
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

ok takze pred sebou posledny trening TBT , od buduceho tyzdna chcem ist teda ten GVT utorok, streda, piatok,sobota, nedela, priklad treningu na 5 dni je takyto:
Deň 1 - Prsia a chrbát
Deň 2 - Nohy a brucho
Deň 3 - voľno
Deň 4 - Ruky a ramená
Deň 5 - voľno

Cize mne pripada:
Utorok - Prsa a Chrbat
Streda - Nohy a brucho
Piatok - Ruky a ramena
Sobota - Prsia a Chrbat
Nedela - Nohy a brucho
Cize ten 6. a 7. den, ktory tam neni pisany sa mi opakuje z 1. a 2. dna ? a cviky ako vzpory na bradlach by som mohol nahradit cim ? kedze 10 opakovani by som este asi nedal
hughito
Redeemer
Redeemer

Zaujímavé, že nikto nevie, ako to s tým bicyklom je (i keď reakcie sú prevažne skeptické).

Najlepšie bude to vyskúšať, aj keď samozrejme, ťažko dokázať, ako sa na výslednom progrese pričinil bicykel.

Inak, kinjeril, samotné explodovanie ešte nemusí byť pozitívnym javom.
ColdRain
Addict
Addict

hej opakuje
kliky na bradlách su dosť komplexné, zapájajú sa pri nich prsia(spodná časť hlavne), ramená a triceps...podľla toho ako veľmi sa nahneš a podľa šírky rúk sa viac zapájajú prsia, neviem ako to bolo myslené v GVT už si to presne nepamätam, či to bol cvik na prsia alebo triceps...každopádne ak bol myslený na prsia tak ho nahradíš benchom na negatívne naklonenej lavičke, ak bol myslený na triceps, tak najlepšie francúzske tlaky alebo bench press s veľmi úzkym úchopom
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

ColdRain napísal:hej opakuje
kliky na bradlách su dosť komplexné, zapájajú sa pri nich prsia(spodná časť hlavne), ramená a triceps...podľla toho ako veľmi sa nahneš a podľa šírky rúk sa viac zapájajú prsia, neviem ako to bolo myslené v GVT už si to presne nepamätam, či to bol cvik na prsia alebo triceps...každopádne ak bol myslený na prsia tak ho nahradíš benchom na negatívne naklonenej lavičke, ak bol myslený na triceps, tak najlepšie francúzske tlaky alebo bench press s veľmi úzkym úchopom
No pravdepodobne na triceps, kedze v 1. den sa cvicia prsia a tam je bench press s jednoruckami na negativne naklonenej lavicke, tie vzpory na bradlach by som mal ist 3. cviciaci den - Ruky a ramena, na Biceps je kladivovy zdvih jednoruciek na sikmej lavicke na triceps dam teda asi francuzsky tlak a co myslite v leze na rovnej lavicke alebo na sikmej ??? Takisto pozeram pondelok na chrbat zhyby podhmatom, tych dam asi tak 6 maximalne ... nahradit tiez niecim inym alebo posledne dotiahnut za pomoci noh ?? ale to by bolo asi 10 serii moc ... mohol by som ho nahradit stahovanim hornej kladky podhmatom ? popripade ak niecim inym napiste. A este som sa chcel spytat, celu 1.fazu cvicim tieto iste cviky stale dokola? nemenim vobec ?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

kinjeril napísal:Preco nie? Mne po 30 min so zatazou idu explodovat...
Jsou dva hlavní typy vláken kosterních svalů: pomalá a rychlá. Každý z nich je určen pro jiné účely. Pomalá vlákna, nebo vlákna typu I jsou vytrvalostními vlákny. Jsou vysoce oxidativní (tzn. že se spoléhají na kyslík jako na hlavní pohon), nevyvolávají nijak velké napětí a velmi těžko se unaví. A dále jsou to rychlá svalová vlákna, která se dělí na dvě podskupiny: rychle oxidativní glykotická (FOG) neboli typ IIA a rychle glykotická (FG) neboli typ IIB.

FOG vlákna se vyznačují jak vysoce oxidativní tak vysoce glykotickou (anaerobní) kapacitou. Toto jsou vlákna, kterých se nejvíce využívá při sportech jako je basketbal nebo běh na středně dlouhou vzdálenost. FG vlákna jsou základními pilíři vaší síly. Jsou lidé, kteří dokážou v rekordně krátkém čase zaběhnout 40 yardů nebo zvednout ohromnou váhu. Ti mají vysoký podíl těchto vláken. FG vlákna se zkracují velkou silou a velkou rychlostí, na druhou stranu se rychle unaví. Dejme tomu, že to, co jsem popisoval, je velké zjednodušení toho, jak můžeme svalová vlákna dělit. Pro naše účely stačí dělení použité v tomto článku.

Proč ale tohle všechno potřebujeme vědět? Protože tato různá svalová vlákna se rekrutují podle intenzity zátěže. Jinak řečeno, to jaká svalová vlákna jsou využita pro splnění daného úkonu je dáno vahou, jakou zvedáte. Pomalá svalová vlákna se obvykle rekrutují před rychlými svalovými vlákny. Jak se ale zvyšuje intenzita (váha na čince), tak se zvyšuje stupeň zapojení rychlých svalových vláken.

Přesto jsou jisté situace, jako např. negativní pohyb těžké činky, kdy se rekrutují jako první rychlá svalová vlákna. Podle Dr. Antonia je možné rekrutovat vybrané typy svalových vláken i podle cviku, jaký právě provádíte. To ovšem myšlenku zapojování různého typu svalových vláken rapidně zatraktivňuje. Je to způsobeno faktem, že různá vlákna jsou nesouvisle rozptýlena naskrz daným svalem. Pokud by toto bylo možné, znamenalo by to, že je možné při cvičení se zaměřit na odlišné typy vláken a tedy podnítit lokální hypertrofii, ve výsledku pak by se změnil tvar celého svalu! Všichni víme, že rychlá svalová vlákna mají největší předpoklady pro svůj růst, daleko větší než pomalá, zvláště při použití těžkých vah.

I tak Dr. Antonio poznamenává, že to neznamená, že bychom měli ignorovat růstový potenciál pomalých svalových vláken. Mohl by být způsob, jak stimulovat růst pomalých svalových vláken a dosáhnout jejich pozoruhodného rozvoje. Ten způsob tkví v tom, že neexistuje jeden tréninkový postup, který by neustále přinášel svalový růst všech svalových vláken. To je důvod, proč byste měli využívat v tréninku princip periodizace, tedy měnit intenzitu tréninku stejně jako měnit schéma sérií a opakování, pokud chcete udržet neustálý progres.

zdroj: iste nemenovane forum

Bicykel je aerobna a vytrvalostna cinnost, pri tom treningu sa zapajaju najme pomale svalove vlakna ktore az tak moc dobre nerastu, ich hlavny pohon je kyslik. A co horsie aerobna aktivita sposobuje aj isty ubytok svalov spolu s tukom.

Staci sa pozret ako to vyzera v realite. Profesionalny cyklisti su schudnuti az na kost, nemaju nijak zvlast velke stehna prave naopak, a to plati pre kazde vytvralostne sporty ako je napr beh na dlhe trate albo maraton, dokonca aj futbalisti su vyrazne chudsi od takych hokejistov ktory idu naplno cez 2-3 minuty a odpocinok a potom znova. Ale vezmime si takych spieracov ktorych polovica treningu je len o dynamike a hen jake stehna maju oni.

Vytrvalostny trening je zly jak na objem tak aj na silu, jeidne co zlepsuje je telesna kondicia. A to napumpovanie tiez nema s rastom moc vela spolocneho.
nestik napísal:No pravdepodobne na triceps, kedze v 1. den sa cvicia prsia a tam je bench press s jednoruckami na negativne naklonenej lavicke, tie vzpory na bradlach by som mal ist 3. cviciaci den - Ruky a ramena, na Biceps je kladivovy zdvih jednoruciek na sikmej lavicke na triceps dam teda asi francuzsky tlak a co myslite v leze na rovnej lavicke alebo na sikmej ??? Takisto pozeram pondelok na chrbat zhyby podhmatom, tych dam asi tak 6 maximalne ... nahradit tiez niecim inym alebo posledne dotiahnut za pomoci noh ?? ale to by bolo asi 10 serii moc ... mohol by som ho nahradit stahovanim hornej kladky podhmatom ? popripade ak niecim inym napiste. A este som sa chcel spytat, celu 1.fazu cvicim tieto iste cviky stale dokola? nemenim vobec ?
Den ked mas prsia chrbat daj bench pritahy v predklone a ako doplnky si potm mozes dat co chces

Den ked mas nohy daj drepy a doplnok opat co chces

Den ked mas ruky daj bicepsovi zdvih s velkou cinkou a bench na uzko a doplnky znova co chces.

Moc riesis ten trening, princip je 10x10 a toho sa drz, ked si to troska upravis podla seba napr cviky, poradie cvikov atd vobec nic sa nestane, ale treba sa drzat principu. Len pre lasku boziu odtial nedavaj prec benche a drepy a nie ze to nahradis niecim izolovanym.
hughito
Redeemer
Redeemer

kali: Ja nemám záujem o žiadne maratóny, skôr to plánujem tak, že si dám najťažšiu záťaž a pôjdem koľko vydržím - niekoľko minút. Prípadne aj nejakých pár sérií takto. :)
ColdRain
Addict
Addict

kedysi dávnejšie sa tu, ak si dobre spomínam, viedla diskusia o tom, čo spôsobuje vypuklé brucha kulturistov a niektorých vrcholových športovcov(obzvlášť zápasníkov MMA), či je to len nárast svalovej hmoty tejto časti, alebo je za tým užívanie steroidov, nepamätám k čomu presne sme sa dostali, ale zdá sa mi, že sme sa nedostali nikam :D...dnes som si narazil, na "rozhovor" známeho kulturistu, kde sa okrem iného vyjadril aj ku tomuto efektu, ktorý označil za následok užívania HGH(human growth hormone) a stým súvisejúce abnormálne zväčšenie vnútorných orgánov, ktoré potom tlačia brušnú stenu http://kulturistika.ronnie.cz/c-8388-vi ... vodil.html
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

ColdRain napísal:kedysi dávnejšie sa tu, ak si dobre spomínam, viedla diskusia o tom, čo spôsobuje vypuklé brucha kulturistov a niektorých vrcholových športovcov(obzvlášť zápasníkov MMA), či je to len nárast svalovej hmoty tejto časti, alebo je za tým užívanie steroidov, nepamätám k čomu presne sme sa dostali, ale zdá sa mi, že sme sa nedostali nikam :D...dnes som si narazil, na "rozhovor" známeho kulturistu, kde sa okrem iného vyjadril aj ku tomuto efektu, ktorý označil za následok užívania HGH(human growth hormone) a stým súvisejúce abnormálne zväčšenie vnútorných orgánov, ktoré potom tlačia brušnú stenu http://kulturistika.ronnie.cz/c-8388-vi ... vodil.html
PO ceste autobusom domov som sedel pri študentovi medicíny ktorý sa o šport zaujíma a povedal že je to spôsobené aj tým že sa zväčšujú orgány aby zvládli také neprirodzene veľké telá. :idea: Či je to však niečím podložené to neviem....idem sa zasa skryť do kúta :D
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Ahojte,

bere tu z Vas nekdo Kreatin?? Nejlepe konkretne tento model http://www.strongbody.cz/1-Creatine-Eth ... ional-6009

Rad bych vedel jestli se Vam nezaclo delat Akne nebo neco podobneho "vyrazky,..atd..".
ColdRain
Addict
Addict

obyčajný monohydrát je najlepší, akné robia steroidy
Napísať odpoveď