Kontaktne sosovky

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Nosite ich?

Ano
89
28%
Nie
142
44%
Nie ale chcem
90
28%

Celkom hlasov: 321

Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Vacsina optik ktore pracuju so sosovkami, aspon v Kosiciach, ma svojho vlastneho konktaktologa, ktory toto vsetko zisti (prakticky ti spravi vysetrenie) a podla toho ti da skusobne sosovky - na dva tyzdne, mesiac) - tie budes nosit a podla toho ako s nimi budes vediet fungovat si mozes kupit/objednat dalsie.

Inak napriklad ja mam trochu problem oproti okuliarom s mierne pozmenenym vnimanim hlbky... bezne sa to neprejavi, ale registroval som pri soferovani ze mam tendenciu zacat brzdit neskor a potom musim prudsie dobrzdovat.
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M.a.R.o.s.H »

zatial nie,ale urcite raz by som si ich chcel vyskusat
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

nosim ich uz treti rok (od svojich 15). Pouzivam tie mesacne. Zatial som ziadne problemy kvoli sosovkam s očami nemal takze odporucam kazdemu kto nosi okuliare
kore
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kore »

nie nenosim, zatial mi ich nieje treba, :D, vdakaboze :shock:
Leniv3c
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Leniv3c »

no mam okuliare, v pondelok som bol u doktorky lebo som si ich chcel vyskusat, este pred kontrolov som mal zly pocit, predsalen babranie sa v oku, mal som sa pozret hore a dala mi ju, potom som si mal prejst po oku , presiel som si a ked som otvoril oko skrabalo ma to, samozrejme ze bola naopak. Chcela mi ju vybrat ale bolo mi zle tak som si na chvilku lahol. Na druhy pokus sa mi zahlelo pred ocami a po 10. minutach na treti pokus to islo bezproblemov. Sice ten moment ze nemam okuliare a vidim bol super ale urcite som citlivy na babranie sa v oku. Chcel by som to ale bohuzial :(
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa viper1993 »

bolek napísal:viper1993: Ja chodievam k očnej a ona mi rovno tie šošovky ajobjedná, ale ak sa nemýlim, tak v optike ti môžu zmerať, aké máš mať dioptri a na základe toho si môžeš objednať šošovky. A ak už máš zmerané, podľa mňa by sa to malo dať objednať. Snáď sa nemýlim. :)
ok zachvilu idem do optiky ktoru ma moja ocna doktorka ako druhe zamestnanie :) tak dam vediet co a ako, dufam ze mi tam bude moct zmerat to zakrivenie
btw. ako sa meria to zakrivenie oka?
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Leniv3c napísal:no mam okuliare, v pondelok som bol u doktorky lebo som si ich chcel vyskusat, este pred kontrolov som mal zly pocit, predsalen babranie sa v oku, mal som sa pozret hore a dala mi ju, potom som si mal prejst po oku , presiel som si a ked som otvoril oko skrabalo ma to, samozrejme ze bola naopak. Chcela mi ju vybrat ale bolo mi zle tak som si na chvilku lahol. Na druhy pokus sa mi zahlelo pred ocami a po 10. minutach na treti pokus to islo bezproblemov. Sice ten moment ze nemam okuliare a vidim bol super ale urcite som citlivy na babranie sa v oku. Chcel by som to ale bohuzial :(
Ani mne to nebolo príjemné.. ale oko si zvyklo.. teraz ich však už dlhšiu dobu nenosím.. :) ale ak by si veľmi chcel, oko by si zvyklo.. :wink: takže to netreba vzdávať.. :wink:
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

to je fakt az take zle? no uvidim vo stvrtok si idem po skusobne
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

viper1993 napísal:ok zachvilu idem do optiky ktoru ma moja ocna doktorka ako druhe zamestnanie :) tak dam vediet co a ako, dufam ze mi tam bude moct zmerat to zakrivenie
btw. ako sa meria to zakrivenie oka?
Neviem, to tuším ten prístroj zmeria, to je v pohode a prejaví sa to tým, že máš vyššiu dioptriu. aspoň ja to tak mám, ale zase na 100% som si neni istá. :)
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no uz som tam bol a o merani nikto nic nehovoril, povedala iba ze mi objedna skusobne a vo stvrtok mam prist a ukaze mi co a ako
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Asi to uz ma zmerane.
Neviem ako je to u tvojich Bolek, ale aj u Acuvue Moist ktore som dostal od doktorky tak u Bausch&Lomb Optima FW ktore mam teraz je zakrivenie samostatnou charakteristikou.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

viper1993 napísal:no uz som tam bol a o merani nikto nic nehovoril, povedala iba ze mi objedna skusobne a vo stvrtok mam prist a ukaze mi co a ako
Nic sa nebooooj :D Prvy tyzden sa natrapis jak vol. Som mal stale take nervi, nemohol som to vlozit do oka, potom som to nemohol vybrat, no proste hruza. A teraz mi nerobi problem prejst si prstom po oku a podobne :P

//1000. prispevok, a s nim aj dalsi medium professional :smt045
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

:D to aby som rano vstaval o hodinu skor :?
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Mám jednu otázku... :)

mení sa "vlastnosť" resp. pre mňa komfort šošovky s iným roztokom na ne?.. alebo môžempoužívať aj iný druh.. Pretože sa mi dostalo od kamarátky iné balenie, je zdravotná sestra, takže oba sú na mäkké k. š. len majú inú značku. K očnej sa mi kvôli tomu ísť nechce, tak sa pýtam tu.. :) díky za odpovede... :)
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Kontaktne sosovky nenosim, radsej preferujem okuliare.
btw:So sosovkami sa aj spi? :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Začiatok Konca.. si myslíš, že na fórum chodia oční lekári? ;)

Podľa mňa by sa komfort nemal zmeniť.. ale možno nejaká látka v roztoku si nesadne s Tvojim okom.. a možno nejaká látka v roztoku si nesadne s nejakou látkou v šošovke. Síce by roztoky vraj mali byť všetky na chlp rovnaké, ale..... treba vyskúšať, resp. sa opýtať iných na skúsenosti s konkrétnou značkou.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Plasmon so sosovkami by sa spat nemalo.....ved oko si potrebuje oddychnut.

Zaciatok Konca....myslim si, ze to neovplivnuje ziadne faktory......osobne si fakt myslim, ze staci proste roztok na makke sosovky a nezalezi na tom aka je to znacka.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Môžeš používať akékoľvek roztoky na mäkké šošovky. Len keď už s jedným párom šošoviek použiješ jeden druh roztoku, už by si pri ňom mal ostať a roztoky nemeniť.
DexterZA
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa DexterZA »

Rad by som sa spytal, ci sa plati aj za to vysetrenie zraku, ako je to u ocnych lekarov a ako u optik... alebo je to vzdy individualne?
Dufam, ze sa sa to este nik nepytal, dik
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

U ocneho lekera za vysetrenie neplatis pokial ma zmluvu s tvojou poistovnou. V optikach ano, ale radsej by som siel k normalnemu lekarovi.
Napísať odpoveď