Kontaktne sosovky
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Vacsina optik ktore pracuju so sosovkami, aspon v Kosiciach, ma svojho vlastneho konktaktologa, ktory toto vsetko zisti (prakticky ti spravi vysetrenie) a podla toho ti da skusobne sosovky - na dva tyzdne, mesiac) - tie budes nosit a podla toho ako s nimi budes vediet fungovat si mozes kupit/objednat dalsie.
Inak napriklad ja mam trochu problem oproti okuliarom s mierne pozmenenym vnimanim hlbky... bezne sa to neprejavi, ale registroval som pri soferovani ze mam tendenciu zacat brzdit neskor a potom musim prudsie dobrzdovat.
Inak napriklad ja mam trochu problem oproti okuliarom s mierne pozmenenym vnimanim hlbky... bezne sa to neprejavi, ale registroval som pri soferovani ze mam tendenciu zacat brzdit neskor a potom musim prudsie dobrzdovat.
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
no mam okuliare, v pondelok som bol u doktorky lebo som si ich chcel vyskusat, este pred kontrolov som mal zly pocit, predsalen babranie sa v oku, mal som sa pozret hore a dala mi ju, potom som si mal prejst po oku , presiel som si a ked som otvoril oko skrabalo ma to, samozrejme ze bola naopak. Chcela mi ju vybrat ale bolo mi zle tak som si na chvilku lahol. Na druhy pokus sa mi zahlelo pred ocami a po 10. minutach na treti pokus to islo bezproblemov. Sice ten moment ze nemam okuliare a vidim bol super ale urcite som citlivy na babranie sa v oku. Chcel by som to ale bohuzial 
-
viper1993
Medium Professional
ok zachvilu idem do optiky ktoru ma moja ocna doktorka ako druhe zamestnaniebolek napísal:viper1993: Ja chodievam k očnej a ona mi rovno tie šošovky ajobjedná, ale ak sa nemýlim, tak v optike ti môžu zmerať, aké máš mať dioptri a na základe toho si môžeš objednať šošovky. A ak už máš zmerané, podľa mňa by sa to malo dať objednať. Snáď sa nemýlim.
btw. ako sa meria to zakrivenie oka?
-
Začiatok Konca
Professional
Ani mne to nebolo príjemné.. ale oko si zvyklo.. teraz ich však už dlhšiu dobu nenosím..Leniv3c napísal:no mam okuliare, v pondelok som bol u doktorky lebo som si ich chcel vyskusat, este pred kontrolov som mal zly pocit, predsalen babranie sa v oku, mal som sa pozret hore a dala mi ju, potom som si mal prejst po oku , presiel som si a ked som otvoril oko skrabalo ma to, samozrejme ze bola naopak. Chcela mi ju vybrat ale bolo mi zle tak som si na chvilku lahol. Na druhy pokus sa mi zahlelo pred ocami a po 10. minutach na treti pokus to islo bezproblemov. Sice ten moment ze nemam okuliare a vidim bol super ale urcite som citlivy na babranie sa v oku. Chcel by som to ale bohuzial
-
bolek
Guru
Neviem, to tuším ten prístroj zmeria, to je v pohode a prejaví sa to tým, že máš vyššiu dioptriu. aspoň ja to tak mám, ale zase na 100% som si neni istá.viper1993 napísal:ok zachvilu idem do optiky ktoru ma moja ocna doktorka ako druhe zamestnanietak dam vediet co a ako, dufam ze mi tam bude moct zmerat to zakrivenie
btw. ako sa meria to zakrivenie oka?
Nic sa neboooojviper1993 napísal:no uz som tam bol a o merani nikto nic nehovoril, povedala iba ze mi objedna skusobne a vo stvrtok mam prist a ukaze mi co a ako
//1000. prispevok, a s nim aj dalsi medium professional
-
Začiatok Konca
Professional
Mám jednu otázku...
mení sa "vlastnosť" resp. pre mňa komfort šošovky s iným roztokom na ne?.. alebo môžempoužívať aj iný druh.. Pretože sa mi dostalo od kamarátky iné balenie, je zdravotná sestra, takže oba sú na mäkké k. š. len majú inú značku. K očnej sa mi kvôli tomu ísť nechce, tak sa pýtam tu..
díky za odpovede... 
mení sa "vlastnosť" resp. pre mňa komfort šošovky s iným roztokom na ne?.. alebo môžempoužívať aj iný druh.. Pretože sa mi dostalo od kamarátky iné balenie, je zdravotná sestra, takže oba sú na mäkké k. š. len majú inú značku. K očnej sa mi kvôli tomu ísť nechce, tak sa pýtam tu..
Začiatok Konca.. si myslíš, že na fórum chodia oční lekári? 
Podľa mňa by sa komfort nemal zmeniť.. ale možno nejaká látka v roztoku si nesadne s Tvojim okom.. a možno nejaká látka v roztoku si nesadne s nejakou látkou v šošovke. Síce by roztoky vraj mali byť všetky na chlp rovnaké, ale..... treba vyskúšať, resp. sa opýtať iných na skúsenosti s konkrétnou značkou.
Podľa mňa by sa komfort nemal zmeniť.. ale možno nejaká látka v roztoku si nesadne s Tvojim okom.. a možno nejaká látka v roztoku si nesadne s nejakou látkou v šošovke. Síce by roztoky vraj mali byť všetky na chlp rovnaké, ale..... treba vyskúšať, resp. sa opýtať iných na skúsenosti s konkrétnou značkou.
-
zuzkazuzka
VIP