Trest smrti

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Mal by sa zaviest v EU trest smrti?

Ano
225
53%
Nie
167
40%
Neviem
29
7%

Celkom hlasov: 421

Pinhead
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Pinhead »

Trest smrti????? Áno, v zákone by mal byť........ Druhá vec je, či by sa mal vykonávať alebo nie........ ale minimálne ako absolútna možnosť by mal byť uzákonený.......... Kopu potenciálnych zločincov by mohol odradiť od vykonávania trestnej činnosti (tvrdenie kriminalistu Mateja Snopka v knihe Vrahovia II)......... Koniec koncov, čo s niekým kto na slobode zabije napr. 4 ľudí a v kriminále ešte obesí aj spoluväzňa????? U takého človeka je možnosť nápravy nulová, je nebezpečný pre spoločnosť a vynakladať prostriedky na jeho doživotný pobyt v base mi príde veľmi neekonomické.....

K možnostiam výkonu........ Až si odmyslím americké filmy a nerentabilnosť čo je na el. kresle primitívne????? Svojho času to bolo inzerované ako najpokrokovejší spôsob popravy..... Vo filmoch sa to trochu skresľuje ale v skutočnosti to funguje tak, že prvý výboj (veľa voltov, pomerne málo ampérov) uvedie odsúdeného do bezvedomia a druhý výboj (menej voltov, veľa ampérov) mu spôsobí smrť........
Ale osobne by som skôr bol za osvečenú, rýchlu, humánnu a lacnú metódu, teda zastrelenie guľkou do tyla.......... Pekne niekde bez obecenstva, žiadne divadlo pre novinárov sa robiť nemusí........ Napríklad v suteréne väznice či súdu, alebo poprípade priamo v pivnici krematória (kvôli okamžitému spopolneniu tela).........
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Pinhead, ja praveze to kreslo poznam len z americkych filmov, po najakych autentickych dokumentoch som nikdy doteraz nepatrala.
A v podstate s tebou suhlasim, len tu gulku by som nahradila smrtiacou inj. :wink:
A7X
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa A7X »

hmmm smrt asi nie.......skor by som z odsudeneho urobil otroka.....a dozivotie samozrejme....ked ho zabiju tak to ma lepsie.....a dozivotie je horsi trest podla mna
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

neviem sa jednoznačne rozhodnúť

v minulosti (aj nedávnej červenej) boli tresty smrti za úplné blbosti, napr. že si mal niečo proti systému: hneď potenciálny nepriateľ štátu: treba eliminovať...

ale v prípade napr. psychicky narušených krvilačných masových vrahov by som trest smrti prijal
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Ľudia, vy ste asi nevideli veľa dokumentov o svetových väzniciach?!
Pre ťažkých zločincov by bola smrť vykúpením, to mi verte...
Predsalen byť zavretý 23hodín v 2,5x2,5m izbe s holými stenami, betonovou postelou a tmou jak v rohu... (hovoríme o fakt ťažkých zločincoch)...
Čo by bol pre takých trest smrti? vykúpenie...

Psychopatov do väzenia, pedofilov a sexuálnych deviantov kastrovať
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

dunlop, to čo si opísal ty, je skôr niečo medzi eutanáziou a trestom smrti... ale áno, v prípade ťažkých psychopatov je trest smrti správne riešenie...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Nesuhlasim s trestom smrti pretoze je to prilis jednoduche.
Ekonomicky trestaneho vyuzit na pracu kym vlazde.

K tym pedofilom: kastracia to neriesi uplne ako si mnohy myslia. Ak uz raz ochutnal a pacilo sa, chut ostava... :x
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

begbeee napísal:K tym pedofilom: kastracia to neriesi uplne ako si mnohy myslia. Ak uz raz ochutnal a pacilo sa, chut ostava... :x
Ked sa už netvorí testosteron nemal by byť ani chtíč...
Alebo im odrezať aj penis
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

a čo má testosterón spoločné s pedofíliou... :roll:
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

erytrocyt napísal:a čo má testosterón spoločné s pedofíliou... :roll:
A ked tebe odrežú gule budeš mať ešte chuť/chtíč na sex so ženou?
Bez umelého dodávania test. nie
Prakticky si ešte schopný sexu ale libido sa stráca...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Kastrácia pedofilov a deviantov tu už bola v minulosti a zďaleka nevyriešila všetky prípady. Keby to riešila verím, že sa pri ťažkých recidivistov robí doteraz.

K tomu testosterónu - žena ho má veľmi málo a libido aj chuť aj chtíč má..
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

ja si stale davam otazku - a co je stat,ze ma mat pravo brat zivot?
nestane sa stat potom takym istym masovym vrahom?

btw polemika ci je vydrziavanie vaznov dozivotne ekonomicke ci nie...to su take malicke sumy oproti statnemu rozpocut,niektorym podvodom ,alebo predrazovaniu dialnic trebars ze nema zmysel brat toto haldisko v uvahu

cize moj zaver - nie trestu smrti.
btw: otazka zivota a smrti by sa nikdy nemala brat z ekonomickeho hladiska..
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:Kastrácia pedofilov a deviantov tu už bola v minulosti a zďaleka nevyriešila všetky prípady. Keby to riešila verím, že sa pri ťažkých recidivistov robí doteraz.

K tomu testosterónu - žena ho má veľmi málo a libido aj chuť aj chtíč má..
Nie žeby to nevyriešila, ale ju zakázali, vraj je nehumánna. Prípadná chemická kastrácia nemá už také požadované účinky ako tá mechanická...
A keby mali ženy viac test. ako majú, tak už niesú ženami...

Trest smrti len pre ťažkých, nepolepšiteľných a právoplatne odsúdených vrahov
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Môže byť nebezpečný aj vykastrovaný pacient?
Kastráciou sa zníži libido, nemá ejakulát, lebo reprodukčné orgány má odňaté, ale stále je ešte schopný občasného sexuálneho styku. Preferencia a pedofilné zameranie mu však ostávajú na celý život.

MUDR. Šedivá sexuologička
http://plus7dni.pluska.sk/plus7dni/rozh ... ylaci.html

Ďakujem. Neni zač. Dovi. Dopo.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ale kastrácia znižuje pravdepodobnosť útokov pedofilov, už nebudú taký nadržaný...
Po svete behá veľa pedofilov, niektorí si uvedomujú svoj "defekt" a vedia sa kontrolovať
A celkovo je to krutý ale zaslúžený trest

//edit: dalšie OT vyriešené cez SS
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

begbeee napísal:K tomu testosterónu - žena ho má veľmi málo a libido aj chuť aj chtíč má..
zensky pohlavny hormon - estrogen, si este nepocul? :wink:
tukilluki
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tukilluki »

smrt nie, vazenie ano, vsetci co su za smrt zabudaju este na jednu moznost a to je moznost zmeny k lepsiemu. Exsistuju pripady kedy sa clovek spamatal a nakoniec svoj skutok olutoval. Preco by sme tuto moznost mali trestom smrti vylucit. A este citat zo zlocinu a trestu:
"A kto ma vola za sudcu, co ma rozhodnut kto ma a kto nema zit?"
Este jeden z konca knihy:
"Bol vsak vzkrieseny, vedel o tom, citil to celou svojou ocistenou bytostou." Nezabudajme my sme zivot nedali a preto nemame ani pravo ho vziat.
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

tukilluki napísal:Nezabudajme mi sme zivot nedali a preto nemame ani pravo ho vziat.
Skôr by bolo vhodné spomenúť možné justičné chyby...
Ale k tej myšlienke...
Kto má potom právo "život" vziať? Ani ja sám som si ho predsa "nedal"...
tukilluki
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tukilluki »

no samozrejme ze ludia ako taki si myslim ze na to nemaju pravo, ci uz ide o ich vlastny alebo o zivot niekoho ineho. Mozno ma tu za to budete "kamenovat", ale ja som veriaci a preto napisem ze boh. Pre neveriacich bude skutocne tazke moje nazory mozno pochopit ale nezabudajme este na jeden argument. Povolenie trestu smrti by mohlo sposobit akesi posunutie hranic moralky spolocnosti. To by mohlo sposobit dalsie posuvanie az si nechcem predstavit kam.
P41NK1LL3R
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa P41NK1LL3R »

tukilluki napísal:no samozrejme ze ludia ako taki si myslim ze na to nemaju pravo, ci uz ide o ich vlastny alebo o zivot niekoho ineho. Mozno ma tu za to budete "kamenovat", ale ja som veriaci a preto napisem ze boh.
Čiže ja nemám právo na samovraždu? Nevyberal som si ani to, či sa narodím, mám teda vôbec nejaké práva, slobodu?...
Mimochodom, napr. podľa Schopenhauera je to jeden z dôvodov k úpadku, vznieteniu, zániku...
tukilluki napísal:Pre neveriacich bude skutocne tazke moje nazory mozno pochopit ale nezabudajme este na jeden argument. Povolenie trestu smrti by mohlo sposobit akesi posunutie hranic moralky spolocnosti. To by mohlo sposobit dalsie posuvanie az si nechcem predstavit kam.
Myslíš morálku tej nedýchajúcej, necítiacej spoločnosti?...
Myslíš ten pojem 'morálka', ktorý len obmedzuje človeka v slobodnom rozhodovaní a stavia hranice tam, kde je konečná zastávka..
Mimochodom, o akom posúvaní to vôbec píšeš? Chcel by som nejaké priblíženie tvojho chápania tohto pojmu, lebo toto mi pripadá ako to, čo niekto nazval "morálka otrokov"...
Nie kvôli náboženstvu, ale kvôli tomu, že strach o spoločnosť je asi dôležitejší ako vlastný svet...
Napísať odpoveď