Trest smrti
Trest smrti????? Áno, v zákone by mal byť........ Druhá vec je, či by sa mal vykonávať alebo nie........ ale minimálne ako absolútna možnosť by mal byť uzákonený.......... Kopu potenciálnych zločincov by mohol odradiť od vykonávania trestnej činnosti (tvrdenie kriminalistu Mateja Snopka v knihe Vrahovia II)......... Koniec koncov, čo s niekým kto na slobode zabije napr. 4 ľudí a v kriminále ešte obesí aj spoluväzňa????? U takého človeka je možnosť nápravy nulová, je nebezpečný pre spoločnosť a vynakladať prostriedky na jeho doživotný pobyt v base mi príde veľmi neekonomické.....
K možnostiam výkonu........ Až si odmyslím americké filmy a nerentabilnosť čo je na el. kresle primitívne????? Svojho času to bolo inzerované ako najpokrokovejší spôsob popravy..... Vo filmoch sa to trochu skresľuje ale v skutočnosti to funguje tak, že prvý výboj (veľa voltov, pomerne málo ampérov) uvedie odsúdeného do bezvedomia a druhý výboj (menej voltov, veľa ampérov) mu spôsobí smrť........
Ale osobne by som skôr bol za osvečenú, rýchlu, humánnu a lacnú metódu, teda zastrelenie guľkou do tyla.......... Pekne niekde bez obecenstva, žiadne divadlo pre novinárov sa robiť nemusí........ Napríklad v suteréne väznice či súdu, alebo poprípade priamo v pivnici krematória (kvôli okamžitému spopolneniu tela).........
K možnostiam výkonu........ Až si odmyslím americké filmy a nerentabilnosť čo je na el. kresle primitívne????? Svojho času to bolo inzerované ako najpokrokovejší spôsob popravy..... Vo filmoch sa to trochu skresľuje ale v skutočnosti to funguje tak, že prvý výboj (veľa voltov, pomerne málo ampérov) uvedie odsúdeného do bezvedomia a druhý výboj (menej voltov, veľa ampérov) mu spôsobí smrť........
Ale osobne by som skôr bol za osvečenú, rýchlu, humánnu a lacnú metódu, teda zastrelenie guľkou do tyla.......... Pekne niekde bez obecenstva, žiadne divadlo pre novinárov sa robiť nemusí........ Napríklad v suteréne väznice či súdu, alebo poprípade priamo v pivnici krematória (kvôli okamžitému spopolneniu tela).........
-
Iron-Eddie
Light Professional
Ľudia, vy ste asi nevideli veľa dokumentov o svetových väzniciach?!
Pre ťažkých zločincov by bola smrť vykúpením, to mi verte...
Predsalen byť zavretý 23hodín v 2,5x2,5m izbe s holými stenami, betonovou postelou a tmou jak v rohu... (hovoríme o fakt ťažkých zločincoch)...
Čo by bol pre takých trest smrti? vykúpenie...
Psychopatov do väzenia, pedofilov a sexuálnych deviantov kastrovať
Pre ťažkých zločincov by bola smrť vykúpením, to mi verte...
Predsalen byť zavretý 23hodín v 2,5x2,5m izbe s holými stenami, betonovou postelou a tmou jak v rohu... (hovoríme o fakt ťažkých zločincoch)...
Čo by bol pre takých trest smrti? vykúpenie...
Psychopatov do väzenia, pedofilov a sexuálnych deviantov kastrovať
-
Iron-Eddie
Light Professional
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
ja si stale davam otazku - a co je stat,ze ma mat pravo brat zivot?
nestane sa stat potom takym istym masovym vrahom?
btw polemika ci je vydrziavanie vaznov dozivotne ekonomicke ci nie...to su take malicke sumy oproti statnemu rozpocut,niektorym podvodom ,alebo predrazovaniu dialnic trebars ze nema zmysel brat toto haldisko v uvahu
cize moj zaver - nie trestu smrti.
btw: otazka zivota a smrti by sa nikdy nemala brat z ekonomickeho hladiska..
nestane sa stat potom takym istym masovym vrahom?
btw polemika ci je vydrziavanie vaznov dozivotne ekonomicke ci nie...to su take malicke sumy oproti statnemu rozpocut,niektorym podvodom ,alebo predrazovaniu dialnic trebars ze nema zmysel brat toto haldisko v uvahu
cize moj zaver - nie trestu smrti.
btw: otazka zivota a smrti by sa nikdy nemala brat z ekonomickeho hladiska..
-
Tempus7
Star
Nie žeby to nevyriešila, ale ju zakázali, vraj je nehumánna. Prípadná chemická kastrácia nemá už také požadované účinky ako tá mechanická...begbeee napísal:Kastrácia pedofilov a deviantov tu už bola v minulosti a zďaleka nevyriešila všetky prípady. Keby to riešila verím, že sa pri ťažkých recidivistov robí doteraz.
K tomu testosterónu - žena ho má veľmi málo a libido aj chuť aj chtíč má..
A keby mali ženy viac test. ako majú, tak už niesú ženami...
Trest smrti len pre ťažkých, nepolepšiteľných a právoplatne odsúdených vrahov
Môže byť nebezpečný aj vykastrovaný pacient?
Kastráciou sa zníži libido, nemá ejakulát, lebo reprodukčné orgány má odňaté, ale stále je ešte schopný občasného sexuálneho styku. Preferencia a pedofilné zameranie mu však ostávajú na celý život.
MUDR. Šedivá sexuologička
http://plus7dni.pluska.sk/plus7dni/rozh ... ylaci.html
Ďakujem. Neni zač. Dovi. Dopo.
Kastráciou sa zníži libido, nemá ejakulát, lebo reprodukčné orgány má odňaté, ale stále je ešte schopný občasného sexuálneho styku. Preferencia a pedofilné zameranie mu však ostávajú na celý život.
MUDR. Šedivá sexuologička
http://plus7dni.pluska.sk/plus7dni/rozh ... ylaci.html
Ďakujem. Neni zač. Dovi. Dopo.
-
tukilluki
Medium Expert
smrt nie, vazenie ano, vsetci co su za smrt zabudaju este na jednu moznost a to je moznost zmeny k lepsiemu. Exsistuju pripady kedy sa clovek spamatal a nakoniec svoj skutok olutoval. Preco by sme tuto moznost mali trestom smrti vylucit. A este citat zo zlocinu a trestu:
"A kto ma vola za sudcu, co ma rozhodnut kto ma a kto nema zit?"
Este jeden z konca knihy:
"Bol vsak vzkrieseny, vedel o tom, citil to celou svojou ocistenou bytostou." Nezabudajme my sme zivot nedali a preto nemame ani pravo ho vziat.
"A kto ma vola za sudcu, co ma rozhodnut kto ma a kto nema zit?"
Este jeden z konca knihy:
"Bol vsak vzkrieseny, vedel o tom, citil to celou svojou ocistenou bytostou." Nezabudajme my sme zivot nedali a preto nemame ani pravo ho vziat.
-
P41NK1LL3R
Light Professional
-
tukilluki
Medium Expert
no samozrejme ze ludia ako taki si myslim ze na to nemaju pravo, ci uz ide o ich vlastny alebo o zivot niekoho ineho. Mozno ma tu za to budete "kamenovat", ale ja som veriaci a preto napisem ze boh. Pre neveriacich bude skutocne tazke moje nazory mozno pochopit ale nezabudajme este na jeden argument. Povolenie trestu smrti by mohlo sposobit akesi posunutie hranic moralky spolocnosti. To by mohlo sposobit dalsie posuvanie az si nechcem predstavit kam.
-
P41NK1LL3R
Light Professional
Čiže ja nemám právo na samovraždu? Nevyberal som si ani to, či sa narodím, mám teda vôbec nejaké práva, slobodu?...tukilluki napísal:no samozrejme ze ludia ako taki si myslim ze na to nemaju pravo, ci uz ide o ich vlastny alebo o zivot niekoho ineho. Mozno ma tu za to budete "kamenovat", ale ja som veriaci a preto napisem ze boh.
Mimochodom, napr. podľa Schopenhauera je to jeden z dôvodov k úpadku, vznieteniu, zániku...
Myslíš morálku tej nedýchajúcej, necítiacej spoločnosti?...tukilluki napísal:Pre neveriacich bude skutocne tazke moje nazory mozno pochopit ale nezabudajme este na jeden argument. Povolenie trestu smrti by mohlo sposobit akesi posunutie hranic moralky spolocnosti. To by mohlo sposobit dalsie posuvanie az si nechcem predstavit kam.
Myslíš ten pojem 'morálka', ktorý len obmedzuje človeka v slobodnom rozhodovaní a stavia hranice tam, kde je konečná zastávka..
Mimochodom, o akom posúvaní to vôbec píšeš? Chcel by som nejaké priblíženie tvojho chápania tohto pojmu, lebo toto mi pripadá ako to, čo niekto nazval "morálka otrokov"...
Nie kvôli náboženstvu, ale kvôli tomu, že strach o spoločnosť je asi dôležitejší ako vlastný svet...