Vypalovanie absinthu
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Mne vzblkla ruka ako fakla, ked som ju mala obliatu absinthom a zapalovala som sviecku a nic som necitila, akurat som sa na tom dobre bavila, az kym to pritomni utierkou neuhasili. A zaujimave je, ze som nemala ziadne popaleniny, ani cervenu kozu, proste nic. Ani stopa po horeni.konyk87 napísal:jasne, ze sa popaliskamarat raz tak prisiel so satkou, ze pil absinth, nesfukol a popalil sa..iny bol zas napity a sa mu to vylialo na lice a celu jednu stranu tvare mal spalenu..takze najprv sfuknut
Ale odkedy som citala skutocny pribeh, v ktorom nejaka holka oslepla prave po par poldecakoch absinthu, uz by som nemala odvahu to pit.
Asi vedia v niektorych krajinach, preco je zakazany.
-
Tempus7
Star
Oslepnutie? Možno išlo o nejaký domáci absinth kde sa neodbornosťou pri destilácii ponechalo aj určité množstvo metanolu.pryja napísal:Ale odkedy som citala skutocny pribeh, v ktorom nejaka holka oslepla prave po par poldecakoch absinthu, uz by som nemala odvahu to pit.
Asi vedia v niektorych krajinach, preco je zakazany.
A je zakázaný kvôli obsahu thujonu, ktorého je však v dnešných absintoch oveľa menej ako kedysi.
Absinth je chuťovka, všetko s mierou
aaaa absinth... na tu vec nemam dobre skusenosti proste.... alohol je dobry okolo 52% proste, viac nie.... kazdopadne... ked date za vecer 4 piva, 6 tequil a 5 absinthov - zgrcate sa ako macata
to vam vravim z vlastnej skusenosti - preto absinth nikdy viac....
a ani stroh(80% rum) - to tiez stacilo raz vyskusat a dost
a ani stroh(80% rum) - to tiez stacilo raz vyskusat a dost
-
tomo.za
Light Star
kto pit nevie nech nepije... co viac dodatMaki napísal:alohol je dobry okolo 52% proste, viac nie.... kazdopadne... ked date za vecer 4 piva, 6 tequil a 5 absinthov - zgrcate sa ako macata
inac to s tym ze absinth je taky silny je hlupost jednak sa vyrabaju absinthy uz od nejakych 40% a hlavne on sa pije uplne inac(zriedeny vodou) uz to tu tusim aj ktosi spominal a vtedy ma tych 40-50% a je to fakt fajny chlast... este dodam ze tie zelene vody co predavaju v samoobsluhach okolo absinthu vacsinou ani nechodili ak chcete ozajstny absinth odporucam nejaky specializovany shop... v Prahe a Viedni su normalne kamenne neviem ako u nas
-
pryja
Darca
No tak my sme pili z poldecakov cerveny 70% kupovany v Dubline na letisku. Som myslela na druhy den, ze si hlavu odrezem.tomo.za napísal:kto pit nevie nech nepije... co viac dodat![]()
inac to s tym ze absinth je taky silny je hlupost jednak sa vyrabaju absinthy uz od nejakych 40% a hlavne on sa pije uplne inac(zriedeny vodou) uz to tu tusim aj ktosi spominal a vtedy ma tych 40-50% a je to fakt fajny chlast... este dodam ze tie zelene vody co predavaju v samoobsluhach okolo absinthu vacsinou ani nechodili ak chcete ozajstny absinth odporucam nejaky specializovany shop... v Prahe a Viedni su normalne kamenne neviem ako u nasale na nete sa da objednat bez problemov aj vyber je velmi slusny
No, asi nevies pit ;P Tento sme mali aj my - len asi nebol z Dublinu hehe - a mi to neprislo ako nic hrozne. (Okrem tej chute.. Od niecoho tak draheho som neocakavala, ze to bude chutit ako kvapky proti kaslu zriedene s dezinfekcnym prostriedkom :D)pryja napísal:No tak my sme pili z poldecakov cerveny 70% kupovany v Dubline na letisku. Som myslela na druhy den, ze si hlavu odrezem.
Ja len k tomu absinthu celkovo, orginalny je zakázaný niekedy od začiatku 20. storočia.. Neviem z čoho sa vyrába teraz ale dakedy sa orginálny vypaľoval z paliny a keď sa to dlhodobo pilo tak z toho kvapkalo na karbid.. Viď Van Gogh, to že si odšmakol uško a trošku mu zadrhávali kolieska, bolo priamym náledkom dlhodobého užívania absinthu.
-
pryja
Darca
Ja som sa v predoslom prispevku sekla, neboli to poldecaky, ale dvojdecaky, lebo mensie neboli po ruke. No nech som stvrt litra stiahla, presne si nepamatam.
A ked som pila absihth prvy krat a casnik doniesol k tomu cukor, lyzicky a zapalky, tak sme nasypali cukor do pohara, lyzickou zamiesali a zo zapaliek sme si robili prdel, ze ci si mysli, ze to budeme flambovat
Ale chutovo je to hnus, pripomina mi pelendrek a z toho mi naskakuje husia koza, uz len ked ho vidim.
A ked som pila absihth prvy krat a casnik doniesol k tomu cukor, lyzicky a zapalky, tak sme nasypali cukor do pohara, lyzickou zamiesali a zo zapaliek sme si robili prdel, ze ci si mysli, ze to budeme flambovat
Ale chutovo je to hnus, pripomina mi pelendrek a z toho mi naskakuje husia koza, uz len ked ho vidim.
-
seth82
Darca
Mno mne chutil cierny absinth skor ako keby mal v sebe sirup z cernic, alebo nieco podobne. Musim vsak povedat, ze original zeleny mi chuti ovela viac ako cierny, aj ked je slabsi. Na Slovensku som videl dokonca aj akysi modry (ruzovy Yung Blood som pil, ale nic moc) a dokonca neviem, ci tam nie je este aj nejaka ina farba... V kazdom pripade moj najoblubenejsi alkohol.