Vypalovanie absinthu

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
asontragy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa asontragy »

soviet ked si vsimnes tak uz len tej stranke od setha 82 v napise je 85 percent a hned pod nim je 80 percent...a podla skusenosti...je to 80 percent :D dabel to napoj
eaten
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa eaten »

mozem pit absinth aj ked este hori? nepopalim sa?
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

jasne, ze sa popalis :D kamarat raz tak prisiel so satkou, ze pil absinth, nesfukol a popalil sa..iny bol zas napity a sa mu to vylialo na lice a celu jednu stranu tvare mal spalenu..takze najprv sfuknut :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Edo Shinoda napísal:mozem pit absinth aj ked este hori? nepopalim sa?
Skus, aspon sa precisti genofond ludstva :lol:

PS: po dlhom horeni pali aj pohar (prekvapivo :) )
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

jaj lebo som pocul ze ked to hend vypijes tak to ma nizku zapalnu hodnotu
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Edo Shinoda napísal:jaj lebo som pocul ze ked to hend vypijes tak to ma nizku zapalnu hodnotu
Zapalna hodnota? WTF? Proste to, co hori, to aj pali :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

konyk87 napísal:jasne, ze sa popalis :D kamarat raz tak prisiel so satkou, ze pil absinth, nesfukol a popalil sa..iny bol zas napity a sa mu to vylialo na lice a celu jednu stranu tvare mal spalenu..takze najprv sfuknut :)
Mne vzblkla ruka ako fakla, ked som ju mala obliatu absinthom a zapalovala som sviecku a nic som necitila, akurat som sa na tom dobre bavila, az kym to pritomni utierkou neuhasili. A zaujimave je, ze som nemala ziadne popaleniny, ani cervenu kozu, proste nic. Ani stopa po horeni.
Ale odkedy som citala skutocny pribeh, v ktorom nejaka holka oslepla prave po par poldecakoch absinthu, uz by som nemala odvahu to pit.
Asi vedia v niektorych krajinach, preco je zakazany.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

pryja napísal:Ale odkedy som citala skutocny pribeh, v ktorom nejaka holka oslepla prave po par poldecakoch absinthu, uz by som nemala odvahu to pit.
Asi vedia v niektorych krajinach, preco je zakazany.
Oslepnutie? Možno išlo o nejaký domáci absinth kde sa neodbornosťou pri destilácii ponechalo aj určité množstvo metanolu.
A je zakázaný kvôli obsahu thujonu, ktorého je však v dnešných absintoch oveľa menej ako kedysi.

Absinth je chuťovka, všetko s mierou :P
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

aaaa absinth... na tu vec nemam dobre skusenosti proste.... alohol je dobry okolo 52% proste, viac nie.... kazdopadne... ked date za vecer 4 piva, 6 tequil a 5 absinthov - zgrcate sa ako macata :D to vam vravim z vlastnej skusenosti - preto absinth nikdy viac....

a ani stroh(80% rum) - to tiez stacilo raz vyskusat a dost
tomo.za
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomo.za »

Maki napísal:alohol je dobry okolo 52% proste, viac nie.... kazdopadne... ked date za vecer 4 piva, 6 tequil a 5 absinthov - zgrcate sa ako macata :D
kto pit nevie nech nepije... co viac dodat :P
inac to s tym ze absinth je taky silny je hlupost jednak sa vyrabaju absinthy uz od nejakych 40% a hlavne on sa pije uplne inac(zriedeny vodou) uz to tu tusim aj ktosi spominal a vtedy ma tych 40-50% a je to fakt fajny chlast... este dodam ze tie zelene vody co predavaju v samoobsluhach okolo absinthu vacsinou ani nechodili ak chcete ozajstny absinth odporucam nejaky specializovany shop... v Prahe a Viedni su normalne kamenne neviem ako u nas :( ale na nete sa da objednat bez problemov aj vyber je velmi slusny :wink:
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tomo.za napísal:kto pit nevie nech nepije... co viac dodat :P
inac to s tym ze absinth je taky silny je hlupost jednak sa vyrabaju absinthy uz od nejakych 40% a hlavne on sa pije uplne inac(zriedeny vodou) uz to tu tusim aj ktosi spominal a vtedy ma tych 40-50% a je to fakt fajny chlast... este dodam ze tie zelene vody co predavaju v samoobsluhach okolo absinthu vacsinou ani nechodili ak chcete ozajstny absinth odporucam nejaky specializovany shop... v Prahe a Viedni su normalne kamenne neviem ako u nas :( ale na nete sa da objednat bez problemov aj vyber je velmi slusny :wink:
No tak my sme pili z poldecakov cerveny 70% kupovany v Dubline na letisku. Som myslela na druhy den, ze si hlavu odrezem.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

Cierny absinth 80% a zapaleny, sup do krku. Precistilo mandle, bolo mi trosku horuco. Ale na tie 2 deci fernetu citrus to hned udrelo.
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

aj vam sa zda ze po vypiti absinthu (nezapaleneho) chuti iny alkohol (napr vodka 40%) ako cista voda ??? :-D
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

pryja napísal:No tak my sme pili z poldecakov cerveny 70% kupovany v Dubline na letisku. Som myslela na druhy den, ze si hlavu odrezem.
No, asi nevies pit ;P Tento sme mali aj my - len asi nebol z Dublinu hehe - a mi to neprislo ako nic hrozne. (Okrem tej chute.. Od niecoho tak draheho som neocakavala, ze to bude chutit ako kvapky proti kaslu zriedene s dezinfekcnym prostriedkom :D)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

nauraa napísal:No, asi nevies pit ;P
No, alebo si si ty dala dva stvrtcentaky a ona pol litra. :roll: Ale ked uz vies tak dobre pit, nedala by si mi lekciu?

//A ty vies nieco o tom kolko vypila ona? No, ale predsa si sa vyjadrila. Tak si "nekakaj do pusinky"...
nauraa
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa nauraa »

Alebo aj nie.. Prosimta radsej sa nevyjadruj, ked o tom nic nevies :)

// Ja som sa vyjadrila k tomu, ze jej bolo zle, nie kolko vypila.. Neviem co nechapes..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja len k tomu absinthu celkovo, orginalny je zakázaný niekedy od začiatku 20. storočia.. Neviem z čoho sa vyrába teraz ale dakedy sa orginálny vypaľoval z paliny a keď sa to dlhodobo pilo tak z toho kvapkalo na karbid.. Viď Van Gogh, to že si odšmakol uško a trošku mu zadrhávali kolieska, bolo priamym náledkom dlhodobého užívania absinthu.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja som sa v predoslom prispevku sekla, neboli to poldecaky, ale dvojdecaky, lebo mensie neboli po ruke. No nech som stvrt litra stiahla, presne si nepamatam.
A ked som pila absihth prvy krat a casnik doniesol k tomu cukor, lyzicky a zapalky, tak sme nasypali cukor do pohara, lyzickou zamiesali a zo zapaliek sme si robili prdel, ze ci si mysli, ze to budeme flambovat :lol:
Ale chutovo je to hnus, pripomina mi pelendrek a z toho mi naskakuje husia koza, uz len ked ho vidim.
matus7937
Novice
Novice

Príspevok od používateľa matus7937 »

no tak ja s kamaratmi sem si kupili flasu cierneho absinthu to je 80% a vypili sme to 4 a ako dalo sa to zniest a chuti mi to ako haslerky alebo tak niejak a odvtedy na niejakych akciach pijeme uz iba absinth :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Mno mne chutil cierny absinth skor ako keby mal v sebe sirup z cernic, alebo nieco podobne. Musim vsak povedat, ze original zeleny mi chuti ovela viac ako cierny, aj ked je slabsi. Na Slovensku som videl dokonca aj akysi modry (ruzovy Yung Blood som pil, ale nic moc) a dokonca neviem, ci tam nie je este aj nejaka ina farba... V kazdom pripade moj najoblubenejsi alkohol.
Napísať odpoveď