Zeby som odpalil zdroj (???)

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ok na dealextreme maju jeden Torx za dabru cenu tak si ho objednam asi dnes....no netusaim ci su k nemu aj nadstavce....snad ano.....
No nikto mi nepotvrdil spravnost disku, ktory si chcem objednat.....snad to neposerem. uvidime, planujem dnes alebo zajtra objednat disk aj ten skrutkovac....risknem to s toum vymenou elektroniky....inac dnes som premyslal, ze ono to nejak musi byt spojene, myslim ta elektronika s diskom nie? JE to spajkovane alebo co? :?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

jj presne modli sa aby ten zdroj ti nezobral vsetko zo sebou ale myslim si ze to schytalo viacej nez len zdroj minimalne aj doska kedze je v priamej väzbe so zdrojom..no a dam ti do buducna radu..pocitac nikdy nevysavaj..ked uz ho chces odprasnit tak ho cekly rozober vycisti case povymetaj nejakou metlickou ventilatory a podobne ale nevysavaj..je to kvoli statickej elektrine ktora sa moze zachytit na prachu aj na vysavaci lebo je to umela hmota a pocitace su na to velmi nachylne hlavne maticne dosky takze na to velke bacha a este jedan rada je dobre a nikdy to nebude na skodu nikomu z mas co sa chceme vrtat do skriniek kompov sa pred manipulaciou s komponentami vo vnutri case vybit..teda chytit sa niecoho kovoveho nech z nas staticka elektrina odide do zeme a potom uz mozeme robit..takze na to si len davaj bacah avravim modli sa aby to bol len zdro

//edit:

ahga hups neprecital spom si celu temu..takze mozno somsa nevyjadril tak uplne k veci
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

a taká otázka bokom... Aj vyfúkanie prachu pomocou kompresora tvorí statickú lektrinu?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

kompresor je ok

disk musis kupit podla modeloveho oznacenia na stitku musi byt uplne zhodne, este by si mohol pozriet ci niekde v bazaroch nenajdes tento typ disku...

Inak este predtym odmontuj zo stareho disku celu elektroniku a skontroluj suciastky ci niesu niektore poskodene, ak nie skus to zapojit na zdroj tak ako ti radil dudo02

cital som neajke diskusie a nieje to take jednoduche ako sa zda :(

checkni si SS
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Mna nezaujimaju diskusie, mna zaujima realita :D ja si verim ,ja to dajak zmakne.....respektive budem musiet.....a zaoberat sa tym ,ze nikdy nemam vysavat pocitac...je uz dost neskoro....stalo sa to co sa stalo, uz sa to vratit spat neda takze sa nebudem zbytocne trapit preco som ho vysaval......a doska asi neodisla, lebo pc nabehol (chala Bohu)

//autoeditácia príspevku ( 17 Dec 2008, 11:13 )
Ok, dlho som sa neozval v tejto teme....poniektory ste chceli vediet ako to dopadne....objednal som si HDD s udajne rovnakym vyrobnym cislom...debilkovia mi poslali iny disk, tak som si ho nechal a rozbehal som si ho namiesto toho odpaleneho....ten odpaleny mi vcera priniesol znamy....opravil mi ho....pripajkoval kabel rovno na disk... na kontakty...ktore neboli spalene...cize vsetko fici.... :salala:
rackom
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rackom »

no LOL ... toto som si musel precitat :D ... sory za OT ale toto klobuk dolu :D taky odpaleny konektor a vymenit cely ten plosak na disku svojpomocne :D ... ja by som sa uz 10x rozlucil s datami :D ... sa mi podarilo dat RAM opacne do maticnej ( netusim ako som ju tam natlacil, vsak ma zarazku na spodku ) a ked som zapol tak iba bluescreen a dym z case :D ... a kukam odpaleny konektor na maticnej ... tak som oskrabal z kontaktov ohorene veci a dal do druheho slotu a fici v pohode :D:D ... nastastie
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Neee. si zle pochopil...citaj moj posledny prispevok na predoslej strane....jeden znamy mi opravil ten odpaleny HDD tal ,ze to precistil, oskrabal a pripajkoval tam na kontakty ten molex sata kabel....ci ako sa to vola :D
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

A co konektor na zdroji?-ten bol tiez spaleny..S tym nerobis nic?
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

ja len taky dodatok ze zdroj tohto typu 30A ani zdaleka nedoda :P
9american9
Novice
Novice

Re: Zeby som odpalil zdroj (???)

Príspevok od používateľa 9american9 »

nazdarte počujte ja mám tiež podobný problém hral som si hru Race driver grid asi tak 3 hodiny v kuse a zrazu sa mi vypol pc a celá elektrika v dome sa reštartovala potom že idem si zapať pc a nešiel myslel som že to je zdrojom ale v zadu mi svietila dioda na sietovej karte čo myslíte je odpálený zdroj? ---moj PC : 2gb ram ddr2,graf 512 radeon 3650 HD ,intel dual core 2 -2,8 GHZ prosím vás poradte mi ďakujem
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

Zdroj ti odišiel na 100%. Skús si požičať druhý a skúsiť, či ostatný HW je v poriadku.
9american9
Novice
Novice

Príspevok od používateľa 9american9 »

počuj ja ak ho pozapájam a zapojím do sieťovej kábel tak to svieti a to už je znamenie že tam nejaké to napetie je podľa mňa
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

To môže byť ale ak ti ten zdroj vyhodil poistky tak je na 100% v kýbli.
Paulo207
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Paulo207 »

Mne uz dymilo skoro vsetko na doske a stale ide :D
Napriklad ras pri prestavbe do inej skrine som zle zasunul ramku a zrazu uz len dym :D
Ale funguje vsetko ok :D zatial
Napísať odpoveď