PREKLADY - "Prosim Pomoc!!!"

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

mireccko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa mireccko »

pls prelozi mi niekto toto video?

pls diky moc

//autoeditácia príspevku ( 13 Jan 2009, 20:44 )
Geographic location: Pezinok is located 18 km north-east from Slovak capital Bratislava, 156 meters above sea level, its territory is 7 276 ha, it lies at the foot of a mountain range - The Small Carpathy.
Population of Pezinok: 22 143 inhabitants.
Travel connection: State roads No. II/502 and 503 pass trough Pezhinok as well as rail line No. 120.

Pezinok is an old wintner town surrounded by slopes of a mountain range Small Carpathy which have played an important role in its history. It was the Small Carpathian mountain which proveded valuable resources for native inhabitants of Pezinok. The town is attractive for tourists and everyday visitors due to its proximity to the nation's capital Bratislava, as well as easily accessibility by both road transportation and trains. Vintner traditions are still aleve and the town is well-known for a prosperous brickmaking and prodution of pottery. Wine production and wine making have had a tremendous impact on the livestyle of the people.
Basides gold mining, whitch already disappeared there is s prosperous brickmaking and production of pottery. Other important economic sectors in the town include construction, trade and small craft production.

An interesting place for all sports lovers in Small Carpathy is the ski resort on the hill of Baba. In the summer many tourists go hiking on a number of marked tourist paths. All city forests are a part of a natural protected area Smal Carpathy. Beech and oak trees are most widely spread in this area.

pls neprelozi mitoniekto kto vie dobre anglictinu?pls
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Geografická poloha: Pezinok sa nachádza 18km severovýchodne od hlavného mesta SR - Bratislavy, 156m nad morom, s rozlohou 7 276ha, leží na úpätí pohoria Malé Karpaty.
Počet obyvateľov Pezinka: 22 143 obyvateľov.
Dopravné spojenie: cez Pezinok prechádzajú cesty druhej triedy č. II/502 a 503, rovnako aj železničná trať č.120.

Pezinok je starým vinárskym mestom, ktoré je obklopené kopcami pohoria Malé Karpaty, ktoré hralo v jeho histórií dôležitú úlohu. Toto pohorie bolo cenným zdrojom pre obyvateľov Pezinka. Mesto je obľúbené medzi turistami, rovnako aj medzi bežnými návštevníkmi, kvôli svojej polohe blízko hlavného mesta Bratislavy, ako i z dôvodu ľahkej dostupnosti cestnou i železničnou dopravou.

Vinárstvo tu stále žije a mesto je známe aj výrobou tehál a keramiky. Vinárstvo má obrovský vplyv na životný štýl ľudí.

Okrem ťažby zlata, ktorá už je však minulosťou, darí sa tu výrobe tehál a keramiky. Ďalšími dôležitými ekonomickými odvetviami sú stavebníctvo, obchodovanie a umelecká malovýroba.

Pre milovníkov všetkých športov je zaujímavým miestom v Malých Karpatoch - lyžiarske stredisko Pezinská Baba. Počas leta sa sem dá zájsť na túry po vyznačených turistických chodníčkoch. Všetky lesy patria medzi chránené prírodné oblasti Malých Karpát. Buky a duby sú v tejto oblasti najrozšírenejšie.
mireccko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa mireccko »

dikz moc
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

najde sa tu nejaky nemcinar co by mi prelozil par viet zo sj do nj?

konkretne:

Kód: Vybrať všetko

Cez nemecko pretekaju tieto rieky.....
Po nemecky sa hovori v tychto statoch.....
V nemecku su pohoria.....
K nemecku patri aj par ostrovov, z ktorych je najvacsi....
Hlavne mesto nemecka je Berlin.....
Hlavne mesto rakuska je vieden.....
Hlavne mesto svajciarska je bern.....
Najvacsie jazero nemecka je....
za k+ ak to bude spravne :)

// je to celkom surne, lebo sa to potrebujem este(okrem ineho) naucit na odpoved z NJ, mam medzi 4/5.... a zbytok skupiny je na tom rovnako vedemostne ako ja, akurat mali vacsie stastie so znamkami ako ja
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

Durch das Deutschland fliesen diese flusse...
Auf deutsch sprechen in diese Staaten....
In Deutschland sind Berge .....
Zum deutschland gehôrt ein paar Insel....
Hauptstadt von Deutschland ist Berlin .....
Die Hauptstadt von Österreich ist Wien .....
Die Hauptstadt der Schweiz ist Bern .....
Deutschlands größter See ist....

:wink: malo by byt spravne.
dufam
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Je tam par chyb, ale na 4 na vysvedcenie to bohate staci :)
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

takze som si to zosumarizoval, a dopadlo to takto:

Deutsch spricht man in Deutschland, ostereich und in einem teil der schweiz.
Deutscheland, Ostereich und die Schweiz sind foderative staaten, die schweizerische eidgenossenechaft besteht aus 26 kantonen, die republik osterreich aus 9 bundeslandern und die deutschland aus 16 bundeslandern.
In der schweiz gibt es vier offizielle sprachen, franzosisch,italienisch, ratoromanisch und deutsch.
Durch das Deutschland fliesen diese flusse, r Rhein, e Elbe, e Danau und r Main.
Am bekannteste Deutsche Bergen sind die Alpen.
Zum deutschland gehort ein paar Insel, zum beispiel Rugem Usedam Fehnarn.
Hauptstadt von Deutschland ist Berlin.
Die Hauptstadt von Österreich ist Wien. 
Die Hauptstadt der Schweiz ist Bern. 
Deutschlands größter See ist Bodensee.
dava to zmysel ? slovosled hlavne... gramatika ma netrapi..
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

AXO napísal:takze som si to zosumarizoval, a dopadlo to takto:

Deutsch spricht man in Deutschland, ostereich und in einem teil der schweiz.
Deutscheland, Ostereich und die Schweiz sind foderative staaten, die schweizerische eidgenossenechaft besteht aus 26 kantonen, die republik osterreich aus 9 bundeslandern und die deutschland aus 16 bundeslandern.
In der schweiz gibt es vier offizielle sprachen, franzosisch,italienisch, ratoromanisch und deutsch.
Durch das Deutschland fliesen diese flusse, r Rhein, e Elbe, e Danau und r Main.
Zum deutschland gehort ein paar Insel, zum beispiel Rugem Usedam Fehnarn.
Hauptstadt von Deutschland ist Berlin.
Die Hauptstadt von Österreich ist Wien. 
Die Hauptstadt der Schweiz ist Bern. 
dava to zmysel ? slovosled hlavne... gramatika ma netrapi..
- Áno má to aký taký zmysel, ale je tam veľa chýb, ale keď ťa gramatika netrápi tak ok.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Len nechapem, preco napises Deutschland s velkym pismenom na zaciatku a ostatne staty uz s malym.
Tak isto kazde podstatne meno zacina velkym pismenom. To je uplny zaklad gramatiky.
A tie hlavne mesta by som v clanku presunula viac na zaciatok, lebo skaces z jedneho do druheho.

Deutsch spricht man in Deutschland, Osterreich und in einem Teil der Schweiz. 
Deutscheland, Osterreich und die Schweiz sind foderative Staaten, die schweizerische Eidgenossenechaft besteht aus 26 Kantonen, die Republik Osterreich aus 9 Bundeslandern und Deutschland aus 16 Bundeslandern.
Die Hauptstadt von Deutschland ist Berlin, die Hauptstadt von Österreich ist Wien und die Hauptstadt der Schweiz ist Bern.  
In der Schweiz gibt es vier offizielle Sprachen, Franzosisch, Italienisch, Ratoromanisch und Deutsch. 
Durch das Deutschland fliesen diese Flusse, r Rhein, e Elbe, e Danau und r Main. 
Zum Deutschland gehort ein paar Insel, zum Beispiel Rugem, Usedam, Fehnarn.  
Fiju
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Fiju »

Surne prosim o pomoc. Potrebujem prelozit tento nemecky text do SJ. Odpisoval som to z papiera a neviem niektore slova precitat, takze tie, co su podciarknute a kurzivou MOZNO nie su spravne, ale snad niekto bude vediet podla vyznamu vety, co tam ma byt. Budem velmi vdacny a K+ iste, ked mi niekto pomoze.

Auch Heutzutage kennen wir junge Menschen, die sich auf eine Sache nicht vollstandig konzentrieren konnen.
Es gibt auch eine Wissenschaft, die sich damit beschaftigt. Es gibt junge Leute, die dafur oder dagegen nichts tun konnnen – die wurden so geboren.Du mussen damit leben, eine Therapie besuchen und das Beste aus seinem Leben machen .
Aber es gibt solche Sachen – Drogen, Alkohol – die schlechte Ungebung und das ist das grosste Gefahr fur junge Generation .
Manche Menschen konnen Ihre Angst nicht bewaltigen und auch diese leiden auf konzentrationsstorungen .
Junge Menschen sollen so leben, wie sie wollen aber die mussen wissen, dass sie nur ein Gehirn haben nach das man ihn reparieren kann .
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ing. FijoK napísal:Surne prosim o pomoc. Potrebujem prelozit tento nemecky text do SJ. Odpisoval som to z papiera a neviem niektore slova precitat, takze tie, co su podciarknute a kurzivou MOZNO nie su spravne, ale snad niekto bude vediet podla vyznamu vety, co tam ma byt. Budem velmi vdacny a K+ iste, ked mi niekto pomoze.

Auch Heutzutage kennen wir junge Menschen, die sich auf eine Sache nicht vollstandig konzentrieren konnen.
Es gibt auch eine Wissenschaft, die sich damit beschaftigt. Es gibt junge Leute, die dafur oder dagegen nichts tun konnnen – die wurden so geboren.Du mussen damit leben, eine Therapie besuchen und das Beste aus seinem Leben machen .
Aber es gibt solche Sachen – Drogen, Alkohol – die schlechte Ungebung und das ist das grosste Gefahr fur junge Generation .
Manche Menschen konnen Ihre Angst nicht bewaltigen und auch diese leiden auf konzentrationsstorungen .
Junge Menschen sollen so leben, wie sie wollen aber die mussen wissen, dass sie nur ein Gehirn haben nach das man ihn reparieren kann .
Aj v dnesnych dnoch pozname mladych ludi, ktori sa nedokazu plne sustredit na jednu vec.
Existuje aj odbor, ktory sa tym zaobera. Su mlady ludia, ktory to nemozu nijako ovplyvnit - narodili sa tak. Musia s tym zit, navstevovat terapiu a snazit sa co najlepsie s tym zit.
Ale su aj take veci, ako - drogy, alkohol-zle navykove latky-a to je najvacsie nebezpecenstvo pre mladu generaciu.
Niektory ludia nedokazu ovladat svoj strach a ti tiez trpia poruchami koncentracie.
Mladi ludia maju zit tak, ako chcu, ale musia si uvedomit, ze maju len jedn mozog a /ten zaver mi vobec nedava zmysel, neviem to prelozit ani volne :smt104 , nech skusi niekto iny/
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

ta posledna veta by som povedal ze bude. Mladi maju zit, ako to musia vediet oni, lebo maju iba jeden mozog a ten uz nemozno opravit.

Ale moc zmysel to tak ci onak nedava, ale asi naj co som z toho vycital... imho neni to doslovne :wink:
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Prelozi mi toto, prosim, niekto?

To begin your claim, do file for the release of your winning by contacting our Foreign Transfer Manager.
Rammer
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rammer »

pryja napísal:Prelozi mi toto, prosim, niekto?

To begin your claim, do file for the release of your winning by contacting our Foreign Transfer Manager.
Na zacatie vasej poziadavky spravte zaznam pre vydanie vasej vyhry kontaktovanim nasho Foreign Transfer Manager.
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Rammer napísal:Na zacatie vasej poziadavky spravte zaznam pre vydanie vasej vyhry kontaktovanim nasho Foreign Transfer Manager.
Resp. Foreign Transfer Manager = Manažér pre zahraničné výmeny/transfery..
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

Caute,takze mam prosbu na ludi co ovladaju lepsie vsetky mozne jazyky.Potreboval by som prelozit tento list,je to asi na pol strany a najlepsie by bolo do anglictiny, spanielciny, talianciny ak by niekto vedel aj nejaky iny,tak by som bol velmi vdacny. Budem kazdemu hrozne vdacny,ak by mi s tym pomohol. Vopred dakujem :)
Prílohy
List.rar
(3.07 KiB) 81 stiahnutí
Siberrian
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Siberrian »

Caute, potreboval by som skontrolovat tento text, malo by to byt resume do mojej SOČ-ky, takze by som bol rad ak by tam bolo co najmenej chyb, ale nieco mi hovori ze tam teraz zopar chyb je :lol: , tu je text:
The title of this work is called ‘National parks of Slovakia‘. In Slovakia there are 9 national parks, which is high number due to the small area of the country. The main idea of this document is to show amount and importance of these protected areas to the public.
The work is divided into 7 parts, including Introduction, Methology of work, Theoretical part, Own work, Clause, Discussion, Resumé and Additions.
Theoretical part informs about history of national parks, their foundation, activities, structures and about Slovak parks. In Own work I am writing about calamity in TANAP, which has happened at the end of the year 2004 and I am offering possible ways of solutions. Some pictures, maps and charts are enclosed in Additions.
My imagination is to make people be more informed about national parks.
Dakujem
Fabo dik zatial, ak by este nahodou niekto nieco nasiel, mozte este dopisat :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Vo vycte casti by som zmenil 2 veci - jednak Methology na Methodology, alebo jednoducho Method, a Own Work (Vlastna Praca) na Work Itself. Porozmyslaj vsak ci by nebolo vhodnejsie pouzit nejake vhodnejsie oznacenie, nieco ako jadro prace alebo tak. Skus si najst nejake tzv. "Papers" v anglictine aby si videl ake nazvoslovie sa pouziva tam.

"My imagination is to..." tiez nepovazujem za stastne zvolene slovo, skor pouzi "My aim is to.."
schmeter
Expert
Expert

Príspevok od používateľa schmeter »

zdravim...poprosil by som vas o prelozenie textu nizsie...ajlepsie do anglictiny ale aj nemcina moze byt...dakujem vopred:

Aj keď výrobcovia pracujú na alternatívnych možnostiach pohonu vozidiel, blízka budúcnosť bude zrejme stále patriť spaľovacím motorom na benzín a naftu. Skrýva sa v nich totiž ešte stále veľký potenciál, ktorý sa výrobcom darí stále viac využívať a znižovať tak emisie spaľovacích motorov vďaka novým technológiám.
Napriek tomu sa budú ďalej skúmať a vylepšovať aj jednotlivé alternatívne palivá a pohony, kvôli značne obmedzeným zásobám ropy a stále väčšiemu znečisteniu ovzdušia. Aj výsledky ankety v tejto práci ukazujú, že ľudia si uvedomujú dôležitosť čistoty ovzdušia a sú ochotní využívať takéto alternatívne druhy palív a pohonov.
Napísať odpoveď