Som trochu od fachu ako sa povie....
Najprv si rozmysli aky bar by to mal byt, ci by tam mali byt zakomponoovane aj nejake miesane napoje, alebo celkovo urobit bar na miesane napoje je teraz trend, alebo aj smerom trochu na kaviaren... co som bol v mestach tak je to extra oblubene v Martine je vyborny coctail bar a aj v Michalovciach...
rozmyslite si ako priblizne chcete mat urobene boxy napr. celocalunene velmi pohodlne (odporucam), Ak je nejaky vyhlad bud do centra mesta lebo hocikde inde tak to stoji za to urobit jednu stenu skoro celu presklenu (trebars aj tu na terasu)- ma to aj vyhodu ze ludia vidia z vonka dovnutra ze sa tam nieco deje.
Akych ludi chces zaujat, podotknem ze do tychto coctail barov chodia hlavne zahranicni hostia ktory oblubuju biliard. Viac by som do slusneho baru z hernych projekcii nedaval. Sipky, futbal su podla mna trapne. mozno este music box, ale s normalnymi pesnickami neze si tam date nahadzat vsetko co pride pod ruku lebo sa to zvrhne
Napriklad pri uz ako tak rozbehnutom bare sa da urobit napr. den Salsy ze su lacnejsie nejake tequili a biele rumy a miesane napoje na tento sposob a hostia sa mozu naucit nejake tance v MT mavali taketo dni a bolo to tam bohove. Slovaci len pozerali kolko zahranicnych to skusa a tak sa aj oni na to naucili.A bola z toho slusna zabava v podobe disco.
Osvetlenie si nerieste na moc svetle... vsetko zalezi len od toho aky bar chcete mat, ci na posedenie pri drinkoch ktore stoja za to, ktore prdvadzaju skuseni barmani. alebo taki ktori chytia flasu naleju hodi na bar a nech sa paci(ani to nezacujes)...
Ohladom zamestnancov je to zaklad vsetkeho: od upratovaciek barmanov, vypomocnych barmanov,a Vas s kvalitnym pristupom ku vsetkemu... a treba riesit vsetko do detailov
Hlavne si poriadne rozmyslite, neze zacnete s jednym a pomaly sa to bude strhavat k pajzlu... ono sa to casom rozbehne len treba byt trpezlivy.
Na zaciatok je to prace az az, k vyberu podavaniu alkoholu, kav, nealko drinkov mate este cas