Nový bar - rady

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
will.i.am
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Nový bar - rady

Príspevok od používateľa will.i.am »

Zdravim. Chceme si s bratom otvorit bar. Priestory mame vyhliadnute, peniaze nie su problem, ale aj tak ceny nemusia byt horibilne :)
Nasa predstava je, aby to nebol PAJZEL. Slusny podnik na urovni, prijemna atmosfera, povedzme nejaka mensia akcia v piatok v sobotu.. Ale fakt mala, lebo az take velke to nie je.
Moja otazka je
co treba vybavit, na co netreba zabundnut, nejake orientacne ceny povedzme, a nejake rady :)
Ak bude niekto taky mily a ochotny :) a vedel by nam pomoct, poradit :)
A budem rad, ak sa neprajnici zdrzia off-topicu
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

hlavne licenice, ale na tie ste uz urcite mysleli...

co by som vam vsak z rozpravania cloveka, ktory mal niekolko podnikov chcel poradit najvaic, je aby sa vzdy aspon jeden z vas zdrzoval v bare, lebo obrovske mnoztvo casnikov osexuvava svojich nadriadenych... cest tym, ktori nie, ale na toto sa majitelia stazuju najviac...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

A budu tam mat zname tvare hojka zlavu? Alebo nejaky specialny kumbal? :smt047
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Gangy napísal:A budu tam mat zname tvare hojka zlavu? Alebo nejaky specialny kumbal? :smt047
Ked ukazes preukaz clena, mas 30% zlavu :-D
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

btw, kde to bude?

tak, ja by som tam urcite dal NEFAJCIARSKU MIESNOST neviem ako ste na tom vy, no na toto by som urcite nezabudol, ved to je dane aj od zakona..
siroky vyber chlastu, drinky a tak su plus
mne sa velmi pacia nejake akcie na chlast, napr Spis edicia 1euro/poldeci a pod. : )
zviditelnenie sa prostrednictvom akcii pre nejake skupiny a pod..

nenapadne ma toho teraz, uz som unaveny ale pribezne ak ma nieco napadne, napisem : )
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

len sa chcem opytat ci mate nejake vzdelanie, ktore s tymto suvisi. inac nejaka moda v meste, ze bratia otvaraju podnik..neinspirovali ste sa "kool barom" :lol:
co som chodil mestom, tristvrte podnikov bolo poloprazdnych(nepocitam podniky zamerane na sestnastrocnych, ktori spravia za noc trzbu 2euro)
neber to tak, ze som neprajnik..naopak. Drzim palce
:wink:
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Key5ers0ze napísal:len sa chcem opytat ci mate nejake vzdelanie, ktore s tymto suvisi. inac nejaka moda v meste, ze bratia otvaraju podnik..neinspirovali ste sa "kool barom" :lol:
co som chodil mestom, tristvrte podnikov bolo poloprazdnych(nepocitam podniky zamerane na sestnastrocnych, ktori spravia za noc trzbu 2euro)
neber to tak, ze som neprajnik..naopak. Drzim palce
:wink:
tak prisiel s tym brat.. on je taky podnikavy :-D a ja som vzdy chcel bar.. tak sme to spojili :) no a vzdelanie nemame :( a preto sa aj bojim...
a s tou navstevnostou mas pravdu.. nooo neviem.. uvidime co z toho bude
inak je to SNV
nefajciarske to bude predbezne cele.. okrem toho ze to musi byt oddelene murom, rozdelovat bar na fajciarsku a nefajciarsku cast je ako delit bazen na smie sa mocit a nesmie sa mocit :-D
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

SNV ? noo urcite kapely ... len tym ze tam budes mat punkove kapely tak sa to mozno trosku zvrhne na pajzel ... ale tak co uz budes mat aspon zakaznikov ...

povedal by som ze dnes je najlepsi biznis pajzel .. teda krcma ... ale tak aj ja by som chcel nieco slusnejsie uz ked
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

jj viem, preto som narazal na cool bar, ktory prevadzkuju bratia(mimochodom bez patricneho vzdelania, v "remesle" vsak boli uz nejaky ten rok a s cool barom sa im celkom pekne dari)..
tak priprav si podnikatelsky projekt(aj ked nebudes ziadat o peniaze, pomoze ti to!), ak by si to myslel vazne poslal by som ti moj podnikatelsky projekt na denny bar(matura, za jedna :D )..len si to dobre rozmyslite, niekedy sa to podari..velmi dobry zaklad je ak mate vela znamych, ktori by k vam pripadne chodili pravidelne kazdy vikend.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ved si odsleduj co u vas chyba na trhu .. stylove kaviarne (tam treba ale na pripravu kavy nejake skusenosti), cajovne (napodobne), tematicke bary, hudobne bary ... ked mas napad ostatne doladis .. ceny dorobis podla toho ake mas naklady, aka je uroven a ake ma konkurencia :-)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

v pripade celonefajciaraskeho podniku by bolo dobre mat kusok dvora, kde by mohli fajciari zajst...
v Irsku to tak mal vyrieseny bar v mestecku kde som zil kam vacsinou chodili "zahranicnici". Ine bary to riesili tym, ze sa fajcilo na ulici, ale neviem ako je to nariadeniach SNV. Fajcenie pred barom by mohlo narazat okrem zakazu fajcenia aj na zakaz pitia na verejnosti a to by vam asi popularitu nerobilo.

Zaciatky budu tazke, to su vzdy, ale bolo by vhodne sponzorovat akcie vramci mesta, nech ludia vidia vase meno/logo.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

will.i.am napísal:Ked ukazes preukaz clena, mas 30% zlavu :-D
beriem ta za slovo odkial ze si ? :D
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nooo fajcenie by sa riesilo terasou / balkonom...
Key5ers0ze: poslem ti SS, nejako sa dohodneme :)
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Five words that every man must at one point say: "We should buy a bar!" (z aktualnej casti How I met your mother ) :)
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

podla mna by si rozhodne mal robit aj nejake akcie pre starsich, resp. takych, ktori si za normalnych okolnosti do baru sadnut nepojdu. proste nejaka pohodicka, normalna hudba, kavicka, pivecko,... to bude lepsia reklama ako hocico ine, ak sa tam budu dobre citit, povedia znamym. a tiez to bude prirodzena prevencia pred magormi, ktori iba budu chciet robit bordel

Key5ers0ze: zase dobre slovenske pivo je obcas unikat hodny zapisu do zoznamu UNESCO. a zase ked maju zahranicne piva vacsi odbyt, preco by mal krcmar capovat slovenske? logika
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

hej, poslane :wink: a ked to zrealizujes nezabudni na slovenske pivo, strasne ma irituju bary, v ktorych sa ponuka starosliezsko, starocesko, starobrno, stella(nechcem ziaden flame o pive tu tusim je tema :) , ja len, ze ma mrzi, ze nahradzame dobre sk piva zahranicnymi a v tomto som patriot jak hovado)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

will.i.am napísal:Ked ukazes preukaz clena, mas 30% zlavu :-D
A to kde zozeniem? :shock:

Inac robit nefajciarsky bar je dost velka naivita, bud sa ti tam bude fajcit aj tak alebo ti tam bude chodit fakt dost malo ludi. Kazdy fajciar si chce pri chlaste zapalit a nie sa drbat na balkon.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

Som trochu od fachu ako sa povie....

Najprv si rozmysli aky bar by to mal byt, ci by tam mali byt zakomponoovane aj nejake miesane napoje, alebo celkovo urobit bar na miesane napoje je teraz trend, alebo aj smerom trochu na kaviaren... co som bol v mestach tak je to extra oblubene v Martine je vyborny coctail bar a aj v Michalovciach...

rozmyslite si ako priblizne chcete mat urobene boxy napr. celocalunene velmi pohodlne (odporucam), Ak je nejaky vyhlad bud do centra mesta lebo hocikde inde tak to stoji za to urobit jednu stenu skoro celu presklenu (trebars aj tu na terasu)- ma to aj vyhodu ze ludia vidia z vonka dovnutra ze sa tam nieco deje.

Akych ludi chces zaujat, podotknem ze do tychto coctail barov chodia hlavne zahranicni hostia ktory oblubuju biliard. Viac by som do slusneho baru z hernych projekcii nedaval. Sipky, futbal su podla mna trapne. mozno este music box, ale s normalnymi pesnickami neze si tam date nahadzat vsetko co pride pod ruku lebo sa to zvrhne

Napriklad pri uz ako tak rozbehnutom bare sa da urobit napr. den Salsy ze su lacnejsie nejake tequili a biele rumy a miesane napoje na tento sposob a hostia sa mozu naucit nejake tance v MT mavali taketo dni a bolo to tam bohove. Slovaci len pozerali kolko zahranicnych to skusa a tak sa aj oni na to naucili.A bola z toho slusna zabava v podobe disco.

Osvetlenie si nerieste na moc svetle... vsetko zalezi len od toho aky bar chcete mat, ci na posedenie pri drinkoch ktore stoja za to, ktore prdvadzaju skuseni barmani. alebo taki ktori chytia flasu naleju hodi na bar a nech sa paci(ani to nezacujes)...

Ohladom zamestnancov je to zaklad vsetkeho: od upratovaciek barmanov, vypomocnych barmanov,a Vas s kvalitnym pristupom ku vsetkemu... a treba riesit vsetko do detailov :wink:

Hlavne si poriadne rozmyslite, neze zacnete s jednym a pomaly sa to bude strhavat k pajzlu... ono sa to casom rozbehne len treba byt trpezlivy.

Na zaciatok je to prace az az, k vyberu podavaniu alkoholu, kav, nealko drinkov mate este cas
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

wolodo-hotelak sa nezaprie :wink:
gangy, za chvilu bude fajcenie v baroch aj tak minulostou..
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasso »

aa uz mate aj vybrate miesto, kde ho chcete mat? aspon budem mat kde chodit :D
Napísať odpoveď